Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΤΣΙΝΤΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από ΤΣΙΝΤΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  1. Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο γιατί δεν χρησιμοποιείτε πολυκαμινάδες? εμείς τις δουλεύαμε πάρα πολύ και κανένα απο τα τζάκια δεν κάπνιζε.Υπάρχει κάτι άλλο που μου διαφεύγει η κάποιο άλλο πρόβλημα εκτός απο το κάπνισμα?

  2. Είσαι σίγουρος; αφού φορτώνουν καθαρό 25tn... (δεν ξέρω αν νομίμως το πράττουν)

     

    Οτι το πράττουν είναι σίγουρο...Και παραπάνω φορτώνουν πολλές φορές.

    Νόμιμο πάντως δεν είναι..

    Το γνωρίζω καλά γιατί είμαι ακριβώς πάνω στον Ε65 και ζυγίζω πάνω απο 200 φορτηγά τη μέρα. Και εκτός αυτού τόσα χρόνια όταν η αστυνομία έκανε ελέγχους για υπέρβαρο πάντα σε μένα τους έφερνε για να τους ζυγίσει..

  3. Το κλασσικό τετραξονικό ανατρεπόμενο με καρότσα 16m³ έχει πάνω από 40tn μεικτό. Νταλίκες υπάρχουν και άνω των 80tn.

     

    Το κλασσικό τετραξονικό έχει 33 τόνους νόμιμο μικτό και οι νταλίκες μόνο αν είναι ειδικών μεταφορών μπορούν να υπερβούν τους 40 τόνους..

  4. Αρα μπορει να υπάρχει και φορτηγό που να είναι έστω 10t πάνω απο το κανονικό

     

    Επειδή στο εργοστάσιο έχουμε εγκατεστημένη γεφυροπλάστιγγα 18m και βάρους 80ton έχε υπ΄όψιν οτι κυκλοφορούν πάρα πολλά φορτηγά τα οποία είναι και μέχρι 75 τόνους μικτό φορτίο.

    Τέτοια φορτία συναντάς κυρίως σε φορτηγά που κουβαλάνε αδρανή υλικά.

    Το μέγιστο νόμιμο φορτίο στην Ελλάδα είναι όντως οι 40 τόνοι αλλά και η αστυνομία δίνει μια αρκετή ανοχή έως τους 44 που είναι το 10% και το πρόστιμο είναι πολύ μικρό.

    Απο εκεί και πέρα υπάρχουν οι ειδικές μεταφορές οι οποίες είναι είτε λόγω βάρους είτε λόγω όγκου με κάποιες ανοιγόμενες νταλίκες και λακρός και εκεί χρειάζεσαι ειδική άδεια απο την αστυνομία, την οποία την πληρώνεις αρκετά ακριβά, και κανονικά πας και με αστυνομική συνοδεία η οποία αλλάζει υποτίθεται σε κάθε νομό. Φυσικά δε συμβαίνει σχεδόν ποτέ...

  5. Τα τζάκια αυτά δεν μπορεί να είναι απο πυρότουβλο γιατί το πυρότουβλο είναι μονωτικό υλικό και δεν μπορεί να δημιουργηθεί θερμοθάλαμος στην πίσω πλευρά της εστίας. Υποχρωτικά θα είναι απο μαντέμι και κάποια που γίνονται απο λαμαρίνα.

    Πρέπει να είναι κλειστά με κεραμικό τζάμι και όχι πυρίμαχο συνήθως πάχους 4mm...

     

    Αγαπητέ Στέλιο

     

    Πρώτον δε θυμάμαι να είμαστε σε κανένα διαγωνισμό για το ποιός κάνει τις καλύτερες πατέντες... Χαίρομαι πάρα πολύ που έχεις δίπλωμα ευρυσυτεχνίας και μακάρι να συνεχίσεις έτσι και καλύτερα.

    Όσον αφορά για το τι έχω εγώ είσαι ευπρόσδεκτος όποτε θέλεις στο εργοστάσιο για να δεις τα δικά μας πτυχία και τις δικές μας τις πατέντες και ίσως πειστείς ότι και εμείς κάτι κάνουμε καλά και δεν είμαστε τόσο άχρηστοι όσο νομίζεις.

