Μετάβαση στο περιεχόμενο

GiorgoV

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Χανιά

GiorgoV's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Βασικά δεν το διατύπωσα σωστά..Δεν έχω πρόβλημα με τους υπολογιστές απλά με κάποια άτομα που το "παίζουν" ότι είναι μάστερ στους υπολογιστές γιατί κάνουν σαν ήρθαν να διδάξουν παρά να διδαχθούν κοροιδεύοντας τους υπόλοιπους.Αν και δεν ξέρω αν ακούγετε καλό, αστείο και χαζό αλλά τους (υπολογιστές) φοβάμαι λίγο γιατί έχω χαλάσει πολλούς και έμπλεκα έχοντας πάντα άσχημα ξεμπερδέματα.Επιπλέον δεν είμαι καλός γνώστης του υπολογιστή αλλά προσπαθώ να το μαθώ(πάντα από την άποψη να ξέρω σαν ψαγμένο άτομο με τους υπολογιστές).Άλλωστε για αυτό είναι και το πολυτεχνείο για να μας μάθει κάποια πράγματα αλλά και να μας μάθει να σκεφτόμαστε.Δεν αντιλέγω πως οι υπολογιστές δεν είναι βασικό εργαλείο για τους μηχανικούς σε καμία περίπτωση,θα ήταν μεγάλη ανοησία από μέρος μου να το το υποστηρίξω.
  2. Ωραία τα λες φίλε μου.Αλλά που να πάω..??Να αλλάξω σχολή?Γιατί να το κάνω αυτό..??Πιο είναι το πρόβλημα με την σχολή..?? spgirl μπορώ εγώ σαν ηλεκτρονικός να ασχοληθώ με ενέργεια..δηλαδή αν μπορώ να είμαι ενεργειακός μηχανικός..Νομίζω έχουμε τέτοιο τομέα???
  3. Και εγώ ρε Βαγγέλη αυτό κατάλαβα...αλλά να σου πω και κάτι τελευταιο, έχω μιλησει με έναν καθηγητή του ΜΠΔ και μου είχε πει πως στο τμήμα αυτό δεν ήθελε να αλλάξει το όνομά του σε ΜΜ..γιατί θα μπορούσαν να το είχαν κάνει..Αυτό ξέρω..Οι ΜΠΔ απ ότι ξέρω δεν ήθελαν να αλλάξουν σε ΜΜ..
  4. Επιπλέον ο γνωστός μου τελείωσε πρώτα μηχανολόγος τει και μετά πήγε και ηλεκτρολόγος επίσης..για αυτό και ηλεκτρολόγοσ μηχανολόγος.Βέβαια αυτός είναι της πολύ παλίας σχολής..
  5. βαγγέλη δεν έχω πειστεί οτι κάνω τα ίδια πράγματα με άλλους που έχουν τα ίδια δικαιώματα και δεν κατάλαβα ότι αυτό πήγαινε σε μένα..απλά δεν μπορώ να μου λένε συνέχεια χαζομάρες σχετικά με τις μετονομασίες και ΕΔ.Δεν τους νοιάζει αν θα είναι σε θέση να τα χρησιμοποιήσουν απλά τα θέλουν για να λένε διάφορα.Ένας δικός μου καθηγητής όταν στο σεμινάριο των πρωτοετών του ΗΜΜΥ των ρωτήσαμε για την μετονομασία και ΕΔ μας απάντησε:"Δεν γίνεται εσείς να κάνετε 3-4 μαθήματα ενέργειακαι τα περισσότερα από αυτά επιλογής και να έχετε τα ίδια ΕΔ με τους ΗΜΜΥ των άλλων τμημάτων που κάνουν 6 και 7 και δεν ξέρω εγώ πόσα κάνουν.Επιπλέον δεν είναι παιχνίδι το επάγγελμα αυτό, οι δουλειές πρέπει να είναι σωστές και με εγγυημένη ασφάλεια.Αν δεν έχουμε όλα τα εφόδια όσα πρέπει να να είμαστε σωστοί δεν πρέπει να έχουμε τα ΕΔ να τα κάνουμε."Και είμαι απόλυτα συμφωνός με αυτήν την άποψη γιατί έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα.Δεν ξέρω αν είναι ορθά αυτά τα λόγια αλλά εγώ εκείνη την μέρα άκουσα κάποιον να έχει μια αντικειμενική άποψη και να τεκμηριώνει την απαντησή του.Στα συν είναι το γεγονός οτι ο συγκεκριμένος καθηγητής είναι υπεύθυνος για τον τομέα της ενέργεια στο τμήμα επομένως ίσως να τον σύμφερε περισσότερο από άλλους καθηγητές να πάρουμε περισσότερα μαθήματα ενέργειας.
