Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

taniag

Members
  • Περιεχόμενα

    45
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by taniag

  1. Καλησπέρα, Τι επιλεξατε στις εργασίες?Η αναθεση ηταν για την διεκπεραιωση της αιτησησ στο΄e-edeies ή προσθέσατε κατι αλλο?
  2. Καλησπέρα , εχω ανα ακίνητο ( ισόγεια κατοικια του 1960) το οποίο θέλω να κανω εργαστηρι ζαχαροπλαστικης _ παγωτοπωλέιο( ο εργοδότης). Το συγκεκρίμενο χρειάζεται άδεια αλλαγή χρήσης . Γνωρίζεται τι μελέτες θα χρειαστώ? Είναι ισόγειο 57,50τμ τακτοποιημένο με Ν.4495/2017.
  3. Καλησπέρα , " στ) η κατασκευή ανελκυστήρα, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 27 του ν. 4067/2012, που απαιτείται για τη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία ή εμποδιζόμενων ατόμων σε υφιστάμενα κτίρια ή σε κτίρια που διαθέτουν ανελκυστήρα με εσωτερικές διαστάσεις θαλάμου εκτός προδιαγραφών ΕΛΟΤ ΕΝ 81-70 ή σε κτίρια όπου πρέπει να γίνει επέκταση των στάσεων του ανελκυστήρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν άτομα με αναπηρία ή εμποδιζόμενα άτομα," Συμφωνα με το άρθρο αυτό μπορούμε με άδεια δόμησης μικρής κλίμακας να εγκατάστήσουμε ανελκυστήρα για τριόροφη κατοικία με άδεια του 1996 όπου δεν προβλεπόταν ανελκυστήρας ???
  4. Καλημερα , θα ηθελα να σας ρωτισω ακινητο σε εκτός σχεδιου περιοχή οπου το οικοπεδο είανι πλανω απο 500τμ το κτίριο εχει κατασκευαστεί στο 1,25μ αποσταση απο το δρόμο και οχι στα 5μ οπως για οικισμούς προ του "23. Μπορεί να τακτοποιηθεί αυτό ?Η΄τακτοποιώ μονο το υπολοιπο τμήμα??
  5. Καλημέρα σε μεταφορα δήλωσης απο τον 4178 στον 4495 με προστιμο 3.912,00€ σε εκτός σχεδίου ακινητο με 135υμ υπερβαση δομησης σε κ.χ και 25τμ β.χ δεν μου αλλαζει το προστιμο. Τι μπορεί αν εχει γίνει λάθοςΚατηγορια 2 χρονολογια κατασκευης '79.ΤΖ 600.Εχει πληρωθεί ήδη παράβολο 2000
  6. Καλησπέρα , πως μπορώ να δώ αν οικοπεδο στο Πορτο Ράφτη εντασεται στην οικιστική πύκνωση?Το οικοπέδο ειναι 275τμ και απο αυτά το μισο εμφανιζεται στο κτηματολογιο σαν δασικό.
  7. Καλημέρα , αλλαγή χρησης ανοιχτου χωρου σταθμευσης σε πυλωτή σε κλειστό χωρο στάθμευσης υπολογιζεται σαν 1 λοιπή ή με υπερβαση δόμησης.Αν ΥΔ χρειαζεται καποιο μειωτικό συντελεστή ( ειναι βοηθητικός σε βοηθητικό)??Βγαίνει τεραστιο πρόστημο.Ειναι περιπου 39τμ σε 100τμ πυλωτης.
  8. Καλημέρα , εχω 3οροφη οικοδομή με υπογειο που εχει γίνει απο κατοικια σε υπηρεσίες. Δηλαδη απο Κ.Χ σε Κ.Χ. Ο καθε οροφος ειναι 197,12τμ. Το υπογειο το υπολογιζω με υπερβαση συντελεστη δομησης .Το υπολοιπο υπολοδιζετε με συντελεστη αλλαγη χρήσης ή με αναλυτικό. Η οικοδομικη άδεια ειναι του '72 και απο τοτε και η νεα χρηση.
  9. Καλημέρα, θα ηθελα να ρωτίσω αν σε υπο απαλλοτριωση περιοχη ( πχ. επεκταση Ελαιώνα) επιτρεπεται η ρυθμιση αυθαίρετων κατασκευών.
  10. Καλημέρα, πελάτης μου θέλει να ανοιξει κέντρο φύλαξης νηπίων (2,5 χρονων έως 5) και θελω μια καθοδήγηση για την αδεια λειτουργείας του κέντρου κ τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Θα πρέπει να ακολουθήσω την Αριθμ. Δ22/οικ. 11828/293/ 2017 απόφαση Μ.ΦΠΑΔ? Να σημειωσω οτι του ακινητο μου είναι του 1935 και έχει ήδη Αδεια λειτουργειας για φροντιστήριο κάτω των 75 εκπαιδευομένων .
  11. Καλημέρα, πελάτης μου θέλει να ανοίξει κέντρο φύλαξης νηπίων (2,5 χρόνων έως 5) και θελω μια καθοδήγηση για την αδεια λειτουργίας του κέντρου κ τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Θα πρέπει να ακολουθήσω την Αριθμ. Δ22/οικ. 11828/293/ 2017 απόφαση Μ.ΦΠΑΔ? Να σημειώσω οτι του ακίνητο μου είναι του 1935 και έχει ήδη Άδεια λειτουργιας για φροντιστήριο κάτω των 75 εκπαιδευομένων . Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. (Ο τίτλος διορθώθηκε με πεζά). Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
