Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

dimitrarch

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dimitrarch's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στο σκαρίφημα παρουσιάζω 2 παράλληλες τομές σε διαφορετικές θέσεις του δώματος όπως φαίνεται στην άδεια και όπως έχει κατασκευαστεί. Απ' ότι κατάλαβα στο συγκεκριμένο σχέδιο, αν δε χρησιμοποιείται ο χώρος κάτω από τη στέγη, παρόλο που υπάρχει επικοινωνία απευθείας από το κλιμακοστάσιο και αρκετό ύψος για τη δημιουργία κύριου χώρου, πάει με αναλυτικό, ενώ αν στην αυτοψία μου διαπιστώσω πως χρησιμοποιείται ως κατοικία, το υπολογίζω με υπέρβαση δόμησης για όλο το εμβαδό κάτω από τη στέγη, χωρίς υπέρβαση ύψους, αλλά με αναλυτικό για την ΥΥ. Σωστά? sxedio dvmatos.pdf
  2. Καλημέρα, διαβάζω και ξαναδιαβάζω και δεν έχω καταλήξει σε ένα συμπέρασμα Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε με το #119: Στην δικιά μου περίπτωση έχω απόληξη κλιμακοστασίου στην άδεια, Οπότε, με την αυθαίρετη στέγη στο δώμα πολυκατοικίας με ύψος στο ψηλότερο σημείο 2,70μ και με πρόσβαση κατ' ευθείαν από το κλιμακοστάσιο (η απόληξη κλιμακοστασίου εμφανίζεται στην άδεια του '84 με ύψος ήδη 2,70μ. και δεν υπήρχε στέγη στο δώμα), Υπολογίζω ως ΥΔ κύριου χώρου κατοικίας (όλο το χώρο κάτω από τη στέγη αφού είναι προσβάσιμος, ακόμα και μέχρι το ύψος 0.00μ.) + ΥΥ 2,70μ.(αφού στην άδεια το ύψος της απόληξης δε μετράει στο ύψος της οικοδομής)? Με τα ποσοστά επί του συνολικού καθώς είναι κοινόχρηστο? Την απόληξη θα την προσμετρούσατε και αυτήν στη δόμηση επειδή εξυπηρετεί χώρο κύριας χρήσης ή όχι εφόσον υπήρχε στην άδεια?
  3. Meremeti Πιστεύεις πως μπορώ να χρησιμοποιήσω το ύψος της απόληξης? Έτσι δε θα έχω υπέρβαση ύψους, αλλά η απόληξη δε μετράει στο μέγιστο πραγματοποιούμενο ύψος του κτιρίου.
  4. Meremeti ουσιαστικά στο δώμα προστέθηκε κεραμοσκεπή με πρόσβαση από την απόληξη που είναι καλυμμένη με πλάκα.
  5. Καλησπέρα θα ήθελα την άποψή σας στο παρακάτω: Στην δικιά μου περίπτωση έχω απόληξη κλιμακοστασίου, Οπότε, με την αυθαίρετη στέγη στο δώμα πολυκατοικίας με ύψος στο ψηλότερο σημείο 2,70μ και με πρόσβαση κατ' ευθείαν από το κλιμακοστάσιο (η απόληξη κλιμακοστασίου εμφανίζεται στην άδεια του '84 με ύψος 2,70μ. και δεν υπήρχε στέγη στο δώμα), Υπολογίζω ως ΥΔ κύριου χώρου κατοικίας (όλο το χώρο κάτω από τη στέγη αφού είναι προσβάσιμος, ακόμα και μέχρι το ύψος 0.00μ.) + ΥΥ 2,70μ.(αφού στην άδεια το ύψος της απόληξης δε μετράει στο ύψος της οικοδομής)? Με τα ποσοστά επί του συνολικού καθώς είναι κοινόχρηστο? Την απόληξη θα την προσμετρούσατε και αυτήν στη δόμηση επειδή εξυπηρετεί χώρο κύριας χρήσης ή όχι εφόσον υπήρχε στην άδεια?
