Μετάβαση στο περιεχόμενο

yvonne

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

yvonne's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συμφωνώ απόλυτα με τον κο "arcgeo". Τόσα πολλά δίνετε για ΤΣΜΕΔΕ; Κι έλεγα ότι δίνω πολλά στον ΟΑΕΕ. Μήπως θα έπρεπε να πληρώνουν και το ΤΣΜΕΔΕ; Όπως και να' χει συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία.
  2. Μίλησα σήμερα με την εταιρία συμβούλων μηχανικών, η οποία είναι υπεύθυνη για τη σύνταξη της οδηγίας. Πράγματι υπάρχει λάθος στη σύνταξη, δεν υπάρχουν αυτοί οι πίνακες που αναφέρουν. Οι ελάχιστες τιμές των συντελεστών αναφέρονται στο ΦΕΚ 953/24-10-97 (σε περίπτωση που κάποιος τις χρειαστεί). Ευχαριστώ
  3. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση gvarth αλλά δυστυχώς αυτό είναι το ΟΜΟΕ στο οποίο αναφέρθηκα. Μάλλον πρέπει να έχει λάθος η σύνταξη της οδηγίας καθώς λείπουν οι πίνακες 4 & 5, οι οποίοι έχουν τις πολυπόθητες τιμές.
  4. Καλησπέρα, Μήπως κάποιος γνωρίζει τις ελάχιστες τιμές για τους συντελεστές οπισθοανάκλασης και φωτεινότητας (Rl και Qd) κατακόρυφης σήμανσης αυτοκινητοδρόμων; Στο ΟΜΟΕ/2003 (τεύχος 6 - μέρος 5) απλά αναφέρει οτι αναγράφονται στους πίνακες 4 & 5 χωρίς όμως να τους έχει. Μήπως ξέρετε που αλλού μπορώ να τις βρω; Ευχαριστώ
  5. Συνάντησα σε φάκελο έργου του 1995 (το έργο αφορούσε ασφαλτοστρώσεις οδών ενός Δήμου). Υπήρχε μέσα μόνο το ένθετο αιτιολόγησης της προσφοράς. Δεν ισχύει πλέον... προς απόκτηση εξτρα γνώσης το ψάχνω.
  6. Μήπως κάποιος γνωρίζει ποιά εγκύκλιος καθορίζει πως συντάσσεται μία "αιτιολόγηση προσφοράς" για δημόσια έργά; Μου είπε κάποιος για την εγκύκλιο 11 όμως δεν γνωρίζει το έτος. Δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι στο διαδίκτυο. Ευχαριστώ
  7. Αν και ο κύριος bromiaris είναι λίγο "σκληρός" στις εκφράσεις του (βλ. αναρτ.#3) θεωρώ ότι έχει δίκιο... θα πρέπει επιτέλους οι συνάφελφοι τεχνολόγοι να μην αποποιούνται του τίτλου τους και των σπουδών τους προς αποφυγή παρεξηγήσεων, αλλά υπάρχει και διαφορά πως να το κάνουμε; Πολλές φορές όταν αναφέρω την σχολή μου ΤΕΙ Πολιτικών Έργων Υποδομής με ρωτάνε "Πολιτικών τί;" ... την επόμενη φορά δεν θα ρωτήσουν!
  8. Πράγματι, η αίτηση στην πρώτη περίπτωση, θα πρέπει να γίνει από την μητέρα. Στην δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να γίνει στο όνομα του ενός από τους ιδιοκτήτες με αναφορά, σε κάποιο σημείο αυτής, του ονόματος του συνιδιοκτήτη (σε παρένθεση δίπλα στα όνοματα τα ποσοστά συνιδιοκτησίας). Έτσι τουλάχιστον ζητάει τις αιτήσεις η πολεοδομία Μουδανιών. Σε άλλες πολεοδομίες (π.χ. Καλαμαριάς, Ανατολικής Θεσ/νίκης) τις δέχονται και στα δύο ονόματα.
  9. Πραγματικά ούτε που το πρόσεξαν! Πιστεύω ότι μάλλον το έλεγχο τον κάνουν διοικητικοί υπάλληλοι λόγω ελλείψεως προσωπικού!
  10. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση Το τοπογραφικό αναφέρει Δ/γμα όρων δόμησης : Π.Δ. 1-7-'77, ΦΕΚ290Δ/1-9-'77 Ελάχιστα όρια 4000τ.μ., Αποστάσεις από όρια 15μ. Δόμηση 200τ.μ. (οικόπεδο : 4343τ.μ.) Αν το υπολογίσω ως : σ.δ.=200/4343=0,046 έτσι έστω ότι "σ.δ."=0,05 έχω 30τ.μ./0,05=600τ.μ. Δηλαδή θα έπρεπε να έχω 600τ.μ. επιπλέον για να χτίσω τα έξτρα 30τ.μ. που τακτοποιώ? Δεν βγαίνει νόημα διότι και 4900τ.μ. να είχα οικόπεδο πάλι η μέγιστη δόμηση δεν είναι 200τ.μ.? Κατί δεν έχω καταλάβει?
  11. Αγαπητοί συνάδελφοι Ως νέα στην διαδικασία τακτοποίησης έχω το εξής πρόβλημα στον υπολογισμό της έκτασης γης που προκύπτει από την διαίρεση του προς τακτοποίηση χώρου με τον συντελεστή δόμησης, καθώς στην περίπτωση που εξετάζω έχω οικόπεδο εκτός σχεδίου με μέγιστη δόμηση 200τ.μ. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει Ευχαριστώ και λυπάμαι αν έχετε θίξει αυτό το θέμα, δεν μπόρεσα να το βρω.. νέα και στο forum.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.