Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

eleni tziaferi

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Βόλος
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/κός Πολεοδομίας & Χωροταξίας

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

eleni tziaferi's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συμφωνώ απόλυτα ειδικά αν σκεφτείς ότι με την εξειδίκευση όχι απαραίτητα αλλά στοχεύεις σε συγκεκριμένες θέσεις. Απλώς στο δικό μου μυαλό το μεταπτυχιακό λειτουργεί σα διαβατήριο-προθάλαμος-προετοιμασία για την χώρα που πρόκειται να εργαστείς. Εννοώ ότι ένας εργοδότης προφανώς και δε θα ξέρει τι γνώσεις έχει ενας απόφοιτος πανεπιστήμιου άλλης χώρας. Έτσι με ένα μεταπτυχιακό από πανεπιστήμιο της χώρας που πρόκειται να εργαστείς ή από τα πρωτοκλασσάτα πανεπιστήμια μπορείς εν μέρη να βεβαιώσεις ότι διαθέτεις τις "κατάλληλες" γνώσεις. Επίσης με ένα μεταπτυχιακό κακώς βέβαια αλλά δε στοχεύω στην εξειδίκευση ή δε περιμένω οτι θα μου προσφέρει περισσοτερες γνώσεις, δεδομένου του επιπέδου και της ποιότητας γνώσεων που παρέχουν πολλά γνωστά πανεπιστήμια. Εγώ στην παρούσα φάση τι να κάνω??? Έξω είναι καλύτερα τα πραγματα για πολιτικούς μηχαικούς για να αξίζουν αλλά 3-5 χρόνια σπουδών???? Επίσης δε ξέρω πολλοί μηχανικοί τι περιμένουν να βρουν έξω γτ η αίγλη που είχε το επάγγελμα στην Ελλαδα πεθανε και δεν υπάρχει αλλού. Καλώς ή κακώς έξω υπάλληλος θα είσαι μια ζώη και δυστυχώς και έξω η προσφορά εργασίας είναι τόσο μεγάλη που θα δυσκολευτείς έστω και για ένα μισθό. Απλώς για ειδικότητες σα τη δική μου 2 είναι οι επιλογές ή φεύγεις έξω ή κάνεις 2η σχολή για να έχεις ελπίδες μήπως μείνεις.
  2. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!!! Απλώς προβληματίζομαι πολύ γιατί καλώς ή κακώς με το 2ο πτυχίο διευρύνω το γνωστικό αντικείμενο, τον αριθμό εργασιών στις οποίες μπορώ να απασχοληθώ, κλπ.. Επίσης σα χωροτάκτης δε ξέρω και ποση είναι η ζήτηση έξω και τις προοπτικές μ!!!! Επίσης τα μεταπτυχιακά εξω είναι 2 χρόνια(εξαιρείται η Αγγλία) και στην Κύπρο το Bachelor ειναι 4 χρόνια, με την αναγνώριση μαθημάτων στην χειρότερη θα κανω 3,5 χρόνια, οπότε δεν είναι κ πολύ μεγάλη η διαφορά στα χρόνια. Αλλά αν είναι να τελείωσω στην Κύπρο και μετά να χρειάζεται πάλι μεταπτυχιακό για να μπορέσω να βρω δουλεία στην Ευρώπη και ο μισθός να μην έχει διαφορά τότε δεν έχω κάνει τίποτα και τζάμπα η 2η σχόλη. Επίσης έστω ότι τελείωνω πολιτικός μηχανικός και θέλω να μείνω Ελλάδα, που σε αυτή την περίπτωση στην Κύπρο θα πρέπει να κάνω 4,5-5 χρόνια για την ισοτιμία των πτυχίων, έχω καμία ελπίδα στην Ελλάδα???? Δε ξέρω αν υπάρχει σωστή απόφαση ειδικά από την στιγμή που δεν τρελαίνομαι ουτε για τα μεταπτυχιακά που έχω επέλεξει και έχουν ζήτηση ούτε για τους πολιτικούς μηχανικούς. Δε ξέρω τι να κάνω!!!!!!!!
  3. Πέρσι αποφοίτησα απο το τμήμα Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης του Βόλου όντας αποφασισμένη ότι θα παρακολουθήσω κάποιο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του εξωτερικού(βλ. Ολλανδία, Σουηδία, Δανία, Ελβετία, Αγγλία) και έπειτα να κυνηγήσω την τύχη μου εκεί, όπως πολλοί συνάδελφοι. Παράλληλα έκανα τα χαρτία μου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου(δημόσιο όχι κάποιο ιδιωτικό κολέγιο) για απόκτηση 2ου πτυχίου και με δέχτηκαν στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος. Εννοείται οτι έχω ψάξει τα περί αναγνώρισης πτυχίου(ΔΟΑΤΑΠ) αν και δε ξέρω κατά πόσο θα έχω την δυνατότητα- ευκαιρία στο μέλλον να εργαστώ στην Ελλαδά, ώστε να χρειαστεί να περασω από αυτή τη διαδικασία. Στο σημείο αυτό να διευκρινίσω ότι ήμουν πεποισμένη οτι ΔΕ θα με πάρουν, οπότε δεν ήταν και πλήρως συνείδητη απόφαση αλλά ενθουσιάστηκα με την ευκαιρία που μου δίνεται. Τώρα το δίλλημα μου είναι τι είναι προτιμότερο να κάνω μιας και είτε με το μεταπτυχιακό είτε με την 2η σχολή στόχος μου είναι να διευρύνω το γνωστικό μου αντικείμενο. Το μεγάλο ερώτημα είναι να αλλάξω επάγγελμα-2η σχολή ή να αποκτήσω κάποια εξειδίσευση-μεταπυχιακό??? Τι αξίζει τον κόπο-χρήμα? Υ.Γ. Ξέρω οτι θα με προτρέψετε να κάνω αυτό που μ'αρέσει αλλά και τα μεταπτυχιακά που κοιτάω έχουν παρεμφερές αντικείμενο. Παράλληλα σημαντικός παράγοντας επιλογής είναι και η επαγγελματική αποκατάσταση.
  4. 459 downloads

    Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων εκμετάλλευσης λατομείου μαρμάρου
  5. όχι μόνο ζητάνε αλλά αμείβουν και πλοσιοπάροχα..... Απλώς στο Κατάρ θα σε δυσκολέψει το καθεστώς......... Απλώς διασφάλισε τις συνθήκες εργασίας, γιατί έχω ακούσει για περιπτώσεις που κλείνουν 8-10 ώρες στην έρημο με 50C
  6. μπορείς να με ενημερώσεις για το τι έκανες τελικά, γιατί είμαι στην ίδια φάση και έχω χαωθεί.........
  7. Μπορείς να ασχοληθείς με χρήσεις γης και τις αλλαγές αυτών για ένα συγκεκριμένο Δήμο. Εδώ http://geodata.gov.gr/geodata/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=datasets&Itemid=17, που φανταζομαι το ξέρεις μπορείς να βρεις και να πάρεις ιδέες και κλασσικά CORINE........... Αν θες να ασχοληθείς με κάτι "πιασάρικο" αυτο είναι η θαλάσσια χωροταξία και οι χρήσεις που εντοπίζονται ή μπορούν να τοποθετηθούν στον θαλάσσιο χώρο(π.χ. αιολικά πάρκα, κ.α.) αλλά έχει πολύ δουλεία.....
  8. 1.749 downloads

    GEOINVEST LTD - ΓΕΩΕΡΕΥΝΑ Αpplied Geology - Geotechnics - Environmental Engineering (Uploaded by eleni tziaferi)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.