  6. Καλημέρα, θα ήθελα τη βοήθειά σας. Αυθαίρετα τακτοποιήθηκαν με τον Ν.4178, αλλά ήταν νομίμως υφιστάμενα σύμφωνα με το ΦΕΚ292/1983. Εκδόθηκε άδεια προσθήκης στεγάστρων όπου θεωρήθηκαν ως νομίμως υφιστάμενα. Τώρα θέλω να εκδόσω Βεβαίωση: Υπάγεται στις εξαιρέσεις του άρθρου 1 παρ 2 του Ν 4178 και θα αναφέρω στην τεχνική έκθεση και τον ΦΕΚ292/1983 και την τακτοποίηση? Ευχαριστώ.
  7. Ναι έτσι είναι, κατασκευάστηκε αυθαίρετα το υπόγειο το 1963 και το ισόγειο υπερυψώθηκε κατά 1,20μ σε σχέση με την άδεια. Ευχαριστώ
  8. Καλησπέρα, ίσως έχει απαντηθεί, θα ήθελα τη γνώμη σας: Σε ισόγεια κατοικία με άδεια του 1963, έγινε ημιυπόγειο (υπόγειο αν θεωρείται με 1,20μ. η οροφή του πάνω από την στάθμη του εδάφους και στο -1,20 το δάπεδό του, αλλά έγινε παράλληλα ξεμπάζωμα από την πίσω όψη κατά 0,55μ από όπου γίνεται και η είσοδος στο υπόγειο). Το δηλώνω ως προ το 75 με υπέρβαση δόμησης με μειωτικό συντελεστή, ξεμπάζωμα (1 λοιπή παράβαση) και υπέρβαση ύψους 1,20μ σε 1 φύλλο καταγραφής. Πώς το βλέπετε? Το ισόγειο που είναι υπερυψωμένο πρέπει να το ονομάσω όροφος σύμφωνα με τον ΓΟΚ 55 ή μπορώ να τον ονομάσω και ως υπερυψωμένο ισόγειο? Ευχαριστώ πολύ!
  9. Συμφωνώ απόλυτα. Εάν υπάρχει αυθαιρεσία μετά το 2011 ουσιαστικά αυτοκαταγγέλεσαι και επιβάλλονται από την πολεοδομία πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης και έπειτα μπορεί να βγει η άδεια νομιμοποίησης. Νομίζω πως το κόστος είναι πολύ μεγάλο και ίσως συμφέρει να κατεδαφιστεί όπως είπαν οι προλαλήσαντες...
  10. ΙΑΣΟΝΑΣ και ssouanis από που προκύπτει αυτό με τη σύσταση? Η υπέρβαση κάλυψης δεν υπολογίζεται σε κάθε όροφο ανεξαρτήτως του ιδιοκτησιακού? Το Δ επίσης σε κάθε όροφο? Με την ευκαιρία, αν έχω 5 μ πλάτος οικοπέδου με μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος 8,5μ, δλδ Δ=2,5μ, και έχω αυθαίρετο σε 2 ορόφους σε όλον τον ακάλυπτο, θα βάλω και τους 2 ορόφους ολόκληρους με ΥΔ+ΥΚ+Δ>20% ?
  11. Ναι, ο αναλυτικός προϋπολογισμός υπολογίζεται σύμφωνα με το παράρτημα Β του Ν.4178/2013
  12. Θα ήθελα την γνώμη σας στο παρακάτω: Κτίριο με άδεια του 71 για ισόγεια κατοικία, με άδεια τροποποίησης για το κτίριο πάλι το 71 με ισόγειο κατάστημα και προσθήκη κατοικίας στον όροφο και τέλος αναθεώρηση της άδειας το 86 για αλλαγή χρήσης τμήματος 27τ.μ. του καταστήματος σε πρατήριο υγρών καυσίμων και αλλαγή θέσης του κτιρίου. Έπειτα από αυτοψία διαπίστωσα πως το διώροφο κτίριο είναι κτισμένο σε άλλη θέση μη συννομη. Πιστεύω πως πρέπει να το δηλώσω χωρίς οικοδομική άδεια, με τον όροφο και το ανεξάρτητο κλιμακοστάσιο στο ισόγειο που οδηγεί στον όροφο ως προ του 75, κατηγορία 1, το κατάστημα ενώ είναι προ του 75 σαν προ του 83 και τα 27τ.μ. τα οποία άλλαξαν χρήση το 86, ως προ του 2004. Να σημειώσω ότι δεν έχει σύσταση ιδιοκτησιών, αλλά είναι λειτουργικά ανεξάρτητοι χώροι. (Να προσθέσω πως στην ίδια δήλωση τακτοποιείται και κτίριο διώροφο πλέον στο οικόπεδο, με άδεια τον Αύγουστο του 1975 για υπερυψωμένο ισόγειο με υπόγειο, χτισμένο όμως σε άλλη θέση μη σύννομη και ανεστραμμένη κάτοψη και στην πραγματικότητα όπως ανέφερα διώροφο). Ποια η γνώμη σας?
