Jump to content

konallou

Members
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Ουδέτερη

About konallou

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα! Παθητική πυροπροστασία σε υπόσκσαφο κτήριο με χρήση κατοικία: Θα μπορούσε έξοδος κινδύνου να θεωρηθεί συρόμενη μπαλκονόπορτα που βγάζει σε ανοιχτό υπαίθριο χώρο;; Ευχαριστώ!!
 2. Καλησπέρα! Διαβάζοντας τον ΝΟΚ διαπιστώνουμε τα εξής για τα υπόσκαφα: 1. μετράει το 50% της δόμησης 2. μετράει το 50% της κάλυψης Από κει και πέρα δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος περιορισμός που να αφορά την κλίση του οικοπέδου, το ύψος στο οποίο τοποθετείτε το κτίριο κλπ κλπ. Δηλαδή μπορούμε να σχεδιάσουμε είτε την περίπτωση α είτε την περίπτωση β.. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος κάτι σχετικό;;;
 3. Καλησπέρα, Γνωρίζει κανείς αν επιτρέπεται υπόγειο σε υπόσκαφο κτίριο;;
 4. Καλησπέρα και από μένα! στο θέμα μας: από το υγειονομικό ζητήσανε την τεχνική έκθεση/μελέτη ηχομόνωσης και τοπογραφικό με θέση ηχείων μόνο για τη χρήση μουσικής σε υπαίθριο χώρο και όχι για το εσωτερικό. Δεν κατάφερα να βρω κάποιο πρότυπο, ή να βγάλω άκρη από την ΥΑ Α5/3010/85. Και επειδή μου είπανε (από το Δήμο) ότι το να μην υπάρχει η ΤΕ και το τοπογραφικό στο φάκελο του καταστήματος επιφέρει πολύ μεγάλο πρόστιμο αυτοσχεδίασα.. τώρα υπάρχουν - και χρειάζονται επειγόντως βελτίωση!! TE_HXOS.doc
 5. Γεια σας κι από μένα.. έχω και γω μια ιδιάζουσα περίπτωση έκδοσης Βεβαίωσης ΚΧ.. -το κτίριο έχει άδεια του 69 και λειτουργούσε μέχρι το 88 ως δημοτικό σχολείο -από το 88 λειτουργεί εκεί Κέντρο Ξένων Γλωσσών και τώρα ήρθε η ώρα να βγάλει νέα άδεια λειτουργίας -φυσικά η Ο.Α. δεν είχε ποτέ καμία σχέση με την πραγματικότητα οπότε το κτίριο εντάχθηκε στον 4178 και πληρώθηκαν όλα τα πρόστιμα -για Κέντρα Ξένων Γλωσσών με δυναμικότητα μαθητών άνω των 75 ανά ώρα ζητάνε βεβαίωση χρήσεων γης από την πολεοδομία και βεβαίωση ΚΧ από μηχανικό -για Κέντρα Ξένων Γλωσσών με δυναμικότητα κάτω των 75 μαθητών ανά ώρα ζητάνε μόνο βεβαίωση ΚΧ από μηχανικό -από ερώτηση που έκανα στην πολεοδομία έμαθα ότι η περιοχή που βρίσκεται το κτίριο έχει χρήση αμιγούς κατοικίας οπότε η χρήση εκπαιδευτήριο δεν επιτρέπεται.. τι θα μπορούσα να κάνω;;;;;!! το κτίριο από θέμα χώρων καλύπτει τις προδιαγραφές θα μπορούσε η βεβαίωσή μου να είναι τέτοιου τύπου: ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ O υπογεγραμμένος μηχανικός βεβαιώνω ότι ο χώρος πληροί τις προϋποθέσεις χώρου κύριας χρήσης σύμφωνα με τον Οικοδομικό και τον Κτιριοδομικό Κανονισμό,του Κανονισμού Πυροπροστασίας καθώς και των εκάστοτε ισχυουσών πολεοδομικών διατάξεων για την αιτούμενη χρήση και περιγράφονται αναλυτικά στα νομιμοποιητικά στοιχεία αυτού ήτοι την υπ’ αριθμ 40/19.. Ο.Α και την υπ’ αριθμ 2624.../14 δήλωση Ν 4178/13.- ;;;;;;;;;;;;;;;;!!
 6. οπότε, να υποθέσω, ότι αν θες να βγάλεις άδεια προσθήκης σε κτίριο με παρανομίες, οι οποίες μπορούν να νομιμοποιηθούν: δηλώνεις στον 4178 προς έκδοση αδείας και μετά βγάζεις μία άδεια όπου δείχνεις το υπάρχον + την προσθήκη, ή πρέπει να βγάλεις δύο άδειες;;; πρώτα αυτή που θα νομιμοποιεί το υπάρχον, και μετά την προσθήκη;;..
 7. πάντως, στο άρθρο 4 του ΝΟΚ, παράγραφος 4 αναφέρει: 4.Για τις ακόλουθες περιπτώσεις οι εργασίες εκτελούνται χωρίς άδεια δόμησης σύμφωνα με τους όρους που ορίζει η αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης και ύστερα από δήλωση ανάληψης επίβλεψης από αρμόδιο μηχανικό, που γνωστοποιείται στο οικείο αστυνομικό τμήμα: α)... β)... γ) κατεδάφιση ή αποκατάσταση κατασκευών που έχουν κριθεί οριστικά αυθαίρετες κατά τις ισχύουσες περί αυθαιρέτων διατάξεις. 5.Αυθαίρετη και κατεδαφιστέα είναι κάθε κατασκευή που εκτελείται ή έχει εκτελεστεί: α)χωρίς οικοδομική άδεια ή άδεια δόμησης ή έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας ή έγγραφη ενημέρωση, όπως ορίζονται στο παρόν άρθρο τώρα, από τα παραπάνω θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει ότι μπορεί να προχωρήσει σε κατεδάφιση αυθαίρετου κτίσματος μόνο με δήλωση ανάληψης μηχανικού.. αυτό που με μπερδεύει είναι το "που έχουν κριθεί οριστικά αυθαίρετες.." έχουν κριθεί , από ποιόν;;;;;;..
