Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

eana

Members
  • Περιεχόμενα

    44
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by eana

  1. Καλησπέρα, έχω περίπτωση διώροφης κατοικίας που έχει πάρει αναστολή από κατεδάφιση, έχει ολοκληρώσει τη Β φάση. Είναι εντός σχεδίου, μου ζητήθηκε να πάρει οριστική εξαίρεση για να μπει στο εξοικονομώ. Μου ανέφεραν από την πολεοδομία να το εντάξω 4495 κατ.2. Όμως ο ιδιοκτήτης μου ανέφερε ότι προκύπτει μεγάλο ποσό. Η άλλη λύση να πάει με Γ φάση, σε αντίστοιχο θέμα δεν αναφέρει για σήμερα τη διαδικασία, δλδ κατάθεση δικαιολογητικών. Το πρόστιμο βγαίνει πάνω από 3000 ευρώ με 4495. καταρχάς για Γ΄ φάση, υπάρχει αντίστοιχη διαδικασία κ είναι χρονοβόρα; με 4495 πρότεινα κ γω, για να γίνει γρήγορα η διαδικασία. Τι θα συμβουλεύατε ότι θα ήταν πιο φρόνιμο;
  2. Καλημέρα σας, Έχω μία δήλωση 4014 με Η/Χ περαιωμένη από προηγούμενο συνάδελφο την οποία πληρώθηκαν τα πρόστιμα. Θα γίνει αγοραπωλησία, θα κάνω νέα δήλωση 4495 επειδή δεν τον βρίσκουν το συνάδελφο για αλλαγή Μηχανικού, κ για να δηλώσω κ νέες μικροαυθαιρεσίες. Θα μπουν κ οι Η.Χ. Το ερώτημα είναι τα ποσά που πληρώθηκαν με το 4014 μπορούν να συμψηφιστούν στο ενιαίο ειδικό πρόστιμο του 4495 με το άρθρο 104; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Καλησπέρα κ πάλι, Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις, αποτελεί Ο.Ι. και καταλαβαίνω ότι θα πάει με το ποσοστό της. Αυτό που θέλω ως επεξήγηση είναι αν δεν προσμετράται για το όριο υπέρβασης, δε θα ληφθεί στην κατηγορία 4; Άλλη αυθαιρεσία η οποία είχε τακτοποιηθεί ήταν η συνένωση των καταστημάτων παλαιότερα. Επομένως πάει όπως και να έχει κατηγορία 4, αφού δεν προσμετράται η επιφάνεια και δε θα γίνει κ σύγκριση με το ποσοστό της ; Η άδεια είναι του 99.
  4. Καλησπέρα, έχω αυθαίρετο πατάρι(εσωτερικός εξώστης) 116,00 τ.μ. σε ισόγειο κατάστημα 172,00 τ.μ. Θέλει ο ιδιοκτήτης να το τακτοποιήσει, η συνολική δόμηση του οικοπέδου είναι 1400,00 τ.μ. περίπου. Ως κατηγορία για να το εντάξω, θα πάω βάσει της επιτρεπόμενης δόμησης της αδείας ή με βάση τη δόμηση ως αυτοτελής ιδιοκτησία; Επίσης το σημείου που αναφέρεται στον ΝΟΚ το άρθρο 11 παρ. 6 όπου δεν προσμετράται στη δόμηση, πως θα ίσχυε για να το συμπεριλάβω σε κατηγορία(σύγκριση με τη δόμηση για κατηγορία). Αυτά τα 2 σημεία με έχουν ψιλομπερδέψει, τα φώτα σας αν μπορείτε.
