Μετάβαση στο περιεχόμενο

DASK

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

DASK's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δηλαδή συγνώμη που ξαναρωτάω μόνο αν κανω οριστική υπαγωγή θα δω αν προκύπτει κάποιο επιπλέον πρόστιμο????? Υπάρχουν και άλλοι δηλαδη που το έχουν στείλει και μόνο με την Οριστική Υπαγωγή είδαν οτι υπήρχε επιπλέον ποσό (αν υπήρχε)???????
  2. Καλησπέρα, μια βοήθεια παρακαλώ, :confused: :confused: :confused: :confused: μεταφέρω δήλωση πελάτη μου απο 4014 (οριστική υπαγωγή,εξοφλημένα πρόστιμο εφάπαξ,εχω ανεβάσει ολα τα σχέδια κ.λ.π) σε 4178 στον 4178 τώρα προσθέσω Φ/Κ με κατηγορια 3 (ασκεπή πέργκολα) την οποία στον 4014 δεν την είχα βάλει γιατί δεν επιτρεπόταν. Επιπλέον μεταβάλλω και το ΚΥΡΙΑ κ ΜΟΝΑΔΙΚΗ σε Αλλη κατοικία................... Στον 4014 είχα ρυθμίσει 1) 50 τ.μ τα οποία δεν τα άλλαξα με τον νέο νομο 4178 και είχα και 2) μία λοιπή πολεοδομική παράβαση που και αυτη με τον 4178 είναι κατηγορια 3 παρεμπιπτόντως παρόλα αυτά όμως εγώ για τη πέργκολα πήρα νέο Φ/Κ Το ερώτημα μου ειναι το εκανα υποβολη και το πρόστιμο δεν μεταβλήθηκε καθόλου ούτε προέκυψε κατι στο οικονομικα στοιχεία ..........τωρα μένει να το κάνω οριστική υπαγωγή και αν και μου δίνει την δυνατότητα φοβάμαι μηπως έχω κανει κάποια πατάτα και επίσης δεν ξέρω τι να απαντήσω στον πελάτη...... Αφου στα τηλεφωνα HELP DESK ΔΕΝ ΤΟ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...
  3. Αυθαιρετο εχει μετατόπιση σε σχεση με το τοπογραφικο χωρισ παραβαση του Δ και σκεφτομαι να το βαλω Κατηγ. 3 ομως εχει κανει αλλεςαυθαιρεσιες εκτος Ο.Α γυρω γυρω και το σκεφτομαι γιατι η περιπτωση ιε. λεει << Αλλαγή θέσης του προβλεπομένου με οικοδομική άδεια κτιρίου σε άλλη θέση εφόσον δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις>> Τι εννοει με το...... <<εφόσον δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις>> Δηλαδη να ειναι μια και μοναδικη αυθαιρεσια η μετατοπιση και τιποτα αλλο...???????????? Απαγορευεται να εχει και καμια αλλη αυθαρεσια??? ...για παραδειγμα προσθηκη αποθηκης εξωτερικα?????????
  4. Ειναι λιγο δυσκολο να θεωρησεις αυθαιρετα και τα τετραγωνικα εκτος Δ απο Ο.Α ,ενταξει ως προς αυτα που ειναι εντος Δ. Διευκρινιση καμια δεν εχουμε απο ΥΠΕΚΑ. Εξαλλου αν ηταν προσθηκη??? Θα το επαιρνες χωρις Ο.Α??? Αφου εχει Ο.Α το κτιριο.....!!!!!????? Τελος πιστευω και κακα τα ψεματα ο νομος δεν θελει μηχανικους μονο...... αλλα και δικηγορος και συμβολαιογραφος ταυτοχρονα να εισαι...!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σε καποια απο τα πρωτα παραδειγματα 4014 εχει παραβιαση πλαγιας αποστασης και μετρα μονο αυτα τα τετραγωνικα επι συντελεστων...!!!!!!!!!!! Επισης αν δν ειναι συννομη δεν προκυπτει απο καπου απο τους περιορισμους στην αρχη του Φ.Ε.Κ οτι δεν ρυθμιζεται με 4178(πλαγιες αποστασεις Δ) γι'αυτο υπαρχει το κουτακι...και μην πει καποιος οτι ειναι για προσθηκες μονο!!!!!!......πολυ απλα ομως αν δεν ειναι συννομη δεν ξεμπερδευεις με ενα 500€ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3....αλλα πας με συντελεστες.........και που μας λεει οτι τα νομιμα τ.μ εκτος Δ να τα πληρωσω παλι...????????????????????????