  12. Ειναι υφισταμενο , ουσιαστικά παράπηγμα με βαση απο μπετον .Θελω να δω αν εχω περιορισμούς σε τετραγωνικα ( το ελαχιστο) για να δω αν με καλυπτει (περιπου 20τμ) για να δω και την άδεια λειτουργιας.
  13. Καλημέρα , θέλω να ρωτίσω για αδεια λειτουργια αναψυκτηριου (beach bar) αν ακολουθώ νομοθεσία για open bar και πόσο ειναι τα απαραίτητα τετραγωνικά.
  14. Καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτισω αν υπάρχει τρόπος να κατασκευασω μικρή σιδερενια σκάλα σε φωτογωγο.Οι ιδιοκτήτες πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας , θελουν να βγούν στον ακάλυπτο , στον οποιο εχουν πρόσβαση μονο απο παραθυρο του ισόγειου που βλέπει σε αυτόν και η ιδιοκτήτρια του συγκεκριμμένου διαμερισματος δεν το επιτρεπει.Η πλειοψηφια των ιδιοκτητων συμφωνεί. Μπορεί να βγεί κάποιου τύπου άδεια;
  15. Καλησπερα , για πέργκολα σε ταρατσα "αποκλειστικής χρήση¨ μπορώ να καταθέσω άδεια μικρής κλίμακας.Ο νόμος αναφέρει σε ακαλυπτους χώρους ή ανοιχτους εξώστες ή δωμα αλλα σε αυτή την περιπτωση είμαι εντάξει?Η περγκολα θα ειναι ξύλινη με υφασμα απο πάνω.
  16. Καλημέρα, το υγειομνομικο το δεχεται μονο σε περιπτωση που βεβαιωνω οτι ειναι χώρο κυριας χρησης πραγμα που σημαινει οτι πρεπει να εχω τουλαχιστον υψος 2,65μ.Ρωτούσα όμως αν μπορώ να στιριχθώ στο ΓΟΚ αντι για ΝΟΚ επειδή η αδεια είναι του 72 και τότε ο χώρος κυριας χρήσης ήταν απο 2,45μ.και πάνω.ΜΠορώ όμως???Και μετά εννοείτε οτι κάνω αλλαγή χρήσης με 4178 αφου πρέπει ταυτόχρονα τα τακτοποιησω και άλλες εκκρεμότητες .
  17. Καλημερα , θα ηθελα να κανω μια ερωτιση.Πελατης μου θελει να κάνει ζαχαροπλαστείο (χωρις τραπεζοκαθισματα) με εργαστηριο στο υπογειο.Το ακινητο ειναι κτισμένο το 1972.Προυπηρχει αδεια λειτουργιασ καταστηματοσ (ζαχαροπλαστείο & στο υπογειο εργαστηριο) ΄του 1992 η οποια όμως δεν μεταβιβαστηκε.Το καθαρό ύψος του υπογείου είναι 2,46μ.Μπορώ να το βεβαιωσω σαν χώρο κυρίας χρήσης και να το κάνω εργαστηριο???Ο αερισμός και ο φωτισμός ειναι επαρκής.
  18. Καλημέρα, θέλω να ρωτισω αν κάποιος πληρώσει το παραβολο τη Δευτέρα 8/2/2016 (αν δεν έχουν δώσει παραταση) θα είναι μέσα στη ρύθμιση αφου εμενα θα μου φανεί σε 24ωρες??
  19. Καλημέρα , για άδεια του 1991 διωροφη οικοδομή με ισόγειο γκαράζ που είναι στα μπετά για να κάνω αλλαγή χρήσης του γκαράζ σε καταστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορώ να χρησιμοποιήσω το άρθρο 6 παρ.9 υποπαρ. β του Ν4030/11 και άρθρο 29 παρ. 3 Ν.4067/2012 για ενημέρωση φακέλου ή πρέπει να εκδόσω αδεια δόμησης για αλλαγή χρήσης?
  20. Καλησπέρα, μήπως γνωρίζει κάποιος αν για το εργολαβικό όφελος το 3% που πληρώνει ο εργολάβος για Δημόσια έργα στην εφορία έχει βγει εγκύκλιος που πληρώνεται από το Δημόσιο φορέα!
  21. Καλησπέρα, Θα ήθελα τη βοηθεια σας όσο αφορά εναν παιδότοπο. Θα είναι παιδότοπος με κυλικειο.Ψαχνω τις ελαχιστες προδιαγραφες για τον παιδοτοπο, w.c ,σκαλες , κυλικειο
  22. Επισης ξάχασα να σας πω οτι μου ζηταει μεσα στη δήλωση να βάλλω και σημειο ηια υπογραφή και σφραγίδα μηχανικού??Και καποια αλλα στοιχεια που της τα αναφερω αναλυτικά στη τεχνική έκθεση.Κάνω κάποιο λάθος εγώ ή σε όλες τις πολεοδομίες αυτά ζητάνε?
  23. Δεν εχει κάποιο ειδικό εντυπο η υπηρεσία και δεν ζητησε η υπάλληλος τον έλεγχο. Σωστά όμως δεν το εχω δηλώσει σαν εκτοσ σχεδίου και ζητάω το 14?Εχω ετοιμάσει και ΣΑΥ ΦΑΥ ,τεχνική έκθεση , φωτογραφίες , οικοδομικές άδειες , ανάθεση - ανάληψη μελέτης και επιβλεψης, τοπογραφικό ακόμα και όψεις (που δεν απαιτούνται αφου θα γίνει ο χρωματσμός ακριβώς στα ιδια χρωματα και με τα ιδια υλικά).Επίσης ξέχασα να αναφέρω οτι ενω δεν έχει ΚΑΕΚ απλά έχουμε την βεβαιωση υποβολής (που την είχα μεσα στο φακλεο) επέμενε ότι έπρεπε να το ειχα αναγράψει .Πραγματικά δεν ξέρω τί να κάνω
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.