Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Louk

Members
  • Περιεχόμενα

    76
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Πάτρα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Louk's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

8

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα και καλο μήνα, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Έχω περίπτωση αυθαιρέτου 15τ.μ. εκτός σχεδίου χωρίς άδεια του οποίο ο ιδιοκτήτης απεβίωσε και η διαθήκη δημοσιεύθηκε την 23/3/2023. Ύστερα απο κατοπινή ενημέρωση των κληρονόμων, έχουν ξεκινήσει την διαδικασία για την συμβολαιογραφική πράξη κληρονομιάς η οποία ΔΕΝ έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Η ερώτηση μου είναι άν οι κληρονόμοι είναι εντός προθεσμίας της προβλεπόμενης προθεσμίας που ορίζει το άρθρο 128 ΠΑΡ1 του νόμου 4795/2020, ώστε να είναι δυνατή η νομιμοποίηση αφού είναι κατηγορία 5
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι. Σε οικόπεδο με παρέκκλιση, θέλει ο ιδιοκτήτης να βγάλει οικοδομική άδεια, με θέληση να εξαντλήσει τον Σ.Δ. Όμως επειδή τα όνειρα στοιχίζουν, μπορεί τελικά να καταλήξει να φτιάξει 60-70 τετραγωνικά. Το ζήτημα είναι μπορεί να γίνει αργότερα αναθεώρηση, αφού είναι με παρέκκλιση? Στη πολεοδομία που ρώτησα πρακτικά μου είπαν οτι το μόνο που ξέρουν σίγουρα, είναι ότι επιτρέπεται η αναθεώρηση που δεν επηρεάζει τα στοιχεία δόμησης
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι. Θα ήθελα μια επιβεβαίωση αν έχω καταλάβει καλά. Για μεταφορά δήλωσης 4178 σε κατάσταση οριστικής υπαγωγής με ανεβασμένα τα δικαιολογητικά, κάνω απλώς αίτηση για μεταφορά στον νόμο 4495 και μεταφέρεται αυτόματα σε κατάσταση αρχικής υποβολής; Επίσης παρόλο που το πρόστιμο θα έχει διαφορά >20% (μικρότερο όμως το πρόστιμο στον Ν4495) δεν θα ενεργοποιηθεί η απαίτηση για έλεγχο απο την επιτροπή. Σωστά;
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι. Εχω περίπτωση διώροφου κτιρίου στο οποίο ο κάθε όροφος είναι μία Ο.Ι. . Στο εν λόγω κτίριο ο ιδιοκτήτης θέλει να προβεί σε εσωτερικές διαρριθμήσεις και στους δύο ορόφους και κατασκευή πέργkολας στον ακάλυπτο. Μπορώ να βγάλω μία ΕΕΜΚ ή αναγκαστικά πρέπει να βγάλω τρείς, δηλ. μία για κάθε Ο.Ι. και μία για τα κοινόχρηστα?
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι Θα ήθελα να ρωτήσω, όταν αναφέρουμε για αποστάσεις εξωστών εντός Δ ή δ αφορά για την περίπτωση που η "εμπρόσθια" ή "μεγάλη" πλευρά μπαίνει στα προαναφερθέντα όρια και όχι όταν έχουμε περίπτωση όψης που εφάπτεται με το όμορο. Όπου στη συγκεκριμένη περίπτωση η η πλάγια πλευρά του εξώστη μπορεί και αυτή να κολλήσει στο όριο και να έχει συνολικό πλάτος μέχρι να φτάσει το Δ, + Δ/4. Σωστά? Π.χ. και οι δύο εξώστες στο παράδειγμα είναι νόμιμοι? Και αν ναι που το ξεκαθαρίζει στον ΝΟΚ οτι εννοεί μόνο αυτή τη πλευρα? Σας ευχαριστώ Drawing1.bmp
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι. Εχω περίπτωση Ο.Ι. στη περιοχή του πειραιά που στην εγκεκριμένη τομή το ύψος είναι 3.00 και το πραγματικό 3.20, οπότε θέλω να δώ αν ξεπερνάω το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος. Όμως στη περιοχή υπάρχει μόνο περιορισμός ορόφων. Σε αυτή τη περίπτωση το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος πάει με ΝΟΚ?
  7. Σωστά. Αυτό είχα διαβάσει και εγώ. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν μπορώ να πώ οτι η Α.Θ. πηγαίνει στο παράδειγμα της καναλάτης (οπότε κάλυψη >50%) ή στο παράδειγμα που έχει δυνατότητα κάλυψης μερικών μόνο χώρων αφού μπορεί η τερματική να απομονωθεί?
