Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

jogoynela

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Kαστοριά
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.014 profile views

jogoynela's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συμφωνώ με όλους σας κυρίως για το Τεέ και επαναλαμβάνω? Τόσο χαλαρά σκέφτεστε όλοι οι συνάδερφοι να πληρώσετε και τα νέα ποσά? Το ενδεχόμενο επιτέλους να συνεννοηθούμε ως μηχανικοί και να το κυνηγήσουμε μαζικά δικαστικά δεν περνάει από κανενός άλλου το μυαλό? Δηλ αφού δεν μας σώζει το Τεε ως όφειλε απλά κόβουμε το λαιμό μας να πληρώσουμε τα υπέρογκα ποσά που μας επιβάλλονται? Δηλαδή ως εργαζόμενοι πολίτες μόνο υποχρεώσεις έχουμε? τα δικαιώματά μας που ακριβώς είναι? Ή πιστεύει κανείς ότι σε 30-40 χρόνια που θα βγούμε στη σύνταξη θα πάρουμε έστω τα μισά από όσα πληρώσαμε? Επίσης από όσες συζητήσεις παρακολούθησα καταλαβαίνω ότι είμαι η μόνη μηχανικός στην Ελλάδα που δεν πιάνω καν τον κατώτατο μισθό με βάση τον οποίο φορολογούμαι? Και για να προλάβω τον αντίλογο δεν φταίει το ότι κάνω εκπτώσεις στις αμοιβές που ζητάω γιατί δεν κάνω!!!!Απλά δεν υπάρχει δουλειά!!!!Τόσο απλά!!!!!
  2. Ακριβως γι αυτό μήπως πρέπει να συζητάμε πως θα βάλουμε ενα δικηγόρο συλλογικά να μας εκπροσωπήσει σε αγωγή κατά του νέου μέτρου και όχι πως θα πληρώσουμε αυτά που δεν βγάζουμε? Τόσο άνετα ζειτε εσείς τα τελευταία χρόνια από το επάγγελμα? Γιατί εγώ που ζω σε μικρή πόλη νιώθω λίγο το κράτος σαν τσατσά τα τελευταία χρόνια!!!
  3. Δηλαδή το πρόβλημα είναι πως θα τα πληρώσουμε συνάδερφοι? Όχι πως θα τα ακυρώσουμε και πως θα διεκδικήσουμε δίκαιη φορολογιση? Γι αυτό τα βάζουν! Γιατί ξέρουν ότι κάνεις δεν αντιδράει! Πολύ στραβά αρμενίζουμε όμως!!!!!
  4. Συνάδερφοι θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: κτίριο με άδεια του 2001 με ολοκληρωμένο τον φέροντα οργανισμό του το 2008, έχει πάρει παράταση της ισχύος της άδειας με βάση το Ν 4447/2016 άρθρο 15 παραγρ.1 (για ολοκλήρωση των όψεων). Το κτίριο έχει κατασκευαστεί σε άλλη σύννομη θέση από αυτήν που φαίνεται στην άδεια , αυθαιρεσία την οποία τακτοποιώ με ένταξη στον Ν. 4495/2017. Οι όψεις του κτιρίου ολοκληρώθηκαν το 2018 και υπάρχουν κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις από αυτές της άδειας (παράθυρα σε άλλη θέση, στηθαία χτισμένα αντί με κάγκελο) Τώρα για να πάρω ρεύμα στην οικοδομή χρειάζεται να κάνω ενημέρωση αδείας για τις όψεις? Στον νόμο των αυθαιρέτων προφανώς αυτές οι αλλαγές δεν εντάσσονται. Σωστά? Θα ξαναπεράσει το κτίριο Σ.Α? Σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεται αναθεώρηση της άδειας και όχι ενημέρωση? Γνωρίζει κάποιος τη διαδικασία με τις νέες αλλαγές περί έκδοσης άδειας δόμησης?
  5. Οικοδομική αδεια του 1980 εντός σχεδίου.Γίνεται τροποποίηση σχεδίου στο Ο.Τ. το 1997 και τμήμα του κτιρίου και η περίφραξη είναι στο προκήπιο. Το κομμάτι που ρυμοτομείται είναι παρανομία εντός προκηπίου ?
