Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

stmech

Members
  • Περιεχόμενα

    30
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by stmech

  1. Καλημέρα συνάδερφοι, μου ανατέθηκε να κάνω ένα διάγραμμα ροής για ένα ψητοπωλείο, ούτως ώστε να κάνει επέκταση της άδειάς του. Του ζητήθηκε από το υγειονομικό. Έπρεπε να δείξω τον εξοπλισμό του καταστήματος (ηλεκτρικές συσκευές), να δείξω την θέση ενός ποδοκίνητου νιπτήρα, αποδυτήρια προσωπικού και να κάνω και το διάγραμμα ροής εργασιών. Πόσο να κοστολογήσω τα παραπάνω??? Γιατί ήταν η πρώτη φορά που έκανα κάτι τέτοιο. Σαν όγκος δουλειάς δεν ήταν μεγάλος, ούτε είχε βαθμό δυσκολίας, αλλά δεν θέλω να είμαι πολύ εκτός και εξευτελίσω την τιμή. Ευχαριστώ! Διορθώθηκε το ορθογραφικό στο τίτλο, yian.
  2. Καλημέρα! ήθελα να ρωτήσω, αν μία επιχείρηση ενοικιαζόμενων δωματίων ή ξενοδοχείο είναι υποχρεωμένη να τηρεί βιβλίο συντήρησης καυστήρα. Ευχαριστώ!
  3. Καλημέρα! Μήπως ξέρει κανείς πόσο είναι το όριο db σε καφετέρια και που θα μπορούσα να βρω σχετική νομοθεσία ? Ευχαριστώ!
  4. Καλημέρα συνάδερφοι, γνωρίζετε αν η πολεοδομία σε υποχρεώνει όταν έχεις ένα σπίτι με πισίνα (στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε συγκρότημα κατοικιών, όπου η κάθε βίλα έχει δική της πισίνα.), να τοποθετήσεις πυροσβεστική φωλιά στον χώρο της πισίνας???
  5. Εννοείται ότι τα άτομα που θα αναλάβουν μια συντήρηση ανελκυστήρα θα έχουν την απαραίτητη γνώση, απλά θέλω να μπορώ να αναλάβω και να υπογράψω μια συντήρηση ανελκυστήρα την οποία θα αναθέτω στους συνεργάτες μου.
  6. Πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι οι Μηχανολόγοι που είμαστε από ΤΕΙ , δεν μπορούμε να βγάλουμε άδεια για συντήρηση ανελκυστήρων. Γνωρίζει κανείς κάτι πάνω σε αυτό το θέμα? Επίσης, μου είπαν ότι κάποια Υπουργεία βγάζουν τέτοια άδεια και κάποια όχι.......
  7. stmech

    4Μ - ΚΕΝΑΚ

    Πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι το πρόγραμμα ΚΕΝΑΚ είναι τελείως ξεχωριστό και κοστίζει 1.200 ευρω (!!!!!). Αυτό που λες για το συμβόλαιο συντήρησης είναι για να κατεβάζεις αναβαθμίσεις..... Δεν ξέρω... έτσι μου είπαν στο τηλέφωνο... Εσεις με ποιο πρόγραμμα κάνετε τις μελέτες ΚΕΝΑΚ?
  8. Ξέρετε που μπορώ να ενημερωθώ για παρακολούθηση σεμιναρίων ΚΕΝΑΚ? Ευχαριστώ
  9. stmech

