Μετάβαση στο περιεχόμενο

VAS.BISK

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.065 profile views

VAS.BISK's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ nbr, ναι Βασίλης. Απ όσο έχω δει απο ένα παλιο(2004) τοπογραφικό που ηταν για ιδία χρηση και ειχε απλα τα εμβαδα 6 τμημάτων, δεν υπάρχει ενιαιο ΚΑΕΚ έχουν ολα τα καταπατηθεντα ΚΑΕΚ. Θα δω και τα στοιχεία απο το κτηματολόγιο και θα επανέλθω.
  2. Σε ευχαριστώ πολύ, οταν έχω κατι στα χέρια μου πιο συγκεκριμένο θα επανέλθω
  3. Δημήτρη καλημέρα, απολυτα δεκτο το σχόλιο με την παραθεση κλπ..... Δεν ξέρω αν ήταν αδιαθετος "κληρος" γιατι οταν μίλησα με την περιφέρεια μου ανεφερε , οτι δεν ηταν κληροτεμάχιο αλλα αγροτεμάχιο του Υπ. Γεωργίας(και μου το τονισε). Ειλικρινά για το κτηματολόγιο έχω μεγάλη περιεργεια, όσον αφορά το πως έδωσαν ΚΑΕΚ σε κάτι που δεν έχει κανένα τιτλο και οχι μονο ασε αυτην αλλα και στους αλλους 6 γείτονες που ΣΙΓΟΥΡΑ δεν έχουν καποιο τιτλο. Ιδωμεν..... Όσον αφορά τις διαδικασίες , δεν γνωρίζω τι εχει κάνει με το δικηγόρο της, αλλα μόνο οτι προσπαθεί να το πάρει με χρησικτησία (και εγω δεν πιστευω οτι θα καταφέρει κάτι). Για την τακτοποίηση που λέγαμε, οταν μου ανεθεσε τη δουλεία είδα ενα χαρτι υπαγωγης αλλα αυτο που με προβληματίζει είναι οτι ο πρωην Μηχανικος της , λεει οτι δεν κατέθεσε τοπογραφικο....τι αλλο να κάνω κι εγω?της είπα οτι δεν γίνεται χωρις τοπογραφικο αυτη η διαδικασία αλλα η απαντηση είναι οτι αυτά της είπε ο αλλος. Δημήτρη βρήκα και αυτό https://www.lex.gr/index.php/el/xrhsikthsia/133-i-xrisiktisia-os-tropos-ktisis-kyriotitas-apaitoymena-dikaiologitika και θα ήθελα την γνώμη σου επ αυτού.
  4. Καλησπέρα, να διευκρινήσω οτι πριν 2 μερες ανέλαβα και δεν εχω προλάβει να ψαξω περισσότερο, απλα πήγα και μέτρησα το συγκεκριμενο τμήμα. α)Πως εκανε τακτοποίηση χωρις Τοπογραφικο? Ελα μου ντε....και γω ακομα προσπαθω να καταλαβω.... αυριο θα μου δώσει τα χαρτια της υπαγωγής β)Απο την Περιφέρεια μου είπαν οτι το συγκεκριμένο αγροτεμαχιο του υπουργειου Γεωργίας δόθηκε στο νεοσύστατο τοτε Δήμο παιανίας για την οικονομική του ενίσχυση. γ)Δεν ξερω πως το "νέμεται" νομικά και αν έχει τύχη να το παρει με καποιο τρόπο στην κατοχή της και στην παρούσα φάση για την δουλειά που θελω να κάνω δεν με ενδιαφέρει κιολας. Η ουσία είναι οτι έχουν πάει παρα πολλοι στο συγκεκριμενο αγροτεμάχιο, έχουν καταπατήσει διαφορα τμήματα του, εχουν περιφράξει έχουν σηκώσει οικοδομές και έχουν νομιμοποίησει κιολας τις αυθαιρεσίες. Επίσης το κτηματολόγιο έχει δωσει και ΚΑΕΚ σε αυτά τα τμήματα! (Αυριο θα έχω στα χερια μου κτηματολογικο και κτηματογραφικο διαγραμμα)
  5. Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα αν μπορεί καποιος να με διαφωτίσει.Μεταξύ καταπατηθέντων τμημάτων μη αρτιων και μη οικοδομήσιμων, πρωην αγροτεμάχιου διανομης του 1950 του Υπ.Γεωργίας και νυν ιδιοκτησίας Δημου Παιανίας, στο Γερακα (ανηκει ιδιοκτησιακα στον δημο παιανιας αλλα βρίσκεται στον δημο Παλληνης ) έχει "αφεθει" ενας αδιεξοδος δρόμος για να βγαίνουν στην αγροτική οδό. Η πελάτισσα μου που ,φυσικά δεν έχει κανενα τιτλο, οπως και οι υπόλοιποι γείτονες μου ζητησε ενα τοπογραφικό για να το παει στο Δήμο να πάρει ρευμα (έχει τακτοποίησει και αυθαιρεσίες εντος αυτου του τμήματος και μάλιστα ο πρωην μηχανικός της της είπε οτι το έκανε χωρις τοπογραφικο!!!???!!!!, anyway....) Απο τον Δήμο της είπαν οτι ο δρόμος δεν είναι Αγροτικός. Το ερώτημά μου είναι το εξής: Πως θα τον πώ?