    Δεύτερον δεν κατάλαβα σε ποιό σημείο ακριβώς διαφωνείς με αυτά που έγραψα εγώ εκτός από το κεραμικό το οποίο το τεκμηρίωσες και είναι απόλυτα σεβαστή η άποψη σου..

    Τρίτον δεν ισχυρίστηκα πουθενά οτί τα τζάκια που κατασκευάζονται στην Ελλάδα είναι ανάλογης ποιότητας με τα ευρωπαικά ίσα ίσα μάλιστα που εγώ απο μόνος μου είπα για κάποια κόλπα που χρησιμοποιούνται στην πώληση για να πείσουν τον αγοραστή, απλώς εξήγησα κάποια πράγματα στον άλλο συνομιλητή.

    Όσον αφορά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία 20 χρόνια απο τα ελληνικά τζάκια έχε υπ'όψιν οτι τα περισσότερα απο αυτά τα προβλήματα δημιουργήθηκαν απο τα κινέζικα τζάκια που πωλούνται ακόμη και σήμερα για ελληνικά.

    Όσο για τον τρόπο που λιώνω εγω τα μαντέμια μου θα ήθελα να σε πληροφορήσω οτι πλέον χρησιμοποιούμε επαγωγικούς φουρνους.

    Πάντως δώσε και σε αυτό τον τόπο μια ευκαρία... Γιατί αν και εμείς έχουμε σταματήσει πλέον τα τζάκια υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι που κάνουν αρκετά αξιόλογη δουλειά, αγαπάνε αυτό που κάνουν και προσπαθούν και κάνουν και μεγάλες επενδύσεις πάνω στη δουλειά τους..

    Και αν θέλεις μπορω να σου δώσω και τα στοιχεία αυτών για να δεις ότι σιγά βελτιώνονται και τα ελληνικά τζάκια..

  6. Νομίζω ότι υπάρχουν και 9 μέτρων ιστοί.

     

    Τους ιστούς τους κατασκευάζουμε κατά παραγγελία. Όταν μιλάμε για οχτάγωνο γαλβανιζέ οι συνήθισμένες διαστάσεις είναι τα 6 τα 9 και τα 12 m.

    Αλλά όλες οι διαστάσεις είναι δυνατό να κατασκευαστούν.

  7. Καλησπέρα,

     

    Μήπως γνωρίζεται ποιο είναι το ύψος των ιστών φωτισμού στους δρόμους?

     

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

     

    Το ύψος τον ιστών εκτός οικισμού έχει να κάνει με την κατηγορία του δρόμου. Αν δηλαδή είναι πρωτεύον επαρχιακό δίκτυο, εθνική οδός κτλ.

    Γι αυτό το θέμα πρέπει να βρείς την κατάλληλη βιβλιογραφία αν και νομίζω οτι καθορίζονται και απο την οδηγία του ευρωπαικού συμβουλίου για τα δίκτυα χαμηλής τάσης(LVD 73/23/EEC) και ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας (EMC89/336/EEC)

     

    Το ύψος των ιστών εντός των πόλεων καθορίζεται απο το μελετητή και τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες γιατί εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες όπως αν υπάρχουν μπαλκόνια, τι οχήματα διέρχονται , πχ σε αγροτικές περιοχές τα φορτωμένα οχήματα εξέχουν αρκετά απο το πλάι το οχήματος καθώς και την επιλογή του φωτιστικού σώματος γιατί δεν είναι όλα τα φωτιστικά συμβατά με τη λάμπα που θέλεις να χρησιμοποιήσεις.

    Συνήθως οι μελετητές πρώτα διαλέγουν το σχέδιο του ιστού και του φωτιστικού και μετά τροποποιούμε το ύψος ανάλογα με τις απαιτήσεις και του δρόμου και του φωτισμού που θέλουμε να πετύχουμε..

    Το ποιό συνηθισμένο ύψος εντός της πόλης είναι περίπου στα 4,5 m.

  8. Διαθέτω τζάκι από μαντεμένια εστία, στην πλάτη του εμφανίστηκε ένα ράγισμα στο μαντέμι και η ρωγμή φαίνεται εμφανώς. Θα ήθελα να ρωτήσω εαν είναι επικίνδυνο να ανάβω το τζάκι για να μην σπασει αφενώς η εστία τελείως και αφετέρω παρουμε και φωτιά. Επιπλέον εαν και πως επισκευάζεται; "φυσικά χωρίς να χρειαστεί να βγάλουμε έξω την εστία"

     

    Κίνδυνος φωτίας δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση..

