Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

elazaria

Members
  • Περιεχόμενα

    42
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

elazaria's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

8

Φήμη στην κοινότητα

  1. καλησπέρα συνάδελφοι. Σε μικρό οικόπεδο 160 τμ. αρτιο κ οικοδομησιμο κατα παρέκκλιση, με Σ.Δ. 0,8, επιτρεπόμενη κάλυψη 50% κ μέγιστο ύψος 8,5 μ. χτίζω 128 τμ. με κάλυψη 80 τμ. μπορώ να αυξήσω την κάλυψη μέχρι το 70% εφόσον δεν εξασφαλιζω τα 120 τμ.; έχω πρασιά μπροστα κ Δ στο πίσω όριο και δεν μπορώ να μπω στα χαμηλά κτίρια λόγω χαμηλού ύψους περιοχής (κάτω των 11 μ). Άρα δε χρειάζεται να φτασω τα 70% κάλυψη. Θέλω απλά να μάθω αν μπορώ να το αυξήσω από 50% γιατί σχεδιαστικά με δυσκολεύει. Ευχαριστώ
  2. έστειλα το ερώτημά μου στο Τεε στα κεντρικά κ μου απάντησαν ότι εφόσον έχω ημερομηνία υπαγωγής πριν από την κατάργηση της Κ5 την έχω κατοχυρώσει και μπορώ να το γυρίσω πίσω, να γίνει επαναυπολογισμος χωρίς κανένα πρόβλημα. εφόσον δεν έχω κ πρόβλημα με το 20% για να χρειαστεί ΣΥΠΟΘΑ δεν υπάρχει κάποιο "κόλλημα".
  3. Συνάδελφε σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Σε ερώτησή μου σε αρμόδιο υπάλληλο για θέματα αυθαιρέτων στο τοπικό ΤΕΕ μου είπε να μην το κάνω γιατί θα κολλήσει η δήλωση και ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις κάποιοι μηχανικοί "την πάτησαν". Θα ήθελα πολύ να μάθω αν κάποιος το έκανε χωρίς πρόβλημα. Είναι τακτοποίηση με πολλές αυθαιρεσίες και αφορά αρκετούς ιδιοκτήτες, εξ αδιαιρέτου, φοβάμαι να πάρω την ευθύνη γιατί θα τους πάρει όλους η μπάλα.
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι. Έχω ένα αυθαίρετο σε οριστική υπαγωγή, κατηγορίας 5. Θέλω να το γυρίσω σε υπαγωγή για να προσθέσω κάποια τετραγωνικά. Το πρόστιμο δεν αυξάνεται περισσότερο από 20%. ούτε τα ποσοστά δόμησης, κάλυψης κλπ. Καθότι η κατηγορία 5 δεν υφίσταται, μπορώ να το κάνω ή αν το γυρίσω πίσω θα μείνει όλη η υπόλοιπη τακτοποίηση στον αέρα;
  5. Συνάδελφοι καλησπέρα. Θέλω να βγάλω άδεια δόμησης για περιτοίχιση στο όριο υπάρχουσας κατοικίας με τον δρόμο. Γνωρίζω ότι το τοιχίο δεν μπορεί να είναι πάνω από 1,5 μέτρο και τα κάγκελα όχι πάνω από τα 3 μέτρα συνολικά. Το 1,5 μέτρο ισχύει και για τις κάθετες κολώνες; Θέλω να κάνω μία περίφραξη όπως της φωτογραφίας (διαδίκτυο) με τελικό ύψος 1,7 μέτρα συνολικά. Ευχαριστώ
