Μετάβαση στο περιεχόμενο

hologram

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

hologram's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αγαπητοί φίλοι χρόνια πολλά. Θα ήθελα να μάθω την γνώμη σας σχετικά με ένα νέο τρόπο θεμελίωσης αυτόν της κρινερ. Θα τον δείτε εδώ: www.krinner.gr. Πιστεύεται πως είναι κατάλληλος για ένα προκατ διόρωφο 45μ2. Μήπως κάποιος γνωρίζει κόστος για το συγκεκριμένο; Ευχαριστώ πολύ
  2. Μήπως γνωρίζει κάποιος να μου πει τα οικοδομήσιμα μέτρα στο συνημμένο τοπογραφικό οικοπέδου; Είναι προϋπάρχον του 85. Ευχαριστώ.
  3. Καλημέρα Ενδιαφέρομαι να κατασκευάσω 8 μπάνκαλοους στην περιοχή του Λαγανά στην Ζάκυνθο. Δεν έχω μιλήσει με κάποιο μηχανικό ακόμα γιατί βρίσκομαι σε φάση έρευνας σχεδίου -αν είναι διώροφα ή όχι- και έχω την εξής απορία. Το συγκεριμένο γήπεδο χτίζει 280 μ2. Σκεπτόμασταν να κατασκευάσουμε 7 οικίσκους των 40μ2. Η ερώτησή μου είναι: Σε περίπτωση που γίνουν διώροφοι, μπορώ να κατασκευάσω τον πρώτο όροφο στα 30 μ2 κατασκευάζοντας επάνω 10μ2 και μια μικρή βεράντα, ή θα πρέπει να γίνουν 20 + 20, γιατί στην πρώτη περίπτωση η βεράντα υπολογίζεται ως δόμηση. Ελπίζω να έγινα αντιληπτός. Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τις απαντήσεις σας.
  4. Τα πράγματα είναι διαφορετικά όταν είσαι μακριά από παιδί. Την βλέπεις διαφορετικά την Ελλάδα. Θυμάσαι τον ήλιο, την θάλασσα που έπαιζες παιδί, και νιώθεις πάντα κάτι να σε πνίγει. Φτάνεις σε σημείο να σου αρέσει ο Καζαντζίδης...??!! και άλλα τέτοια. Η αλήθεια είναι πως δεν κοιτάζω καθόλου ειδήσεις γιατί χαλιέμαι. Το πρόβλημα όπως καταλαβαίνεις δεν είμαι εγώ, αλλά η γυναίκα μου που όντας ξένη έχει φάει πολιτισμικό σοκ ή μάλλον φρίκη, την οποία εκδηλώνει με ερωτήσεις του τύπου: Μα γιατί δεν έχει πεζοδρόμιο? Ή του στυλ... αυτός ο δρόμος δεν έχει γκάρντ ρειλ ? [από κάτω 40 μέτρα τράφος...] και άλλα τέτοια. Μόνη λύση το χιούμορ...
  5. Πολύ καλή παρουσίαση του θέματος όπως φανερή και η εμπειρία σου.
  6. corsakias: Χωρίς να είμαι ο ειδικότερος για να απαντήσει σε αυτό πιστεύω πως χρησιμοποίησε για τον σοββά την τεχνική των ξύλινων προκάτ. Μόνωση και από πάνω σοββάντισμα. Αν θυμάμαι καλά μου είχε πει πως είναι δυνατή η χρήση και τσιμεντοσανίδας.
  7. Γιατί όλοι μου κάνουν την ίδια ερώτηση; Τόσο χάλια πια;