 8. makiaveli, θα ήθελα να πιστεύω ότι έχουν την κοινή λογική (λέμε τώρα) να διαχωρίσουν τις περιπτώσεις, δηλαδή ένα πατάρι, δεν φαίνεται από την αεροφωτογραφία, ένα ολόκληρο κτήριο όμως φαίνεται.. και η διαφορά των δύο παραβάσεων είναι τεράστια.. κατά τα άλλα έχουν αυτοί ήδη μια βάση δεδομένων με ιδιοκτήτες αυθαιρέτων για ώρα ανάγκης.. οκ το δήλωσες με το 4014 τώρα, είσαι τυχερός και μπορείς να υπαχθείς στο νέο νόμο... μην ανησυχείς.. τα πρόστιμα θα συμψηφιστούν..!! (πόσοι λέτε να πάρουν επιστροφή χρημάτων;;; (η απάντηση αφορά σχόλιο καμιά 10αριά σελίδες πριν..!! στα πρακτικά θέματα, το πως διαχειρίζεσαι την πραγματικότητα των ανθρώπων που σε ρωτάνε, πολύ σωτήριες οι παρατηρήσεις του Μακιαβέλι..!!)
 9. ευχαριστώ για την απάντηση.. μου δημιουργείται όμως η εξής απορία: τι συμβαίνει με το ρυμοτομούμενο τμήμα του κτιρίου;;; περιμένει την κατεδάφιση;; πληρώνει πρόστιμο;;;; ... το ακίνητο αυτό, πως μεταβιβάζεται;; η βεβαίωση νομιμότητας που εκδίδεται αφορά μέρος του ακινήτου, το υπόλοιπο ;;;
 10. τελικά, βγάλαμε κάποιο συμπέρασμα;;;; σε αυθαίρετο κτίσμα, τμήμα του οποίου ρυμοτομείται μπορούμε να τακτοποιήσουμε το τμήμα που βρίσκεται εντός και το υπόλοιπο να το αφήσουμε στη μοίρα του;;; ή είναι αδύνατη η τακτοποίηση ;;;;;;;; από συζητήσεις με συναδέλφους και διαβάζοντας ξανά και ξανά τις μέχρι τώρα απαντήσεις στο φόρουμ διακρίνω δύο περιπτώσεις: Α. το κτίσμα δεν εντάσσεται στον 4014 Β. τακτοποιείται το εντός της Ο.Γ. και το υπόλοιπο παραμένει αυθαίρετο και το αναφέρεις στην τεχνική σου έκθεση υ.γ. στο ΤΕΕ Λάρισας η απάντηση που μας δώσανε είναι " ίσως και να μπορείς, ίσως και να μην μπορείς" έχουν βγάλει και μια ανακοίνωση που ζητάνε να πληρώσουν τα μέλη ετήσια συνδρομη 50 ευρώ για να σου δίνουνε τέτοιου είδους απαντήσεις.... στην πολεοδομία η απάντηση ήτανε ότι δεν γίνεται να τακτοποιηθεί... έχει τακτοποιήσει κάποιος παρόμοια περίπτωση;;
 11. υπήρξε ένα δημοσίευμα (νομίζω στην καθημερινή) πριν λίγο καιρό ότι βρέθηκαν γύρω στις 1000 δηλώσεις αυθαιρέτων όπου στα οικόπεδα δεν υπήρχε χτισμένο τίποτα (με την προοπτική να χτίσουν και να γλυτώσουν τα λεφτά της αδείας). Το είπανε και στις ειδήσεις.. (φυσικά δε γνωρίζω αν είναι αλήθεια η΄ψέματα) ευχαριστώ πάντως για την απάντηση, μου δίνεις κουράγιο- να κάνω μια ερώτηση στο ΤΕΕ. Επίσης λέω να περάσω και μια βόλτα από το γραφείο του έτσι να του πω τι σκέφτομαι και από κοντά..
 12. εννοείτε με το 500άρικο θα του δώσει τις βεβαιώσεις!! Το να κινηθώ βάση της νομικής οδού δεν είναι όμως εύκολο.Για πολλούς λόγους. Πρωτίστως γιατί δεν είναι δική μου δουλειά να ελέγχω άλλους μηχανικούς.. θα μου πείτε εδώ ανοίγουν άλλες συζητήσεις.. αν δεν δράσουμε εμείς οι ίδιοι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, οι παντός είδους αυθαιρεσίες θα συνεχίζονται κλπ κλπ.. προβληματισμός.. υ.γ. έμαθε κανείς τι έγινε με τους μηχανικούς που δηλώσαν αυθαίρετα σε οικόπεδα που δεν υπήρχε τίποτα χτισμένο;;;!
 13. ..είναι λυπηρό πάντως, μόλις έφυγε από δω πελάτης/θείος ο οποίος θέλει να μεταβιβάσει δύο διαμερίσματα στο ένα εκ των οποίων έχει μια αυθαιρεσία στο μπαλκόνι, Έκλεισε ένα τμήμα του με τζαμαρία. Του είπα ότι για να πάρει τη βεβαίωση πρέπει να ενταχθεί στις ρυθμίσεις του Ν4014. Σε μία ώρα γύρισε από άλλον μηχανικό ο οποίος του είπε να μην ανησυχεί, με ένα 500αρικο του τις δίνει τις βεβαιώσεις... έλεως...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.