  6. Σε ΕΕΔΜΚ για αλλαγη χρησης, ο ιδιοκτήτης πέταξε μόνος του τα μπάζα αγοράζοντας κάδο. Δεν ενημερώθηκα γιατι απουσίαζα για λόγους υγείας. Τώρα τι κάνουμε με το ΣΔΑ καθότι δεν αποδόθηκαν μπάζα? Είχαν υπολογιστεί 2,5 τόνοι...
  7. Καλημέρα συνάδελφε. Αντιμετώπισα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με φωταγωγό στα σχέδια που μετρούσε σε κάλυψη δόμηση και στην πράξη είχε προστεθεί στο μπάνιο, αλλαγή διαμερισμάτωσης που αφορούσε διαφορετικές διστάσεις κλιμακοστασίου σε σχέση με το οροφοδιαμέρισμα. Επίσης και εγώ είχα αποθήκες στον ακάλυπτο, αλλαγή διαστάσεων στους εξώστες, μικροδιαφορές στα ανοίγματα (μετατόπιση θέσης και διαστάσεων σε κάποια κλπ). Δεν έχει γίνει σύσταση ΟΙ. Όοοοολα αυτά τα πήγα με αναλυτικό, μία λοιπή παράβαση. Είχα υποβάλει 2 διαφορετικά ερωτήματα στο helpdesk του ΤΕΕ και μου είπαν, και τις 2 φορές που μίλησα με διαφορετικό υπάλληλο, να το πάω έτσι, δηλαδή με αναλυτικό και αυτό είναι και το σωστό. Απλά μου είπαν να μιλήσω με τον συμβολαιογράφο του ιδιοκτήτη και να συνεννοηθώ μαζί του γιατί πολλές φορές αυτά τα τετραγωνικά που πηγαίνουν από το ένα διαμέρισμα στο άλλο, ή στο κλιμακοστάσιο τους μπερδεύουν, και ίσως τους βολεύει να τα δηλώσω αλλαγή διαμερισμάτωσης. Αυτό το βρήκα πολύ υπερβολικό και στη δική μου περίπτωση επειδή θα έπρεπε να δηλώσω αλλαγή διαμερισμάτωσης σε 2 ορόφους θα έπρεπε να πληρώσει ο πελάτης μου 2 φορές το 250αρι.. Συν τα 250 ευρώ από τις λοιπές παραβάσεις.. θα ήταν κρίμα να πληρώσει τόσα απλά για να καταλάβει τι γίνεται ο συμβολαιογράφος... Οπότε τα τακτοποίησα όλα μία λοιπή παράβαση και θα συνεννοηθώ μαζί του.
  8. Επειδή έχω ήδη επιλέξει τη 1 λοιπή παράβαση για άλλες μικροπαραβάσεις που έχει το ακίνητο, το ερώτημά μου είναι εάν βάζω και αυτή την παράβαση εκεί (όλα με αναλυτικό δηλαδή και 250 ευρώ πρόστιμο) ή προσθέτω και τη διαφορετική διαμερισμάτωση +250 ευρώ.🤔
  9. Δεν εχει γινει σύσταση ΟΙ στο συγκεκριμένο ακίνητο. Θα γινει αφου τελειωσουμε με τακτοποίηση, αδεια κλπ Ουσιαστικα αναρωτιεμαι αν η παράβαση για την οποια ρωτάω (ο διαδρομος που οδηγει στον ακαλυπτο κ εχει παρει τετραγωνικα απο το κατάστημα) αν θεωρείται διαμερισματωση. Διαβαζω οτι εφοσον δεν έχει γινει σύσταση κ ολη η οικοδομή θεωρειται "ενα" πολλοι συναδελφοι προτείνουν 1 λοιπη παράβαση. Ισως ρωτησω τον συμβολαιογράφο.
  10. Η τακτοποίηση δεν έχει ολοκληρωθεί. Έχει υπολογιστει κ εχει πληρωθεί μονο το πρόστιμο. Τη διαμερισματωση σχεδίαζα να την περασω με την Ο.Α. που θα βγαζαμε στην πορεία, για να μειωθεί το προστιμο για τον ιδιοκτήτη. Απλά εξετάζω το ενδεχόμενο μηπως ειναι πιο εύκολο να την περασω μαζι με τα υπολοιπα στην τακτοποίηση τελικά.
