Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

psilos2010

Members
  • Περιεχόμενα

    41
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

psilos2010's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

6

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συγκεκριμενα εχω ολοκληρο οροφο αυθαιρετο οποτε αποτι καταλαβαινω το τμημα που ειναι εκτος περιγραμματος (καλυψη) μετρα σαν υπερβαση καλυψης ενω το υπολοιπο οχι. Αρα πρεπει να κανω 2 φυλλα καταγραφης το ενα με υπερβαση καλυψης, το αλλο οχι, και το φυλλο με την υπερβαση καλυψης να βαλω υπερβαση δομησης οση και η υπερβαση καλυψης, ενω στο δευτερο φυλλο βαζω την υπολοιπη υπερβαση δομησης χωρις υπερβαση καλυψης, σωστα? Edit: Αν η λογικη μου ειναι σωστη, τοτε με τα 2 φυλλα υπολογιζεται το προστιμο μικροτερο απο οτι αν τα βαλω σε ενα φυλλο ολα. Θελω να πω οτι το κουτακι που λεει να βαλουμε τετραγωνικα υπερβασης καλυψης ειναι διακοσμητικο στοιχειο.
  2. Ο εξωστης δεν ειναι εντος του περιγραμματος της καλυψης αλλα ρωταω, δεν ειναι εντος του νομιμου περιγραμματος του κτιριου? Το παραρτημα για κτιριο λεει. Edit: Ακυρο, τωρα ειδα οτι ο ΝΟΚ εχει ορισμο για το περιγραμμα, οποτε δεν τιθεται θεμα.
  3. Συναδερφοι δωστε λιγη προσοχη εκει που λεει το παραρτημα για την υπερβαση καλυψης. Δεν εφαρμοζεται στις περιπτωσεις αυθαιρετων κατασκευων εντος του περιγραμματος νομιμως υφισταμενου κτιριου. Εχω περιπτωση κλεισιματος εξωστη και μετα απο αυτο που διαβασα λεω να μην βαλω υπερβαση καλυψης. Συμφωνειτε?
  4. Το ΙΚΑ συνεχιζει να βγαζει αποφασεις δειχνοντας οτι το παιρνει για τα καλα στα ζεστα το θεμα με τα αυθαιρετα. Να ξανααναφερω την περιπτωση μου. Λιγο πριν βγει ο νομος 4014 κανει ελεγχο το Ικα σε αυθαιρετη κατασκευη και καταλογιζει εισφορες στον ιδιοκτητη. Πριν την ημερομηνια ληξης της οφειλης, βγαινει ο 4014 και ο ιδιοκτητης κανει τακτοποιηση. Στο σταδιο της προσωρινης υπαγωγης (μιας και δεν γινοταν ολοκληρωμενη υπαγωγη τοτε ακομη) με πληρωμενο το υπολογισμενο τοτε προστιμο, καταθετει τα χαρτια στο Ικα αλλα τρωει το γνωστο τοτε ακυρο. Το θεμα παραμενει εως και σημερα χωρις εξελιξη, δηλαδη η οφειλη εχει παραμεινει απληρωτη και το αυθαιρετο σε προσωρινη υπαγωγη στον 4014. Τωρα τι λετε? Με μεταβαση στον 4178 σβηνεται η οφειλη? GEN_E41_185_24-7-2014.pdf
  5. Να ρωτησω κατι γενικο. Οσοι πολιτες τακτοποιησαν τα αυθαιρετα με 4014, με ολοκληρωμενη υπαγωγη και ανεβασμα σχεδιων απο το μηχανικο, δεν ειναι υποχρεωμενοι να κανουν τη μεταφορα στον 4178? Εγω πιστευω πως ναι, γιατι απλα αν δεν κανουν τιποτα θαναι μια ζωη αυθαιρετοι αφου ο 4014 καταργηθηκε. Σωστα?
  6. Παρακαλω για την αποφυγη παρεξηγησεων και επειδη δεν μπορω να το τροποποιησω, εκει που λεω "εχετε εκπτωση 60%" καλυτερα επρεπε να γραψω απλα "χρησιμοποιηστε συντελεστη 0.4"
