Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Mels

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Mels

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι, Ετοιμάζομαι να καταθέσω το δεύτερο ΠΕΑ για μονοκατοικία που είχα συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη στις παρεμβάσεις αναβάθμισης. Τουτέστιν: Κουφώματα, ρολλά, Α/Θ και ηλιακός. Σύνολο παρεμβάσεων κοντά στα 15000€ Θέλει να τοποθετήσει και εξωτερική θερμομόνωση τώρα, αφότου έχει εγκριθεί από την τράπεζα η αίτησή του. Στο δεύτερο ΠΕΑ τί δείχνω; Το σύνολο των παρεμβάσεων ή μονο αυτές που φαίνονται στο παράρτημα και αποδεικνύουν την αναβάθμιση; Λογικά καταγράφουμε ότι βλέπουμε αλλά πώς θα φανεί η εξοικονόμηση από τις επιλεγμένες παρεμβάσεις; Ή δεν ενδιαφέρει την τράπεζα;
  2. 833 downloads

    Υπολογισμοί και Τεχνική Έκθεση Αναβατορίου (Βαρούλκο) για ανύψωση αλεύρων σε αρτοποιείο.
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι, Σε Κ.Υ.Ε που βρισκόμαστε σε φάση άδειας λειτουργίας ο ιδιοκτήτης αποφασίζει να χρησιμοποιήσει Φ.Α για την κουζίνα/φούρνους κτλ. Το θέμα μου είναι το ζ.ν.χ και τί συσκευή θα υπολογίσω. Σημείωση ότι η κουζίνα είναι σε υπόγειο και θα έχει μηχανικό αερισμό με μανδάλωση με Η/Β NC. ΔΕΝ μπορεί να βγει καπνοδόχος καθότι πολυώροφο κτίριο με πολλές δυσκολίες. Οι τύπου Α συσκευές από όσο γνωρίζω απαγορεύονται στην Ελλάδα. Υπάρχει κάποιος ταχυθερμαντήρας Φ.Α που μπορεί να τοποθετηθεί χωρίς καπνοδόχο;;;
  4. Όταν υπάρχει εσωτερική επικοινωνία μέσω θύρας, μεταξύ καταστήματος και αποθήκης, έστω και εάν η θύρα είναι πυράντοχη, θα συντάσσεται ενιαία μελέτη πυροπροστασίας λόγω της λειτουργικής εξάρτησης των δύο χώρων, που θα περιλαμβάνει όλους τους χώρους της επιχείρησης, εξετάζεται ενιαία, ως κατάστημα.
  5. Καλημέρα σε όλους, κοινοποιώ την απάντηση που έλαβα από το τεχνικό τμήμα του [email protected]: Αγαπητέ κύριε, Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας. Εφόσον υπάρχουν 2 διαφορετικά διαμερίσματα μπορούν να γίνουν είτε 2 διαφορετικές αιτήσεις για 2 μεμονωμένα διαμερίσματα είτε 1αίτηση (ως πολυκατοικία) για σύνολο κτιρίου, εφόσον το κτίριο αποτελείται μόνο από αυτά τα διαμερίσματα. Αναλόγως θα εκδοθούν και τα αντίστοιχα ΠΕΑ. Ωστόσο, τόσο οι αντλίες θερμότητας (εάν με το Α/Θ εννοείτε αυτές) όσο και οι ηλιακοί συλλέκτες δεν μπορούν να δηλωθούν από κοινού σε δύο διαμερίσματα αλλά αποτελούν ατομικές παρεμβάσεις. Με λίγα λόγια η Α/Θ αποτελεί παρέμβαση όπως ο ατομικός επίτοιχος λέβητας Φ.Α. Ένας ανά διαμέρισμα.
  6. Ευχαριστώ πολύ, θα επικοινωνήσω και με την τραπεζική υπάλληλο καθότι αυτή έχει τον τελευταίο λόγο και θα σας ενημερώσω !!!
  7. Φίλε dib το υπόγειο έχει είσοδο από τη ράμπα βοηθητικός χώρος ύψος 1,50μ από έδαφος. Οπότε δεν προσμετράται. Στο ισόγειο υπάρχει ξεχωριστή είσοδος που ανεβαίνει στον όροφο. Υπάρχει ένας ιδιοκτήτης και για τα δύο. Ο ιδιοκτήτης θέλει μία αίτηση για όλο το κτίριο. Οπότε μήπως μπορεί να πάει σαν μπνοκατοικία; Σπαζοκεφαλιά έχει κατανήσει το πρόγραμμα !!!
