Jump to content

env_eng

Members
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Ουδέτερη

About env_eng

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Χανιά
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανικός Περιβάλλοντος

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Βιάστηκα να κράξω... Πολύ σωστός ο @georgegaleos την υπολόγισαν!
 2. Σωστά, εμφανίστηκε... μόνο που "ξέχασαν" πάλι να λάβουν υπόψιν τον συμψηφισμό με τα πιστωτικά της εκκαθάρισης του '19. Έχει καταντήσει γελοίο πια... έχουν δώσει παράταση στην πληρωμή πρώτης δόσης μέχρι τέλος Μαρτίου για όσους έχουν χρεωστικό και πιστεύω δεν πρόκειται να συμψηφίσουν τίποτα μέχρι τότε. Και προφανώς οποιαδήποτε ανακοίνωση την θεωρούν περιττή (εκτός αν έχει βγει κάτι και τζάμπα τους κακολογώ)
 3. Νομομαθής δεν είμαι αλλά, παραθέτω την δικιά μου ανάγνωση της απόφασης με βάση την παράγραφο 7: "7. Η ως άνω κρίση της Διοικήσεως, ως επιστημονική και τεχνική, είναι ανέλεγκτη από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο βασιζόμενο στη λογική και στα διδάγματα της κοινής πείρας δύναται να εξετάσει μόνον αν τα γνωστικά αντικείμενα, όπως προσδιορίζονται για τις ειδικότητες διπλωματούχου Μηχανικού στο π.δ/μα, είναι εκδήλως αναντίστοιχα με καθοριζόμενα επαγγελματικά δικαιώματα και (αν αποφανθεί καταφατικώς) να ακυρώσει επί μέρους διατάξεις για υπέρβαση της νομοθετικής εξουσιοδοτήσεως, εφ’ όσον
 4. Σωστά, λάθος η χρήση του όρου "απαίτηση". Κατατοπιστικότατος για τα υπόλοιπα, οπότε, αναμένω το ειδοποιητήριο. Ευχαριστώ!
 5. Έχοντας επιλέξει συμψηφισμό του πιστωτικού υπολοίπου που προέκυψε από την εκκαθάριση του 2019, δεν βλέπω στην απαίτηση του Νοέμβρη να τον έχουν λάβει υπόψη. Συμβαίνει και σε άλλους; Πότε σκοπεύουν να τα συμψηφίσουν; Πόσο θαρρούν ότι αντέχουμε; Εκτός κι αν έχουν στο μυαλό τους ότι αφού οι δόσεις για τα χρεωστικά εκκινούν Μάρτη θα κάνουν και τους συμψηφισμούς τότε...
 6. Αναρτήθηκε το ειδοποιητήριο 10/2020, χωρίς κάποια έκπτωση (μάλλον λογικό αφού τον Οκτώβρη δεν υπήρχε lockdown) και με καταληκτική πληρωμής την 3η Δεκέμβρη.
 7. Προς ενημέρωση, Εμφανίστηκε και το επόμενο ειδοποιητήριο (10/2020) με καταληκτική εξόφλησης την 30 Νοε. 2020 (δεν φαίνεται ακόμη ειδοποιητήριο αλλά εμφανίζεται στο "Ιστορικό εισφορών") Επίσης εξοφλήθηκε άπαξ η συνολική οφειλή μου της εκκαθάρισης αφού στην αρχή του μήνα είχα καταθέσει το συνολικό αυτό ποσό... τα "ρούφηξε" αχόρταγα εδώ και 10 μέρες. Αντίθετα στη σύζυγο που η εκκαθάριση ήταν πιστωτική και ζήτησε συμψηφισμό, το σύστημα σφυρίζει αδιάφορα και δεν τον έκανε στις τρέχουσες εισφορές! Καλημέρα σε όλους!
