Μετάβαση στο περιεχόμενο

Tobin

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

1 Ουδέτερη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Συμφωνώ για τον κισσό όσον αφορά στα ποντίκια. Το ρυγχόσπερμα είναι καλή λύση. Επίσης γρήγορα αναπτύσσεται και η καπένσια η οποία είναι ανθεκτική. Αυτά όσον αφορά στα αναρριχητικά. Σε θαμνοειδή θα πρότεινα κάτι μεταξύ σε αγγελική, λιγούστρα, δάφνη, ελέαγνο (ανθεκτικά στο ελληνικό κλίμα) φωτείνια τα οποία όμως θέλουν ήλιο. Ρίξε μια ματιά στο ιντερνετ και βάλε όποιο σου αρέσει πιο πολύ Για την μόδα με τα κυπαρισσοειδή (λέιλαντ, τούγια κλπ) δεν θα συμφωνήσω. ναι μεν αναπτύσσονται γρήγορα και δίνουν και καλό αισθητικό αποτέλεσμα αλλά είναι ευαίσθητα και θέλουν συνήθως ράντισμα με εντομοκτόνα
  2. Έστειλα τους προβληματισμούς μου στην Knauf και πήρα κάποιες απαντήσεις...τα παραθέτω παρακάτω: Θα ήθελα να σας ρωτήσω: 1) Τι πάχος heraklith-C ενδείκνυται για εσωτερική μόνωση στην τοιχοποιία (διπλό τούβλο με ενδιάμεσα πλάκες ξυλόμαλλου) για οικοδομή στην περιοχή της Αττικής ( συγκεκριμένα Χαϊδάρι)? 2) Μου έχουν πει ότι αν χρησιμοποιηθεί συμβατικός σοβάς η μόνωση με heraklith έχει πρόβλημα γιατί ο συμβατικός σοβάς εμποδίζει την σωστή διαπνοή και το ξυλόμαλο μπορεί να τραβήξει υγρασία και να σαπίσει μετά από μερικά χρόνια...χάνοντας τις θερμομονωτικές του ιδιότητες. 3) Μπορώ να βάλω το Heraklith εξωτερικά με μονή τοιχοποίια και μετά να σοβατιστεί με κουρασάνι? σε απάντηση των ερωτημάτων σας θα ήθελα να ενημερώσω ότι: 1) Το σωστό πάχος ξυλομάλλου HERAKLITH C στην εφαρμογή που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε είναι 75mm ή 100mm με ιδεατό το δεύτερο. 2) Όσο αφορά το δεύτερο σας ερώτημα το ξυλόμαλλο είναι ένα υλικό που έχει εξαιρετική αντοχή στην υγρασία και δεν προσβάλεται όσο καιρό και αν είναι εκτεθειμένο σε αυτήν. Επίσης είναι ένα υλικό απόλυτα συμβατό είτε με συμβατικό σοβά είτε με έτοιμο και δεν πρόκειται να συμβεί αυτό που μου περιγράφετε. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε όσο αφορά τον συμβατικό σοβά είναι ότι πρέπει να έχει την σωστή αναλογία σκληρότητας και ελαστικότητας για να μην δημιουργηθούν ρηγματώσεις στην τοιχοποιία. Αυτό είναι και το κύριο πλεονέκτημα του έτοιμου σοβά, διότι είναι κατασκευασμένος με ελεγχόμενες συνθήκες και έτσι επιτυγχάνεται σωστή αναλογία σκληρότητας και ελαστικότητας. 3) Αυτός είναι κατά την γνώμη μου και ο καλύτερος συνδιασμός διότι το διπλό τούβλο δεν σας χρειάζεται εφόσον χρησιμοποιείτε ξυλόμαλλο. Επίσης θα ήθελα να σας τονίσω ότι τα δύο κυριότερα πλεονεκτήματα του ξυλομάλλου HERAKLITH C είναι η μηχανική αντοχή σε καταπονήσεις και η αντοχή στην υγρασία. Αρκεί μετά την τοποθέτηση του ξυλόμαλλου να χρησιμοποιηθεί πλέγμα και μετά ο σοβάς.
  3. Διάβασα εδώ όταν αν η πολυστερίνη δεν ακουμπάει στα σίδερα του ΦΟ δεν υπάρχει πρόβλημα, πάντως αν ισχύει αυτό στη Γερμανία με βάζει σε σκέψεις. Τι μπορείς όμως να κάνεις εναλλακτικά?
  4. Είμαι ιδιώτης και έχω ξεκινήσει μία οικοδομή στο Χαϊδάρι. Προβληματίζομαι, όπως πολύ κόσμος, για τη μόνωση στην τοιχοποίας και στις κολώνες-δοκάρια. Επειδή έχω ακούσει ότι η συμβατική μόνωση (μπλε DOW) δεν επιτρέπει μεγάλη διαπνοή στους τοίχους κλίνω στο να χρησιμοποιήσω για την τοιχοποιία ξυλόμαλο Heraklith-c της Knauf και να περιορίσω τη χρήση του DOW σε κολώνες-δοκάρια. Σε σχέση με αυτό μου είπαν ότι το ξυλόμαλο έχει ένα μειονέκτημα σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί συμβατικός σοβάς και συμβατικά χρώματα. Επειδή επίσης αυτά δεν επιτρέπουν την καλή διαπνοή του κτιρίου είναι πιθανό να μαζευτεί τελικά υγρασία και το ξυλόμαλλο μελλοντικά να σαπίσει χάνοντας όλες τις θερμομονωτικές του ιδιότητες. Για να αντιμετωπιστεί και αυτό το πρόβλημα βρήκα τον σοβά κουρασάνι ο οποίος περιέχει υλικά που επιτρέπουν τη διαπνοή (θηραική γη-ποζολάνη, υδραυλικό ασβέστη κλπ.). Οπότε υποτίθεται ότι με τον συνδυασμό ξυλόμαλλο-κουρασάνι επιτυγχάνεται καλή διαπνοή και δεν έχω συγκέντρωση υδρατμών. Ωστόσο η χρήση του ξυλόμαλου Heraklith-c είναι πολύ περιορισμένη στην Ελλάδα και δεν ξέρω αν αξίζει να μπω σε αυτή τη διαδικασία η οποία στοιχίζει και αρκετά ακριβότερα. Τέλος θέλω να ρωτήσω αν τελικά χρησιμοποιήσω κουρασάνι-ξυλόμαλο είναι δυνατό να μπει το ξυλόμαλο εξωτερικά ώστε να φτιάξω μονή τοιχοποιία εξοικονομώντας χρόνο, χώρο και χρήμα; Σας ευχαριστώ πολύ.
  5. Καλημέρα. Έχει κανείς υπόψη το σοβά κουρασάνι; Χρησιμοποιεί τη λεγόμενη θηραϊκή γη και συστατικά που υποτίθεται ότι βοηθούν τη διαπνοή του κτιρίου, όπως π.χ. υδραυλικό ασβέστη αντί του συμβατικού, σε κάποιες περιπτώσεις ποταμίσια άμμο αντί θαλάσσης κλπ. Κοστίζει αρκετά ακριβότερα, αλλά υποτίθεται ότι έχει πολύ μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο. Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.