ιδιωτική οδος πως μπορει να θεωρηθει αφου ουτε τιτλους εχουνε ουτε τίποτα. Πάροδο της Αγροτικής λέω να την πώ αλλα θεωρώ οτι πρέπει να γράψω και πχ ιδιωτική?κοινόχρηστη?...δεν ξερω.ένας γειτονας μου ανέφερε για καποιο νόμο του 2015 περι τετοιων τμηματων σε κοινη χρηση,αλλα δεν έχω προλάβει να πάω πολεοδομια. Αυτοι ως γείτονες έχουν παρα πολλα θεματα και γενικα είναι στα μαχαιρια και στα δικαστήρια, της έχουν κόψει το καλώδιο που επαιρνε ρευμα, της εχουν σπάσει το σωλήνα που ερχονταν το νερο...δίαφορα....Αυτή προσπαθεί επίσης να αποκτήσει το τμήμα αυτο με χρησικτησία αλλα δεν ξέρω αν γίνεται αυτο επειδή ανήκει στο Δημόσιο (Δήμος Παιανίας). Με το δικηγόρο της έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία παντως. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
  6. Τώρα είδα το ΦΕΚ που έχεις link και μου λύθηκε η απορία
  7. Συνάδελφε καλησπέρα, έχω μια απορία όσον αφορά τον τύπο που χρησιμοποιείς και το 7%. Έχει αλλάξει απο το έως 10% που έλεγαν οι προδιαγραφές?
  8. Καλησπέρα συναδελφοι θα ήθελα την βοήθειά σας αν γνωρίζετε για το εξής ζητημα: έχω ένα γεωτεμαχιο με εμβαδό τιτλου 1957 περιπου 430 τ.μ., εμβαδο δωρεας και συστασης ιδιοκτησίας του 1995 περίπου 421 τ.μ. και αλλαγμένη γεωμετρία οικοπέδου (και λόγω ρυμοτομίας, αλλα όχι μόνο) ένα προσωρινό κτηματολογικο διαγραμμα με εμβαδό εντός των ορίων ανοχής και σχήμα περίπου σαν το τίτλο του 1995 καθώς και ρυμοτομικό του 1982. Στον τίτλο λοιπόν του 1995 η ρυμοτομική γραμμή έχει περαστεί λανθασμένα (και τα υπόλοιπα βεβαια όρια που έχει βαλει ανταποκρίνονται ελαχιστα στην μορφωμένη κατάσταση). αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βγαινει το νεο εμβαδο με σημερινη καταμέτρηση γυρω στα 16 τ.μ. λιγότερο, διαφορετικό σχήμα γεωτεμαχίου και επιπρόσθετα ένα τμήμα ενος κτίσματος να είναι εκτός της ιδιοκτησίας μέσα στο δρόμο, αλλα αυτό δεν αναιρεί το γεγονός οτι η γραμμή είναι αρχικά λανθασμένη. Πρέπει να κάνει ένσταση στο κτηματολόγιο(σύμφωνα με το καινουργιο τοπογραφικο και δεδομένου οτι είναι ανεκτή η αποκλιση ως προς το εμβαδο)? για να γίνει η διόρθωση πρέπει να κάνει και τροποποίηση συμβολαίου και να το προσκομίσει στα δικαιολογητικά για το κτηματολόγιο(κατα τη γνώμη μου ναι) ή μπορεί να κανει διόρθωση των γεωμετρικών στοιχείων και να πάει με το νεο τοπογραφικό και τον τίτλο του1995?
  9. Από αγροτεμάχιο διανομης του 1928 υπουργείου γεωργιας, το 1990 "συνεστησαν αυτοτελεις και ανεξαρτητες κατα επιφάνεια κάθετες ιδιοκτησιες των οποίων ο προσδιορισμός δεν ενέχει την έννοια κατατμήσεως αλλα του τρόπου χρήσεως των δημιουργηθέντων ακινήτων" . Οι πελατες μου έχουν αγοράσει ενα τμήμα αυτης 400τ.μ. και θέλουν να κανουν τακτοποίηση. Στο τοπογραφικό που θα κάνω πρέπει να βάλω και τα 36 στρ του αγροτεμαχίου του 1928? εμπίπτει το τμήμα στις διατάξεις του 1337/83? λογικά ναι λεω εγω αλλα δεν είμαι σίγουρος. Επίσης κατα την πολεοδομία γενικά ισχυει ο 707Δ/1979 αλλα είμαστε εκτος ζωνης Α και Β. τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση? πρέπει να πάμε με τον 270Δ/1985?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.