Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

lmoumpaitzis

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by lmoumpaitzis

  1. Καλημέρα , θα ήθελα την άποψη σας για το εξής θέμα:Υπάρχει εκτός σχεδίου δόμηση με Ο.Α. ενός διόροφου κτιρίου το οποίο έχει μεν τις διαστάσεις που όριζε η οικοδομική άδεια, είναι δε μετατοπισμένο εντός Δ (από τα 110 τμ ,τα 15 τμ είναι εντός Δ) και έχει κατασκευαστεί εξωτερικό κλιμακοστάσιο από τον Α όροφο προς το δώμα(δεν έχει κατασκευασθεί η κεραμοσκεπή ) και μία αποθήκη αυθαίρετη 20τμ..Οι απορίες μου είναι οι εξής: α) το εξωτερικό κλιμακοστάσιο υπολογίζεται σε κάλυψη και δόμηση(το κλιμακοστάσιο από το ισόγειο στον Α ήταν 7,00τμ ,ενώ από τον Α στο δώμα είναι 12τμ) ; και β)Θεωρώ ότι Υπολογίζεται αναλυτικός προύπολογισμός για την επιφάνεια που έχει δημιουργηθεί από την μετατόπιση του κτιρίου στην νέα νόμιμη θέση σε σχέση με την θέση βάσει της ο.α.,η επιφάνεια εντός Δ θα υπολογιστεί ως υπέρβαση κάλυψης ,δόμησης και Δ .Η αποθήκη ως ισόγειος βοηθητικός χώρος με μειωτικο συντελεστή και υπέρβαση κάλυψης, δόμησης και Δ (είναι εντός Δ )Είμαι σωστός; γ) προκειμένου να δώσω πινακάκι με τις επιφάνειες που υπάρχουν σήμερα, για την διόρθωση του Ε9,θεωρώ ότι η επιφάνεια βάσει ο.α. πλέον είναι ΚΧ 110-15=95 τμ. και οι ρυθμιζόμενοι χώροι με τον Ν.4495/17 είναι ΚΧ 15 τμ + ΒΧ 20 τμ ,σωστά; Ευχαριστώ για την συνεργασία, ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΟΥΜΠΑΪΤΖΗΣ , ΠΟΛ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε. Επικοινώνησα σήμερα με το ΤΕΕ και μου απάντησαν πως ότι είναι εντός Δ,υπολογίζεται ως ΥΚ,ΥΔ και Δ και ότι είναι εκτός εγκεκριμένου νομίμου περιγράμματος κτιρίου της αδείας υπολογίζεται ως ΥΚ και ΥΔ.
  2. Το σύστημα όντως άνοιξε.Η ερώτηση είναι η εξής : θα πρέπει οι αυθαιρεσίες να είναι πριν το 2003 ώστε το πρόστιμο που αναλογεί σε αυτές να μπορεί να συμψηφιστεί με το 50% του κόστους της ενεργειακής αναβάθμισης ή το κτίριο οπότε και ο συμψηφισμός του 50% να αφορά στο σύνολο του προστίμου των αυθαιρεσιών..
  3. Κατα την υποβολή δηλώσεων αυθαιρέτων γίνεται πρώτα η δήλωση αυθαιρέτου με παράλληλο άιτημα για έκδοσης άδειας νομιμοποίησης στην ίδια δήλωση.Μόλις γίνει η αποπληρωμή ολόκληρου του προστίμου ( ?? )προχωράς στην έκδοση αδείας νομιμοποίησης.Κατά την σύνταξη του διαγράμματος κάλυψης τα πραγματοποιηθέντα μεγέθη υπολογίζονται στον συντ.δόμησης (είτε νόμιμα είναι αυτά είτε αυθαίρετα),οπότε στην περίπτωση μου στο διάγραμμα κάλυψης θα έχω πραγματοποιηθέντα : Α όροφος 115 τ.μ. με δήλωση αυθαιρέτων , συντ. δόμησης 115 τ.μ. άρα 115-115= 0 για την άδεια νομιμοποίησης υπόλοιπα ?? Δηλαδή αυτά που μπορούν να νομιμοποιηθούν δεν νομιμοποιούνται αλλά δηλώνονται ως αυθαίρετα ,παρακαλώ διορθώστε με, Ευχαριστώ για την απάντηση
  4. Καλημέρα,ίσως έχει ήδη απαντηθεί αλλά είναι τόσο μεγάλο το πλήθος των ερωταπαντήσεων εδώ που τα μπλέκεις αρκετές φορές. Υπάρχει μία διόροφη οικοδομή επιφανείας κάθε ορόφου 115 τετρ,μέτρων ,χωρίς οικοδομική άδεια , σε οικόπεδο το οποίο μετά την ένταξη του στο σχέδιο πόλης είναι άρτιο και οικοδομήσιμο..Στο οικόπεδο θα μπορούσαν σύμφωνα με τους όρους δόμησης της περιοχής να οικοδομηθούν 115 τετρ. μέτρα. Είναι εφικτό να γίνει δήλωση αυθαιρέτου με το άρθρο 24 του Ν.4014 για τον Α όροφο επιφανείας 115 τετρ. μέτρων και στην συνέχεια να εκδοθεί άδεια αποπεράτωσης των αυθαίρετων κατασκευών και παράλληλα να εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης και αποπεράτωσης του ισογείου της οικοδομής επιφανείας 115 τετρ. μέτρων ,με το άρθρο 26 παρ.2 του Ν.4014 ? Ευχαριστώ.