  6. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια spgirl!!Επειδή δεν έχω καταλάβει τι ειναι τα Η/Μ μελέτες(ηλεκτρολογικές μελέτες?) και κατι ακόμα εγώ σαν ηλεκτρονικός μπορώ να κάνω τέτοιου είδους μελέτες και να ανοίξω ένα τεχνικό γραφείο?Έχω την εντύπωση πως δεν μπορώ..Όταν πέρασα στο τμήμα αυτό το καλοκαίρι(Αύγουστο βγήκαν οι βάσεις) ένας γνωστός μου είπε πως έκανα μεγάλη βλακεία και δήλωσα ΗΜΜΥ και όχι ΜΠΔ και αυτό γιατί οι ΜΠΔ έχουν τα ΕΔ και των ΗΜΜΥ και ΜΜ και πως αυτός επειδή ειναι ηλεκτρολόγος μηχανολόγος από ΤΕΙ(δεν θέλω να θίξω κανέναν) δεν χρησιμοποιεί καθόλου το πτυχίο του ηλεκτρολόγου για τις μελέτες που κάνει.Επειδή δεν ξέρω κάνουν ηλεκτρολογικές μελέτες οι μηχανολόγοι?Και εγώ θα ήθελα να τα πούμε και να ακούσω την γνώμη σου..Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.!
  7. Επειδή είναι πολύ νέος σε αυτό το περιβάλλον(του μηχανικού αν μου επιτρέπεται η φράση) ακόμα δεν ξέρω τι μου γίνεται, τι πρέπει να πάρω από αυτά που μου δίνουν(και δεν μιλώ για την σχολή από την άποψη των μαθημάτων) και τι όχι. Μας βομβαρδίζουν γενικά με διάφορες πληροφορίες που πολλές φορές δεν έχουν καμία σχέση με τα μαθήματα(βλέπε μετονομασία κτλ) χωρίς να υπάρχει ουσία και τελικά αποτέλεσμα. Δυστυχώς και είναι αλήθεια λειτουργώ με τον τρόπο που λειτουργούσα στο λύκειο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται γύρω. Προσωπικά δεν θα κυνηγήσω απλά κάποια ΕΔ και κάποια μετονομασία. Θα προσπαθήσω να τα κερδίσω με την αξία μου. Απλά καλά θα ήταν οι μηχανικοί να σταματήσουν να μαλώνουν για χαζομάρες και να αρχίσουν να στηρίζουν ο ένας τον άλλο όχι μόνο ίδιας ειδικότητα αλλά και διαφορετικής. Το τελευταίο είναι ένα παράπονα για πολλά πράγματα που έχω διαβάσει και ακούσει από πολλούς μηχανικούς για διαμάχες για τα ΕΔ. Συγνώμη αν βγήκα εκτός του θέματος απλά ήθελα να το πω..
  8. Σας ευχαριστώ όλους σας ξεχωριστά. Χαίρομαι πάρα πολύ που βρήκα ένα φόρουμ στο οποίο θα μπορώ να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και ίσως αργότερα τις γνώσεις μου. Από που να αρχίσω..Βασικά λόγω του ότι δεν έχω πολλές γνώσεις πάνω στους υπολογιστές ενώ πολλοί από τους συμφοιτητές είναι( επίτρεψε μου την χρήση της λέξης κομπιουτεράκηδες) μου δίνουν την αίσθηση πως είμαι εκτός ανταγωνισμού, ίσως λανθασμένα. Ενώ προσπαθώ να τους φτάσω(σε επίπεδο γνώσεων) και να γίνω πιο ανταγωνιστικός. Για αυτόν τον λόγο αμφισβητώ τις δυνατότητες μου. Πίστευα και πιστεύω πως αυτού του είδους τα τμήματα(ηλεκτρολόγοι, μηχανολόγοι και ηλεκτρονικοί) είναι πολύ ενδιαφέροντα σαν αντικείμενα να ασχοληθεί κάποιος. Μάλλον το πιο συνετό είναι να περιμένω να περάσουν τα εισαγωγικά μαθήματα για να κάνω πιο ενδιαφέροντα μαθήματα. Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και τις συμβουλές σας. Το χρειαζόμουνα γιατί ένιωθα πολύ μπερδεμένος.Αν πιστεύετε ότι αυτή η άποψη είναι καλή ή όχι θα ήθελα να ακούσω σχόλια..
  9. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα που σου ανέφερα(συγνώμη για τον ενικό,αν σε πειράζει να μην το χρησιμοποιήσω ξανά).Το πρόβλημα είναι ότι όλους τους ενδιαφέρει η αλλαγή του ονόματος,εμένα προσωπικά δεν μου καίγεται καρφί για το όνομα αλλά για την ουσία και η ουσία είναι αν θα έχω τα κατάλληλα εφόδια,γνώσεις και προσόδα για να μπορώ να χρησιμοποιήσω σωστά και με ασφάλεια τα δικαιώματά μου(που θα αποκτήσω αν γίνω ηλεκτρολόγος).Μέχρι τώρα αυτό που φοβόμουν επαληθεύεται,το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να αλλάξη το όνομα και να έχουμε τα ΕΔ με την προσθήκη κάποιων μαθημάτων ενέργειας.Προτιμώ να έχω λιγότερα ΕΔ και να ξέρω καλά το αντικείμενο που σπουδάζω παρά να έχω περισσότερα και να μην μπορώ να τα χρησιμοποιήσω γιατί πολύ απλά δεν τα κατέχω..
