Μετάβαση στο περιεχόμενο

spyrkout

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Νάξος
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

spyrkout's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αναρωτιόμουν αν θα μπορούσατε να μου δώσετε τα φώτα σας για την παρακάτω περίπτωση: Σε αυτοτελή ιδιοκτησία, εκτός οικισμού εκδόθηκε ΟΑ το '03 η οποία αγνοήθηκε παντελώς στην κατασκευή. Αντ' αυτής, κατασκευάστηκε κτήριο που εξαντλεί μόλις το 1/2 του ΣΔ και το οποίο - παραδόξως - δεν εμφανίζει κανένα πρόβλημα με τις πλάγιες αποστάσεις αλλά και εν γένει τις πολεοδομικές διατάξεις που διέπουν την περιοχή [πιθανότατα να έγινε κάποια ιδιωτική μελέτη για αναθεώρηση η οποία δεν κατατέθηκε ποτέ]. Θα μπορούσε κανείς να επικαλεστεί την περίπτωση: ιδιδ) αλλαγή θέσης του προβλεπομένου με οικοδομική άδεια κτιρίου σε άλλη θέση, εφόσον δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις, ή αλλαγή θέσης του προβλεπομένου με οικοδομική άδεια κτιρίου σε άλλη θέση λόγω κατασκευής με εσφαλμένη αναστροφή της κάτοψης σε νόμιμη θέση και με την προϋπόθεση ότι δεν μεταβάλλεται η τελική στάθμη του εδάφους, ή το κτήριο θεωρείται εξ' ολοκλήρου αυθαίρετο και μόνη εναλλακτική οδός η άδεια νομιμοποίησης; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  2. @Roukat Αναφορικά με το [3] ισχύει αυτό που παραθέτεις, δεδομένου πάντα πως μπορεί να γίνει υπαγωγή [αναμονή για κατηγορία 5]. Δυστυχώς δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για τα [1] & [2].
  3. Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για το χρόνο σας. Καταλαβαίνω πως η κατάσταση είναι προς το παρόν αδιέξοδη, ευελπιστώ να λυθεί σύντομα το ζήτημα.
  4. Απόλυτα κατανοητό @venezia, ωστόσο όπως αναφέρει ο @ΚΑΝΑ αν το Φύλλο Καταγραφής είναι κατηγορίας 5, το σύστημα δεν επιτρέπει την υπαγωγή.
  5. Σε ευχαριστώ για την άμεση απόκριση, ωστόσο δε νομίζω πως είναι "συστημικό" το πρόβλημα @ΚΑΝΑ. Η ερώτηση μου αφορά περισσότερο του τι συμβαίνει με τα αυθαίρετα κατηγορίας 5 που κάποιος θέλει να τα κατεδαφίσει και με ποιες επιπτώσεις.
  6. Καλησπέρα σας. Έπεσε πρόσφατα στα χέρια μου περίπτωση αυθαίρετης αποθήκης κατηγορίας 5 [1983-1992], χωρίς δηλαδή να έχει πλέον δικαίωμα υπαγωγής στο άρ. 106 του 4495/17, η οποία ωστόσο πληροί τις πολεοδομικές διατάξεις. Πρόθεση είναι η κατεδάφιση και έκδοση νέας οικοδομικής άδειας. Αυτό σημαίνει πως μοναδική διέξοδος είναι η άδεια κατεδάφισης; Κι αν ναι, αυτό προϋποθέτει πληρωμή από τον ιδιοκτήτη προστίμου ανέγερσης και διατήρησης; Ευχαριστώ!
  7. Είμαι φοιτητής του τμήματος μηχανικών χωροταξίας πολεοδομίας και περιφερειακής ανάπτυξης του Αριστοτελείου πανεπιστημίου. Μετά τις σπουδές μου σκέφτομαι να κάνω ένα μεταπτυχιακό στην αρχιτεκτονική στο εξωτερικό. Ήδη μιλάω με κάποια ιδρύματα. Όταν και αν επιστρέψω στην Ελλάδα θα έχω τα δικαιώματα και των αρχιτεκτόνων μηχανικών;
  8. Μάλιστα....!! Τι να πώ.... Περιμένουμε και βλέπουμε....! Πάντως γενικά η κατάσταση με τα δικαιώματα είναι κάπως τραγική στην Ελλάδα.... Όπως όλα βέβαια.....! Άλλοι έχουν παραπάνω απο αυτά που πρέπει να έχουν....Άλλοι λιγότερα.... Άλλοι έχουν δικαιώματα που δεν ανταποκρίνονται στο πρόγραμμα σπουδών.......
  9. http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=11048 Πάρε το Link..... Δεν ξέρω αν ψηφίστηκε ακόμα αλλά είναι κάτι πού διφορούμενο...!
  10. Ναι το να δίνεις μελέτες να τις υπογράφει κάποιος άλλος είναι όντως μια απο τις λύσεις που σκέφτομαι.... Απλα τώρα διάβασα και κάτι για μια διαδικασία αναγνώρισης δικαιωμάτων σύμφωνα με τις γνώσεις πάνω στον εκάστοτε τομέα...... Ισχύει;
  11. Πέρα απο την πλάκα όμως τι μπορεί να γίνει για να αποκτήσουμε επαγγελματικά δικαιώματα; Στο κάτω κάτω πολυτεχνείο είμαστε δεν γίνεται να μας αφήνουν στον αέρα.
  12. Δηλαδή στον ιδιοτικό τομέα δεν υπάρχει καμία αποκατάσταση;; Και μια άλλη απορία: Κάνουμε αρχιτεκτονικό σχέδιο απ`όσο γνωρίζω καθόλη την διάρκεια των σπουδών μας.. Δεν θα έπρεπε να έχουμε τουλάχιστον το δικαίωμα να εκδόσουμε μια αρχιτεκτονική μελέτη; Γιατί αν περιμένουμε να σχεδιάσουμε ολόκληρη πόλη για να βιοποριστούμε '' καλημέρα σας ''.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.