  5. Έχω μία Άδεια του 99 όπου το Ισόγειο κατάστημα έγιναν 4, κ στην κάτοψη η κάλυψη του παταριού είναι το μισό εμβαδόν του Ισογείου το 50% του υφιστάμενου καταστήματος, νόμιμο κανονικά. Η οικοδομή είναι πιο παλιά προφανώς. Προφανώς με ΓΟΚ 73 θεωρώ για το πατάρι. Τότε έγιναν κ εσωτερικές διαρρυθμίσεις. Έχει σκάλα στο σχέδιο όπου γίνεται πρόσβαση από το Ισόγειο στο Πατάρι. Για καλύτερη πρόσβαση θέλουν κ μία μεταλλική από την άλλη πλευρά, απλά για τη νομιμότητα της με ποιο τρόπο να τη βγάλω. Λογικά θα μετράει στη δόμηση αν γίνει. Τα φώτα σας, ευχαριστώ.
  6. Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω, για κατασκευή μεταλλικής σκάλας από τον ισόγειο χώρο που ναι κατάστημα, στο πατάρι χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας ή δόμησης ή κ καθόλου; θα γίνουν κ εσωτερικές διαρρυθμίσεις. Από ότι κατάλαβα μετράει σίγουρα στη δόμηση.
  7. Καλησπέρα συνάδελφοι, Έχω το εξής ζήτημα: Υπάρχει μία Ισόγεια αποθήκη σε αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου κοντά σε οικισμό, στο οποίο τακτοποιήθηκαν οι όποιες αυθαιρεσίες. Παραβίαση Δ κυρίως. Θέλουν το αγροτεμάχιο να το κατατμήσουν σε 2 μικρότερα άρτια και οικοδομήσιμα, όπου στο ένα από τα 2 βρίσκεται η Αποθήκη. Το ένα θα είναι αδόμητο, το άλλο με το τακτοποιημένο κτίσμα. Το αδόμητο θα είναι μεγαλύτερο από το άλλο με το κτίσμα. Η ουσία είναι ότι μετά την κατάτμηση, το αγροτεμάχιο με το κτίσμα έχει θέμα στην επιτρεπόμενη κάλυψη, κάτι που δεν υπήρχε στο αρχικό, το ενιαίο. Τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί; Ακόμα δεν έχω ρωτήσει ΥΔΟΜ.
  8. Ευχαριστώ πολύ @kostasnas, το ίδιο με βγάζει, δεν έχει καταχωρηθεί, απλά δεν προχώρησα στην Οριστική καταχώρηση ακόμα. Νόμιζα θέλει κάποιο μηχανισμό για να το αποφύγει.
  9. Έθεσα το ερώτημα επάνω στην απάντηση του @kostasnas για την αποθήκη που ανέφερε ότι έβγαλε Πιστοποιητικό πληρότητας χωρίς ΠΕΑ, κ ζήτησα το μηχανισμό επάνω σε αυτό. Διότι έχω ανάλογη περίπτωση.
  10. Καλησπέρα συνάδλεφε, έχω ίδια περίπτωση. Μου ζητάει ΠΕΑ όταν πάω να κάνω Οριστική καταχώρηση. Δεν μπορώ όμως στην επεξεργασία ιδιοκτησίας, να μην καταχωρήσω, δε με αφήνει. Υπάρχει τρόπος να το αποφύγω αυτό; Είναι τεχνικό το θέμα.
  11. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Είσασταν κατατοπιστικότατοι. Βολεύει με το άρθρο 106 προφανώς, την τελική απόφαση θα την πάει ο ιδιος.
  12. Καλησπέρα σας, Ήθελα να ρωτήσω σε ένα αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου έχω μία περίφραξη χωρίς άδεια. Θέλω ν την τακτοποιήσω με αναλυτικό ως μία ΛΠ και κατηγορία 5. Το σύστημα δεν επιτρέπει να συνεχίσω λόγω κατηγορίας. Είναι να γίνει συμβόλαιο. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να ξεπεράσω αυτό το σκόπελο; Ευχαριστώ ..
