Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ChVr

Members
  • Περιεχόμενα

    73
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ChVr

  1. Για την έκδοση ΗΤΚ σε παραδοσιακό οικισμό με διαδικασία επιτροπής, δύναται με την πληρωμή του 30% του προστίμου η έκδοση της ΗΤΚ πριν την έγκριση της επιτροπής. Αυτό ισχύει για μεταβίβαση ή σύσταση εμπράγματου δικαιώματος, για την υποβολή της ΗΤΚ στο Εξοικονομώ 2021 ισχύει;;;
  2. Συνάδελφοι ζαλίστηκα με αυτά που διάβασα!!! Έχω το εξής θέμα: Προσθήκη στεγάστρου επί ρετιρέ διαμερίσματος πολυκατοικίας της οποίας η βεράντα της πρόσοψης προκύπτει από υποχώρηση της όψης, ήτοι είναι εσωτερικά κατά 2μ από την πρόσοψη της οικοδομής στους υποκείμενους ορόφους. Το στέγαστρο αυτό θα καλύπτει τη βεράντα (χώρος ανοικτός πάνω από το υποκείμενο διαμέρισμα) καθώς και τον εξώστη (πλάτους 1μ) που εξέχει της πρόσοψης (η οποία ταυτίζεται με Οικοδομική και Ρυμοτομική Γραμμή). Απ' οτι διάβασα στο ΝΟΚ είμαι στο Άρθρ. 16, παρ. 2 και επιτρέπεται να γίνει αυτή η κατασκευή. Το ερώτημά μου είναι αν όντως ισχύει ή δεν το ερμήνευσα σωστά και αν απαιτείται η έκδοση ΕΕΔΜΚ αντί οικοδομικής άδειας. Πρέπει το στέγαστρο να βρίσκεται εντός Ιδεατού Στερεού;; Ευχαριστώ!!!!!
  3. Συνάδελφοι, αναζητώ online την Εγκύκλιο 5/2004 (Οικ. 4490/24-1-2004), αλλά δεν μπορώ να τη βρω. Υπάρχει ένα link μέσα στο forum αλλά δεν είναι πλέον έγκυρο. Αν το έχει κάποιος ας μου απαντήσει ή αν μπορεί να το ανεβάσει στο forum στα αρχεία. Ευχαριστώ!
  4. Συνήθως αυτό που κάνω εγώ είναι να κάνω πίνακα συντεταγμένων κορυφών των υφιστάμενων κτιρίων με τίτλο π.χ. "1 - Κατοικία" και κάτω από σειρές με τις συντεταγμένες βάζω ακόμα μια σειρά όπου αναγράφω το εμβαδόν.
  5. Όπως είπαν και οι συνάδελφοι, τα εμβαδά θα πρέπει να αναγράφονται και ειδικά όταν υπάρχει σύσταση π.χ. κάθετης θα πρέπει να περιέχουν και επιπλέον πληροφορίες όπως τμήματα αποκλειστικής χρήσης κλπ.. Για τη δήλωση ιδιοκτήτη Ν.4030 γνωρίζει κάποιος τελικά αν ισχύει; (βλ. πιο άνω ερώτημά μου!)
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι. Η δήλωση ιδιοκτήτη του Ν.4030/2011 που έλεγε στο τέλος "... ευθύνομαι για την ακρίβεια των δηλουμένων ορίων του οικοπέδου και την αιτία του δικαιώματος να ζητήσω την έκδοση άδειας δόμησης." την βάζουμε στο τοπογραφικό; Δεν αναφέρεται πλέον στον Ν.4495/2017!!! υπάρχει μόνο η αναφορά για τις προδιαγραφές Ν.651/77. Οπότε απαιτείται ή όχι η δήλωση Ν.4030; Εσείς τη βάζετε; Ευχαριστώ!
