Μετάβαση στο περιεχόμενο

mastermec

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

mastermec's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΕΛΛΟΥΝΤΟ..ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ,ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ..6944549890 Η ΣΤΟ [email protected]

  2. Λοιπόν : 1. Μπορείς να επιλέξεις ολες τις κολώνες ή τα ανοίγματα και με δεξι κλικ ιδιότητες να αλλάξεις αυτό που θέλεις σε όλα μαζι. 2. Η ΕΔΣ σε καλύπτει για τις γωνίες. 3. Δες για τις γωνιακές σκιάσεις απο το Autobild Διαχείηση layer μηπως είναι απενεργοποιημένη η γωνια σκίασης. 4. Υπάρχει συμβόλαιο συντήρησης αν το έχει ο συνάδελφος σου. Ειναι απο το ΚΕΝΑΚ manager το liveupdate και απο το GCAD-GCADupd.
  3. Μακάρι να δίναν όλοι πιστοποιητικά. Δεν εννοώ οτι το υπολογίζεις στην τύχη. Απλά δοκιμάζεις και βλέπεις διάρκεια καύσης και θερμοκρασία (σε ενεργειακό που έχει θερμοστάτη και μπορεις να το δεις άμεσα).
  4. Στις συγκεκριμένες δεν υπήρχε ιδιαιτερη διαφορά. Δοκίμασα και άλλες που ήταν καλύτερες. Γενικά πρέπει να δοκιμάσεις ποιο θα σε βολέψει και θα έχει την καλύτερη απόδοση. Γι αυτό και υπάρχουν και μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές τους.
  5. Τελικά δεν αξίζει η χρήση τους. 1. Δεν υπάρχει καμια ιδαιτερη διαφορά στην απόδοση 2. Το κόστος απο την εταρεια (που θεωρούσα μέχρι πριν λιγο καιρό αξιόλογη) πηγε απο 247€/τονο στα 300 €/τονο. Ειδανε και αυτοί οτι υπάρχει ζητηση λογω της τιμης του πετρελαιου και είπαν και αυτοι να βαρεσουν στο κεφάλι. 3. Ενω η εταιρεια είπε οτι καθε πακέτο ζυγιζει 7.8 κιλα στην παραλλαβή 8 πακέτων τα κιλά ηταν τα εξής: 7,8 - 7,5 - 7,5 - 7,4 -7,2 - 7,2 - 6,2 - 6,2!!! Καλυτερα λοιπόν το ξύλο
  6. Θα ήθελα τις απόψεις σας σχετικά με την χρήση μπρικέτας σε ενεργειακό τζάκι (με αεραγωγούς). Διαβάζοντας στο διαδικτυο βρήκα τιμές απο 257€/τόνο εως 400 €/τόνο. Μερικά απο τα πλεονεκτήματα που παραθέτουν οι κατασκευαστές τους είναι: - εύκολη αποθήκευση καθώς είναι συσκευασμένες σε αεροστεγή πακέτα απο περίπου 7 εως 15 κιλά - είναι καθαρό υλικό και δεν αφήνει στάχτη ( 5 φορές λιγότερη στάχτη από το ξύλο ) - εχει μεγάλη θερμογόνο δύναμη, 1 kg μπρικέτας = 1,6 kg ξύλα - εχει βαθμό απόδοσης 88% - 92 % - δεν πετάνε σπίθες αποφεύγοντας περαιτέρω ζημιές στον χώρο - η θαλπωρή και η αίσθηση της φωτιάς είναι ίδια με αυτή του ξύλου. - αγοράζοντας 1 τόνο μπρικετας έχετε 1 τόνο καύσιμη υλη Ενώ με το ξύλο αγοράζεται 1 τόνο ξύλα αλλά 600 κιλά καύσιμη υλη λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας του ξύλου σε νερό ( αγγίζει το 40%) Τα παραπάνω είναι απο το site εταιρείας που μου φάνηκε αξιόλογη. Σαν μειονέκτημα έχω ακούσει οτι θέλει προσοχή στην χρήση επειδή ανεβάζει γρήγορα θερμοκρασία μπορει να δημιουργήσει πρόβλημα στο τζάκι. (σπασινο πλακών, γυψοσανιδων κλπ). Φαντάζομαι οτι θα πρέπει να βάλεις 1-2 μπρικέτες αν ζεστάνει λιγο κ μετα να φουλάρεις. Δεν ξέρω αν οι απόδοση τους είναι όντως τόσο μεγαλύτερη απο το ξύλο, δεδομένου οτι 1 tn μπρικέτες = 250 €, ενώ 1 ξύλα = 120 € (στο Ωραιόκαστο Θεσ/νικης, εξω απο την πολη εχω ακούσει τιμές 90 € για ξύλα αλλα δεν ξέρω προέλευση). ΥΓ Αν ξέρει κανεις προμηθευτή καλου ξυλου σε καλές τιμές για θεσσαλονικη ας στειλει ενα pm.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.