  6. Τελικά συνάδερφοι που καταλήξαμε? Σε εκτός σχεδίου,αλλαγή χρήσης υπογείου με μειωτικο 0,30 υπολογίζεται στα τετραγωνικά των αυθαιρέτων για την εύρεση της κατηγορίας του αυθαίρετο! Όταν είναι με μειωτικο 0,50 που είναι δηλ λειτουργικά ανεξάρτητος χώρος το μετράς αλλά όταν έχουμε σύνδεση εσωτερική με τον υπερκείμενο χώρο? Μήπως βάζουμε τα τετραγωνικά αλλαγής χρήσης πολλαπλασιασμενα με 0,30?έχει ρωτήσει κάνεις στο τεε?
  7. Συνάδερφε και πάλι ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Ευτυχώς υπάρχει και το συγκεκριμένο φόρουμ και καταφέρνουμε να βγάζουμε κάποια άκρη με τον τόσο κακογραμμένο ( και όχι μόνο αυτόν) νόμο!!!
  8. Συνάδερφε καταρχάς να σε ευχαριστήσω για την άμεση απάντησή σου! Μακάρι να είχαμε την ίδια αντιμετώπιση που έχουμε εδώ στο σάιτ και από τους αρμόδιους του τεε! Μάλλον εγώ δεν διευκρίνισα επαρκώς είναι 2οροφη οικοδομή σε εκτός σχεδίου και άρα το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος είναι 7,5μ. Πράγματι προφανώς πήγαινε για αλλαγή χρήσης το υπόγειο η οποία όμως δεν έγινε ποτέ! Συνεπώς έχω ύψος οικοδομής 8μ. (αντί 7,5μ. που είναι το επιτρεπόμενο) λόγω ξεμπαζώματος υπογείου, του οποίου η χρήση παραμένει ως βοηθητικός χώρος. πέραν των 7,5μ επιτρέπεται στέγη 1,2μ. ενώ στην πραγματικότητα έγινε με ύψος 2μ. ωστόσο μη προσβάσιμη (απλά στέγη).δηλ έχω 8μ+2μ ύψος κτιρίου ενώ θα έπρεπε να εχω 7,5μ+1,2μ. Το 0,5 μ. είναι λόγω ξεμπαζώματος (το υπόγειο πλέον είναι κατά 2μ. πάνω από τη στάθμη φυσικού εδάφους άρα στην ουσία αν και βοηθητικός χώρος δεν είναι πλέον υπόγειο). άρα μήπως παρόλ'αυτά βάζω υπέρβαση δόμησης με μειωτικό ή αν βάλω θα είναι σαν να βάζω 2 φορές την ίδια παράβαση. η στέγη δεν δημιουργεί στεγασμένο χώρο και δεν είναι προσβάσιμη εσωτερικά! ωστόσο έχω τα ύψη που προανέφερα. είμαι καλυμμένη με αναλυτικό μόνο ή πρέπει να βάλω και υπέρβαση ύψους? συγνώμη που επιμένω μα δεν έχω πειστεί ακόμα για το πια θα ήταν η ορθότερη αντιμετώπιση σε αυτήν την περίπτωση!
  9. καλημέρα και από εμένα! Έχω διαβάσει με προσοχή όλες τις δημοσιεύσεις του νήματος αλλά ακόμα δεν έχω καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα ως προς την εξής υπόθεση. Σε κτίριο κατοικίας σε εκτός σχεδίου περιοχή, με υπόγειο (βοηθητικός χώρος που δεν μετράει στην δόμηση στην ο.α.), ισόγειο όροφο και στέγη, τα ύψη των ορόφων έχουν υλοποιηθεί σύμφωνα με την Ο.Α. η οποία εκδόθηκε το 1987. Ωστόσο περιμετρικά το κτίριο έχει ξεμπαζωθεί με αποτέλεσμα το ύψος του κτιρίου να είναι 8,00 μέτρα αντί για 7,5μ. που είναι στην άδεια αλλά και το μέγιστο επιτρεπόμενο της περιοχής. Επιπλέον η υπερκείμενη στέγη έχει υλοποιηθεί με ύψος 2μ. αντί 1,20μ. που είναι το επιτρεπόμενο ύψος στέγης στα εκτός σχεδίου ωστόσο χωρίς να είναι προσβάσιμη εσωτερικά και χωρίς να δημιουργεί χώρο δομήσιμο. Η ερώτησή μου είναι: Την Υπέρβαση ύψους που δημιουργείται την αντιμετωπίζω με αναλυτικό ως μια λοιπή παράβαση(το ξεμπάζωμα). Υπολογίζω και υπέρβαση δόμησης με μειωτικό συντελεστή καθώς το υπόγειο υπερέχει του φυσικού εδάφους 2 μ. αντί 1,5μ. και άρα μετράει στη δόμηση ή σύμφωνα με το άρθρο 100 το δηλώνω με υπέρβαση ύψους. η στέγη μπορεί να πάει με αναλυτικό προϋπολογισμό εφόσον δεν δημιουργεί δομήσιμο χώρο ή πρέπει να δηλωθεί ως υπέρβαση ύψους? έχω στείλει την ερώτηση και στο τεε, την απάντηση του οποίου αναμένω και θα ανεβάσω στο φόρουμ. έως τότε κάθε γνώμη καλοδεχούμενη! Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
