Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

KONSTANTINOSALEX

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

KONSTANTINOSALEX's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ για την απάντηση. Από το μενού της προσωπικής σου σελίδας στον ΕΦΚΑ, υπάρχει η κατηγορία Βεβαιώσεις. Από εκεί υπάρχει η βεβαίωση για την εφορία για κάθε έτος. Δεν είναι μόνο οι κύριες ασφαλιστικές εισφορές που υπολογίζονται, και αν προσθέσει κάποιος αυτές Χ12 μήνες δεν βγαίνει το νούμερο της βεβαίωσης. Οπότε είτε είναι λάθος όλες οι βεβαιώσεις για κάθε έτος, είτε κάτι δεν καταλαβαίνω στον υπολογισμό που κρύβεται από πίσω. Δοκίμασε κανείς να επιβεβαιώσει τα παραπάνω? Νομίζω είναι κοινό πρόβλημα σε πολλούς. Σε κάθε περίπτωση και εγώ δηλώνω ό,τι καταβάλλεται και όχι ό,τι δείχνει η βεβαίωση. Το θέμα είναι, τι υπολογίζεται σαν καταβληθείσα εισφορά στο τέλος, στον υπολογισμό της σύνταξης.
  2. Τελικά έχει κανείς το ίδιο θέμα σχετικά με τις βεβαιώσεις του ΕΦΚΑ που εκδίδονται για την εφορία?
  3. Oι βεβαιώσεις εισφορών ΕΦΚΑ για την εφορία σας εμφανίζουν σωστά καταβληθλέντα ποσά ετησίως? Διότι σε εμένα, όλες οι βεβαιώσεις δείχνουν μικρότερα ποσά από όσα έχουν καταβληθεί συνολικά. Δεν ταυτίζονται τα καταβληθέντα ποσά ανά έτος με αυτά που παρουσιάζονται στην καρτέλα "Καταβολές". Παρουσιάζονται και σε άλλους λάθος ποσά μεταξύ των παραπάνω?
  4. Αν κάποιος γνωρίζει, Σχετικά με τα παραπάνω, που απευθυνόμαστε στα γραφεία του ΕΦΚΑ ή στα γραφεία του π. ΤΣΜΕΔΕ? Από ποιόν εκτελούνται εντέλει οι παραπάνω διεργασίες?
  5. Αν κάποιος Μηχανικός που πρόσφατα (μέσα στο 2020 - 2021) που έκανε τις διαδικασίες και γνωρίζει: α) Σχετικά με το επίδομα Μητρότητας και β) με την αίτηση για την καταβολή του 50% των εισφορών κατά το πρώτο χρόνο μετά τον τοκετό, μπορούν οι αιτήσεις να γίνουν ηλεκτρονικά ή πραγματοποιούνται με επί τόπου παρουσία στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ μόνο? γ) Αν η διαδικασία γίνεται μόνο εγγράφως και όχι ηλεκτρονικά, η κατάθεση δικαιολογητικών γίνεται στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ ή πρέπει, λόγω ιδιότητας, να απευθυνθώ στο κατάστημα του τεως ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και με την σειρά του να ενημερώσει τον ΕΦΚΑ... ή καταργήθηκε η διαδικασία αυτή? δ) Η διαδικασία για ασφαλιστική παροχή υγείας τέκνου ως έμμεσο μέλος, γίνεται ηλεκτρονικά από το web-site του ΕΦΚΑ, εφόσον υπάρχουν όλα τα δικαιολογητικά, ή και αυτό πρέπει να γίνει με επί τόπου παρουσία (?) και από ποιό σημείο εξυπηρέτησης, υποκατάστημα ΕΦΚΑ ή κατάστημα ΤΣΜΕΔΕ?
  6. Σχετικά με τα παραπάνω, νομίζω ότι υπάρχει μια σύγχυση καθώς το επιβεβαίωσα και με άλλους συναδέλφους μηχανικούς. Θεωρώ πως οι παραπάνω απαντήσεις αφορούν όσους στην δήλωση Ε1 του 2016 είχαν αναγράψει ποσά στον κωδικό 307. Στις περιπτώσεις που υπήρχαν μόνο ποσά στον κωδικό 401 και 425 του Ε1 και μηδενικά ποσά στον 307, δεν ακολουθήθηκαν τα παραπάνω από τον ΕΦΚΑ. Συγκεκριμένα, στο ειδοποιητήριο εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών του 2017, που εκδώθηκε τον Μάϊο του 2018 από τον ΕΦΚΑ, αναγράφεται ως έτος εισοδήματος για το 2016 το εισφοροδοτηθέν εισόδημα και όχι το ΚΦΑ και ως ασφαλιστικές εισφορές έχουν συνυπολογυστεί αυτές του 2017 και όχι αυτές του 2016 του ΤΣΜΕΔΕ. Κοινώς οι ασφαλιστικές εισφορές υπέρ ΤΣΜΕΔΕ του 2016 (οι οποίες φαίνονται μόνο στο Ε3) αγνοήθηκαν από τον ΕΦΚΑ. Συνεπώς συμπεραίνω ότι η εκκαθάριση γίνεται λαμβανομένου υπόψη τα εισοδήματα (+ ασφάλεια) του προηγούμενου έτους και όχι του παραπροηγούμενου όπως έγινε το 2017 με τα εισοδήματα το 2015. Και μάλιστα η εκκαθάριση του 2017 έγινε μεταξύ των ασφαλιστικών εισφορών που αποδώθηκαν το 2017 και μεταξύ ασφαλιστικών εισφορών που προέκυψαν από το ΚΦΑ του 2015. Αντίστοιχα συμβαίνει και στο ειδοποιητήριο του 01/2019 στο οποίο δεν καταγράφονται ασφαλιστικές εισφορές καθόλου παρά μόνο το εισφοροδοτηθέν εισόδημα και επί του τελευταίου προκύπτει η ασφαλιστική οφειλή του τρέχοντος μήνα. Παρακαλώ επιβεβαιώστε την παραπάνω διαπίστωση δίοτι φάινεται να υπάρχει μια διαφορετική υπολογιστική αντιμετώπιση από τον ΕΦΚΑ μεταξύ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ. Εκτός και αν είναι τελείως λανθασμένη η παραπάνω ερμηνεία...
  7. Ευχαριστώ. Σχετικά με τον ΕΦΚΑ, λήφθησαν υπόψη οι εισφορές αυτές για το 2018 (οι οποίες δηλώθηκαν στον κωδικό 517 του Ε3 του 2016)? Αντίστοιχα και για το 2019? Η' ο ΕