Μετάβαση στο περιεχόμενο

vasthom

Members
  • Περιεχόμενα

    37
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Athenian cockney
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.420 profile views

vasthom's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Eχει σημασία να διαπιστώσεις αν η υδρορροή υπερχειλίζει. Εάν αυτό δεν συμβαίνει και απλώς την "πηδούν" τα νερά και πέφτουν από την εξωτερική πλευρά, τότε αυτό που σκέφτεσαι για την τoποθέτηση λωρίδας των 15 cm θα είναι μία λύση. Επειδή όπως καταλαβαίνω η υδρορροή είναι χάλκινη, καλό θα ήταν η συγκεκριμένη λωρίδα να είναι από το ίδιο υλικό (και όχι χαλύβδινη-λαμαρίνα). Για το πως θα βιδωθεί έχει σημασία να ληφθεί υπ' όψη η ύπαρξη των στηριγμάτων που κρατούν την υδρορροή. Θα σου πρότεινα να έρθεις σε επαφή με τις εταιρείες που εμπορεύονται χάλκινες υδρορροές (απλή αναζήτηση στο google). Aυτές έχουν μια σειρά από κατάλληλα εξαρτήματα και ίσως έχουν να σου προτείνουν κάποια λύση...
  2. Από σήμερα αρχίζει η καταβολή των ποσών. Σε όσες περιπτώσεις δεν πληρούνται τα κριτήρια, υπάρχει σχετικό μήνυμα το οποίο βρίσκεται σε μπλε πλαίσιο κάτω από την αίτηση. Μπαίνουμε με την ίδια διαδικασία με την οποία είχε υποβληθεί η αρχική αίτηση https://supportemployees.services.gov.gr/(S(2inqmi0ypwxrmvf5pp0tvmst))/login.aspx?ReturnUrl=%2f
  3. Προσωπικά μου έχει τύχει σε πολυκατοικία στην περιοχή της πλ. Κολιάτσου (Αθήνα) τα ισόγεια να αναφέρονται στα συμβόλαια ως υπόγεια , ο 1ος ως ισόγειο κλπ. Οφειλόταν σε κάποια κλίση που υπήρχε στο αρχικό οικόπεδο και σύμφωνα με τα πολεοδομικά "δεδομένα" της εποχής (1965).Δεν αποτέλεσε πρόβλημα στη μεταβίβαση. Εσύ πάντως, δεν έχεις κάποιο λόγο να αγχώνεσαι διότι ο πωλητής για να γίνει η μεταβίβαση θα πρέπει να δώσει στον συμβολαιογράφο βεβαίωση του Ν. 4495/2017 για την μη ύπαρξη αυθαιρεσιών στο ακίνητο. Την βεβαίωση θα την εκδώσει φυσικά μηχανικός με μέριμνα του πωλητή.
  4. Σαφώς και υπάρχει πατέντα. Γνωστή Ελληνική εταιρεία που ειδικεύεται σε κατασκευές με πολυκαρβονικά, έχει ανεπτυγμένα κάποια τέτοια συστήματα τα οποία πχ έχουν τοποθετηθεί σε αρκετά καταστήματα υγιειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ, εστιατόρια) για την στέγαση / σκίαση εξωτερικών χώρων, εδώ και 15+ χρόνια. Ο λόγος που το περιέγραψα έτσι είναι πως ο ιδιώτης που έκαμε την ερώτηση , πιθανόν και λογικό είναι να μην γνωρίζει τις τεχνικές δυσκολίες που ενδέχεται να προκύψουν - εξ' ου και η αναφορά μου στα προβλήματα της χειροκίνησης.
