Μετάβαση στο περιεχόμενο

Stelios_Mixanikos

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονικη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Stelios_Mixanikos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ για την απάντηση. Ξεκίνησα έρευνα υλικών πολύ πρόσφατα και από τα προιόντα που βρίσκω, η SMA είναι η κατατοπιστικότερη στην περιγραφή προιόντων/δυνατοτήτων. Και ακριβώς, από τα μοντέλα που αναφέρεις έμεινα στον SI5048 επειδή περιγράφει κυρίως τους αλγορίθμους εκτίμησης SOC, πως συνεργάζεται με τον δικό της charger αλλά και πως γίνεται μελλοντική επεκτασιμότητα, όπως προσθήκη ανεμογεννήτριας στον ac bus, πως συνδέεις γεννήτρια κλπ. με εγγυημένη συνεργασία. Κερδίζει δηλαδή στην επεξηγηματικότητα. Δεν βρήκα και πολλούς άλλους off-grid inverters με τόσα επεξηγηματικά τεχνικά χαρακτηριστικά και κυρίως να κάνει αναφορά για διασύνδεση ντηζελογεννήτριας. Αν μπορείς(-είτε)να βοηθήσεις(-ετε) εδω.. Προτείνεις δηλαδή ότι από άποψη υλικών μπορώ να αντιμετωπίσω το θέμα του inverter και του charger ανεξάρτητα, σωστά; Ακόμα πάντως και αν επέλεγα SMA υλικά θα προσπαθούσα να εξετάσω και αυτή τη επιλογή, διότι στη δυνητική περίπτωση ένός μικρού συστήματος Φ/Β π.χ. 600Wp ο μικρότερος Sunny Island ξεκινά από 2000W, τη στιγμή που άλλες εταιρίες βγάζουν μικρότερους αρα και περισσότερο αποδοτικόυς για μια τέτοια εφαρμογή. Και πάλι ευχαριστώ.
  2. Καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι να μελετήσω ένα αυτόνομο υβριδικό σύστημα (Φωτοβολταικό/Ντηζελογεννήτρια). Πολύ σημαντικό σε μία τέτοια εγκατάσταση είναι η καλή συνεργασία του inverter με τον φορτιστή μπαταριών. Ενα πολύ καλό δίδυμο γι'αυτη τη δουλειά είναι τα δύο μηχανάκια της SMA ο Sunny Island σε συνεργασία με τον Sunny Charger (επιλέγω να κάνω dc bus, πιστεύω συμφέρει σε μικρές εγκαταστάσεις π.χ. των 4kWp) Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι 1) Γνωρίζετε άλλες εταιρίες πέρα της SMA που έχουν αντιστοιχα δίδυμα? 2) Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιος μετατροπέας για ΑΥΤΟΝΟΜΑ δίκτυα στον οποίο μπορούν να κουμπωθούν απ'ευθείας όλα (PV με MPPT, συσσωρευτές με έλεγχο φόρτισης, ντηζελογεννήτρια, φορτία). Να τα κάνει όλα και να συμφέρει δηλαδη.. Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.