    4Μ - ΚΕΝΑΚ

    Καλησπέρα! Είχα αγοράσει πέρυσι το καλοκαίρο το πρόγραμμα της 4Μ. Τώρα με τα νέα δεδομένα του ΚΕΝΑΚ πρέπει να αγοράσω πάλι όλο το πρόγραμμα???? Ή υπάρχει συμπληρωματική μελέτη που την αγοράζεις σαν αναβάθμιση πχ???
  10. Καλημέρα πως θα υπολογισω πόσοι πυροσβεστήρες αφρού πρεπει να εγκατασταθούν σε σύστημα κατάσβεσης σε δεξαμενή υγρών καυσίμων? υπάρχει κάποιος υπολογισμός ανά κυβικό? ───────────────────────────────────────────────────── Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου). Chilon
  11. Καλημέρα παιδιά, χρειάζομαι την βοήθειά σας. Θέλω να σκανάρω κάτι σχέδια και να τα μετατρέψω σε dwg για να τα δουλέψω. Κατέβασα ένα πρόγραμμα που λέγεται any dwg και μετατρέπει το pdf σε dwg (σε dxf για την ακρίβεια). Το ανοίγω με το Autocad και είναι άλλα ντ' άλλων, μου εμφανίζει κάτι αριθμούς, όχι πάντως το σχέδιο. Ξέρετε κάποιο πρόγραμμα που να κάνει αυτή την μετατροπή και να πετυχαίνει? Ευχαριστώ το wintopo που το εγκατέστησα, δεν ανοίγει αρχείο pdf...........
  12. Καλημέρα Σε έναν υφιστάμενο χώρο συναθροισης κοινού , ο οποίος είναι κάτω των 50 ατόμων, χρειάζεται και η σύνταξη μελέτης ή υποβολή μόνο των κατόψεων, υπεύθυνων δηλώσεων, κλπ?
  13. Άρα,λοιπόν, εγώ που έχω έναν χώρο 28 τ.μ. θα τοποθετήσω και δύο πυρανιχνευτές που θα δίνουν εντολή στην βαλβίδα να ανοιξει.
  14. Τα ακροφύσια αυτά θα ενεργοποιούνται μέσω κάποιον πυρανιχνευτών ή έχουν αισθητήριο θερμοκρασίας?
  15. Αρα η εγκατάσταση θα γίνει όπως αν ήταν σπρινκλερ, αλλά θα είναι με βαλβίδες εκτόξευσης νερού. Σαν εγκατάσταση θα είναι πάλι σαν να ήταν σπρίνκλερ, στην οροφή κλπ.
  16. Καλημέρα θέλω να κάνω μια εγκατάσταση με sprinkler CO2 σε έναν χώρο όπου θα αποθηκεύεται υγρό καύσιμο. Η εγκατάσταση θα πρέπει να έχει κάποια ιδιαιτερότητα λόγω του ότι θα είναι CO2 ? Πού μπορω να βρω τεχνικές προδιαγραφές και κανονισμό για την τοποθέτηση sprinkler CO2 ? ότι έχω βρει είναι για sprinkler νερού ή σκόνης. Ισχύουν τα ίδια? Ευχαριστώ
  17. για το δικαίωμα μελέτης. θα κοιταξω στα downloads ευχαριστω !
  18. Καλησπέρα είμαι Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ και κατοικώ στην επαρχία. Το μειονέκτημα σχετικά με το επάγγελμά μας εδώ είναι ότι δυστυχώς, δεν έχουν μάθει να έχουν ανάγκη έναν μηχανολόγο. Τι εννοω: Κάποιος χτιζει σπίτι, δεν πρόκειται να ζητήσει από εναν μηχανολόγο να του κάνει πχ μελέτη θέρμανσης. Δυστυχώς, οι υδραυλικοί και οι εμποροι έχουν γίνει "επιστήμονες" και ξέρουν τι και πόσα σώματα θα μπουν και πού.... Και φυσικά, ούτε θα ζητηθεί επίβλεψη από τον μηχανολόγο. Ηθελα να ρωτήσω, εκτός από μελέτες πυρασφάλειας (που ειναι οι πιο διαδεδομένες) με τι αλλο θα μπορουσε να ασχοληθει ενας μηχανολογος. Θα μπορουσε παράδειγμα να εκδιδει άδειες λειτουργίας καταστημάτων? περιβαλλοντικές μελέτες? Δυστυχώς έχει περιορισμένο εύρος συγκριτικά με τις μεγάλες πόλεις. Και ειναι κρίμα γιατι πραγματικά με ενδιαφέρει να συνεχίσω να ασχολούμαι με το επάγγελμα (δουλευα στην Αθηνα σε τεχνικη εταιρεία για 5 χρόνια).
  19. ενας μηχανολόγος μηχανικός, μπορεί να αναλάβει να εκδίδει άδειες λειτουργίας καταστημάτων ή πρέπει να είναι Πολιτικός Μηχανικός, Αρχιτέκτων, κλπ?
  20. Γεια σας, οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί ΤΕ. έχουν δικαίωμα εκπόνησης περιβαλλοντικών μελετών? Και αν ναι, υπάρχει κάπου σχετική νομοθεσία, ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για ενημέρωση σχετικά με το θέμα αυτό?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.