Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

nasos1979

Members
  • Περιεχόμενα

    43
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by nasos1979

  1. Ευχαριστώ πολύ! Αυτό εκανα... Διαβασα την απαντηση το πρωι αλλά δεν ειχα δυνατοτητα να σ' ευχαριστησω.
  2. Καλησπέρα! Παρακαλώ, θελω μια δευτερη γνωμη... Στα τελη αυγούστου εβγαλα καποιες β/ν για αδόμητα οικόπεδα (οι οποίες ληγουν τελη οκτωβρίου) Τις ηθελε ο πελάτης για να τα μεταβιβασει στα παιδια του και να προλάβει να περασει τις αλλαγες στο Ε9. Πριν 5 μερες με πηρε ο συμβολαιογραφος του και μου λεει πως πρεπει να αντικαταστησω τις βεβαιωσεις για να αναφερεται πανω ο νεος νομος. Από εκεινη τη μέρα επίσης αρχισε και μια πίεση του πελάτη προς εμενα και προς τον συμβολαιογραφο για να τελειωνουμε γιατι φτανει λεει η 15η σεπ που ειναι η προθεσμια για το Ε9. Εγώ τώρα...Απ τη μια ψιλοτσακωθηκα με το συμβολαιογραφο γιατι του ειπα πως περιμενω να γινει η μεταφορα, ας κανει τη δουλεια του με αυτες αφού ισχυουν και όποτε γινει η μεταφορα του φερνω τις νεες. Απ' την αλλη για να ξεμπερδευω σκεφτηκα να δημιουργησω νεες βεβαιωσεις στον 4178, να γραψω καπου οτι ειναι σε αντικατασταση της ταδε (Α/Α κτλ) και οτι εχω ηδη πληρωθει γι' αυτες και να τις δωσω να ξεμπερδευω. Και να μην κανω μεταφορα τις παλιές στο νεο νομο. Ετσι κι αλλιως δυο μηνες ισχυουν και ειναι για αδομητα. Δεν ξερω αν σκεφτομαι κατι λάθος... το θέμα ειναι πως αυριο πρεπει να εχω λύσει το θέμα με οποιον τροπο. Ευχαριστώ!
  3. Καταρχας ευχαριστω πολύ παιδια. Γι'αυτο ηθελα να το συζητησω πριν κανω κινησεις. Λοιπον, τη Β/Ν τη ζητησε η συμβολαιογραφος απο τον πελατη μου (και βασιστηκα στα λεγομενα του οτι οντως χρειαζεται). Αν μου λετε οτι δεν χρειαζεται πρεπει αυριο να επικοινωνησω με τη συμβολαιογραφο να δω τι είπε αυτη και τι καταλαβε ιδιοκτητης. Θα ενημερωσω!
  4. Καλησπερα. Αναφερω περιπτωση προς ενημερωση και ανταλλαγη αποψεων. Αδεια οικοδομης του 1966 για 5ωροφη με καταστηματα στο ισογειο. Το 1997 ο πελατης μου αγοράζει ενα καταστημα 60μ2 (που φαινεται σε κατοψη ισογείου με σφραγιδα συμβολαιογραφου και περιγράφεται στο συμβόλαιο) αλλά στην πραγματικότητα το καταστημα ειχε ηδη χωριστεί από τον πωλητη σε δυο καταστηματα 30αρια, τα οποία ο πελάτης μου τα νοικιαζει (σε ξεχωριστούς ενοικιαστές) απο το '97 μεχρι σημερα. Στο σήμερα τώρα... Ο ενας ενοικιαστης φευγει, βρισκεται νεος και πριν γινει το ενοικιαστηριο η συμβολαιογραφος ζηταει βεβαιωση νομιμοτητας, την οποία δεν μπορω να δωσω αν δεν τακτοποιησω την αυθαιρεσια. Η οικοδομικη αδεια ειναι του '66, (δεν υπηρχαν μηχανολογικα),δεν εχει αλλες αυθαιρετες κατασκευες αρα διαμερισματωση με 500€ προστιμο και τελος (οποιος εχει ενστασεις παρακαλώ να παρεμβει!) Ερώτηση: Εκτός απο τα δυο καταστηματα στο ισόγειο, υπάρχουν αλλα τέσσερα αλλων ιδιοκτητων, τα οποία δεν ξερω αν εχουν ή οχι αυθαιρεσια. Τα λαμβανω υπ' όψιν στη δηλωση ή μπορω να δείξω μονο αυτά που με ενδιαφερουν? Πάμε