  8. Συνάδελφοι τα σέβη μου, Μπαίνω κατ'ευθείαν στο "ψητό": Δυώροφη κατοικία με υπόγειο, 85μ2 υπόγειο, 85μ2 ισόγειο και 85μ2 όροφος. Δύο ξεχωριστές κατοικίες-ένας ιδιοκτήτης Θέλει να μπει στο εξοικονομώ για να βάλει μια Α/Θ για να ζεστάνει τις δύο κατοικίες. Δεν υπάρχει σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας. Ερώτηση: Πώς μελετάται το κτίριο; Σαν Μονοκατοικία ενιαία; Σαν πολυκατοικία; Με την αμοιβή του ΤΕΕ τί χρεώνουμε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!!
  9. Συνάδελφοι καλησπέρα σας, Γνωρίζετε εάν στο εξοικονομώ "περνάει" το ενεργειακό τζάκι αερόθερμο ή νερού; Συνάδελφοι σε Σπάρτη και Ιωάννινα έχουν περάσει και έχει εγκριθεί το δάνειο, αλλά μου φαίνεται πολύ περίεργο να θεωρείται ΑΠΕ. Υπάρχει πουθενά στη νομοθεσία ότι απαγορεύεται/επιτρέπεται; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  10. Καλησπέρα στους συναδέλφους του forum. Πελάτης που έχει εισαχθεί στην πρώτη κατηγορία του εξοικονομώ, επιδότηση 70%, θέλει να προσκομίσει τιμολόγια 15000€ + φπα. Θέλει δηλαδή να πάρει συνολικά όλο το ποσό για τις προτεινόμενες αλλαγές και ας πληρώσει όλο το φπα επιπρόσθετα. Με λίγα λόγια θέλει το maximum του ποσού να πάει για το σπίτι του συν το φπα. Γίνεται; Μήπως είναι καλύτερα να προσκομίσει τιμολόγια 15000€ μαζί με το φπα και τα υπόλοιπα να κανονίσει με τον εκάστοτε προμηθευτή; Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας. Ευχαριστώ, hkamp.
  11. @dal_kos, antloukidis: Δυστυχώς και με τους δικούς μου υπολογισμούς έβγαζα χρόνο ζωής του buffer περί τη μιάμιση ώρα με βάση τις κιλοβατώρες θέρμανσης. Τουτέστιν πρέπει να έχεις μια ολόκληρη στέρνα σε απόθεμα ζεστού νερού για να δουλέψει. Θα τσεκάρω τις επόμενες μέρες και θα επανέλθω. Ευχαριστώ για το χρόνο που αφιερώσατε!
  12. @mezzanine Η καλή τιμή ισχύει για την 16άρα και για αυτό κοιτάω την βέλτιστη λύση. Μηχ/Μηχ είμαι απλά το θέμα Α/Θ με Buffer Tank τώρα μου προκύπτει. Άλλωστε είναι τόσο σπάνιες οι δουλειές που όσα και να έχεις διαβάσει και υπολογίσει η εφαρμογή απέχει αρκετά. Το μέγα ερώτημα εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητο: Θα αντέξει το δοχείο αποθήκευσης να τροφοδοτήσει για αρκετές ώρες το μονοσωλήνιο; Γενικότερα πάντως το συγκεκριμένο topic έχει πολύ ψωμί!!! Ευχαριστώ πάντως για όλες τις απαντήσεις μέχρι στιγμής.
  13. Το θετικό στη όλη υπόθεση είναι ότι έχω βρει ενός έτους Α/Θ Technibell on/off 60c σε τιμή σκανδαλιστική και για αυτό σκέφτομαι: Παραγωγή νερού το βράδυ ή γενικα τις ευνοικές ώρες ρεύματος και εναπόθεση της ενέργειας σε buffer 1500lt( έιναι ο μέγιστος όγκος για 8 ώρες μειωμένου) Ναι η αντλία θα δουλεύει στο max με COP κοντά στο 2 αλλά βάσει οικονομικών υπολογισμών συμφέρει πολύ. Η μόνωση του σπιτιού είναι πολύ καλή για τα δεδομένα του 1996 που κατασκευάστηκε. Μετρώντας τα σώματα και υπολογίζοντας 80/65/20 έχω θερμίδες αποδιδόμενες 39,5Kw και περί τα 150lt νερού στο κύκλωμα. Υπερδιαστασιολογημένο μάλλον αρκετά κατά τη γνώμη μου αλλά για αυτό ανέφερα ότι μπορεί να "παίξω" με τις θερμοκρασίες προσαγωγής. @aithilenio Για δοχείο αποθήκευσης αναφέρομαι για αυτό και τα 1500lt που υπολογίζω. Εάν ο θερμοστάτης κατέβει στους 55c θα έχω μελλοντικά προβλήματα διάβρωσης λόγω συμπυκνωμάτων. Το καίριο ερώτημα εάν είναι κατά πόσο το buffer tank που θα έχει φτάσει μια θερμοκρασία 80c το βράδυ με νυχτερινή λειτουργία της Α/Θ θα καλύπτει ή όχι την καθημερινή απίτηση σε θέρμανση ή για πόση ώρα θα αντέξει.