  5. Αν το βαλω χωρις Ο.Α τι να ρυθμισω τοτε???? Αφου ολα τα κουτια ειναι ΑΝΕΝΕΡΓΑ????? Και επαναλαμβανω τότε τι νόημα εχει το κουτι πλαγιας αποστασης κατα το παραρτημα Α???? Μονο για προσθηκες???????????? Δεν το αναφερει πουθενα αυτο ο 4178/2013!!!!!
  6. Το παράρτημα Α 1δ λεει....<.......σε αλλη μη νομιμη θεση και δεν συμπίπτει σε κανένα σημείο με τα προβλεπόμενα απο την οικοδομική άδεια>> Δηλαδή σε κατοικια με Ο.Α 100 τ.μ οπου εχουμε μετατόπιση της Οικοδομης προς μια κατευθυνση κατα 0.50 μ και περιπου 15 τ.μ εντος Δ Τι σημαίνει οτι όλα τα τετραγωνικα δεν συμπίπτουν εντος νομιμης θέσης?? Αφου ενα μερος απο αυτα 15 τ.μ δεν συμπίπτει και ειναι εντος Δ!!! Επισης σιγουρα δεν ειναι Κατηγ 3 περιπτωση ιε.( Ίσως εδω να βαλουμε ενα 500 € για το νομιμο μέρος βαση Ο.Α) Ωραία και τελος παντων αν το εβαζα χωρισ Ο.Α τι θα εβαζα??? Μονο το μερος τ.μ που ειναι εντος Δ ????? Κ μετα τι??Παει για ενημερωση δακελου Ο.Α ?? Ή το προστιμο θα το υπολογιζα και για τα 100 τ.μ??? Αδύνατον...!!!!!!!!! Αν δεν βαλω Ο.Α κανει ανενεργά τα κουτακια Υ.Δ - Υ.Κ- ΠΛΑΓΙΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ- ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ Ο.Γ !!!!! Αρα και να θελα ....πως??????? Λιγη βοηθεια παρακαλω...!!!!
  7. Δηλαδη εννοεις οτι αν δεν ειχε υποβαλλει ο μηχανικός εως τώρα ολα τα σχεδια κ.λ.π πρεπει τωρα να του πουμε του πελατη με το ζορι να κανει υπαγωγη και να πληρώσει το νέο προστιμο στο 4178????? Θελω να πιστευω οτι δεν το αφησουν ετσι αυτο απλα οπως τουλαχιστον φαινεται και απο το Φ.Ε.Κ.4178 μιλα για το παραβολο υπερ Τ.Ε.Ε.και τα υποβαλλεις. Πιστευω οτι το εκαναν καθαρο για την εισπραξη παραβολου υπερ Τ.Ε.Ε αλλα ισωσ οντως για να εκβιασουν ολους τουσ ιδιοκτητες για νεα ρυθμιση τελικα οπου θα γινει << ΧΑΜΟΣ>> αν γινει αυτο με αυτον τον εκβιαστικο τροπο.........
  8. Mια αποριά παρακαλω. Αφου το συστημα τωρα που μπαινω μεσα βλεπω δεν εχει να βαζουμε το συνολο των τετραγωνικων πωσ θα αναγνωριζει σε ποια κατηγορια ανηκουμε???? Απο παλιαοτητα κ και τετραγωνικα αυθαιρεσιας ΟΚ ομως δεν αρκουν!!!!!!!!!!!!!!!
  9. Ναι αλλα ο 4178/2013 σου λεει το συγκρινεις το καθετι με τουσ ισχυοντες ορους δομησης......... Άρθρο 18 2. Για τον υπολογισμό των ανωτέρω συντελεστών τετραγωνιδίων, τα μεγέθη των αυθαιρέτων κατασκευών ή χρήσεων συγκρίνονται με τους επιτρεπόμενους όρους και περιορισμούς δόμησης που ισχύουν στην περιοχή του ακινήτου και σε περίπτωση συγκυριότητας ακινήτου με το μέρος των επιτρεπομένων μεγεθών που αναλογεί στο ποσοστό συνιδιοκτησίας της οριζοντίου ή καθέτου ιδιοκτησίας εκάστου συγκυρίου.