  5. Έτσι όπως το περιγράφεις, δεν χρειάζεται καμία άδεια ή συναίνεση. Αν καταλαβαίνω καλά, θα μπει απλά ο σκελετός στον οποίο θα στηρίζονται και θα κινούνται τα πολυκαρβονικά-κάτι σαν να τοποθετείς μία τέντα. Εκείνο που χρειάζεται προσοχή για την σε βάθος χρόνου λειτουργικότητα είναι η "πατέντα" με την οποία θα κινούνται τα φύλλα με τα αντίστοιχα τελάρα. Θα πρέπει να υπάρχει κάποιος μηχανισμός (μοτέρ) .Διαφορετικά αν πχ η σκέψη είναι να γίνεται χειροκίνητα, αυτό θα παρουσιάσει προβλήματα στο άμεσο μέλλον (η κίνηση θα κολλάει, θα φρακάρει κλπ).
  6. Αυτά που αναφέρω προέρχονται από διαδικασία που διεκπεραίωσα ο ίδιος στο Δήμο Αθηναίων σε 2 διαφορετικές περιπτώσεις τον τελευταίο χρόνο. Πιστεύω ότι αυτο που εννοούν στον Δημο που ρώτησες, είναι πως πρέπει πρώτα εσυ να υποβάλεις τα αντίστοιχα χαρτιά στον Δήμο και τότε εκείνοι θα ασχοληθούν με το να εντοπίσουν τις οφειλές ΤΑΠ κλπ.
  7. Απαντώντας στο αρχικό post : μπορεις μόνον με τον αριθμό παροχής να προχωρήσεις την διαδικασία με τον Δήμο (τα περι παρόχου κλπ. τα βρίσκει ο Δήμος μόνος του). Εσύ θα πληρώσεις την όποια οφειλή ΤΑΠ. Όπως γράφει και ο dimitris GM, θα ελέγξουν αν τα τετρ. μέτρα του συμβολαίου κτήσης του ακινήτου συμφωνούν με τα τα τετρ. μέτρα που έχουν δηλωθεί στην ΔΕΗ και σε περίπτωση διαφοράς (υπέρ του Δήμου) σου χρεώνουν κάποια αναδρομικά, τα οποία όμως δεν είναι σημαντικά ποσά. Αν μιλάμε για Δήμο Αθηναίων η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά - χρειάζεται scanαρισμα των απαραιτήτων εντύπων και "ανέβασμα" στην πλατφόρμα του Δήμου. Η ανταπόκριση από πλευράς Δήμου διαρκεί περίπου 3 εβδομάδες...
  8. Θεωρητικά και υποθετικά, θα έπρεπε να υπάρχει στην στατική μελέτη του ισογείου και α ορόφου πρόβλεψη για να δεχθεί τα φορτία για τα πανωσηκώματα β και γ ορόφου ( με δεδομένο ότι υπάρχει και αντίστοιχος "αέρας" ), Αν αυτό ισχύει, πιστεύω ότι το θέμα του "κενού" β ορόφου αντιμετωπίζεται - με έναν κατάλληλο και έμπειρο σε τέτοια θέματα μηχανικό.
  9. Έχοντας εμπειρία 25+ χρόνια στην κατασκευή μεταλλικών κτιρίων, θα συνιστούσα την συμβατική κατασκευή για κατοικία... (επί τη ευκαιρία, η μεταλλική κατασκευή δεν είναι ακριβότερη από τη συμβατική-κατά κανόνα είναι φθηνότερη, επιμένω όμως στην ως άνω προτροπή μου...)
  10. Yπέβαλα και εγώ την άιτηση. Βοήθησε πολύ το link που έδωσε ο pavlos33, διότι με το site της ΕΡΓΑΝΗ η αλήθεια είναι ότι χάνεσαι λίγο... Δεν ευελπιστώ σε αποδοχή λόγω μηδενικού τζίρου και το αντίστοιχο διάστημα του 2019, αλλά anyway η προσπάθεια έγινε...