  7. Ακομα καλυτερα. Δυστυχως η αναγκη μας εχει βαλει να ασχολουμαστε με ενα αντικειμενο εντελως ασχετο με αυτα που διδαχτηκαμε τοσα χρονια, να γινουμε διεκπεραιωτες φακελων και μαλιστα για αμοιβες ξεφτιλα λογω ανταγωνισμου. Η απολυτη ταπεινωση για οποιονδηποτε επιστημονα.
  8. Συμφωνω απολυτα! Το ιδιο βιολι με τον 4014 συνεχιζεται και με τον 4178. Οποτε ας κανουμε οτι μας βολευει γιατι το θεμα με τα αυθαιρετα ειναι αρπα κολλα! Ε και πως να μην ειναι αφου ο οικοδομικος κανονισμος εχει κανει χρονια να παγιωθει. Αλλα τοσα και περισσοτερα απαιτουνται να καλυφθουν ολες οι περιπτωσεις αυθαιρετων. Σημασια ειναι να καταλαβουν οι πελατες αυτα που μας εχουν βαλει να κανουμε.
  9. Πραγματι βλεπουμε την εγκυκλιο να βαζει περιορισμους περα απο το νομο πραγμα που δε στεκει. Θελω επισης να σημειωσω στο προηγουμενο μηνυμα μου οτι για την εκπτωση της μονογονεικης δεν κανουμε συγκριση με τα τετραγωνικα της στεγαστικης αναγκης, αλλα συμφωνα παντα με την εγκυκλιο η εκπτωση παει μονο στα 75+15=85 τετραγωνικα της εξολοκληρου αυθαιρετης της περιπτωσης μας.
  10. Για εκπτωση σαν κυρια και μοναδικη δεν ειναι ατοπο. Προσεξε, πρεπει να γινουν και οι δυο ελεγχοι. 1ος ελεγχος: Η κατοικια πληροι τις στεγαστικες αναγκες? Οχι, γιατι εφοσον ειναι εξολοκληρου αυθαιρετη, οσο και μεγαλη να ειναι δεν πειραζει.Συμφωνα με τα φορολογικα στοιχεια νομιμα τετραγωνικα 0. 2ος ελεγχος: Υπαρχει οικοπεδο ή μεριδιο σε οικοπεδο σε δημοτικο διαμερισμα ανω των 3000 κατοικων που να δινει τετραγωνικα που εξασφαλιζουν στεγαστικες αναγκες (εν προκειμενω 70+30=100τετραγωνικα)? Οχι? Συγχαρητηρια, εχετε εκπτωση 60% μονο στα 70 τετραγωνικα ακριβως οσα παιδια και να εχετε! Προσοχη, ο 2ος ελεγχος πρεπει να γινει και για το ιδιο οικοπεδο που υπαρχει η αυθαιρετη κατασκευη εφοσον ανοικει σε δημ. διαμ/μα ανω των 3000κατοικων. Επισης αν υπαρχουν 2 ή περισσοτερα οικοπεδα ή μεριδια σε δημ. διαμ/μα ανω των 3000κατοικων τα τετραγωνικα στεγαστικων αναγκων αθροιζονται. Ολα τα παραπανω ισχυουν για το κυρια και μοναδικη κατοικια. Στην περιπτωση μας, για την περαιτερω εκπτωση για μονογονεικη πρεπει να δουμε και εισοδημα αλλα και να λαβουμε υποψη οτι για την κυρια οι στεγαστικες αναγκες ειναι 70+15=85τετραγωνικα (βεβαια εφοσον μιλαμε για εξολοκληρου αυθαιρετο παλι 0<85, οκ).
  11. Στο φυλλο αδειας αναγραφεται μονο το ονομα του ιδιοκτητη ο οποιος φαινεται οτι ειναι ο υπευθυνος για την επιβλεψη του εργου. Δεν αναφερεται κατι για μελετες απλα λεει τετραγωνικα, ογκο και υψος και απο αμοιβες μονο τσμεδε ιδιοκτητη και τεε. Δεν υπαρχει αμοιβη μηχανικου (κενο) ουτε τσμεδε μηχ/κου ουτε αλλες κρατησεις. Στην πολεοδομια δεν υπαρχει τιποτα αλλο εκτος απο αυτο το φυλλο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.