  10. Ευχαριστώ πολύ που μας βοήθησες(..μιλώ και εκ μέρους του Lex83..).Μάλλον δεν έθεσα ορθά και ολοκληρωμένα την "αποψή" μου.Απλά αυτό που είπα σχετικά με το ότι οι ηλεκτρολόγοι είναι πιο πάνω από τους ηλεκτρονικούς προέρχεται από το γεγονός ότι οι δεύτεροι έχουν κάποια Ε.Δ αλλά οι πρώτοι έχουν τα ιδία συν και άλλα(δυστυχώς δεν γνωρίζω καλά τα Ε.Δ ούτε των μεν ούτε των δε για μιλήσω με στοιχεία και ξέρω πως αυτό δεν με τιμά καθόλου)..Επιπλέον υπάρχει μια τάση να κάνουν τους φοιτητές να θέλουν να αλλάξη το όνομα του τμήματος για τα Ε.Δ,όμως το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι μηχανικοί από το ΠΚ να είναι αντάξιοι του ΕΜΠ,ΑΠΘ,ΔΠΘ κτλ σαν ηλεκτρολόγοι.Αυτό γιατί δεν θα έχουν τις απαραίτητες γνώσεις ή τουλάχιστον τόσες όσες θα έχει ο μηχανικός των παραπάνω σχολών.Αυτή είναι η "αποψή" μου πάντα βάση των πραγμάτων που μου έχουν πει και έχω δει για το συγκεκριμένο θέμα..Το έχω ψάξει,μπορώ να πω,αρκετά αυτό το θέμα και δεν έχω βγάλει άκρη παραμόνο αυτή την θέση.Αν είναι σωστό δεν ξέρω.Απλά είναι κάτι που το ακούω ολοένα και πιο πολύ..
  11. Καλημέρα σας!Είμαι πρωτοετής στο τμήμα των ηλεκτρονικών μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης.Μπορώ να πω πως έχω απογοητεύει λίγο σχετικά με τους τομείς που μπορώ να εμβαθύνω γιατί δεν μου φαίνετε να με ελκύει κανένας τομέας.Μπορεί οι εγκαταστάσεις να είναι πολύ καλές αλλά μου φαίνεται πως το πτυχίο που δίνει το τμήμα αυτό δεν είναι αρκετά δυνατό να ανταγωνιστεί αυτό των ηλεκτρολόγων μηχανικών.Έτσι έχω φτάσει στο σημείο να αμφισβητώ την επιλογή μου για αυτην την σχολή και γενικά στο να αμφισβητίσω τις δυνατοτητές μου.Όλοι στο περιβάλλον μου λένε πως το Πολυτεχνείο είναι από τα καλύτερα και πως το πρώτο έτος είναι ανιαρό αλλά έχω την εντύπωση πως μου το λένε μόνο για να με τονώσουν το ηθικό.Τελικά σκέφτομαι να ξανά δώσω με το 10% για μηχανολόγος ή ηλεκτρολόγος ή θα ήταν καλύτερο να καθήσω στο τμήμα αν είναι αλήθεια καλό και αξιότιμο με τα άλλα.Οποιοσδήποτε μπορεί να μου πει γνώμη του σχετικά με το προβληματισμό μου θα ήταν ευπρόσδεκτο.Γιατί είμαι αρκετά μπερδεμένος.
  12. Καλή ερώτηση.Εγώ σπουδάζω στο Πολυτεχνείο Κρήτης στο τμήμα αυτό και έχω την ίδια απορία.Βασικά απ΄ότι έχω καταλάβει σαν ηλεκτρονικοί δεν έχουμε όλα τα δικαιώματα που έχουν οι ηλεκτρολόγοι μάλλον λόγω του ότι δεν έχουμε υποχρεωτικά μαθήματα ενέργειας.Παρόλα αυτά το τμήμα έχει κάνει λόγο για μετονομασία του σε ηλεκτρολόγους όπως και το αντίστοιχο του βόλου και απ΄ότι έχω μάθει από παλιούς φοιτητές θα αργήσει πολύ για να ολοκληρωθεί.Αν κάποιος γνωρίζει τίποτα παραπάνω αν μπορεί να το μοιραστεί μαζί μας!Πάντως το σίγουρο είναι ότι οι ηλεκτρολόγοι είναι πιο πάνω από τουσ ηλεκτρονικούς.Τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.