Jump to content

Ελευθερία_Δημ

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Ουδέτερη

About Ελευθερία_Δημ

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Τοποθεσία
  Ηράκλειο

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Εδω πάλι στο Ηράκλειο ισχύει το εξής ( εννοώ ότι στην τοπική ΔΟΥ έτσι το δέχονται): όταν το τιμολόγιο αναφέρει μόνο υλικά, ο ΦΠΑ συμπεριλαμβάνεται στο ΕΚΚΟ όταν το τιμολόγιο αναφέρει μόνο εργασία, ο ΦΠΑ δεν συμπεριλαμβάνεται στο ΕΚΚΟ. όταν το τιμολόγιο αναφέρει υλικα+εργασία, ο ΦΠΑ συμπεριλαμβάνεται στο ΕΚΚΟ. σας μπέρδεψα? εγώ να δείτε τι τράβηξα στην αρχη...
 2. Γεια σας! 'Ηθελα λιγο την βοηθεια σας αν είναι δυνατόν. Κλήθηκα να κάνω την μελέτη από έναν τοίχο αντιστήριξης (ως εδώ καλά) ο οποίος όμως βρίσκεται μέσα στην θάλασσα και επομένως απαιτείται θεμελίωση του με πασσάλους. Δεν έχω ξανακάνει μελέτη τέτοιας θεμελίωσης και δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο στατικό πρόγραμμα που μπορώ να χρησιμοποιήσω.Γενικά ζητάω ο,τιδήποτε συμβουλή έχετε να μου δώσετε πάνω σε αυτο το θέμα. Σας ευχαριστω πολυ!
 3. Κι εγώ το έχω χρησιμοποιήσει, σε περιπτώσεις που ήθελα το ασανσέρ να έχει 2 παράλληλα ανοίγματα ( για είσοδο-έξοδο). Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στην κατασκευή.
 4. Παιδιά δεν θέλω να ρωτησώ κάτι. Απλά βρήκα αυτή τη φωτό στο διαδίκτυο και επείδη δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο (ευτυχώς!!) σκέφτηκα να σας τη δείξω. Η λεζάντα λέει:Αστοχία της θεμελίωσης κτιρίων από ρευστοποίηση κατά τον σεισμό του 1964 στην Niigata. Οπότε για να μην αγχωθεί κανείς, σας διαβεβαιώνω ότι δεν ήταν κτίριο που σχεδίασα εγω...
 5. Γεια σας παιδιά! Έχω ακριβώς μια τέτοια περίπτωση κ εγώ. Ο φάκελος τελειωμένος, έτοιμος για πολεοδομία, και ένα ωραίο απόγευμα με παίρνει τηλ και λέει : ξέρεις δεν μου δίνουν δάνειο, οπότε πες μου τι σου χρωστάω. Και μπαίνω κ γω στην διαδικασία, όχι να εκτιμήσω πόσο πραγματικά αξιολογώ την δουλεία μου, αλλά πόσα να ζητήσω να μην τους φανούν πολλά και τελικά δεν πάρω τίποτα.Όχι απλά μπακάλικο,έχουμε καταντήσει αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να πω online...
 6. Ευχαριστώ πολυ παιδια! Το πιο σωστό βέβαια ειναι αυτό που είπε ο acnt αλλά όταν οικονομικά κάνει άλλος κουμάντο, καλούμαστε εμείς να βγάλουμε το φίδι απ΄την τρύπα. Τελοσπαντων. Είναι και αυτά στην δουλεία.Δυστυχώς στην Ελλαδά καλός μηχανικός είναι αυτός που θα σου κάνει πιο οικονομικά τη δουλεία!
 7. Να΄σαι καλά! Σ'ευχαριστώ πολυ! Βρήκα και κάποιες γενικότερες πληροφορίες το site της δομικής.Πιστευώ να βρω άκρη.
 8. α μπράβο Χάρη.Εντελώς τυχαία πήγα σε μια έκθεση της Ηιλτι το περασμένο Σάββατο που έκαναν εδώ στο Ηράκλειο και θα ρίξω μια ματιά στο φυλλάδιο. Για το βάθος τώρα να υποθέσω για 2.90μ. ύψος κολώνα αρκούν γύρω στα 70cm-80cm? Ευχαριστω πολύ!
 9. ειναι μεγάλη ιστορία.φυσικά πρόκειται για αυθαίρετο.είχαν ρίξει θεμελίωση πριν 4-5 χρόνια και για διάφορους λόγους σταμάτησαν εκει.υπόγειο δεν έχω.αναμονες υπαρχούν, αλλα μετά από σχετική μελέτη διαπιστώνω ότι δεν ειναι επαρκείς για το κτίριο που θέλω να σηκώσω.θέλω λοιπόν να φυτεύσω επί πλέον οπλισμό για να αυξήσω βασικά τη διατομή από μερικά υποστηλώματα.
 10. Γεια σας παιδια! Είμαι πολιτικός μηχανικός από Κρήτη.Εχω εντυπωσιαστεί με το πόσα πολλά έχω μάθει, απλά και μόνο διαβάζοντας (δυστυχώς στον πολύ λίγο ελεύθερο χρόνο που έχω) τις συζητήσεις σας. Θα προσπαθήσω να συμμετέχω και γω περισσότερο ενεργά. Λοιπόν, η ερωτησούλα μου:θέλω να προσθέσω οπλισμό επι πλέον από αυτόν των αναμονών, σε έναν πεδιλοδοκό.Κατασκευαστικά πως γίνεται για να περιγράψω στον εργολάβο? Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!
 11. παιδιά μήπως ξέρει κάποιος να μου πει που μπορώ να βρω τον Ν. 1337/1983? ευχαριστω πάρα πολύ
 12. και γω οσες φορές έχω χρειαστεί βεβαίωση παλαιότητας την παίρνω από τον Δήμο. Αν δεν έχω κάποια χειροπιαστή απόδείξη όπως αναφέρατε ( ΔΕΗ, συμβόλαια κ.τ.λ.) τότε η πολεοδομία του Δήμου (Ηρακλείου Κρήτης) κάνει αυτοψία και αν είναι πετρόχιστο δίνει την βεβαίωση παλαιότητας χωρίς κανένα αλλό στοιχείο. Δεν ξέρω όμως αν λειτουργούν το ίδιο και άλλοι Δήμοι.
 13. οκ παιδιά. ευχαριστώ πολυ. θα ξεκινήσω κ αν κάπου μπερδευτώ θα σας πω. ευχαριστώ κ πάλι!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.