  14. @Stef4: Προφανώς και μπορώ να παίξω με τη θερμοκρασία προσαγωγής. Αυτή τη στιγμή ο λέβητας είναι ρυθμισμένος στους 75c. Αποδίδει μια χαρά, δεν υπάρχει κίνδυνος συμπυκνωμάτων και επίσης θα ήθελα να εκμεταλλευτώ τον λέβητα στην ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας του σε συνδυασμό με την αντλία θερμότητας. Ποτέ δε ξέρεις τί θα γίνει τα επόμενα χρόνια με τιμολόγια ΔΕΗ, τιμές καυσίμων κλπ, οπότε η προσαρμοστικότητά μας πρέπει να βαράει κόκκινο. Όσον αφορά τις μονώσεις, αναφέρω απώλειες 26Kw με μια καλή μόνωση προ ΚΕΝΑΚ.
  15. Καλημέρα στους μηχανικούς του φόρουμ. Σε κατοικία 260 τ.μ (26Κw απώλειες) εντός Αττικής και υψόμετρο 500μ σκέφτομαι την προσθήκη Α/Θ και Δ.Α σε υφιστάμενο μονοσωλήνιο σύστημα. Σκέφτομαι η Α/Θ να δουλεύει με νυχτερινό τιμολόγιο 02:00-8:00 και 15:00-17:00 τροφοδοτώντας το Δ.Α με νερό 60c. Από κει και πέρα ο λέβητας θα μπαίνει στο παιχνίδι και θα προσθέτει το επιπλέον ποσό ενέργειας για να ανεβάσει τη θερμοκρασία προσαγωγής στους αξιόλογους 75c. Εκμεταλλευόμενος το νυχτερινό τιμολόγιο το μέγιστο ποσό ενέργειας που μπορεί να παράξει η Α/Θ είναι 84Kw με Δ.Α 1500lt. Για την επίτευξη θερμοκρασίας 60c θα χρειαστούν 84/16κw 5,25h λειτουργίας της Α/Θ ή 31,5Kwh/νύχτα. Εάν υποθέσουμε ότι στο κύκλωμά μας κυκλοφορούν 150lt νερού, για πόσο χρονικό διάστημα μπορεί το Δ.Α να αντικαταστήσει τις πηγές ενέργειάς μας εκμεταλλευόμενο το αποθηκευμένο νερό;
  16. 2.194 downloads

    Μια καλή Τ.Ε που μπορεί να βοηθήσει τους μηχανολόγους του φόρουμ.
  17. Καλησπέρα στους μηχανικούς του φόρουμ, Σε Π.Ε.Α που ετοιμάζομαι να εκδώσω ο ιδιοκτήτης με εσωτερική σκάλα έχει ενώσει τη νόμιμη οριζόντια ιδιοκτησία του με το υπόγειο, που είχε μία από τις τρεις αποθήκες και την έχει κάνει χώρο κύριας χρήσης. Τόσο το διαμέρισμα όσο και η αποθήκη έχουν ξεχωριστό ΚΑΕΚ. Στη Δ.Ε.Η δηλώνει τα συνολικά τετραγωνικά. Στη φόρμα του buildingcert τι ΚΑΕΚ βάζουμε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  18. Σε ευχαριστώ πολύ ! Δεν μου έχει τύχει τέτοια περίπτωση αλλά πάντα είχα την απορία.
  19. Καλησπέρα στο Forum. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα κλασσικό Π.Ε.Α μιας μονοκατοικίας/διαμερίσματος που έχει εκδοθεί για μισθωτήριο συμβόλαιο, μελλοντικά σαν πρώτο Π.Ε.Α για εξοικονομώ;;; ΘΑ πρέπει να εκδοθεί καινούριο;;;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.