  10. Άρα δηλαδή δεν πανε με ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ οι αποθήκες ούτε και Γκαράζ και τα πληρώνουμε με Υ.Δ.Κ.Χ. χωρις μειωτικο συντ. εφόσον δεν βρισκονται σε υπογεια σταθμη για παραδειγμα το ΓΚΑΡΑΖ. Αυτο προκύπτει και απο την δικιά μου ανάλυση.
  11. Μια γνώμη παρακαλώ...... Για ρύθμιση Γκαράζ 25 τ.μ όπου φυσικά έχουμε υπερβαση δόμησης και κάλυψης στον Περιβάλλοντα χώρο. Στο Αρθρο 18. 5α αναφέρει:Για τις παραβάσεις, οι οποίες δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες 1 έως και 12 του πίνακα του Παραρτήματος Α΄ του παρόντος και δεν αντιστοιχίζονται σε επιφάνεια χώρου (τ.μ.), καθώς και για εγκαταστάσεις όπως ορίζονται στην παρ. 19 του άρθρου 2 του ν. 4067/2012 (Α΄ 79) που δεν εμπίπτουν στις περιπτώσεις της κατηγορίας 3 του άρθρου 9 του παρόντος καταβάλλεται παράβολο πεντακοσίων (500) ευρώ και το ειδικό πρόστιμο υπολογίζεται με προϋπολογισμό κατά το Παράρτημα Β΄ Όσα πληρούν τις προιποθέσεις στη κατηγορία 3 έχει καλώς ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ αν δεν έχουν τ.μ και 1 εως 12 συντελεστές τοττε αναλυτικο. Όμως το μπέρδεμα ειναι εκει που λεει Υ.Δ.Κ.Χ. το οποίο δεν εχει να κανει με Κυρια χρήση ή Βοηθητική χρσηση γιατι πολυ απλά αν εννούσε σε αυτο τετραγωνίδιο μονο Κυρια χρήση τότε οι Βοηθητικοι δεν θα ρυθμίζονταν με τον παρόντα Νομο. Και μειωτικο συντελεστή δινει απλα σε υπογειες σταθμες ,πατάρια σοφιτες. Απλα μαλλον δεν ψαρώνει ο Νομος 4178. Ένα γκαράζ εξωτερικά του σπιτιου και τ.μ εχει αλλα και υπέρβαση κάλυψης αφου δεν ανήκει στη κατηγορία 3 και δεν πληρεί τιςδιαστάσεις κποιας κατασκευής έστω εως 9 τ.μ ή αποθήκης εως 15 τ.μ. και είναι εκτος νομιμου περιγράμματος κτιριιου δηλαδη στον κήπο να το πω απλα.!! β. Στον ανωτέρω τρόπο υπολογισμού της παρ.5α του ενιαίου ειδικού προστίμου υπάγονται επίσης αυθαίρετοι ημιϋπαίθριοι χώροι, στέγαστρα, κιόσκια, καθώς και αυθαίρετες αλλαγές χρήσεις από βοηθητική χρήση σε βοηθητική και από κύρια χρήση σε κύρια που έχουν πραγματοποιηθεί χωρίς την έκδοση σχετικής οικοδομικής άδειας, εντός νομίμου περιγράμματος κτιρίου και υπό την προϋπόθεση ότι δεν επέρχεται υπέρβαση δόμησης λόγω της αυθαίρετης αλλαγής χρήσης κατά την παρ.5 του άρθρου 19 του παρόντος. Απο Εγκύκλιο 3 έχουμε: Παρ. 5β : Υπάγεται στην παρούσα παράγραφο η µετατροπή ισόγειου βοηθητικού χώρου σε κλειστό χώρο στάθµευσης αυτοκινήτου **Κάποιος θα έλεγε ωραάια το παω με Αναλυτικό το γκαραζ ομως λέει εντός νομίμου περιγράμματος κτιρίου και η η µετατροπή ισόγειου βοηθητικού χώρου. Για ποια μετατροπή μιλά εδω βοηθητικου χώρου αφου το γκαραζ ειναι και το λεω απλα στον κηπο. Απο 4067 : 61. Περίγραμμα κτιρίου αποτελεί η προβολή επί του εδάφους όλων των χώρων του που προσμετρώνται στην κάλυψη. ( ** Προφανώς στην νομιμη βαση Ο.