  7. Και εγώ αντιμετωπίζω αυτό το πρόβλημα. Το κτίριο άδειας '83 δεν κόλλησε στο πλάγιο όριο, αλλά άφησε αστραχιά από 0,33 έως 0,81εκ.!!! Δεν έχει άλλες παραβάσεις το κτίριό μου. Αν βάλεις μόνο παραβίαση πλαγίων αποστάσεων χωρίς Υ.Δ. το πρόστιμο βγαίνει σαν να έχει Υ.Δ. Θα μπορούσε αυτό να θεωρηθεί πολεοδομική παράβαση; Μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως εσοχή κτιρίου σύμφωνα με το ΝΟΚ; Είναι πρόβλημα!!! Και τελικά ποια τετραγωνικά να βάλω στην παραβίαση πλάγιων αποστάσεων; αυτών του κτιρίου που εμπίπτει εντός του Δ; Μήπως τα μέτρα της αστραχιάς που έμειναν αδόμητα;
  8. Εγώ συνάδελφοι, επειδή λέει ο ΕΟΠΠΕΠ "ως προς το μέγιστο προβλεπόμενο πληθυσμό" προσανατολίζομαι στο εξής: Να υπολογίσω το μέγιστο αριθμό των εκπαιδευομένων του φορέα σύμφωνα με τις απαιτήσεις, δηλαδή min{Σ(1,5m2/εκπαιδευόμενο για αίθουσα διδασκαλίας), 1άτομο/2,50m2 για το συνολικό εμβαδόν του φορέα, 1WC/30 άτομα, 75 άτομα}. Από τον πληθυσμό αυτό θα προκύψουν τα max. φορτία και θα κάνω δήλωση στην οποία θα αναφέρεται ρητά ότι η Βεβαίωση αφορά τον πληθυσμό αυτό και όχι μεγαλύτερο. Τώρα αυτό είναι μια σκέψη και σε καμιά περίπτωση δεν προτείνω να την εφαρμόσετε. Θα ήθελα να ακούσω τα σχόλιά σας. Ευχαριστώ! Υ.Γ.: Είναι πάντως μεγάλο θέμα να προβληματιζόμαστε όλοι μας εδώ, και έξω κάποιοι ανεγκέφαλοι να υπογράφουν χωρίς να ελέγξουν τίποτα για ένα 50άρικο υποθέτω!
  9. Να θέσω και εγώ μια ερώτηση. Ισόγειο από Οπλισμένο Σκυρόδεμα και όροφος από Μεταλλικό Φορέα. Λογικά σύμφωνα με την Εγκύκλιο 10 δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω Κανονισμό Φορτίσεων, ΕΚΟΣ2000, ΕΑΚ200 και EC3, αλλά μόνο EC0, EC1, EC2, EC3 και EC8. Σωστά;
  10. Ευχαριστώ συνάδελφοι, το ξεκαθάρισα και εγώ! Αυτός ο Ευρωκώδικας μας παιδεύει....
  11. Συνάδελφοι, έχει ασχοληθεί καενείς με Ευρωκώδικα 8; Πότε εξαιρείται ένας φορέας από την απαίτηση για ικανοτικό σχεδιασμό; Όταν ηv > 0,50; <--- ισχύει; Ευχαριστώ!
  12. Σωστά θυμάσαι... το οικόπεδο του πελάτη μου από 197τμ αρχικά έγινε 137τμ μετά τη ρυμοτομία, οπότε έχει εφαρμογή το άρθρο 25 του Ν.1337/1983! Να σας πω και τη πέρασα με την εφορία που δεν έδινε απαλλαγή πρώτης κατοικίας επειδή δεν δεχόταν τη βεβαίωση μηχανικού επί του τοπογραφικού, αλλά ήθελε και βεβαίωση από Πολεοδμία ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, έλεος.... Αφού βρήκα την εγκύκλιο του Υπ. Οικονομικών με οδηγίες προς τις Δ.Ο.Υ. που έλεγε ότι οι εφορίες θα δέχονται μόνο βεβαιώσεις από μηχανικούς, έγινε η δουλειά μου. Μάλιστα μου είπαν ότι το γνώριζαν!!!!! αλλά ήθελαν και βεβαίωση από Πολεοδομία!!! Αν δεν τους έδειχνα την εγκύκλιο, ακόμα θα ταλαιπωρούμουν. Ευχαριστώ συνάδελφοι για τη συζήτησή μας.
  13. Βασικά πρόκειται για Σέρρες! δεν ξέρω ποιες είναι η 15 και η 16. Και πάλι nbr σε ευχαριστώ πολύ!
  14. Ευχαριστώ, τι εννοείς με ΠΕ; Πολεοδομική Ενότητα;
  15. Ουσιαστικά πρόκειται για οικόπεδο με μια μονοκατοικία επάνω. Πρόκειται για πώληση και ο αγοραστής θέλει να πάρει απαλλαγή φόρου ως πρώτη κατοικία. Οπότε μπορεί να θεωρηθεί οικοδομήσιμο για να γίνει η αγορά ως πρώτη κατοικία; Έχουν εκατέρωθεν υποχρεώσεις και ο πωλήτης έχει πιο πολλά να λαμβάνει από το να δώσει. Δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο! Αλλά και να βρεθούν οι 7 ιδιώτες είναι δύσκολο! Και με τη πράξη μπορεί να γίνει ο συμψηφισμός που αναφέρεσαι, με συμβολαιογραφική; ή συμφωνητικό; Τελικά και πάλι θεωρείται οικοδομήσιμο; διότι αυτό ενδιαφέρει την εφορία! Ευχαριστώ και πάλι! Υπάρχει κάποιος σχετικός νόμος για αυτά;
  16. Στήλη Γ. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕ Ν.Δ. 17/1923 "Υποχρεώσεις ιδιοκτησίας" Η στήλη "Προσκυρ Τρίτου ή κατ. Κ.Χ." είναι κενή. "Δικαιώματα ιδιοκτησίας" Η στήλη "Προσκύρωση προς Τρίτο" είναι επίσης κενή. Έχει συμπληρωμένη τη στήλη "Αποζημίωση προς τρίτους" Ευχαριστώ για την ανταπόκριση, και αν μπορείς να απαντήσεις άμεσα θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα!
  17. Όποιος γνωρίζει ας απαντήσει παρακαλώ: Εάν μετά τη κύρωση πράξη εφαρμογής πολεοδομικής μελέτης οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο δεν έχει εισφορά σε γη και σε χρήμα, αλλά έχει αποζημιώσεις από και προς τρίτους, θεωρείται ότι είναι οικοδομήσιμο ή ότι θα καταστεί οικοδομήσιμο εφόσον τακτοποιηθούν οι αποζημιώσεις από και προς τρίτους;;; Ευχαριστώ!
  18. Είσαι αρχηγός! Ένα ευχαριστώ και από εμένα, αν και είναι λίγο...
  19. Αγαπητοί συνάδελφοι. Μου ζητήθηκε να εκδώσω Βεβαίωση Μηχανικού για πώληση διαμερίσματος σε πολυκατοικία. Δυστυχώς ο φάκελος της άδειας έχει χαθεί στην Πολεοδομία. Το μόνο που έχουν είναι το στέλεχος της αδείας. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Πως θα εκδώσω βεβαίωση μηχανικού χωρίς να έχω τα εγκεκριμένα σχέδια της αδείας για να κάνω τον έλεγχο; Ευχαριστώ εκ των πρεοτέρων!
  20. Δυστυχώς θα πω ένα πράγμα. Απαράδεκτο για το πρόγραμμα μετά από τόσα χρόνια που το έχω να κολλάει σε κάθε 6 έως 8 εντολές που δίνεις και να κρασάρει!!!! Και η απάντηση που πήρα ήταν ναι συμβαίνει αυτό και δεν μπορούμε να το διορθώσουμε. Δοκίμασα όλα τα λειτουργικά συστήματα WinXP x86, Vista x64, 7 x86 και x64, 8 x64 και 8.1 x64 (όπου x86 είναι η 32bit έκδοση και x64 η 64bit έκδοση). Δεν έχω δυστυχώς την τελευταία τωρινή έκδοση για να δω αν διορθώθηκε το πρόβλημα, αλλά την αμέσως προηγούμενη. Επίσης να παραθέσω πως πολλές φορές διαφήμιζαν πράγματα που δεν είχαν ενσωματωθεί στο πρόγραμμα και αυτό με εκνεύριζε συνεχώς! Εξαγωγή αρχείου xml δεν μπόρεσα ποτέ να κάνω και η αμφίδρομη σύνδεση με το ArchlineXP πολύ προβληματική. Άσε που δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ακόμα εγχειρίδιο χρήσης για αυτό. Θα πρέπει να μαντέψουμε μόνοι μας για αυτό!!! Όταν προσπαθούσα και δοκίμαζα το "Scadaline" από ArchlineXP σε ScadaPro δεν κατάφερνα τίποτα. Αφού επικοινώνησα με την υποστήριξη μου είπαν πως στο Archline θα πρέπει να βρίσκεσαι στην κάτοψη και κάτι ακόμα που δεν θυμάμαι πριν επιλέξεις την εντολή για να πας στο ScadaPro! Ελλιπής τεκμηρίωση του προγράμματος. Έχω ένα Reference Manual του Scada for Win που μου έδωσαν μαζί με το ScadaPro. Ελλιπής manual του τύπου ότι δεν μπορείς να βρεις κάντο όπως νομίζεις. Ευτυχώς που σε κάποια φάση βγάλανε και ένα FAQ αρχείο και λύθηκαν απορίες. Και κάτι τελευταίο εάν βάλεις δύο διαφράγματα σε έναν όροφο τότε σου βγάζει το μήνυμα "Μέθοδος Ανάλυσης ασύμβατη λόγω απουσίας διαφράγματος" αν θυμάμαι καλά. Αφού λοιπόν υπάρχει πρόβλημα για ποιο λόγο ρε παιδιά δίνεται οδηγίες για τη δυνατότητα δημιουργίας δύο διαφραγμάτων (ήτοι δύο Master κόμβων) χωρίς να εξηγείτε πως το πρόγραμμα αντιμετωπίζει και τι ακριβώς κάνει σε αυτή την περίπτωση. Θα ήθελα να γράψω κι άλλα, αλλά ήδη πολλά έγραψα αγαπητοί συνάδελφοι. Θεωρώ πως για να θεωρείται ένα πρόγραμμα καλό θα πρέπει εμείς ως μελετητές να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή και σε κάθε φάση του να ξέρουμε τι ακριβώς κάνει και πως το κάνει!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.