Μετάβαση στο περιεχόμενο

MIKE_MERSEY

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by MIKE_MERSEY

  1. Μάλλον το ύφος που έγραψα πριν παρεξηγήθηκε, δεν ήταν στις προθέσεις μου... Ναι έχω το ρυμοτομικό της πολεοδομίας και τους όρους δόμησης της περιοχής.
  2. Λοιπόν, τα οικόπεδα 60 & 61 του ο.τ 7 της διανομής (αρχική 70 & συμπληρωματική 74) τα οποία είναι εντός ρυμοτομικού δέχτηκαν την συμπληρωματική διανομή 1975 και έγιναν 2569, 2570 & 2571 του ο.τ. 7. Βοήθησα κάπου?
  3. Συνάδελφοι, όταν έρθει η ώρα σύνταξης τοπογραφικού θα απευθυνθώ σε τοπογράφο, όσους είχα γνωστούς δεν γνώριζαν ακριβώς και έπρεπε να γίνει η έρευνα, επειδή όμως πρόκειται για άδεια η οποία δεν είναι σίγουρη (και δεν έχει λεφτά ακόμα) είπα να τρέξω εγώ να το επιβεβαιώσω και στην συνέχεια μακάρι να προχωρήσει .
  4. Συνάδελφοι καλημέρα, έβγαλα άκρη από το αρχείο της τοπογραφικής, βρέθηκε ένας χάρτης συμπληρωματικής διανομής του 1975 (όπου έγινε αλλαγή αρίθμησης & μεταγενέστερος από αυτούς που μου είχαν δώσει) και είναι η κατάσταση όπως φαίνεται στο 'τοπογραφικό'. Όντως αυτό το σκίτσο είναι απαράδεκτο... Και πάλι σας ευχαριστώ για την συμμετοχή σας στο θέμα. ΥΓ: Ναι πράγματι δεν έχω ασχοληθεί με την περιοχή παλαιότερα, αλλά και πάλι αυτοί που ασχολούνται είδες τι τοπογραφικά παράγουν!!!
  5. Συνάδελφοι σας ευχαριστώ, οπότε ξεκινάω με συμβόλαια και έρευνα. Ο πελάτης μου είπε ότι έχει τα 2570 & 2571 και θέλει να χτίσει. Δηλαδή το μισό 2570 δόθηκε στο νεότερο οικόπεδο 60? Δεν πρέπει να είχαν γίνει συμβόλαια?
  6. Κατ' αρχήν ευχαριστώ για την απάντηση σου. Έχω όλες τις αγροτικές διανομές από το 1937, οι αριθμοί αντιστοιχούν σε άλλα αγροτεμάχια. Ο πελάτης ισχυρίζεται ότι έχει το 2570 & 2571 και θέλει να χτίσει που θα βασιστώ εγώ για το τοπογραφικό? σε συμβόλαια?
  7. Συνάδελφοι καλησπέρα, ήρθα σήμερα αντιμέτωπος με ένα "τοπογραφικό" στο οποίο αναγράφονται διαφορετικά νούμερα οικοπέδων σε σχέση με αυτά της διανομής. Που μπορεί να οφείλεται αυτή η διαφορά? Επισυνάπτω το 'τοπογραφικό' & το απόσπασμα της διανομής.
  8. Συνάδελφοι καλησπέρα, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με το ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας, ενημερώθηκα ότι ισχύουν τα γνωστά, εφόσον και εώς ότου λειτουργεί το ηλεκτρονικό σύστημα αμοιβών. Επίσης γνωρίζω ότι το άλλο Σαββατοκύριακο θα γίνει συνεδρίαση στην Αθήνα για το εν λόγο θέμα. Ελπίζω να λάβουν μια λογική και εφαρμόσιμη απόφαση.
  9. Ναι διανομής είναι. δηλαδή αν ένα 6543 και άλλο 6544 να γράψω 6543-6544 για το ενιαίο?
  10. Και εγώ εκεί ήθελα να καταλήξω Δημήτρη. Θα το κάνω όπως μου πρότειναν τα παιδιά. Ακούγεται και είναι λογικό. ------------------------------------------------------------------------ Και μια απορία που μόλις μου προέκυψε, το νέο αγροτεμάχιο τι αριθμό παίρνει? τι αριθμό να βάλω στο τοπογραφικό?
  11. Και πάλι σας ευχαριστώ παιδιά, ναι δεν είναι κάτι δύσκολο. Απλά θέλω να είμαι εντάξει σε αυτό που κάνω και να συμβαδίζω πάντα με κάποια πρότυπα. Επειδή στο τοπογραφικό παίζει ρόλο ακόμα και το πάχος των γραμμών και το είδος στο τι απεικονίζουν, μου ακούστηκε λάθος από άλλους συναδέλφους να μου προτείνουν να κάνω διακεκομμένη γραμμή το κοινό όριο. Και πάλι σας ευχαριστώ.
