Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

tsivma

Members
  • Περιεχόμενα

    30
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by tsivma

  1. Δυστυχώς οι ιδιοκτησίες είναι 2 με οριζόντια άρα 2 παράβολα και τα 2 > 50 τ.μ. , 1000 ευρώ και την αλλάγη χρήσης την είχαμε βάλει μετά τα συμβόλαια άρα η παλαιότητα είναι μετά το 83 η μία και μετά το 2003 η άλλη... οπότε όλο με 4014 θέλω να το αποφύγω. Τώρα την Υ.Υ. εδώ στα Χανιά την δηλώνουν και με αναλυτικό σε τέτοιες περιπτώσεις... και είναι μία μέση λύση που σκέφτομαι.
  2. Θέλω τη γνώμη σας , άδεια του 69 , με υπόγειο ύψους 3 μέτρα στην άδεια, και πάνω από το κράσπεδο 1 μ. έχει ρυθμιστεί με 3843 και τώρα θέλει βεβαίωση νομιμότητας όμως ενώ εξωτερικά το υψος είναι εντάξει εσωτερικά το βρίσκω 3,60μ. αναρωτιέμαι αν έπρεπε να το δηλώσω στον 3843 μιας και τα σχέδια έχουν υψος υπογείου 3(εντός εγγεκριμένου όγκου) και αν διορθώνεται το λάθος δηλώνοντας τώρα μία παράβαση με αναλυτικο προυπολογισμό 0,60 περιμετρικά και εκσκαφές.... υπάρχει και η περίπτωση δίνω τη βεβαίωση? ή να μη περνάει από το μυαλό μου!!
  3. καλησπέρα , αντεμετωπίζω το εξής θέμα , πρόκειται για ένα διώροφο πέτρινο κτίσμα προ του 55 (ισόγειο και 2 όροφοι) ο τελευταίος έχει καθαρό ύψος 4,5μ.+1,5 στεγη και οι ιδιοκτήτες ζητάνε την πρόσθήκη μεσοπατώματος ξύλινη κατασκευή , δλδ ουσιαστικά ζητάνε την προσθήκη ορόφου , άδεια αποκατάστασης δεν έχω ξανακάνει , αλλά αν είμαι καλά ενημερωμένη δεν υπάρχει στατική επίλυση τριώροφου πέτρινου ή κάνω λάθος? τα υπάρχοντα μεσοπατώματα είναι σε καλή κατάσταση. Θα ήθελα τη γνώμη σας , αν είναι κατι που δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει στατική μελέτη ή αν υπάρχει κάοια λύση να με καθοδηγήσετε !! ευχαριστώ
  4. συνάδελφοι ξεχασαν τους αναλυτικούς προυπολογισμούς ή ιδέα μου είναι.... ?? που τους αναφέρει?
  5. επίσης να αναφέρω ότι άλλο ΦΕΚ απαλάσει τους ιδιοκτήτες από εγκριση εργασιών μικρής κλίμακας αν εχουν ενταχθει στο πρόγραμμα εξ οικονομηση κατ οικον.
  6. ναι συμφωνώ , όταν όμως κάποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα εξ οικονομηση κατ' οικον δεν απαιτείται εγκριση εργασιών μικρής κλίμακας για τις επιλέξιμες εργασίες... αν οι εργασίες αυτές απαιτούν έγκριση μικρής κλίμακας και όχι Ο.Α. και για τις εργασίες ΙΖ και ΙΘ απαιτείται εγκριση εργασιών μικρής κλίμακας και όχι Ο.Α. ...άρα... κάνει ο ιδιοκτήτης μόνος του τη διαδικασία...
  7. ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΞ ΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ ΟΙΚOΝ.pdf ΦΕΚ 114 Δ 17022004.pdf 1903 38211.pdf σύμφωνα με υπουργική απόφαση δεν απαιτείται άδεια μικρής κλίμακας για τις εργασίες που εκτελούνται στο πλαίσιο του προγράμματος εξ οικονομηση κατ΄οίκον .. υπάρχει όμως και υπουργική απόφαση που εντάσει στις εργασίες που απαιτείται άδεια μικρής κλίμακας την τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης και σχετικές με αυτή οικοδομικές εργασίες καθώς και την εγκατάσταση ικριωμάτων για την τοποθέτηση της θερμομόνωσης...ΦΕΚ 9584/2-3-2011 αυτό σημαίνει ότι για όποιον ενταχθεί στο πρόγραμμα δεν βγάζει άδεια ενω τοποθετούνατι ικριώματα?? δλδ στις περιπτώσεις αυτές θα τοποθετηθούν ικριώματα χωρίς να έχει κανένας την ευθύνη ... Αν καποιος συνάδελφος έχει αντιμετωπίσει κάποια σχετική υπόθεση θα μου ήταν πολύ χρήσιμη η εμπειρία του.
  8. ενημερώνω μετά από ερωτήσεις σε πυροσβεστική υπηρεσία και πολεοδομία, πυροσβεστικό κρουνό βάζει όποιος θέλει... δεν υπάρχει σχετική αδειοδότηση , φυσικά θέλει μελέτη και το κόστος είναι μεγάλο περίπου 4.000, 00 ευρώ, βέβαια στην πυροσβεστική έχουν ρωτήσει αρκετοί ενδιαφερόμενοι και δεν δίνουν βεβαίωση καθώς δεν είναι αρμόδιοι... όμως το υδροστόμιο το δίνει η ΔΕΥΑΠ και η ΔΕΥΑΠ ενημερώνει την πυροσβεστική... άρα υπάρχει διαδικασία καταχώρησης που αποδεικνύει την ημερομηνία τοποθέτησης...
  9. tsivma