παρακατω. Για την ιδια περιπτωση σκεφτηκα να κινηθω κι αλλιώς. Πήγα στην πολεοδομια και ρωτησα πως μπορεί να παει πολεοδομικώς και μου απαντησαν πως συμφωνα με το Αρθρο 4 του ΝΟΚ δεν απαιτείται ουτε καν μικρής κλίμακας για τον τοίχο στη μεση (αφού οι όψεις δεν αλλάζουν, ο τοίχος που διαρει το καταστημα ''ερχεται'' στην όψη πανω σε κολώνα) , μπορω να κανω μονο μια ενημερωση φακελου και ειμαστε νομιμοι για παντα (χωρίς δηλωση με τον 4014). ΑΛΛΑ' ... ο φάκελος απο το αρχείο της πολεοδομίας εχει χαθεί και πρέπει να προχωρήσω σε μερική ανασυσταση φακέλου για το τμήμα της οικοδομής που με ενδιαφερει, και παραλληλα να γινει και η ενημερωση για να τελειωνουμε εκει. Το θεμα τωρα ειναι το εξης. Πρεπει να δωσω απαντηση για το πως θα κινηθούμε την Παρασκευη. Αν προχωρήσω με τη διαμερισματωση ο πελάτης θα εχει τη Β/Ν το πολύ σε 3 μερες για να μη χασει τον ενοικιαστη και θα ειναι τακτοποιημενος για 30 χρόνια. Απ' την αλλη μια σχετικα απλή διαδικασια (μερικη ανασυσταση και ενημερωση φακελου) νομιμοποιεί τα καταστηματα εφ'όρου ζωης αλλά δεν ξερω ποσο θα αργησει να γίνει και υπάρχει και η πιεση τυπου ''...και χθες να τελειωναμε ακομα καλυτερα.'' Πάντως (ετσι...επειδη βρίσκομαι σε κατασταση αισιοδοξίας) σκεφτομαι να προτείνω χρηση του Ν.4014 για το αμεσο του πραγματος και μετα να προχωρησουμε και σε μερικη ανασυσταση φακέλου.
  5. Καλημερα! Αν και δεν εχω αμφιβολιες οτι πρεπει να υπολογιστει ετσι οπως το υπολογισε ο MAVRO (που κατα την γνωμη μου ειναι τουλαχιστον γελοιο αυτό που ζητανε), δεν εχω αμφιβολιες πως πρεπει παλι να ξεκινησουμε απ' το μηδεν, μαθαινοντας τα βασικα...πχ τί ειναι ο χώρος, πώς οριζεται ενας χώρος,ποια στοχεια αφαιρουν την ιδιοτητα ενος χωρου να λεγεται χωρος κτλ Για παμε . Τί ειναι ο χώρος? Και γιατι το σχημα του όλεθρος δεν μπορει να θεωρηθει ΑΗΧ, ή γιατι θα πρεπει να συμπεριλαβουμε στην περιμετρο του ΑΗΧ και το 2* 1,20μ ??? Και με την ιδια λογικη πχ αν ειχα ενα δωματιο 5,00μ*5,00μ2 και στη μεση μια κολώνα 0,40μ*0,40μ τί θα με εμποδιζε να πω οτι η περιμετρος ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ειναι 20,00μ. ή μηπως θα πρεπε να το διαιρεσω σε τεταρτα και να λαβω υποψη μου και την κολωνα... αρα οι χωροι ειναι τεσσερις? Δεν ξερω αν καταλαβαινετε τι θελω να πω, παντως με ολα αυτά καλουμαστε να στηριξουμε κατι εκ των πραγματων παράλογο, το οποιο παραλογο θα πρεπει να το υπολογιζουμε με αριθμητικες πραξεις για να το αποδειξουμε. Κραταω τη φραση του όλεθρος στο #50 ...''εχουμε μπλεξει ασχημα''
  6. Ναι ναι το καταλαβα! Ευχαριστω!
  7. Ευχαριστώ πολύ lou! Το δοκιμασα το προηγουμενο του Στέφανου και καταλαβα οτι αφορουσε τις διαστασεις που επιλέγεις κάθε φορα, αλλά όπως και να'χει τουλαχιστον μπορούσα να κανω την δουλεια μου! Και βασικά φανταζομουν οτι υπάρχει μια γενική ρύθμιση για να μη γινεται αυτο, γιατι στο δικο μου autocad δεν αντιμετωπιζα ποτέ κατι τετοιο, μάλλον την ειχε ως default ρυθμιση εξ αρχής.