  5. Καλησπέρα,έχω μια περίπτωση διορόφου χωρίς άδεια το οποίο έχει μπεί εντός σχεδίου και είναι στα μπετά το ισόγειο και στα τούβλα ο όροφος .Ο Φ.Ο. δεν τηρέι τις αποστάσεις Δ στα πλάγια και πίσω όρια .Σκέφτηκα λοιπόν ,αφού πλέον είναι εντός σχεδίου και άρτιο ,να δηλώσω τις αυθαιρεσίες , να εκδόσω άδεια οικοδομής για αυτά που μπορούν να δηλωθούν ως νόμιμα και να ολοκληρώσω την κατασκεύη με τις αντίστοιχες άδειες αποπεράτωσης.Ενώ το 2/2012 ο υπάλληλος της πολεοδομίας μου είχε πεί να προχωρήσω τις μελέτες ,ο πελάτης λόγω της κατάστασης που επικρατούσε στα ζητήματα της χώρας ήθελε να σταματήσουμε.Τώρα που ο πελάτης επανήλθε , εγώ ρωτώντας εκ νέου τον μηχανικό της πολεοδομίας για το ίδιο θέμα μου απάντησε ΄ότι παρόλο που έχει ήδη προχωρήσει στην έκδοση αδειας τουλάχιστον δύο ίδιων περιπτώσεων πλέον έχει αλλάξει το σκεπτικό του και θα πρέπει να είναι στατικά ανεξάρτητα το αυθαίρετο τμήμα της κατασκεύης και το προς 'εκδοση αδέιας και με βραχυκ΄υκλωσε.Εχει κανέις αναλογή περίπτωση και πως το χειρίστηκε (ερώτημα στην ΔΟΚΚ?)
  6. Καλήσπέρα , έχω μία γωνιακή πολυκατοικία όπου οι διαστάσεις των όψεων 12,40*14,40,οι οποίες αναγράφονται και στην σύσταση έτσι,είναι κατά 30 εκ. μεγαλύτερες η κάθε μία από τις αναγραφόμενες στην Ο.Α.12,10*14,10(προφανώς έχει πάρει και τους μεσότοιχους των γειτόνων) είναι οικοδομημένη με την 10μετρη λωρίδα την οποία έχει τηρήσει.. Στο υπόγειο υπάρχουν αποθήκες ιδιόκτητες ,του ιδίου ιδιοκτήτη από τις οποίες άλλη έχει μεγαλώσει ,τμήμα άλλης έχει αλλάξει θέση με τμήμα του λεβητοστασίου,έχει εμφανιστεί και το μηχανοστάσιο του ανελκυστήρα ενώ δεν υπήρχε στην άδεια και γενικώς είναι μπερδεμένη η κατάσταση,η οποία θέλει ξεμπέρδεμα. Αυτή η διαφορά του περιγράμματος θεωρείται ώς αυθαίρετη , πρέπει να εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης με το άρθρο 22 , με τον Ν.4014 ή κάτι άλλο.
  7. Στην παρ. 2, του άρθρου 26, του νόμου ορίζεται οτι «εφόσον καταβληθεί το παράβολο της περίπτωσης γ΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 24 έως 31.12. 2011 και εκδοθεί οικοδομική άδεια εντός τριών ετών από την καταβολή του δεν οφείλουν άλλο πρόστιμο και επέρχονται οι συνέπειες των παραπάνω διατάξεων. Είστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξουν τα πρόστιμα του 1577/85 ????
  8. Καλησπέρα σε όλο τον κόσμο .΄Εχω την εξής περίπτωση :σε πολυκατοικία με άδεια του 1972, έχει γίνει προώθηση τμήματος της όψης προς τον ακάλυπτο,και υποχώρηση επιφανείας ίσου εμβαδού αντίστοιχα του υπολοίπου τμήματος .Στην κάτοψη Δ ορόφου ,και όχι μόνο ,της αδείας το προωθημένο τμήμα δεν έχει εξώστη ενώ στην πραγματικότητα υπάρχει εξώστης .Σύμφωνα με τον ΓΟΚ 55 δεν υπάρχει περιορισμός στην επιφάνεια των εξωστών εφόσον τηρείται το 1/10 του αθροίσματος του πλάτους των ακαλύπτων των αντικριστών οικοπέδων ,ως πλάτος του εξώστη.Θεωρώ ότι μάλλον υπάρχει υπέρβαση αδείας και θα πρέπει να γίνει δήλωση αυθαιρέτου σαν πολεοδομική παράβαση υπολογίζοντας το πρόστιμο με αναλυτικό προυπολογισμό .Θα ήθελα την γνώμη σας.Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.