 8. Εμφανίστηκαν στο "Ιστορικό εισφορών" οι εισφορές 09/2020 με προθεσμία 30/10... Άντε να βγει και η εκκαθάριση του 2019 με πρώτη δόση μέσα στον Οκτώβρη, συν τη δόση Αυγούστου που πλήρωσα Οκτώβρη επίσης, να απαλλαγώ επιτέλους από τα χρήματα που συσσωρεύονται στο πορτοφόλι μου... Α! ξέχασα και το ΕΤΕΑΕΠ 2017-2018. Αλλά αυτό είναι σε άλλο post.
 9. https://www.efka.gov.gr/el/e-ephka-menoyme-spiti Κάνε αίτημα από εδώ με κωδικούς taxis, στην ενότητα μητρώο θα βρείς "Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας"
 10. Μπαίνοντας να δω καταβολές, εισφορές κ.λπ. παίρνω το μήνυμα: Η Υπηρεσία προσωρινά δεν είναι διαθέσιμη καθώς είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εκκαθάρισης ασφαλιστικών σας εισφορών έτους 2017. Αντιμετωπίζει κανείς άλλος το ίδιο θέμα; Ίσως γίνεται η πραγματική εκκαθάριση των εισφορών που καταβλήθηκαν το 2017 για όσους ήταν εκείνη την περίοδο μισθωτοί ή ενταγμένοι στην παρ 9 του αρ. 39 του νόμου Κατρούγκαλου; Ρωτώ γιατί εγώ ήμουν στην παράγραφο 9 τότε.
 11. Από την άλλη, για τους με μπλοκάκι ενταγμένους στην παρ 9 του αρ. 39 του νόμου Κατρούγκαλου που η οδηγία του ΕΤΕΑΕΠ είναι να πληρώνουν κανονικά και κάποτε θα γίνει (στην σύνταξη έτσι όπως το πάνε....) η εκκαθάριση.΄Στη θέση σου δεν θα πλήρωνα
 12. Τελικώς ούτε σε αυτήν την "εκκαθάριση" (τουλάχιστον για εμένα) δεν έγινε εκκαθάριση για τις κρατήσεις από μισθωτές υπηρεσίες του 2017-2018. Τι έκαναν τελικά; απλώς υπολόγισαν την έκπτωση 25% λόγω COVID; Έγινε σε κάποιον πραγματική εκκαθάριση για μισθωτούς 2017-2018;
 13. e-ΕΦΚΑ--> Ηλ. Υπηρεσίες -->Υποχρεώσεις Κοινωνικής Ασφάλισης--> Εισφορές...τέρμα κάτω στη σελίδα: "Ιστορικό Εκδοθέντων ειδοποιητηρίων από 1/1/2017".
 14. Η εισφορά του 6/2019 εξοφλήθηκε από το πιστωτικό υπόλοιπο όπως επίσης και η εισφορά του 5/2019 αν και την είχα πληρώσει. Το ποσό που κατέβαλα για 5/2019 εμφανίζεται πλέον ως πιστωτικό υπόλοιπο. Όχι μόνο λοιπόν λειτούργησε άμεσα ο συμψηφισμός αλλά και αναδρομικά! Θα μπορούσαν να το είχαν εμφανίσει από το προηγούμενο ειδοποιητήριο λοιπόν (5/2019) ώστε να μην τρέχουμε να βρούμε χρήματα για να πληρώσουμε εμπρόθεσμα τις εισφορές Μαϊου....
 15. Επανέρχομαι στο θέμα για ενημέρωση και των υπολοίπων. Το αίτημα για το επίδομα και για τις μειωμένες εισφορές ΕΦΚΑ έγινε από τη σύζυγό μου στο τοπικό γραφείο ΤΣΜΕΔΕ λίγες ημέρες μετά τη γέννηση του μικρού δηλαδή έως 15 - Νοε - 2017 (δεν θυμόμαστε ακριβή ημ/νια). Όλα καλά με τις μειωμένες εισφορές ΕΦΚΑ οι οποίες άρχισαν να τρέχουν από τον επόμενο μήνα, δηλαδή Δεκέμβρη 2017 έως και Νοέμβρη 2018, και πλέον και με το επίδομα αφού μετά από 18 μήνες, δηλαδή τέλη Μαΐου 2019, πιστώθηκε στον λογαριασμό.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.