  8. Αυτό θα γινει μία φορα και θα περαστεί σαν γενική ρύθμιση ή θα πρεπει να γινεται σε καθε νέο σχέδιο που θα χρειάζεται copy /paste? Πάντως θα το δοκιμασω με την πρωτη ευκαιρία! Ευχαριστω πολύ
  9. Παιδια καλησπερα. Εχω ερωτηση. Σημερα χρειαστηκε να δουλεψω στο λαπτοπ ενος συναδελφου που ειχε το autocad 2004 με το αντιστοιχο cadware (δε θυμαμαι ποιο) και εγινε το εξης. Εκανα 2 τομες copy to cliboard και paste σε νεο αρχείο, και οι διαστασεις εφυγαν απ' τη θεση τους αλλες δεξιότερα κι αλλες προς αριστερα! Το ψαξα λιγο το θέμα στο dimension style αλλά δεν βρηκα λύση. Το ίδιο εκανε και κάθε φορά που μετακινουσα πχ. μια κάτοψη στο ίδιο αρχείο οπότε και το αφησα να το δουλεψω στο δικο μου υπολογιστη αλλά μια απορία την εχω. Ξέρει κανεις γιατί το 'κανε αυτό και πώς διορθώνεται??
  10. Καλημερα και συγγνωμη αν περιπλεκω τα πραγματα, προθεση μου ηταν να κανω το ακριβως αντιθετο. Θα επιμεινω λιγο... Λοιπον, καταρχας συμφωνα με αυτό που λεει ο Μανωλης Άρθρο 2 παρ.6 Ανοικτοί ημιυπαίθριοι χώροι είναι οι μη θερμαινόμενοι στεγασμένοι χώροι που διαθέτουν τουλάχιστον μία ανοιχτή πλευρά προς κοινόχρηστο χώρο ή προς τους υποχρεωτικούς ακάλυπτους χώρους και το μήκος του ανοίγματος είναι ίσο ή μεγαλύτερο του 35% του συνολικού μήκους του περιγράμματος του ανοικτού ημιυπαίθριου χώρου . και σ'αυτό Άρθρο 11 παρ.5 Στο σ.δ. προσμετρώνται: β. Οι επιφάνειες των μη θερμαινόμενων στεγασμένων χώρων που διαθέτουν τουλάχιστον μία ανοιχτή πλευρά προς οποιονδήποτε ανοιχτό χώρο του οικοπέδου ή του κτιρίου και το μήκος του ανοίγματος είναι μικρότερο του 35% του συνολικού μήκους του περιγράμματος του χώρου αυτού. ...δε μιλαμε για τους ιδιους χώρους που απλά παιζει το ποσοστό της ανοιχτης πλευρας για να μετρησει ή οχι στη δόμηση? Ο,τι περιγράφει το άρθρο 11.5.β. δεν ειναι ιδιο σαν χώρος με αυτό που λεει στο άρθρο 2.6 ? Ποια αλλη διαφορα εχει? Υπάρχει καποιο αλλο σημειο του ΝΟΚ που δεν εχω προσέξει? Και όλα αυτά με βαση την ερωτηση του st2 στο #25 ...
  11. Είτε μετράνε είτε όχι Ανοικτοι Η.Χ λέγονται. Απλά αν η ανοιχτη πλευρά ειναι μεγαλυτερη ή ιση του 35% του μηκους του περιγραμματος δεν μετρανε στη δομηση, αν είναι μικρότερη του 35% τοτε τον αναφερεις ως ''Ανοιχτος Η.Χ που μετραει στη δόμηση''.
  12. Εντάξει, ο,τι να'ναι! Και σιγουρα, για να γινει κατι τετοιο, εβαλαν μια θεση αυθαιρετα στην κατοψη ισογειου και η συμβολαιογραφος-συζυγος παραχωρει στον εργολαβο και ιδιοκτητη -συζυγο την ''αορατη'' θεση! Παραχωρείστε τωρα που γυριζει δηλαδη... Συμφωνω με τον Ιάσονα... ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ! edit Παντως αν ημουν στη θέση σου nik πολύ θα ηθελα να δω την κατοψη που υπαρχει στο υποθηκοφυλακειο!!!
  13. Αυτό ακριβώς εψαχνα να βρω! Το σκίτσο! Κι επειδη δεν ηξερα πως να το ρωτησω, δεν ηξερα αν υπάρχει καν, σκεφτηκα να ρωτησω για το hidden lines. Αλλά το βρήκα τυχαία και σας ανεβαζω αυτό που δουλευα απ' το μεσημερι! Ψιλοπαιδευτηκα λιγο εκει με τα παχη γραμμων και τις σκιάσεις αλλα οκ. Και θεωρω τον εαυτό μου αρχαριο για ενα μηνα που το ψαχνω! Δεν υπάρχει το Archicad λέμε!!!
  14. hidden lines!!! ...Παρολο που το ειχα δει, ηταν απενεργοποιημενο και δεν μπορουσα να το ενεργοποιήσω γιατι επρεπε να επιλεξω πρώτα το internal engine ε? Ευχαριστω πολυ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.