  13. Από απαντήσεις συναδέλφων έχουν αναφέρει ότι το εκτός περιγράμματος θεωρείται αυθαίρετο. Εάν είναι σε μη νόμιμη θέση αναφέρει στο Παράρτημα Α του 4495, ότι οι αυθαιρεσίες αυτές πάνε χωρίς άδεια. Στην δικιά μου την περίπτωση, το κτίριο μετακινήθηκε σε νόμιμη θέση χωρίς να παραβιάζει πολεοδομικές διατάξεις, όσον αφορά τη θέση σύμφωνα με την εγκύκλιο 2. Επομένως δεν θεωρώ ΥΔ+ΥΚ τα 65,00 τ.μ., τα εκτός περιγράμματος, αλλά τις προσθήκες, δλδ τα 25,00 τ.μ. Παραθέτω σκαρίφημα αποτύπωσης για να γίνει πιο κατανοητό. Ευχαριστώ Χριστίνα για την απάντηση, πιο πολύ εκεί μετατοπίζομαι, απλά με μπέρδεψε αυτό που ανέφερα ανωτέρω για το κομμάτι εκτός περιγράμματος, που το λαμβάνουν όλο ως αυθαίρετο. ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ.pdf
  14. Καλημέρα σας, Έχω κ γω μία περίπτωση μίας ισόγειας μονοκατοικίας όπου στην άδεια ήταν 60,00 τ.μ. κ με προσθήκες έγινε 85,00 περίπου. Στο τοπογραφικό της αδείας φαίνεται η θέση της, σήμερα είναι μετατοπισμένη σε νόμιμη θέση κατά 7,00 μέτρα. Το εκτός περιγράμματος βάζοντας το τότε περίγραμμα με το σημερινό, είναι 65,00 τ.μ. Το ερώτημα μου είναι, κ από αυτά που έχω διαβάσει, αν θα το πάω με άδεια, κ αν λάβω το εκτός περιγράμματος ως ΥΔ+ΥΚ κ όχι τις αυθαίρετες προσθήκες που έχουν πραγματοποιηθεί;
  15. Καλησπέρα, Μία Τ.Ζ. για Μακρύγιαλο Πιερίας εντός οικισμού, Χ: 381494,1 και Ψ: 4474188,69 Ευχαριστώ πολύ.
  16. Από ότι θυμάμαι υπάρχει μία ανοχή 10 με 20% στη διαφορά του προστίμου αν κάνω λάθος. Βέβαια, οι έλεγχοι έπρεπε να είχαν ξεκινήσει εδώ κ πόσα χρόνια, αν κ γίνονται δειγματολειπτικοί σε πολύ μικρή έκταση. Αν είναι να υπάρξει, τότε θα οδηγηθούμε σε τέτοια επίπεδα. Σε πολλά τ.μ. η αναπροσαρμογή θα είναι επί το πλείστον αυξημένη..
  17. Μάλιστα, καλά για επιστροφή δεν περιμένω, Σε περίπτωση που η Τ.Ζ. ήταν μειωμένη και πληρώθηκε λιγότερο ποσό από αυτό που θα έπρεπε να πληρωθεί, θα έχουμε μελλοντικά αναπροσαρμογές; πάντως σε αγοραπωλησίες με εφορία και συμβολαιογράφους δεν έθεσα θέμα στη τιμή ζώνης. προφανώς λάμβαναν την τρέχουσα περί και των χώρων των τακτοποιήσεων. Η ουσία είναι μελλοντικά να μην έχω θέμα. ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
  18. Γιατί έχω λάβει κάποιες του 18, για αυτό το αναφέρω. Η αυξομείωση ήταν π.χ. 50 με 200 ευρώ. Σε αυτή τη περίπτωση τι θα ισχύσει για μετέπειτα; να κάνω αναπροσαρμογές με βάση του 16 ; τώρα έχουν πληρώσει τα ποσά οι ιδιοκτήτες.