    Η ρωγμή όντος θα μεγαλώνει όσο συνεχίζεις να το καις.

    Η πλάτη επισκευάζεται με την προσθήκη δεύτερης μαντεμένιας πλάκας την οποία βιδώνουμε πάνω στην ήδη υπάρχουσα.

    Απλώς αν το τζάκι σου έχει περσίδες στο πάνω μέρος της επένδυσης σίγουρα θα σου βγάζει και λίγο καπνό μέσα στο σπίτι.

  9. Θα ήθελα να συζητήσουμε για τζάκια τέτοιου τύπου και συγκεκριμένα αυτά που λειτουργούν και σαν αερόθερμα..

    Πέρα από αυτά που γράφουν και λένε οι πωλητές, ποιος το έχει για να μας πει περισσότερες λεπτομέρειες όσο αφορά την χρήση τους, τα μειονεκτήματά τους και τυχόν άλλα προβλήματα που δημιουργούνται.

     

    Ισχύει η οικονομία σε ξύλο που λένε οι κατασκευαστές που φτάνει και στο 60-70 %?

    Είναι εύκολη η τοποθέτηση?

    Υπάρχουν απώλειες σε καπνό εσωτερικά του σπιτιού?

    Θέλει κάποια άλλη ιδιαίτερη εγκατάσταση που δεν μας λένε?

    Είναι αξιόπιστο το όλο σύστημα και σε περίπτωση ζημιάς τι χρειάζεται να ξηλώσεις?

    Πόσο περίπου φτάνει το τελικό κόστος αγοράς και εγκατάστασης χωρίς την επένδυση?

     

    Και ότι άλλο νομίζεται ότι είναι άξιο αναφοράς.

     

    Αγαπητέ φίλε

    Επειδή είμαι ιδιοκτήτης χυτηρίου μετάλλων και κατασκευαστής πιστεύω οτι μπορώ να σε καλύψω στις περισσότερες απορίες σου.

    Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά γιατί βλέπω οτι οι απόψεις είναι λίγο συγκεχυμένες...

    Με τον όρο ενεργειακά τζάκια εννοούμε τα τζάκια τα οποία εκτός απο την απόδοση λόγω της φλόγας χρησιμοποιούν και τον εξωτερικό αέρα δημιουργόντας ένα κύκλωμα το οποίο είναι είτε με φυσική είτε με βεβιασμένη ροή. Τα τζάκια αυτά δεν μπορεί να είναι απο πυρότουβλο γιατί το πυρότουβλο είναι μονωτικό υλικό και δεν μπορεί να δημιουργηθεί θερμοθάλαμος στην πίσω πλευρά της εστίας. Υποχρωτικά θα είναι απο μαντέμι και κάποια που γίνονται απο λαμαρίνα.

    Πρέπει να είναι κλειστά με κεραμικό τζάμι και όχι πυρίμαχο συνήθως πάχους 4mm.

    Όσον αφορά την απόδοση και και την κάλυψη σε τετραγωνικά είναι τεχνάσματα που έχουν ανακαλύψει οι πωλητές και οι εταιρείες. Η ενέργεια απο ένα τζάκι δεν μπορεί να είναι μετρήσιμη γιατί δεν είναι σταθερή η κάυση,έχει να κάνει με την ποσότητα και την ποιότητα του ξύλου, πόση ώρα καίει η εστία(αν έχει θράκα η όχι) και για πολλούς άλλους λόγους.

    Και όσον αφορά το χώρο κάλυψης ούτε αυτό είναι μετρήσιμο γιατί το κάθε σπίτι έχει διαφορετικές απώλειες, διαφορετικά κουφώματα, διαφορετική δομή του χώρου κτλ.

    Για τα αερόθερμα τώρα είναι μια αρκετά καλή λύση τα νέου τύπου που έχουν ενσωματομένους θαλάμους και βεντιλατέρ. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν σωληνώνουμε και τα υπνοδωμάτια γιατί ο μεταφερόμενος αέρας είναι εντελώς ξερός και θα υποφέρουμε απο πονοκεφάλους και προβλήματα στο λαιμό.

    Για ότι άλλο χρειάζεσαι είμαι στη διάθεση σου.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.