Α) 96. Χώροι βοηθητικής χρήσης είναι χώροι που δεν προορίζονται για την εξυπηρέτηση της βασικής χρή− σης του κτιρίου και την παραμονή των χρηστών του σε αυτούς, όπως είναι χώροι κυκλοφορίας, διάδρομοι, προθάλαμοι, κλιμακοστάσια, χώροι υγιεινής, μηχανοστά− σια, αποθήκες, χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, κτίρια παραμονής ζώων Αν βοηθητικός χώρος εννοείτε και ο εξωτερικός Περιβάλον Χώρος παω πασσο. Αλλα και πάλι ειμαι εκτός νόμιμου περιγραματος κτηριου. Δηλαδη εκτος νόμιμης καλυψης βαση Οικοδ.αδ. Λίγη βοήθεια....??????????????????????? Ευχαριστω
  12. Άρθρο 18 Γενικές διατάξεις υπολογισμού του ενιαίου ειδικού προστίμου 1. Για την υπαγωγή αυθαίρετης κατασκευής ή χρήσης στην παρούσα ρύθμιση καταβάλλεται ενιαίο ειδικό πρόστιμο, το οποίο υπολογίζεται με βάση το εμβαδόν της επί την τιμή ζώνης, που ίσχυε στην περιοχή του ακινήτου, ανεξαρτήτως της χρήσης αυτού, σύμφωνα με το σύστημα αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών, που ίσχυε στις 28.7.2011 επί το συντελεστή 15% και επί τους συντελεστές τετραγωνιδίων, που ορίζονται στον πίνακα του Παραρτήματος Α΄ του παρόντος, όπου απαιτούνται, ανάλογα με την κατηγορία και το είδος του αυθαιρέτου, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 9 του παρόντος (τετραγωνικά μέτρα Χ 15% Χ τιμή ζώνης Χ συντελεστές τετραγωνιδίων). Μήπωςτο << ανεξαρτήτως της χρήσης αυτού>> εχει να κάνει με ΚΧ & ΒΧ?? Επίσης θα μπορουσε να μου πει κάποιος κλειστη δεξαμενη νερου 36 τ.μ και υψους 2 μ. για πυροσβεση στη μεση του οικοπέδου, ανήκει συμφωνα με το ΦΕΚ 4178 ΣΤΗΝ κατηγορια 3. Ομως μου κανει εντύπωση οτι μονο 500€ κ υπερβαση καλυψης δεν θα βαλω......???? Επίσης ενας εξωστης 7 τ.μ προεκταση >10%(υπέρβαση της επιφάνειάς του) πως θα τον υπολογισω??? Αφου εχει τ.μ όμως δεν ειναι Κ.Χ αλλά ουτε ανηκει στην κατηγορια 3..... Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
  13. Ναι συμφωνω φτανουν εννοειται....απλα με ποιον τροπο θα μπορει καποιος να ξαναπαρε βεβαιωση αν την ρυθμιση την εχει κανει αλλος μηχανικος ??δεν θα την εχει στα εργα του στο συστημα!!! ΕΠΙΣΗΣ εγω ειχα βαλει ημερομηνια αυτοψιας 20 /10/11 και εχω περιθωριο 17 μερες ..δε λεω φτανουν αλλα οταν ειχα κανει την υποβολη της δηλωσης ουσιαστικα την ημερομηνια την εβαλα στο περιπου με την εννοια οτι εχω τσεκαρει το ακινητο πριν το στειλω τε εργο!!!!!!!Δεν ηξερα οτι θα ειχε ισχυ 2 μηνες απο την ημερα αυτοψιας!!!!!!!
  14. :grin: :grin: Eπιτελους εβαλαν στην βεβαιωση μηχανικου τον μοναδικο αριθμο που ειναι το ηλεκτρονικο κλειδι ουσιαστικά σε δευτερη ξεχωριστη σελιδα όμως έχει ισχύ 2 μήνες απο την ημερομηνια αυτοψιας και εχουν αστερίσκο στην ημερομηνια με υπομνημα κατω κατω .......Δηλαδή μετα αραγε τι κανεισ? ξαναμπαίνεισ στο σύστημα και αλλαζεις ημερομηνια?και αν αναλάβει αλλος μηχανικος για βεβαίωση ακινητου κ.λ.π μετα απο 1-2 ...χρονια τι κανει ο νεος μηχανικος? . Φέυγω για τα συμβόλαια των πελατων , αμαν θα κανουμε χριστουγενα μαλλον..........
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.