  19. Οι αντικειμενικές σε κάποιες περιοχές π.χ. το 18 άλλες αυξήθηκαν και άλλες μειώθηκαν κατά πολύ λίγο. Δε λαμβάνουμε υπ΄ όψη τις νέες που προέκυψαν από αυτές του 16; αφού πηγαίνουμε όπως λέει και το άρθρο με τις αντικειμενικές του υπουργείου, φαντάζομαι τις τρέχουσες τελευταίες..
  20. Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω η τιμή ζώνης προκύπτει με βάση τις αντικειμενικές του 16 ή τις αναθεωρημένες του 18; Γιατί εξετάζοντας για διάφορες περιοχές που αναφέρονται κάποιες είναι του 18 κ κάποιες του 16. Εκτός αν κάνω κάποιο λάθος. π.χ. για ωραιόκαστρο που έχω δει..
  21. Ναι το Νεωτέρων ανήκει με ειπαν στο ΥΠΠΟ. Εκεί θα ψάξω, Πολεοδομία ή Περιφέρεια, αλλά όπως με αναφέρεις δύσκολα τα πράγματα. Κ για να υπαχθεί, χρειάζεται έγκριση επιτροπής. Πάντως, ευχαριστώ πολύ. Βέβαια, υπάρχει η περίπτωση να ανήκει όλο σε κατηγορία 1 και να μη χρειάζεται. Αλλά αναφέρει κατηγορίες 2 έως 5.
  22. Καλησπέρα σας συνάδελφοι, Έχω περίπτωση σε παραδοσιακό <2000 κατοίκων με βάση το ΦΕΚ του ΄78 στην Καβάλα. Μέσα στο οικόπεδο υπάρχει μία διόροφη οικία προ 55 χωρίς ΟΑ αποθήκες κ κάτι μικρά εξωτερικά w.c. Θέλω να τακτοποιήσω τις αποθήκες κ w.c. αφού η διόροφη προ 55. Από ότι έχω διαβάσει σε όλο το thread θα χρειαστεί με βάση το 116 επιτροπή; Το άρθρο 5 αναφέρει με βάση το 40% για όρους δόμησης, πράγμα που είμαι χωρίς ΟΑ, ισχύει σε αυτή την περίπτωση; Σε επικοινωνία για εύρεση του αντίστοιχου Σ.Α. δε μπόρεσα να βρω κάτι. Αναφέρομαι σε τηλ. διευθύνσεις. Το μόνο που γνωρίζω ότι υπάγεται στην Ανατολικη Μακεδονία νεωτέρων μνημείων με έδρα την Ξάνθη. Κάθε βοήθεια εφικτή θα θεωρούσα.
  23. Όχι, δεν έχω δώσει, για αυτό και εξετάζω την περίπτωση. Πάντως με επαναυπολογισμό, είναι σαν να συμψηφίζονται τα πρόστιμα, αυτό καταλαβαίνω. Για αυτό 2 όμοιες απαντήσεις που με δώσατε, προτείνουν επαναυπολογισμό. Ευχαριστώ πολύ.
  24. Το ερώτημα μου είναι, αν δεν κάνω μεταφορά της δήλωσης, βάλω όλες τις αυθαιρεσίες σε νέα δήλωση στον 4495 αυτές που είχα βάλει στον 4178, μαζί με επιπρόσθετες, τα πρόστιμα και παράβολα που είχαν πληρωθεί στον 4178 συμψηφίζονται στον 4495 βάσει της εγκ. 2; Όπως τα έχω υπολογίσει θα πληρωθούν λιγότερα με βάση τον συμψηφισμό. Αλλά δεν σκέφτηκα και το γεγονός όπως μου λες Δανάη, να μεταφέρω τη Δήλωση και να κάνω τις όποιες αλλαγές με επαναυπολογισμό. Εάν βάλω τις επιπρόσθετες σκέτες στον 4495, θα πληρώσει αρκετό πρόστιμο, διότι στην ουσία έχω απλά αλλαγή χρήσης αποθηκών σε κύρια χρήση στον τελευταίο όροφο. Είναι χωρίς άδεια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.