Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΕΡΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    ΚΕΡΚΥΡΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

6.613 profile views

ΜΕΡΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αγαπητοί συνάδελφοι, Μήπως το θέμα με την μη ύπαρξη των αποθηκών στον 4495/17 παρά μόνο στην κατ. 3 για αποθήκες έως 15τμ με ύψος έως 2,50μ αντιμετωπίζεται ως εξής: Α. για την εύρεση της κατηγορίας συνυπολογίζεται κανονικά η επιφάνεια της εφόσον δεν πληροί τις προϋποθέσεις της κατ. 3 Β. Για τον υπολογισμό των συντελεστών τετραγωνιδίων υπολογίζεται κανονικά η επιφάνεια της . Γ. Κατά την δημιουργία φύλλων καταγραφής συμφώνα με την επεξήγηση του παραρτήματος Α αναφέρεται ότι στο πεδίο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ: αφορά σε επιφάνειες με ΚΥΡΙΑ ΧΡΗΣΗ που δεν καλύπτονται με οικοδομική άδεια. Άρα σε αυτό το πεδίο αναγράφουμε ΜΟΝΟ τους χώρους με ΚΥΡΙΑ ΧΡΗΣΗ καθώς οι αποθήκες σύμφωνα με την παρ. 96 άρθρου 2 του Ν4067/12 θεωρούνται χώροι βοηθητικής χρήσης. Επίσης στο ίδιο πεδίο αναγράφονται και πάλι οι χώροι ΚΥΡΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ με μειωτικό συντελεστή σε υπόγειους χώρους, σε εσωτερικούς εξώστες, και σοφίτες που παίρνουν αναλόγως το % μειωτικού συντελεστή ανάλογα με το αν αποτελούν ανεξάρτητο χώρο ή όχι. Ως επακόλουθο λοιπόν του σκεπτικού μου είναι μήπως οι αποθήκες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της κατ. 3 και στο πεδίο των συντελεστών δόμησης υποβάλλονται μονο οι χωροι ΚΥΡΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ και οχι οι ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΙ, στην παρούσα φάση που δεν έχουμε κάποια άλλη διευκρινιστική εγκύκλιο και πρέπει να προχωρήσουμε κάποιες υποθέσεις, υπολογίζονται με αναλυτικό προϋπολογισμό και τα μέτρα τους αναφέρονται στην τεχνική έκθεση που υποβάλλουμε; Θα ήθελα την δική σας αντιμετώπιση στο παρών πρόβλημα με τις αποθήκες καθώς οι γνώμες σας είναι σεβαστές και η βοήθεια σας πολύτιμη.
  2. "δδ) αυθαίρετες κατασκευές ημιυπαίθριων χώρων σε κτίσματα που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου και με την προϋπόθεση ότι η χρήση τους είναι σύμφωνη με τις επιτρεπόμενες χρήσεις της περιοχής, εφόσον δεν παραβιάζονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του εξήντα τοις εκατό (60%) τα πολεοδομικά μεγέθη κάλυψης και δόμησης." ένα κόμμα θα μπορούσε ίσως να βοηθησει στην ερμηνεια του παραπανω ως εξής: δδ) αυθαίρετες κατασκευές ημιυπαίθριων χώρων σε κτίσματα, που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου και με την προϋπόθεση ότι η χρήση τους είναι σύμφωνη με τις επιτρεπόμενες χρήσεις της περιοχής, εφόσον δεν παραβιάζονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του εξήντα τοις εκατό (60%) τα πολεοδομικά μεγέθη κάλυψης και δόμησης. αν δηλαδη κατασκευάσω κτίσμα σε χωρο Ημιυπαίθριου , τοτε βγαίνει νόημα να ελεγθεί η επιτρεπόμενη χρήση της περιοχής και η παραβίαση κάλυψης - δόμησης.
  3. Καλησπέρα, εχω και εγω ενα παρόμοιο πρόβλημα και ακομα αναζητω λυση, οποτε θεωρησα σωστο να μην ανοιξω αλλο θεμα. Συγγενής μου κατεχει ενα αγροτεμάχιο και δεν ειχε αντιληφθει την ενταξη της περιοχης στο κτηματολογιο. Οταν το αντιληφθηκε κατεθεσε τα χαρτια του για διορθωση αλλα η αιτηση του απορριφθηκε καθως ειχε παρελθει ο απαιτουμενος χρονος διορθωσεων. Η διαφοροποιηση του σε σχεση με την πραγματικοτητα οσον αφορα ειναι η εξης: ο οκχε του δινει 4284 ενω στην πραγματικοτητα με βαση τα υλοποιημενα ορια συρματοπλεγματα και τοιχεια ειναι 4180τμ. ο τιτλος αγορας του ειναι 4262τμ . Η αδεια οικοδομης του εκδοθηκε με 4862τμ (μαλλον εκ παραδρομης ελα ομως που η δομηση του ειχε υπολογιστει με αυτο το εμβαδον οποτε εξ αρχης ξεκιναμε με αυθαιρετα μετρα). Αντιμετωπιζω το εξης θεμα. θελει να τακτοποιησει ενα ανοιχτο γκαραζ το οποιο βρισκεται πανω στα ορια του αγροτεμαχιου καθως και ενα στεγαστρο συν τα μετρα που προεκυψαν απο το λαθος στην εκδοση της αδειας. Με το τοπογραφικο του κτηματολογιου ομως ενα τμημα του γκαραζ ανηκει σε γειτονες