Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

CANIS

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

CANIS's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. aprositos οταν λες μετά την σύνδεση με την ΔΕΗ, εννοείς μετά την τελική ενεργοποίηση του συστήματος ή μετά την υπογραφή της σύμβασης σύνδεσης?
  2. stayros αν δεις την αρχική δημοσίευση ο φίλος αναφέρει 46 πλαίσια που δίνουν 9,43 kWp. Οπότε καταλαβαίνεις ότι μιλάει για 205 άρι πλαίσιο. και στον tripower 23 πλαίσια είναι μια χαρά και χωρίς να κάψει τίποτα!
  3. Όσων αφορά τα οικιακά φ/β η eurobank δίνει το 80% του προτιμολογίου (εάν τα οικονομικά του ενδιαφερόμενου είναι εντάξει) αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης συμψηφισμού με την δεη και το υπόλοιπο μετά την ενεργοποίηση του συστήματος. είναι το καλύτερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα στην αγορά. το κακό είναι ότι δεν χρηματοδοτεί της μικρές επιχειρήσεις που θέλουν να βάλουν φ/β στα πλαίσια του ειδικού προγραμματος ανάπτυξης φ/β σε κτίρια. Μάλλον τα χρηματοδοτεί όμως δέν δίνει το 80% αλλά μόνο το 30% του ποσού και αυτό εάν είσαι πελάτης τους κλπ και για το υπόλοιπο, έρχεται μηχανικός της τράπεζας και ελέγχει την εγκατάσταση και μετά εκταμιεύεται το υπόλοιπο ποσό. Δηλαδή υπάρχει και ρίσκο να κόλληση η εκταμίευση. Μετά είνα η alpha bank η οποία δίνει όλο το ποσό με την οικονομική προέγκριση του δανείου. Το κατατάσσω δεύτερο διότι δέν έχω πραγματικά δεδομένα αλλα θεωρία απο μία ευγενική υπάλληλο η οποία με ενημέρωσε χωρίς όμως να έχει εκταμιεύση δάνειο τέτοιας περίπτωσης. Ολα τα υπόλοιπα προγράμματα που υπάρχουν στην αγορά είναι τραγωδία αφού δίνουν λεφτά όταν έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, την ώρα που λίγοι έως κανείς εγκαταστάτης δεν ξεκινάει έργο εάν δεν πάρει τουλάχιστον μία προκαταβολή της τάξεως του 30%. Θα παρακαλούσα τους φίλους οι οποίοι έχουν κάποια εμπειρεία όσων αφορά τις τραπεζικές χρηματοδοτήσεις, να τις μοιραστούν στο φόρουμ καθώς το θέμα είναι σημαντικό και για τους επενδυτές αλλα και για τους εγκαταστάτες που θέλουν να καθοδηγήσουν σωστά τους πελάτες τους.
  4. φίλε bassaras η δεη σε πληρώνει κάθε φορά που εκδίδεται εκκαθαριστικός λογαριασμός. Οπότε υποθέτω ότι σήμερα που γράφω αυτό θα έχείς ήδη πληρωθεί. Το γράφω όμως για τους φίλους που δεν το γνωρίζουν.
  5. d_nodas άμα το κάνεις αυτό θα είναι τραγωδία!! στην περίπτωση σου ο tripower 10000 θα είναι η καλύτερη λύση! έχει 2 mpp στο καθένα από τα οποία μπορείς να συνδέσεις από 23 πάνελ, στο ένα αυτό της δυτικής πλευράς και στο άλλο της ανατολικής! Αν θες να βάλεις 3 μονοφασικούς τότε θα βάλεις στην μία πλευρά της σκεπής 28 πλαίσια (εάν είναι εφικτό) σε δύο στοιχειωσειρές τα οποία θα εξυπηρετούνται από δύο ινβερτερ 3300 TL HC,( η κάτι ανάλογο άλλων εταιρειών )και στην άλλη πλευρά 18 πλαίσια σε έναν ινβέρτερ 3800. Οσων αφορά τα πλαίσια συμφωνώ με τον tsx. χρησιμοποίησε πλαίσια 215 W. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη επιλογή για την περίπτωση σου όσων αφορά την κατανομή πλαισίων στην ανατολική και δυτική πλευρά. Να θυμάσαι ότι δεν είναι σωστό να δημιουργείς strings που μερικά από τα πλαίσια που θα είναι στην δυτική πλευρά και μερικά στην ανατολική. επίσης δεν είναι σωστό να έχεις πλαίσια με διαφορετικές κλίσεις στο ίδιο string.
  6. Να βάλει φωτοβολταικό στο όνομα του σε ιδιοκτησία άλλου αποκλείεται. Ενοικίαση ή παραχώρηση αποκλείεται επίσης. Ο νόμος είναι σαφής! φωτοβολταικό μπορεί να βάλει μόνο ο ιδιοκτήτης του κτίσματος! Εάν όμως έχει τα λεφτά, μπορεί να το κάνει στο όνομα του πατέρα του, αν τα έχουνε καλά, και ίσως για περισσότερη εξασφάλιση των χρημάτων να γίνει συνδικαιούχος στο λογαριασμό τραπέζης στον οποίο θα γίνεται όλη η ιστορία συμψηφισμού και θα καταθέτει τα λεφτά η ΔΕΗ, για να μην του τα τρώει ο πατέρας του. Αν δεν έχει λεφτά και θέλει να το κάνει με τραπεζικό δανεισμό, πρέπει να πείσει τον πατέρα του να πάρει το δάνειο διότι μπορεί να πάρει μόνο ο πατέρας του. Επομένως μόνο αν γίνει γονική παροχή του κτίσματος με πλήρη κυριότητα του γιού μπορεί να βάλει στο όνομα του.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.