  8. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το ρωτάω γιατί σε περίπτωση κασέτας π.χ. το % κάλυψης μπορεί να είναι >50%. Και επειδή τα fan coils είναι παντού στο σπίτι, το ερώτημα είναι αν το % κάλυψης είναι 50%, καθώς μπορούν να απομονωθούν, ή μεγαλύτερο απο >50% καθώς είναι παντού στο σπίτι.
  9. Καλημέρα συνάδελφοι, ήθελα να ρωτήσω για περίπτωση αντλία θερμότητας που έχει θέρμανση/ψύξη με fan coil. Αφού τα fan coil μπορούν να απομονοθούν με διακόπτη, το ποσοστό κάλυψης για τη ψύξη είναι 50%. Σωστά?
  10. Καλημέρα συνάδελφοι, ήθελα να ρωτήσω για περίπτωση αντλία θερμότητας που έχει θέρμανση/ψύξη με fan coil. Αφού τα fan coil μπορούν να απομονοθούν με διακόπτη, το ποσοστό κάλυψης για τη ψύξη είναι 50%. Σωστά?
  11. Καλησπέρα συνάδελφοι και καλή χρονιά. Ήθελα να ρωτήσω πώς υπολογίζεται το Um για την εύρεση του Pgen για περίπτωση αμόνωτου διαμερίσματος που θα μονωθεί μερικώς (π.χ. οι 2 απο τις 4 πλευρές). Μέσω της ΤΟΤΤΕΕ 2 σχέση 2.23 ή με τις fix τιμές της ΤΟΤΕΕ 1 σχέσης 4.1, και αν ναι στο δεύτερο, ποια τιμή? Το 3.5 ή οι τιμές με εφαρμογή του Κ.Θ.Κ?
  12. Συνάδελφοι καλησπέρα και καλή βδομάδα. Ήθελα να ρωτήσω αν έχετε ξεδιαλύνει το ζήτημα περι ακινήτου οπου υπάρχει ψιλός και επικαρπωτής και ιδιοκατοικεί ο ψιλός κύριος, αν πάει στη περίπτωση ιδιοκατοίκησης ή δωρεάν παραχώρησης. Στο help desk που πήρα μου είπαν οτι πάει στην ιδιοκατοίκηση αλλά ο υπάλληλος που μου απάντησε δε μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη (βασικά δεν είχε ξανακούσει το ερώτημα και άρχισε τα πιστεύω κτλ). Απο την άλλη ο λογιστής λέει οτι είναι δωρεάν παραχώρηση και αυτό έχει δηλωθεί και φορολογικά. Υ.Γ. Είδα οτι υπήρχε και σε προηγούμενα post το ερώτημα με τη προδημοσίευση αλλά ο νέος οδηγός συνεχίζει να μου προκαλεί αμφιβολίες.
  13. Καλησπέρα συνάδελφοι. Σε κτίριο 2οροφης (ισόγειο κ όροφος) κατοικίας ο ιδιοκτήτης, ώς ηλικιωμένος, θέλει να προβεί στην κατασκευή ανελκυστήρα για να πηγαίνει στον πρώτο όροφο. Ο κατασκευαστής πρότεινει τη κατασκευή ΑΝΑΒΑΤΟΡΙΟΥ. Οπότε και οι ελάχιστες διαστάσεις είναι διαφορετικές σε σχέση με ανελκυστήρα. Το ερώτημα είναι όμως οτι στην άδεια μικρής κλίμακας αναφέρει συνεχώς τη λέξη ανελκυστήρα. Βέβαια στον ΝΟΚ στο άρθρο 27 παράγραφος 2 αναφέρει και την περίπτωση αναβατορίου σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης θέλει να πηγαίνει απο το πεζοδρόμιο σε κοινόχρηστους χώρους. Το ερώτημα είναι 1) μπορούμε με τη κατασκευή του αναβατορίου να χρησιμοποιησουμε την περίπτωση στ toy 4495/2017 για κατασκευή ανελκυστήρα, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 27 του ν. 4067/2012, που απαιτείται για τη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία ή εμποδιζόμενων ατόμων? & 2) αν βγεί η άδεια μικρής κλίμακας υπάρχει κάποια υποχρέωση για σύνταξη ταυτότητας κτιρίου?
  14. Συνάδελφε μου το γράψανε και αυτό. Τι να πώ. Υπομονή τότε. Αλλά ήθελα να ήξερα ποιος πληρώνει τα μεροκάματα για να μαζεύουμε αυτές τις ανοησίες. (Η απάντηση βέβαια είναι οτι τα βάζουμε μαζί με τα υπόλοιπα )
  15. Καλημέρα. Είμαι απο Μάρτιο σε μια παλιά αίτηση σε έλεγχο διακιολογητικών. Μετά το πάσχα μου ζητήσανε επιπρόσθετα και συμβόλαιο. Δε κατάλαβα για ποιο λόγο ενώ είχα καταθέσει την άδειοα αλλά ας είναι. Απο τότε σήμερα μου στήλανε πάλι για ενημέρωση δικαιολογητικών του στυλ: Στο παράρτημα τρία να γραφεί στην αναλυτική περμάβαση αντί για "μεγαλύτερο απο " όπως ακριβώς αναφέρεται στον οδηγό. Και ένα κάρο υπεύθυνες δηλώσεις. Είχα διαβάσει οτι υπήρχε ζήτημα τώρα τελευαία και ζητάγανε ότι ναναι. Οπότε ήθελα να ρωτήσω ξεμπέρδεψαν οι συνάδελφοι που είχαν τα αντίστοιχα ζητήματα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.