Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

tasim

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.182 profile views

tasim's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πως αντιμετωπιζεται το προβλημα οτι σε πολυοροφα κτιρια διαφορετικων υψομετρου οροφων, ο σχεδιασμος της σκαλας αναγκαστικα διαφερει απο οροφο σε οροφο? Κραταμε ιδιο παντου τον χωρο του πυρηνα και απλα εκει μεσα τοποθετουμε την υπολογιζομενη σκαλα σε καθε οροφο? Η περιπτωση που με ενδιαφερει ειναι οταν σε ενα πολυοροφο κτηριο στο ισογειο υπαρχει καταστημα με υψος 4,5μ, οι υπολοιποι οροφοι εχουν υψος 3,0μ και το υπογειο 2,5μ. Ευχαριστω!
  2. Θα ηθελα να ρωτησω ποιο ειναι το ελαχιστο πλατος κοινοχρηστων διαδρομων μιας μελετης 6-οροφης πολυκατοικιας. Αυτα που εχω βρει ειναι : 1) ο διαδρομος μπροστα απο το φρεατιο του ασανσερ πρεπει να εχει πλατος 1,5μ για την εξυπηρετηση των ΑΜΕΑ 2) ο κανονισμος πυροπροστασιας αναφερει ελαχιστο πλατος οδευσης (αρα και κοινοχρηστων διαδρομων) τα 0,80μ Ισχυει κατι αλλο που μου διαφευγει? Ευχαριστω!
  3. Θα ήθελα να ρωτησω αν ειναι υποχρεωτικη η τοποθετηση πυραντοχων πορτων ωστε να δημιουργειται κλειστο πυροδιαμερισμα στο κλιμακοστασιο σε μια μελετη 6-οροφης οικοδομης? Δηλαδη για να θεωρηθει το κλιμακοστασιο ως πυροπροστατευμενη διαδρομη και αρα ως εξοδος κινδυνου, πρεπει να διαχωριστει απο τον υπολοιπο οροφο - κοινοχρηστο διαδρομο με πυραντοχο κουφωμα? Και αν ναι με τι χαρακτηριστικα (υψος-πλατος)? Χωρις την θεωρηση ως εξοδου κινδυνου την εισοδο στο κλιμακοστασιο, αποκλειεται να μην υπερβαινεται το επιτρεπτο μηκος απροστατευτης οδευσης σε μια 6-οροφη πολυκατοικια σωστα? ευχαριστω!
  4. Καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος συνάδερφος τι ισχύει, κατά την νομοθεσία, για την δημιουργία χώρων στάθμευσης σε καινούρια κτίρια μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης? Το μόνο που έχω καταφέρει να βρω είναι το Π.Δ.350/96 (ΦΕΚ 230Α) το οποίο γενικώς αναφέρει κάποια ελάχιστα και μέγιστα όρια ανάλογα με την χρήση. Υπάρχει κάτι άλλο π.χ. απόφαση Νομάρχη??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.