  12. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου κατ' αρχήν, άλλα αδυνατώ να κατανοήσω την λογική. Δεδομένου ότι η αποτύπωση δείχνει την υπάρχουσα κατάσταση δεν μπορώ να αφαιρώ γραμμές γιατί θα είναι λάθος αυτό που υπογράφω . Σου έχει τύχει τοπογραφικό συνένωσης? στο ίδιο σχέδιο έκανες δύο διαγράμματα (ένα προ συνένωσης και ένα μετά)? έκανες ένα?
  13. Καλησπέρα, θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τοπογραφικό συνένωσης. Έχω συντάξει ένα τοπογραφικό για δικαιοπραξία συνένωσης δύο όμορων αγροτεμαχίων μη άρτιων και μη οικοδομήσιμων. Στο σχέδιο έχω αποτυπώσει την υφιστάμενη κατάσταση σύμφωνα με τους κανονισμούς σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων. Η συμβολαιογράφος με ενημέρωσε ότι της ζητήθηκε από την εφορία να φαίνεται και η μετά την συνένωση κατάσταση των αγροτεμαχίων είτε στο ίδιο σχέδιο είτε σε νέο. Στην περιοχή δεν έχει εφαρμοσθεί κτηματολόγιο ούτε είναι υπό σύσταση για να προσθέσω διάγραμμα γεωμετρικών μεταβολών. Γνωρίζει κανείς κάτι? Πως γίνεται μια διαδικασία συνένωσης? πρέπει να το δείξω?
  14. Αγαπητοί συνάδελφοι, θέλω να θέσω το εξής ερώτημα: Έχει ο πολιτικός μηχανικός το δικαίωμα να σφραγίσει μελέτη γεώτρησης και γενικά να αναλάβει την έκδοση της άδειας; Αν ναι παρακαλώ να με παραπέμψετε στη σχετική νομοθεσία. Κάλεσα στο τμήμα επαγγελματικών θεμάτων του ΤΕΕ και μη γνωρίζοντας μου πρότειναν να αναφερθώ στην διεύθυνση υδάτων της περιοχής μου (πράγμα που το θεωρώ παράλογο, εφ' όσον το ΤΕΕ είναι αρμόδιο για αυτά τα θέματα και όχι η Δ.Υ). Εν' τέλη πήγα στην διεύθυνση υδάτων και οι υπάλληλοι αντιμετώπισαν το θέμα με περιφρόνηση πιστεύοντας πως προσπαθώ να παραβιάσω τα δικαιώματα άλλων ειδικοτήτων όπως γεωλόγων και μηχανολόγων.
  15. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Και εγώ αυτο πιστέυω, απλώς η διατύπωση δεν είναι σαφής.
  16. Συνάδελφοι θέλω μια διευκρίνιση για το μέγιστο πλάτος των βιομηχανικών κτιρίων σε εκτός σχεδίου δόμηση. Σύμφωνα με τον <<Κώδικας βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας > Μέρος-ΙΙ > Κεφάλαιο-Η > Αρθρον-165>> όπου έχω επικολήσει παρακάτω την παράγραφο, όπως είναι διατυπωμένο, αντιλαμβάνομαι οτι ο περιορισμός του μέγιστου πλάτους ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις και όχι μόνον στις παρεκκλίσεις. Μήπως κάνω λάθος; μου φένεται παράλογος ένας τέτιος περιορισμός. 4. Καθορίζονται οι παρακάτω όροι και περιορισμοί δόμησης των γηπέδων για την ανέγερση βιομηχανικών εγκαταστάσεων: α. ελάχιστες αποστάσεις των κτιρίων ή εγκαταστάσεων από τα όρια του γηπέδου δέκα (10) μ. αα. κατά παρέκκλιση της παραπάνω διάταξης, εάν μετά την τήρηση της απόστασης των δέκα (10) μ δεν είναι δυνατή η οικοδόμηση, οι αποστάσεις των κτιρίων από τα όρια του γηπέδου ορίζονται σύμφωνα με τα παρακάτω: για γήπεδα που βρίσκονται εντός της ζώνης των πόλεων ή εκείνα τα οποία είχαν μέχρι την 27-4-77 ελάχιστο εμβαδόν 2000 τμ η απόσταση του κτιρίου από τα όρια του γηπέδου ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα. για γήπεδα, όπως αυτά ορίζονται από την περιπτ.β της παρ.2 του Αρθ-162, οι αποστάσεις του κτιρίου από τα όρια του γηπέδου ορίζονται σύμφωνα με την υποπερίπτωση ββ της παρ.5 του Αρθ-162. για γήπεδα άρτια κατά κανόνα, τα οποία υπάρχουν πριν την 31-5-85, οι πλάγιες αποστάσεις του κτιρίου από τα όρια του γηπέδου ορίζονται σε πέντε (5) μέτρα. Το μέγιστο πλάτος του κτιρίου στις παραπάνω περιπτώσεις δεν πρέπει να υπερβαίνει τα δέκα (10) μέτρα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.