  11. Θα απαντήσουν σίγουρα άλλοι ειδικότεροι από εμένα σε θέματα πολεοδομίας, ωστόσο έχω την εντύπωση πως ως πέργολα νοείται μόνον ο ξύλινος σκελετός με μόνη επιτρεπτή κάλυψη τα αναρριχώμενα φυτά. Η κάλυψη είτε με κεραμίδι ή πολυκαρβονικό είτε με οποιαδήποτε άλλο "σταθερό¨ (δηλ . μη ανοιγόμενο) τρόπο χρειάζεται άδεια. Επίσης άδεια χρειάζεται και το περιμετρικό κλείσιμο (έστω και στις 3 πλευρές που αναφέρεις)
  12. Υπάρχουν και άλλοι ιδοκτήτες στην πολυκατοικία, εκτός του μηχανικού ? Αν ναι, μπορείτε να προσπαθήσετε, ερχόμενη σε επαφή μαζί τους, να διαπιστώσετε από τα δικά τους συμβόλαια τον αριθμό οικοδομικής αδείας και άλλες λεπτομέρειες...
  13. Πιθανόν ενδιαφέρει αρκετούς : "Με ρύθμιση που θα ενταχθεί σε σχέδιο νόμου το οποίο θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα μεταθέσει κατά ένα έτος τις προθεσμίες για την περαίωση δηλώσεων και υποβολή σχεδίων – δικαιολογητικών για την τακτοποίηση αυθαιρέτων. Η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των δικαιολογητικών για τις περιπτώσεις υπαγωγής στον ν. 4178/2013 (οι οποίες δεν μεταφέρονται στον ν. 4495/2017) και για τις περιπτώσεις υπαγωγής στον ν. 4014/2011 (που έχουν μεταφερθεί στον ν. 4178/2013) καθίσταται αναγκαία, καθώς λόγω της πανδημίας υφίσταται μεγάλος αριθμός αιτημάτων μηχανικών που αντιμετωπίζουν σημαντική δυσχέρεια στην εμπρόθεσμη συγκέντρωση και καταχώρηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Οι καταληκτικές ημερομηνίες είναι διαδοχικές και η πρώτη από αυτές λήγει, κατόπιν των παρατάσεων που έχουν ήδη δοθεί, στις 8.2.2021. Με την προωθούμενη ρύθμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι καταληκτικές ημερομηνίες μετατίθενται εντός του 2022 και ειδικότερα στις ημερομηνίες 8.2.2022, 8.5.2022 και 8.8.2022". Πηγη : ered.gr (02.02.2021)
  14. Με δεδομένο ότι χάνει κάτω από τον καυστήρα, πιθανόν να έχει συμβεί το εξής : O τελευταίος τεχνιτης που έβαλε εμπρός τον λέβητα έκανε εξαέρωση καί ξέχασε να κλείσει την αντίστοιχη "βαλβίδα" (συνήθως είναι με "αλεν") - έτσι διέρρευσε λίγο πετρέλαιο. Αν είναι αυτό, το πρόβλημα είναι πολύ μικρό (δεν υπάρχει ουσιαστικά κίνδυνος) και ο πρώτος τεχνίτης που θα το δει θα το ρυθμίσει αμέσως...
  15. Συμφωνώ πως η διαδρομή των υπογείων νερών, όπως και η προέλευση τους, είναι δυστυχώς δύσκολα προσδιορίσιμη. Υπάρχει ωστόσο ισχυρή πιθανότητα το νερό να προέρχεται από βουλωμένα φρεάτια της ΕΥΔΑΠ (υποθέτω ότι βρίσκεσαι κάπου εντός Αττικής). Κάλεσε την ΕΥΔΑΠ στο 1022 και ζήτησε να έρθει συνεργείο να ελέγξει τα φρεάτια τους. Συνήθως ανταποκρίνονται άμεσα-κρίνοντας από πρόσφατη δική μου εμπειρία. By the way, καλόν θα ήταν να ελέγξετε μήπως υπάρχει βουλωμένη κεντρική αποχέτευση της πολυκατοικίας σας(αν και κάτι τέτοιο μάλλον θα το είχατε αντιληφθεί) Πάντως μπράβο στον κατασκευαστή που μερίμνησε για την τοποθέτηση αντλίας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.