Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

env_eng

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανικός Περιβάλλοντος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.240 profile views

env_eng's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done

Recent Badges

9

Φήμη στην κοινότητα

  1. Προσπαθώ από χτες να μπώ στον λογαριασμό μου στο ΕΤΕΑΕΠ να επιβεβαιώσω ότι όλα εντάξει με την εξόφληση της τελευταίας δόσης και το σύστημα δεν μπορεί να με βάλει....δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε άλλους αυτό... λέτε να ξεκίνησε η εκκαθάριση;
  2. και σε εμένα ανανεώθηκε η ασφαλιστική ικανότητα και επίσης φαίνεται στις εισφορες (χωρίς να έχει εκδοθεί ειδοποιητήριο) αυτή του 1/2022. Πάντως μοιάζει αστείο πια ότι κάθε τι που συμβαίνει στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ αποτελεί νέο που πρέπει να το μοιραζόμαστε, και καλά κάνουμε δηλαδή για να μην έχουμε απρόοπτα (προθεσμίες κλπ). Πιο αστείο βέβαια είναι ότι δεν έχουν καταφέρει να τυποποιήσουν τίποτε ακόμη στην πλατφόρμα, ούτε καν την ημερομηνία έκδοσης των ειδοποιητηρίων.
  3. Βιάστηκα να κράξω... Πολύ σωστός ο @georgegaleos την υπολόγισαν!
  4. Σωστά, εμφανίστηκε... μόνο που "ξέχασαν" πάλι να λάβουν υπόψιν τον συμψηφισμό με τα πιστωτικά της εκκαθάρισης του '19. Έχει καταντήσει γελοίο πια... έχουν δώσει παράταση στην πληρωμή πρώτης δόσης μέχρι τέλος Μαρτίου για όσους έχουν χρεωστικό και πιστεύω δεν πρόκειται να συμψηφίσουν τίποτα μέχρι τότε. Και προφανώς οποιαδήποτε ανακοίνωση την θεωρούν περιττή (εκτός αν έχει βγει κάτι και τζάμπα τους κακολογώ)
  5. Νομομαθής δεν είμαι αλλά, παραθέτω την δικιά μου ανάγνωση της απόφασης με βάση την παράγραφο 7: "7. Η ως άνω κρίση της Διοικήσεως, ως επιστημονική και τεχνική, είναι ανέλεγκτη από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο βασιζόμενο στη λογική και στα διδάγματα της κοινής πείρας δύναται να εξετάσει μόνον αν τα γνωστικά αντικείμενα, όπως προσδιορίζονται για τις ειδικότητες διπλωματούχου Μηχανικού στο π.δ/μα, είναι εκδήλως αναντίστοιχα με καθοριζόμενα επαγγελματικά δικαιώματα και (αν αποφανθεί καταφατικώς) να ακυρώσει επί μέρους διατάξεις για υπέρβαση της νομοθετικής εξουσιοδοτήσεως, εφ’ όσον προβάλλεται σχετικός λόγος ακυρώσεως." 1. Το ΣτΕ δεν εξετάζει τη συσχέτιση των προγραμμάτων σπουδών και των γνωστικών αντικείμενων με τα επαγγελματικά δικαιώματα που η "Διοίκηση" απέδωσε βάσει αυτών. ("Η ως άνω κρίση της Διοικήσεως, ως επιστημονική και τεχνική, είναι ανέλεγκτη από το Συμβούλιο της Επικρατείας") 2. Εξετάζει αν όλη η διαδικασία ελέγχου προγραμμάτων σπουδών, γνωστικού αντικειμένου και η συσχέτιση με τα επαγγελματικά δικαιώματα που έκανε η "Δοίκηση" έγινε με τον ορθό τρόπο. Θεωρεί λοιπόν δεδομένη τη συνάφεια του γνωστικού αντικειμένου με τα αποδιδόμενα επαγγελματικά δικαιώματα. 3. Αρμοδιότητα του είναι μόνο η εξέταση του αν τα γνωστικά αντικείμενα είναι "εκδήλως αναντίστοιχα" με τα αποδιδόμενα δικαιώματα (π.χ. αρχιτέκτονας --> μεταλλευτικές έρευνες). Πέραν όμως του ελέγχου αυτού ξεκαθαρίζει ότι για να επέμβει πρέπει να "αποφανθεί καταφατικώς" και μόνο (αν λοιπόν οι αρχιτέκτονες είχαν το δικαίωμα μεταλλευτικών ερευνών και θεωρούσαν ότι αυτό είναι εκδήλως αναντίστοιχο θα έκαναν παρέμβαση επ'αυτού). Συνεπώς λέει ότι δεν μπορεί το ΣτΕ να μπει ούτε σε διαδικασία σύγκρισης των δικαιωμάτων μεταξύ των ειδικοτήτων αλλά ούτε να ελέγξει τυχόν ελλείψεις σε δικαιώματα μιας ειδικότητας καθώς όπως είπα και παραπάνω εμπιστεύεται τη "Διοίκηση" ταναφορικά με τη διαδικασία απόδοσης δικαιωμάτων στη βάση του γνωστικού αντικειμένου.
