Μετάβαση στο περιεχόμενο

GT1807

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

GT1807's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστω για την απαντηση σου, ησουν ξεκαθαρος. Δεν ημουν σαφης για το ποσοστο εχεις δικιο. Εννοουσα αν το μαγαζι ειναι 60 τετραγωνικα μετρα μεχρι ποσα τετραγωνικα μετρα παταριου μπορω να τακτοποιησω.Καπου στο forum ειχα διαβασει για το 1/2 του εμβαδου του μαγαζιου αλλα δεν καταλαβα αν ισχυει σε περιπτωση σαν την δικια μου. Οσον αφορα αυτο που μου ειπες για την καταγγελια της πολεοδομιας.Εαν υποθεσουμε οτι δεν τακτοποιω το παταρι του (το οποιο εκεινος ανηγειρε με σιδηροκατασκευη) κ περασει η προθεσμια τακτοποιησης κ τοτε γινει η καταγγελια απο την πολεοδομια(εννοειται φυσικα οτι δεν το εχει γκρεμισει).Το προστιμο ποιος το χρεωνεται?Εγω σαν ιδιοκτητης ή εκεινος που το ανηγειρε?Θα χρειαστει να αποδειξω οτι δεν ειμαι ελεφαντας ή φαινεται πολυ ευκολα οπως λες κ παλι στο συμβολαιο που εχω μαζι του? Τα σεβη μου
  2. Καλησπέρα στην κοινότητα κ ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας! Το πρόβλημα μου ειναι το εξης: Εχω μια οικοδομη(τελειωμενη,αδεια 2001),ισογειο κ ενας οροφος, στης οποιας το ισογειο υπαρχουν καταστηματα.Ενα απο τα καταστηματα εμβαδου περιπου 60 τμ εχει "βαλει" παταρι με σιδηροκατασκευη περιπου στο 60-70% του καταστηματος.Το παταρι δεν υπαρχει στα σχεδια της οικοδομης. Εχω διαβασει απο το πρωι τις παραγραφους του νομου που με αφορουν κ στην συνεχεια εμαθα για τις εγκυκλιο 8 κ διαβασα κ αυτην.Απο οτι εχω καταλαβει για να αλλαξεις χρηση σε καποιο χωρο απο αυτους που περιγραφονται στον νομο πρεπει να υπαρχει ηδη στα σχεδια για να του κανεις αλλαγη χρησης.Επομενως συμφωνα με αυτα που καταλαβαινω τα αυθαιρετα δεν "τακτοποιουνται". Σε συνομιλια που ειχα με ενα φιλο πολιτικο μηχανικο μου ειπε κ αυτος το ιδιο που ειχα καταλαβει κ μονος μου.Ο μηχανικος που του ανεθεσα την μελετη μου ειπε οτι μπορουμε να "τακτοποιησουμε" οσο παταρι θελουμε.Στην εγκυκλιο 8 του 3843/10 κ στην παραγραφο 4 κ 5 αναφερεται σε δημιουργια παταριων κ πως πρεπει να αποτυπωθουν. Τελικως επιτρεπεται η τακτοποιηση?Υπαρχει ποσοστο που μπορω να τακτοποιησω? Αν δεν επιτρεπεται η τακτοποιηση προφανως πρεπει να το γκρεμισει.Το προστιμο βαραινει εμενα ή εκεινον?(Η σιδηροκατασκευη ειναι του ενοικιαστη κ δεν εχει αντικρισμα στο ποσο του ενοικιου).Εχω βρεθει 1 μηνα πριν την ληξη της προθεσμιας με τον ενοικιαστη να μου λεει να κανω τα στραβα ματια κ να μην το σκαλιζω... Λοιπες λεπτομερεις: Το υψος του μαγαζιου ειναι 6 μετρα.Το παταρι ειναι περιπου στην μεση του.Ακριβες υψος μπορω να μαθω επειδη ειδα να συζητατε πολυ για αυτο.Τα τετραγωνικα που επιτρεπει ο συντελεστης δομησης της περιοχης εχουν εξαντληθει οποτε κ απο οσα διαβασα δεν μπορω να το "νομιμοποιησω" με αλλαγη αδειας. Ευχαριστω κ παλι για τον χρονο σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.