οπως εχει αποτυπωθει. Επισης θελει να καταθεσει αγωγη για τακτοποιηση οριων με τους γειτονες και η δικηγορος του λειει πως επειδη το εμβαδον του συμβολαιου εχει αποκλιση με το πραγματικο θα πρεπει να γινει διορθωση συμβολαιου παρα την μικρη αποκλιση στα μετρα, σε διαφορετικη περιπτωση το δικαστηριο θα απορριψει την αιτηση. Για να γινει διορθωση συμβολαιου πρεπει να προχωρησει η τακτοποιηση και να εκδοθει η βεβαιωση περι μη αυθαιρετων. Μου εχει τυχει προηγουμενη περιπτωση εκδοσης αδειας οικοδομης που επειδη υπηρχε παλι αποκλιση στο τοπογραφικο της πραγματικοτητας και του κτηματολογιου , η πολεοδομια δεχοταν ως εγκυρο μονο του κτηματολογιου. Αν επρεπε να γινουν αγωγες κλπ επρεπε να προηγηθουν της εκδοσης της αδειας. Ο τοπογραφος που εχει κανει το τοπογραφικο, ο οποιος ομως δεν ασχολειται με αδειες και νομιμοποιησεις για να μπορω να εμπιστευτω την εμπειρια του μου λενε να προχωρησω την τακτοποιηση με το τοπογραφικο της πραγματικοτητας τα 4180τμ. Μηπως μπορειτε να με διαφωτισετε με ποιο τοπογραφικο ειμαι υποχρεωμενη να παω για να μην βρεθω μπλεγμενη;
  4. Πελάτης μου έχει κόντρα με τον γειτονα του γιατι πήρε βεβαίωση από τον Δημο ότι το γηπεδο του προυφισταται ως εχει απο το 24-4-1977 και βρισκεται σε αποσταση 500μ απο το οριο του οικισμου (εντος ζωνης). Κοντρα στην κοντρα ετεθει και το εξης ερωτημα για το οποιο ψαχνω την σχετικη εγκυκλιο που να το αναφερει. Εστω οτι το γηπεδο εχει εμβαδον 2300μ πόσα τετραγωνικά είναι απαραιτητο να βρισκονται εντος της ζωνης του οικισμού για να υφισταται η παρεκλιση; Συμφωνα με την δικη μου λογικη τουλαχιστον τα 2000μ². Τι ισχυει ομως τελικα. Υπαρχει καποιο ΦΕΚ που να το διευκρινιζει; Αναμενω τις απαντησεις σας.
  5. Καλημερα σας, Εχω την εξης περιπτωση, σε οικοπεδο εντος οικισμου οπου υπαρχει προυφισταμενο κτισμα του 1955 κατασκευαστηκε χωρις οικοδομικη αδεια πισινα. Τωρα ερχεται ο ιδιοκτητης - εργοδοτης - συνεργατης μου να θελει να βγαλει αδεια ΕΟΤ για τουριστικη επιπλωμενη κατοικια με πισινα. Οσον αφορα την πισινα μου λεει οτι αν παρει βεβαιωση απο τον δημο οτι προυφισταται του 1975, ειναι καλυμμενος ως προς την μη υπαρξη οικοδομικης αδειας. Σε ερωτηση μου στην αρμοδια Πολεοδομια, καθως δεν εχω ξανακουσει κατι παρομοιο , μου απαντουν πως δεν ισχυει κατι τετοιο και οτι χρειαζεται κανονικα οικοδομικη αδεια. Εκεινος επιμενει οτι ισχυει χωρις βεβαια να εχει την διαθεση να μου μου προσκομισει κανενα νομο για αυτο και ερχομαστε σε αντιπαραθεση καθως με αμφισβητει. Μηπως οντως υπαρχει κατι σχετικο που να γνωριζεται εσεις και να τον καλυπτει; Σας ευχαριστω εκ των προτερων.
  6. Στην Κέρκυρα που ζω και εργαζομαι μου ζητουσαν 20 με 22 Ε/μμ. (υλικα γυρω στα 6Ε/μμ και εργασια 15 με 17Ε). Τελικά συμφώνησα με κάποιον με μεροκάματα. Ημουν μπαστακας τις δύο πρώτες μέρες όπου και διαπίστωσα πόσα μέτρα μπορεί να βγαζει την ημέρα και τελικά το συνολικό κοστος εργασια και υλικά εγινε 13Ε/μ².
  7. Εκδίδω άδεια ανέγερσης νέας δυόροφης οικοδομής στην οποία η επικάλυψη αποτελειται από ξύλινη στεγη και σε τμήμα αυτής υπάρχει δώμα στο οποίο τοποθετώ ξύλινη πέργκολα με κλίση. Η οικοδομή βρίσκεται σε περιοχή εκτός οικισμου στην οποία μέγιστο ύψος κτιρίου ορίζονται τα 7,50μ+1,20μ στέγη=8,70μ.Η στάθμη του δώματος είναι στα +6,35μ και το ψηλότερο σημείο της πέργκολας είναι στα +8,70μ. βάση του άρθρου 16 του Ν1577/1985 ΓΟΚ όπως τροποποίηθηκε με τον 2831/2000 ισχύει ότι πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος (στην περίπτωση μου τα 7,50μ) επιτρέπονται: εκτός πολλών άλλων και ε)κατασκευές για την στήριξη των φυτών (πέργκολες). Μου επισήμαναν ότι η διάταξη αυτή δεν ισχύει για τις εκτός σχεδίου περίοχές. Σημειωτέον ότι έχει περάσει ΓΟΚ και η παρατήρηση αυτή έγινε από την ΕΠΑΕ και ότι έχω εκδόσει τουλάχιστον 5 άδειες με αυτην την μορφή (δώμα και πέργκολα) όλες σε εκτός οικισμού περιοχές. Τελικά τι ισχύει. Το ότι δεν ισχύει στις εκτός σχεδίου περιοχές με ποια εγκύκλιο ορίζεται; γνωρίζεται κάτι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ. Χάρης
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.