  6. Σωστά, λάθος η χρήση του όρου "απαίτηση". Κατατοπιστικότατος για τα υπόλοιπα, οπότε, αναμένω το ειδοποιητήριο. Ευχαριστώ!
  7. Έχοντας επιλέξει συμψηφισμό του πιστωτικού υπολοίπου που προέκυψε από την εκκαθάριση του 2019, δεν βλέπω στην απαίτηση του Νοέμβρη να τον έχουν λάβει υπόψη. Συμβαίνει και σε άλλους; Πότε σκοπεύουν να τα συμψηφίσουν; Πόσο θαρρούν ότι αντέχουμε; Εκτός κι αν έχουν στο μυαλό τους ότι αφού οι δόσεις για τα χρεωστικά εκκινούν Μάρτη θα κάνουν και τους συμψηφισμούς τότε...
  8. Αναρτήθηκε το ειδοποιητήριο 10/2020, χωρίς κάποια έκπτωση (μάλλον λογικό αφού τον Οκτώβρη δεν υπήρχε lockdown) και με καταληκτική πληρωμής την 3η Δεκέμβρη.
  9. Προς ενημέρωση, Εμφανίστηκε και το επόμενο ειδοποιητήριο (10/2020) με καταληκτική εξόφλησης την 30 Νοε. 2020 (δεν φαίνεται ακόμη ειδοποιητήριο αλλά εμφανίζεται στο "Ιστορικό εισφορών") Επίσης εξοφλήθηκε άπαξ η συνολική οφειλή μου της εκκαθάρισης αφού στην αρχή του μήνα είχα καταθέσει το συνολικό αυτό ποσό... τα "ρούφηξε" αχόρταγα εδώ και 10 μέρες. Αντίθετα στη σύζυγο που η εκκαθάριση ήταν πιστωτική και ζήτησε συμψηφισμό, το σύστημα σφυρίζει αδιάφορα και δεν τον έκανε στις τρέχουσες εισφορές! Καλημέρα σε όλους!
  10. Εμφανίστηκαν στο "Ιστορικό εισφορών" οι εισφορές 09/2020 με προθεσμία 30/10... Άντε να βγει και η εκκαθάριση του 2019 με πρώτη δόση μέσα στον Οκτώβρη, συν τη δόση Αυγούστου που πλήρωσα Οκτώβρη επίσης, να απαλλαγώ επιτέλους από τα χρήματα που συσσωρεύονται στο πορτοφόλι μου... Α! ξέχασα και το ΕΤΕΑΕΠ 2017-2018. Αλλά αυτό είναι σε άλλο post.
  11. https://www.efka.gov.gr/el/e-ephka-menoyme-spiti Κάνε αίτημα από εδώ με κωδικούς taxis, στην ενότητα μητρώο θα βρείς "Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας"
  12. Μπαίνοντας να δω καταβολές, εισφορές κ.λπ. παίρνω το μήνυμα: Η Υπηρεσία προσωρινά δεν είναι διαθέσιμη καθώς είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εκκαθάρισης ασφαλιστικών σας εισφορών έτους 2017. Αντιμετωπίζει κανείς άλλος το ίδιο θέμα; Ίσως γίνεται η πραγματική εκκαθάριση των εισφορών που καταβλήθηκαν το 2017 για όσους ήταν εκείνη την περίοδο μισθωτοί ή ενταγμένοι στην παρ 9 του αρ. 39 του νόμου Κατρούγκαλου; Ρωτώ γιατί εγώ ήμουν στην παράγραφο 9 τότε.
  13. Από την άλλη, για τους με μπλοκάκι ενταγμένους στην παρ 9 του αρ. 39 του νόμου Κατρούγκαλου που η οδηγία του ΕΤΕΑΕΠ είναι να πληρώνουν κανονικά και κάποτε θα γίνει (στην σύνταξη έτσι όπως το πάνε....) η εκκαθάριση.΄Στη θέση σου δεν θα πλήρωνα
  14. Τελικώς ούτε σε αυτήν την "εκκαθάριση" (τουλάχιστον για εμένα) δεν έγινε εκκαθάριση για τις κρατήσεις από μισθωτές υπηρεσίες του 2017-2018. Τι έκαναν τελικά; απλώς υπολόγισαν την έκπτωση 25% λόγω COVID; Έγινε σε κάποιον πραγματική εκκαθάριση για μισθωτούς 2017-2018;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.