  8. Αγαπητοί φίλοι Καλημέρα σας Ονομάζομαι Γιάννης και πρόσφατα γύρισα στην Ελλάδα μετά από χρόνια εργασίας στο εξωτερικό. Θα ήθελα να διατυπώσω μερικά ερωτήματα επί του θέματος του τίτλου και παρακαλώ πολύ αν είναι δυνατόν να απαντήσουν άτομα που γνωρίζουν επακριβώς το αντικείμενο. Στην Ιταλία λοιπόν, έζησα την δημιουργία κατοικιών με την χρήση container. O συγκεκριμένος αρχιτέκτονας που έτυχε να γνωρίσω κάποτε, αντικονφορμιστής και αριστερός μέχρι κόκκαλο, με την νοοτροπία 'σπίτια για το λαό' υποστήριζε ότι μπορεί να κατασκευάσει σπίτι 240 μ2 με 30.000 ευρώ με το κλειδί στο χέρι από κοντέινερ. Εγώ φυσικά σε πρώτη προσέγγιση τον χλεύασα. Έχοντας δει κάποια παραδείγματα στο u tube, πίστεψα πως οι κατασκευές αυτές είναι αστείες, κατάλληλες για κοτέτσια στην καλύτερη των περιπτώσεων. Και όμως... Την επόμενη μου έδωσε ραντεβού σε ένα κοντινό χωρίο στην επαρχία της Βενετίας. Εκεί μου επέστρεψε τον άστοχο Ελληναράδικο χλευασμό και κέρδισε την εκτιμησή μου με το παραπάνω. Στο προκείμενο: Είχε χρησιμοποιήσει 8 κοντέινερ των 40 ποδιών. [30 τετραγωνικά το καθένα πάνω κάτω]. Τα έβαλε σε βάση σκυροδέματος τέλεια επίπεδη και τα όπλισε στο έδαφος και μεταξύ τους. Τέσσερα στο εδαφος και τέσσερα απο πάνω στους υπό γωνία. [Μαιζονέτα].Ανάμεσα στους ορόφους πετροβάμβακα. Και μετά... Από έξω ψεκαστό polistirolo μετά osb και μετά φιλιζολ 3 εκατοστά. Από επάνω σοβάς. Από μέσα. Πετροβάμβακας και μετά γυψοσανίδα. Πόρτες παράθυρα και δωμάτια, από πριν, γιατί τα είχε κόψει και ενώσει σαν Lego. Και σαν να μην έφτανε αυτό, εκεί που με τελείωσε ήταν ότι από επάνω είχε ρίξει και στέγη ξύλινη με παράθυρα-σοφίτας ηλεκτρικά. Όπως καταλαβαίνετε δεν έμοιαζε με ΠΡΟΚΑΤ ΑΠΟ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ αλλά με κανονικό σπίτι. Επιπλέον Προφανώς, το σπίτι αυτό είναι ανέγγιχτο από σεισμό. Συγκεκριμένα μου είπε... Αν πέσει αυτό εγώ θα ψηφίσω Μπερλουσκόνι... Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία...Αλλά μιλάμε για εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Τώρα στο δια ταυτα. Ενδιαφέρομαι να πραγματοποιήσω κάτι τέτοιο. 1) Θα ήθελα την αξιοσέβαστη γνώμη σας σχετικά με ένα οικοδόμημα του είδους. Θα ήθελα να ακούσω τα μειονεκτήμτα και για πιο λόγο δεν θα πρέπει να με ενδιαφέρει. 2) Γνωρίζει κάποιος τι καθεστώς υπάρχει σχετικά με τις άδειες ενός τέτοιου οικοδομήματος και τι ικα θα πρέπει να καταβληθεί. 3) Θα μπορούσε κάποιος να αναλάβει την στατική μελέτη και τον σχεδιασμό ενός τέτοιου οικοδομήματος χρησιμοποιώντας βαθμίδες κοντέινερ; Θα ήθελα τις απόψεις σας. Το κόστος κατασκευής είναι πολύ χαμηλό αλλά θέλω να είμαι σίγουρος για τον σχεδιασμό του και δεν σκοπεύω να τσιγκουνευτώ τό σε αυτό. Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.