  10. Έχω ανάλογη περίπτωση και την ίδια απορία!!!! Σε εκτός σχεδίου υπάρχει οικοδομή με ημιυπόγειο, υπερυψωμένο ισόγειο και όροφο. Στο υπόγειο έχει γίνει αλλαγή χρήσης από αποθήκη σε κατοικία. Και στον όροφο έχει κατασκευαστεί ένα έξτρα δωμάτιο! Οι στάθμες του κτιρίου είναι σωστές αλλά υπάρχουν αλλαγές στις εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος του κτιρίου έως πέντε τοις εκατό (5%) οι οποίες δεν μεταβάλλουν την επιφάνεια του στην κάλυψη άνω του ποσοστού πέντε τοις εκατό. Έχω όμως την υπέρβαση δόμησης στον όροφο και την αλλαγή χρήσης στο υπόγειο. Μπορώ να βάλω σε ένα εκ των φ.κ. ως μικρή παράβαση κατηγορίας 3 τις μεταβολές στις διαστάσεις? Ή λόγω του ορόφου με την Υ.Δ. δεν μπορώ? Δηλ για τη μεταβολή στο εμβαδόν μετράω το εμβαδόν του ενός επιπέδου (την κάλυψη) ή αθροίζω αλλαγή εμβαδού ισόγειου και ορόφου (δόμηση) για να δω αν η αλλαγή του εμβαδού είναι επίσης <5% για να το εντάξω σαν μεταβολή διαστάσεων κατηγορίας 3 Ποια είναι η γνώμη σας συνάδερφοι?
  11. Καλημέρα! στέγη δίρυχτη σε κτίριο προ του 83 που έχει κατασκευαστεί με στροφή 90 μοιρών αλλά δεν είναι επισκέψιμη (όπως στα σχέδια της άδειας) μπορώ να την βάλω στον νόμο με αναλυτικό? Η΄πρέπει να κάνω ενημέρωση της αδείας?
  12. Συνάδερφοι καλησπέρα! διαβάζω ξανά και ξανά το συγκεκριμένο νήμα καθώς και το αρ.100 παρ.12 αλλά κάτι δεν είναι εντελώς ξεκάθαρο!σε οικισμό κάτω των 3000 κατοίκων πως ακριβώς υπολογίζω αν έχω κύρια και μοναδική κατοικία? Η διατύπωση του νόμου είναι ότι να΄ναι!
  13. καλησπέρα και συγχαρητήρια και από εμένα για τη μεγάλη αυτήν βοήθεια προς όλη την κοινότητα των μηχανικών που προσφέρετε με αυτό το καταπληκτικό πρόγραμμα! Έχω να βγάλω αμοιβές για ένα βιομηχανικό κτίριο με κάλυψη 300 τ.μ. σε εκτός σχεδίου οικόπεδο 4000τ.μ. όταν εκτυπώνω τον πινακα 1 του ικα, τον ακαλυπτο χώρο μου τον υπολογίζει στην σειρά που αντιστοιχεί στις κατοικίες γενικώς, με εμβαδόν 3700τ.μ. κάπου διάβασα ότι ''Ως ακάλυπτη επιφάνεια θα λαμβάνεται όση η πραγματοποιούμενη από το κτήριο κάλυψη και σε καμιά περίπτωση μεγαλύτερη από την πραγματική. '' ισχύει κάτι τέτοιο? αν ναι πως μπορώ να περάσω τα δεδομένα μου ώστε να μου βγάζει τον ακαλυπτο χώρο με εμβαδόν 300τ.μ. και στην σειρά που αντιστοιχεί στις βιοτεχνίες? ευχαριστώ πολύ!!!
  14. Ευχαριστώ πολύ συνάδερφε! Ουσιαστικά το πρόστιμο στην περίπτωσή μου είναι το ίδιο έτσι και αλλιώς άσχετα από την χρονολογία, αλλά καλυτερα να γίνεται όσο είναι αυτό δυνατόν σωστά η περιγραφή των παραβάσεων στα φύλλα καταγραφής!ελπίζω να βγάλουν σύντομα και διευκρινιστική εγκύκλιο για το όλο θέμα!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.