    FEMab.xls

    ευχαριστώ πολύ!!
  10. καλησπέρα, μπορεί κάποιος συνάδελφος να με διαφωτίσει σε σχεση με τον πυροσβεστικό κρουνό? υπάρχει διαδικασία κατάθεσης δικαιολογητικών στην πυροσβεστική? καταχωρείται σε κάποιο δίκτυο της πυροσβεστικής? είναι εύκολο τεχνικά κοστίζει πολυ? έχει πρόσθετες υποχρεώσεις ο ιδιοκτήτης ?
  11. καλησπέρα, μπορεί κάποιος συνάδελφος να με διαφωτίσει σε σχεση με τον πυροσβεστικό κρουνό? υπάρχει διαδικασία κατάθεσης δικαιολογητικών στην πυροσβεστική? καταχωρείται σε κάποιο δίκτυο της πυροσβεστικής? είναι εύκολο τεχνικά κοστίζει πολυ? έχει πρόσθετες υποχρεώσεις ο ιδιοκτήτης ? και αν τπτ απο τα παραπάνω δεν ισχύει βάζουμε τους ιδικτήτες να βάλουν όλοι Π.Κ. και να πληρώσουν τη πισίνα μισή ή δεν είναι τόσο απλό??
  12. καλησπέρα δεν μπορω να μπώ από το πρωί , ούτε IE ούτε firefox... σε 2 pc,... ενω μπάινω κανονικά στις δηλώσεις αυθαιρέτων...
  13. μπορεί και να βγάλουν ή μπορεί και να ΜΗ βγάλουν? μπαααα δεν παίζει να μη... αλλα θα ανακοινωθεί από εβδομάδα πιστεύω ...
  14. ας ανακοινώσουν επιτέλους! να κάνουμε τη δουλειά μας ηρεμα... εμας πιέζουν όχι τους ιδιοκτήτες ... όσοι ιδιοκτήτες ''έχουν'' θα δηλώσουν οι άλλοι όσο και να πιέζουν δεν παίζουν .... πόση βλακεία πια!!
  15. συνάδελφοι επειδή τα μονα γραπτά που μπορούμε να θεωρήσουμε ως οδηγίες είναι οι απαντήσεις του ΥΠΕΚΑ και δεν φτάνουν όπως όλοι έχουμε διαπιστώσει θα ήθελα να σας κάνω μία πρόταση...όποιος απο τους συναδέλφους έχει γραπτή απάντηση από email ή fax ας το ανεβάσει σε αυτό το topic... ;έτσι ώστε να το χρεισιμοποιήσει και όποιος άλλος καλύπτεται σε ανάλογη περίπτωση, προσωπικά εμένα δεν μου έχουν απαντήσει ποτέ, όμως έχω ακούσει πώς άλλοι συνάδελφοι υπήρξαν πιο τυχεροί.. ας μαζέψουμε λοιπόν ότι μπορεί να χρεισιμοποιηθεί ''εναντίον΄΄ τους ''υπέρ'' μας ευχαριστώ!
  16. καλησπέρα!!! να θέσω τον νέο μου προβληματισμό? σε περίπτωση άδειας πριν το ΓΟΚ 85 δλδ δεν υπάρχει η έννοια Η/Υ.... εχω Δ απόσταση 2,50μ. σε εντος οικισμου... αρα ελέγχω αποσταση Δ με το 2,50μ..... έχω όμως και Η/Υ (ανοιχτούς που δεν υπήρχαν στην αδεια) ερωτοαπάντηση του ΥΠΕΚΑ λέει παράβαση κατηγορία 13 και το ποσοστό που υπερβαίνει το επιτρεπόμενο παράβαση δόμησης... δλδ 15% της δόμησης πάνε με αναλυτικό αν έχω 35% το υπόλοιπο 20% πάει παράβαση δόμηση... προ του 85 αυτό που σήμερα λέγαμε Η/Υ μετρούσε δομηση κάλυψη... τώρα πώς το δηλώνω.... η λόγική λέει αναλυτικό σωστα?
  17. σωστα και γω το ίδιο πιστεύω!!! εχω ηρεμήσει με αυτο , τώρα με απασχολεί άλλο... επιφυλάσομαι με νέα μπερδέματα σε new topic!! kaλή συνέχεια!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.