  13. Ευχαριστώ πολύ ΚΑΝΑ!! Από ότι είδα : "2. Κατηγορίες Αρχιτεκτονικών Μελετών. Οι κατηγορίες αρχιτεκτονικών μελετών κτιριακών έργων είναι οι ακόλουθες: α) Κατηγορία Ι Αρχιτεκτονικές μελέτες που έχουν ως αντικείμενο κτίρια μονόροφα με στοιχειώδη εσωτερική διάταξη και απλούστατη διαμόρφωση του όγκου τους, όπως αποθήκες και υπόστεγα αγροτικής χρήσης, δεξαμενές υπόγειες, μικρού μεγέθους σταύλοι, μεμονωμένα κτίρια χώρων στάθμευσης ενός ή δύο μικρών αυτοκινήτων. β) Κατηγορία ΙΙ Αρχιτεκτονικές μελέτες που έχουν ως αντικείμενο κτίρια με απλή λειτουργία, εσωτερική διάταξη και διαμόρφωση του όγκου τους, όπως βιομηχανικές και εμπορικές αποθήκες, δεξαμενές υπέργειες, κτίρια στάθμευσης αυτοκινήτων, βιοτεχνικά κτίρια με απλή λειτουργική διάταξη." Άρα, τα αρχιτεκτονικά είναι κατηγορίας Ι ή ΙΙ, αναλόγως αν είναι υπόγεια ή υπέργεια δεξαμενή νερού Βέβαια με το Π.Δ. 515/89 Άρθρο 35 "ε) Μελέτες δεξαµενών από οπλισµένο σκυρόδεµα αντλιοστασίων και λοιπών κτιριακών έργων. Η αµοιβή για κάθε ένα καθορίζεται σύµφωνα µε τις διατάξεις αµοιβών κτιριακών έργων. Γενικώς τα έργο αυτά κατατάσσονται ως εξής: Στην κατηγορία II των αρχιτεκτονικών µελετών και στην κατηγορία III των µελετών φέρουσα κατασκευής. Είναι δυνατή, σε ειδικές περιπτώσεις η κατάταξη των έργων αυτών σε ανώτερες κατηγορίες, αν συντρέχουν λόγοι που την επιβάλλουν, µε απόφαση του Εργοδότη, µετά γνώµη του αρµόδιου Τεχνικού Συµβουλίου." Να διευκρινίσω πως είναι εκτός σχεδίου, σε αγροτεμάχιο και η κατασκευή θα είναι δεξαμενή συλλογής ομβρίων και άρδευσης. Δεν διευκρινίζει η εγκύκλιος εάν πρόκειται για υπόγειες ή υπέργειες δεξαμενές, υποθέτουμε ότι αφορά όλες τις δεξαμενές νερού ανεξαρτήτως; Επίσης, έχει και συρματοπερίφραξη, την οποία ενδεχομένως να την εντάξουμε στην άδεια δόμησης, την οποία την υπολόγισα με αναλυτικό χωρίς αμοιβή περιβάλλοντος χώρου.
  14. KANA από που προκύπτει αυτό; Ισχύει για τις αμοιβές στο σύστημα του ΤΕΕ και για το ΙΚΑ; Ενώ για τις υπέργειες υπολογίζεται με αναλυτικό; Στα εκτός σχεδίου μήπως ισχύει κάτι διαφορετικό στον υπολογισμό των αμοιβών;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.