Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

kate07

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

kate07's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ηθελα απλά να προσθέσω κι εγώ ότι κι εγώ θεωρώ όπως και η ντίνα πολύ ώριμο να σκέφτεται ο μικρός φίλος μας την πορεία που θέλει να ακολουθήσει μετά το σχολείο. Είναι υπέροχο αυτό. Εγώ για παράδειγμα ήμουν πολύ σαστισμένη στην ηλικία του. Ηθελα να γίνω γιατρός και τελικά έγινα μηχανικός για πολύ πολύ επιφανειαούς λόγους. Επειδή την έχω πατήσει γερά θα ήθελα απλά να συστήσω ΄να πάρει ώριμες αποφάσεις γιατί και οι σπουδες είναι μέρος της ζωής μας...Μεγάλο και πολύ σημαντικό !!
  2. Αν κάποιος γνωρίζει σε ποιο site μπορούμε να ψάξουμε εργασία στο εξωτερικό ( σε ευρωπαικές χώρες ) ας δώσει το url . Ευχαριστω!!!
  3. Μου αρέσει που μου δίνεται η ευκαιρία να πω την άποψή μου σε αυτό. Αρχικά ήθελα να σε ρωτήσω με ποια κριτήρια αποφάσισες ότι θέλεις να γίνεις μηχανικός? Μου κάνει εντύπωση ότι αποφάσισες να γίνεις μηχανικός αλλά δεν έχεις καταλήξει τι ακριβώς. Να ξέρεις λοιπόν ότι ο κάθε μηχανικός διαφέρει αρκετά από τον άλλο. Π.Χ τι σχέση μπορεί να έχει ένας αρχιτέκτονας με έναν μηχανολόγο μηχανικό ή ένας τοπογράφος με έναν ηλεκτρολόγο μηχανικό. Η ,ακόμα πιο εντυπωσιακό παράδειγμα, ένας αρχιτέκτονας με έναν πολιτικό μηχανικό. Εχω την αίσθηση ότι αυτή η γενική αντίληψη που επικρατεί στην Ελλάδα όλοι οι μηχανικοί να τα μισοκάνουν όλα σε έχει επηρεάσει λίγο. Να ξέρεις ότι κάθε κλάδος μηχανικού είναι πολύ ιδιαίτερος και έχει συγκεκριμένο πεδίο εφαρμογής., Για αυτό καλύτερα να σκεφτείς τον κλάδο με τον οποίο θέλεις να ασχοληθείς ( π.χ . τεχνολογία και Η/Υ) και μετά να αποφανθείς για συγκεκριμένη σχολή. Μην αρχίσεις και επιλέγεις σοριδών πολυτεχνικές χωρίς να ξέρεις έστω και λίγο ποιο είναι το σντικείμενο. Οσων αφορά την απορρόφηση που είναι το δεύτερο πράγμα που θα σκεφτείς να ξέρεις ότι είναι άλλη στην Ελλάδα και άλλη στο εξωτερικό. Για τους πολύ καλούς φοιτητές είναι πολύ καλές οι συνθήκες. Για τους μέτριους που δεν κάνουν μεταπτυχειακό το η κατάσταση είναι άθλια . Ξέχασα να σου πω ότι δεν είναι νωρίς να το σκεφτείς. Αρκεί να μην σου χαλάει το κέφι γιατί πραγματικά είσαι πολύ πολύ μικρός.... Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ. Χάρης
  4. johnathinaios , συνάδελφε είμαι πολιτικός μηχανικός και φυσικά εργάζομαι. Θεωρείς εντελώς ανεύφυκτο να μπορέσω με πολλή διάβασμα και αφοσίωση να τελειώσω την αρχζιτεκτονική? Εσύ π.χ. εργαζόσουν ταυτόχρονα?? Να σου πω την αλήθεια μου αρκεί να συμμετέχω σε κάποιες εργασίες επιλεκτικά για γνώσεις και μόνο, αλλά και το πτυχείο το θέλω. Θα ήθελα να μου πεις τη γνώμη σου και για το πόσο δυνατή είναι η απόκτηση πτυχείου τελικά αν κάποιος ασχολείται περιορισμένα με τη σχολή και από κάποια απόσταση (όχι συχνές παρακολουθησεις κλπ).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.