Μετάβαση στο περιεχόμενο

andpik

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

andpik's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στα ανοιγόμενα είναι εύκολο. Αν ανοιξεις το παράθυρο και το κοιτάξεις στο πλαι θα δείς οτι στα θερμομονωτικά υπάρχει στη μέση μια λωρίδα θερμομονωτικού υλικού. Συμβουλέψου και τους οδηγούς στα site των εταιρειών. Αλλο κλειδί, είναι τα περιμετρικά λάστιχα που είναι ακριβα ( E.P.D.M ). Με το πρόσχημα της άγνοιας αποφεύγουν να τα βάζουν . Σε όλα τα συμφωνητικά που μου δίνουν αλουμινάδες εγώ βάζω ότι τα κουφώματα πρέπει να κατασκευαστούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή όπως περιγράφονται στους τεχνικούς οδηγούς τους ( EUROPA, ALUMIL, κτλ ) . Σε inox οδηγούς έβαλε αλουμινάς ροδάκια carrere που προορίζονται για κανονικούς οδηγούς, με αποτελεσμα τα συρόμενα να μήν έχουν την κύληση που πρέπει. Οι κλειδαριές είναι επίσης σημαντικό, να σας δείξει τι κλειδαριές θα βάλει γιατί υπάρχει ελληνική κλειδαρια που αν σπρωχθεί να κλεισει με λάθος τρόπο σπάει ο πύρος Σημαντικό σε συμφωνητικό είναι να υπάρχει και ο δέσμευση από πλευράς αλουμινά ότι ¨ηρθα στο έργο, μελέτησα τα ανοίγματα και δηλώνω οτί μπορώ να αναλάβω και να φέρω είς πέρας τη δουλειά." Σας απαλλάσει από μετέπειτα "διαπιστώσεις" ότι ο σοβατζής δεν έχει κάνει καλή δουλειά, ο μαρμαράς δεν έβαλε την ποδιά καλά κτλ
  2. Υπάρχει μήπως κανένα συμφωνητικό για Αλουμινά η σιδερά; Εχουν παρουσιαστεί πολλά κρούσματα τελευταία που έχουν πάρει προκαταβολές ( δήθεν για τα υλικά, τη στιγμή που πληρώνουν τις εταιρείες με 3μηνες και 6μηνες επιταγές) και δεν έχουν παραδόσει τίποτα. Και από φίλους τραπεζικούς που μιλάω, οι επιταγές τους θεωρούνται "επικίνδυνες" Ο " Πίνακας κουφωμάτων " είναι πολυ σημαντικός. Αν δεν υπάρχει αυτός μετά λένε ότι θέλουν, "στην προσφορά μου το είχα υπολογίσει μονόφυλλο και βγήκε δίφυλλο βάλαμε μηχανισμό ανακλίσεως κτλ" Ενώ η GIESSE η ανάκλιση στον πίνακα κουφωμάτων θα στη χρέωναν 50 ευρώ ζητάνε 100 ευρώ μετά. Προσοχή επίσης σε φασονατζήδες ( παίρνουν παραγγελίες από άλλους αλουμινάδες και κατασκευάζουν κουφωματα ). Αυτοί δεν ξέρουν από τοποθέτηση και εφαρμογή ( ξέρουν μόνο κοπή ) με αποτέλεσμα να μην παίρνουν σωστά μέτρα και να γίνονται διάφορα ευτράπελα στην τοποθέτηση.
  3. Κύριοι υπάρχει κάποιο συμφωνητικό για αλουμινά ή σιδερα. Στα downloads δεν υπάρχει τίποτα ;
  4. Για διάφορους λόγους αποφασίσθηκε ένα γκαράζ να κλείσει με τοίχο και να γίνει αποθήκη. Το θέμα μου είναι πρεπει να βγάλω τη μαρμαροποδιά, ή να αρχίσει ο τουβλας το χτίσιμο επάνω στη μαρμαροποδιά; Κάτω από τη μαρμαροποδιά υπάρχει γκρο μπετόν...
  5. Το αλουμίνιο είναι πολύ πιο φιλικό στο περιβάλλον και με πολυ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ότι και να λένε οι εταιρείες συνθετικών. Για να πετύχεις καλή προστασία από τις υπεριώδεις πρέπει να ανέβεις πολύ σε κοστολόγιο στα συνθετικά. Εγώ δεν θα έμπλεκα...... Οσον αφορά το αλουμίνιο μείνε στους 2 μεγάλους κατασκευαστές προφίλ και πρόσεξε πολύ τον τεχνίτη γιατί αυτός είναι που παίζει το μεγαλύτερο ρόλο. Υπάρχουν κάτι σχιτζίδες που νομίζουν ότι με σφυρί όλα τα προβλήματα εφαρμογής λύνονται..... Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
  6. Απ'οσο τουλάχιστον ξέρω τα συνθετικά έχουν προβλημα με τον ήλιο και μετα από λίγο καιρό πιτσικάρουν.