  11. Εχω ακριβώς την ιδια περίπτωση. Κατάστημα που στην αδεια φαίνεται μεγαλύτερο, ενω στην πράξη ενα τμημα του εγινε διαδρομος που οδηγει απο το κλιμακοστασιο στον ακαλυπτο. Εχω κανει ηδη τακτοποίηση με αναλυτικό διάφορες μικροπαραβασεις, αποθήκες, αλλαγή διαστάσεων εξώστη, ανοιγμάτων κλπ. Είναι του διαμερισματος απο πάνω. Η οικοδομή είναι ιδιοκτητη κ εχει αυτο το κατάστημα με ενα διαμερισμα απο πάνω. Αναρωτιέμαι αν μπορώ να τακτοποιήσω με αναλυτικο μαζι με τα αλλα κ την αλλαγή αυτή στο ισόγειο. Εσύ συνάδελφε τελικα πώς το χειρίστηκες?
  12. Εκείνη η κλιμακωτη παράταση στην ολοκλήρωση των υπαγωγών αναλογα με την ημερομηνία πληρωμης του παραβολου δόθηκε 8/8/2020 μόνο για αυτα που εξοφληθηκαν μέσα στο 2013? Για αυτα του 2014 παραμένει πάλι το 8/8/2020?
  13. Έχω 2 τακτοποιημένες ισόγειες κατοικίες με Ν 4178/13 σε οικοπεδο εντός σχεδίου. Απο βλακεία του τότε μηχανικού αλλά κ των ιδιοκτητών δεν τακτοποίησαν και μία μικρή αποθηκούλα που υπήρχε στο οικοπεδο (θα την γκρέμιζαν αλλά ακόμα εκεί είναι).Τώρα θελω να βγάλω αδεια κατεδάφισης για την μικρότερη κατοικία και άδεια προσθήκης ορόφου πάνω από την άλλη. Το γεγονός ότι η αποθηκούλα θα γκρεμιστεί τώρα, αλλά κανένα σχέδιο τακτοποίησης δεν τη δειχνει, μου δημιουργεί πρόβλημα. Ο τωρινός τοπογράφος τη δείχνει στο σχέδιό του κ δεν ξέρω πώς να το λύσω. Να μην τη δείξει δε γίνεται μου είπε κ ας την κατεδαφισουν στα κρυφά γιατί αυτά ελέγχονται και θα τους βγει προστιμο μετά. Αναρωτιέμαι πώς?! Τι λύση υπάρχει;
  14. Όταν λέει "περίγραμμα κάτοψης" εννοεί σχηματικό; Όχι λεπτομερής κάτοψη; Ανέλαβα την έκδοση της άδειας κατεδάφισης ενώ πριν 5 χρόνια άλλος μηχανικός τακτοποίησε το ακίνητο. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την κάτοψη του άλλου μηχανικού και να διαγραμμίσω το προς κατεδάφιση κτίσμα; Ή θεωρείται μπακάλικος τρόπος και να ξανασχεδιάσω την κάτοψη; (Είναι 2 κτιριάκια στο ίδιο οικόπεδο και θα κατεδαφιστεί το 1). Αναρωτιέμαι τι επίπεδο πληροφοριάς χρειάζεται πάνω στο σχέδιο.
  15. Οι αριθμοί του ΠΕΑ άλλαξαν. Το παλιό ακυρώθηκε αυτόματα. Για να μπεις να το διορθώσεις μετά από ανάκληση παιρνει κατευθείαν αλλο κωδικό. Απλά ο λόγος έκδοσης , όπως γράφει κ στην αρχή δεν γίνεται να αλλάξει μετά. Οπότε μπορούσε να γίνει μόνο από τους ίδιους μέσα από το λογισμικό τους, στο οποίο έχουν μόνο εκείνοι πρόσβαση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.