  7. εγώ το έχω κάνει, παιρνεις απαντήσεις νηπιαγωγείου...., δοκίμασέ το για να γελάσεις.... Ενα σακί, 10 φτυαριές, "λίγο" νερό, 1 "σακούλα" ασβέστη. Κανέις δεν ξέρει κιλά, λίτρα, Οι πρέσσες των σοβατζήδων, έχουν διαφορετικές χωρητικότητες, όμως όταν τους ρωτάς για τις ποσότητες αυτοί απαντάνε με σακιά!!!! Ακόμα καλύτερα ρώτα τους για γαρμπίλι....!!!
  8. Αυτός είναι και ο λόγος που ενημερώνεις τον μπετατζή ότι δεν κλείνει τα καλούπια αν δεν έχεις τσεκάρει τον οπλισμό. πριν κλείσει τα καλούπια ο σιδεράς πρεπει να έχει τοποθετήσει όλο τον οπλισμό. Αν κλείσει τα καλούπια ο μπετατζής δεν μπορείς να τσεκάρεις τίποτα.
  9. Ενδιαφέρομαι να κάνω μια επίστρωση με σταμπωτό δάπεδο γύρω στα 100 τετραγωνικά. Εχω πάρει 3 προσφορες από 26 μέχρι 30 ευρώ. Μιλάμε για Αθήνα. Το βρίσκω όμως ακριβό για τα υλικά που έχει, ( σκυρόδεμα 16/20 και ένα πλέγμα της πλάκας ) . Εσείς περίπου τι πληρώνετε? Τι πρέπει να προσέξω κατά την τοποθέτηση, λόγω του ότι υπάρχουν και ηλεκτρολογικά φρεάτια ?
  10. Οι σοβατζήδες δεν θέλουν να βάζουν πολύ τσιμέντο για να παραμένει ο σοβας σε κατάσταση εργασιμότητας για πολύ ώρα. Βάλε τον να σοβατίσει ένα μετρο όπως πρέπει και δείτε αν θα ξαναπέσει.
  11. Θα ήθελα αν αρχίσουμε να γράφει ο καθένας τις εμπειρίες του με προβληματικά συνεργεία ώστε να ξέρουν και οι νέοι συνάδελφοι από τι να προφυλαχθούν. Π.χ εγώ πριν δύο χρόνια τσάκωσα το συνεργείο του υδραυλικού να περνάει αποχέτευση και επειδή δεν του εφθαναν οι σωλήνες αποχέτευσης, είχε ένα ρετάλι σωλήνα αποροφητήρα που ήταν πολύ χαμηλών προδιαγραφών και το προσάρμοσε. Οταν αρχισα τα !@#$%^^ ο υδραυλικός τα έριξε στον βοηθό. Σε μιά άλλη δουλειά ενώ ο ιδιοκτήτης είχε συμφωνήσει ελληνικό σίδηρο του βάλανε βρεταννικο στα θεμέλια( το τσέκαρα από τις ραβδώσεις ) ο οποίος μόνο απο την όψη φαινόταν ότι κάτι δεν πάει καλά. Ο ιδιοκτήτης έγινε έξαλλος , πήγε να πλακώσει το σιδερά στο ξύλο ( τρομερή φάση ) , ο σιδεράς να με αποκαλεί ρουφιάνο, και να ισχυρίζεται ότι ο σίδηρος καλύπτει τις προδιαγραφές, μια ωραία ατμόσφαιρα δηλαδή....Οταν αγρίεψα και του είπα ότι θα τον πάω για απάτη, φυσικά σαν καλό παιδάκι ξύλωσε τα δεμένα σίδερα, τα έβαλε δεν θέλω να πώ που, και σιδέρωσε με ελληνικό. Υπήρχε ένας άλλος σιδεράς θυμάμαι, που καλύτερα να του σκοτωνες τη μάνα παρα να έκανε σωστά άγκιστρα. Γενικα, αν κλείσουν συμφωνία με τον ιδιώτη χωρίς παρουσία επιβλέποντος μηχανικού για να του εξηγηθεί τι περιλαμβάνεται μέσα στα εργασία, μετά ζητάνε extra λεφτά για πράγματα που είναι υποχρέωσή τους έτσι και αλλιώς... Δεν μιλάμε για σοβατζήδες που θελουν να σοβατίζουν και σε πολικές θερμοκρασίες αρκεί να πάρουν το μεροκάματα και να βγάλουν τα μέτρα.. Η λύση είναι μία , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ για να βάλουν και μυαλό τα συνεργεία και να βλέπουν ότι συγκεκριμένες κουτοπόνηρες πρακτικές δεν περνάνε. Εξάλλου δεν είναι σωστο και για τους ίδιους, για να βγάλουν μερικά ευρώ παραπάνω να σκαρτευουν τη δουλεία τους και να ντρέπεσαι να τους συστήσεις. Χαρακτηριστικά μου έλεγε ένας παλιός μπετατζής ότι "περνάγαμε έξω από τις οικοδομές που ειχαμε χτίσει και καυχιόμασταν, τώρα περνάμε απ΄έξω και αρνούμαστε ότι έχουμε δουλέψει....."
  12. το ξέρω.. Ιδια τιμή βεργα μανδύας..... Και οι σιδεράδες στην επαρχία είναι πολύ αρπακόλες...
  13. pallkod αντιοικονομικό είναι να πληρώσεις σήμερα 400.000 ευρώ και αύριο με ένα σεισμό η αξία να πέσει στο 0. Ποιός θα αγοράσει διαμέρισμα με βλάβη στο ΦΟ ( και να το ξέρει ).......Γιατί αδιάφορο με τι επισκευές θα γίνουν μόλις το ακούνε θα γίνονται λούηδες........
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.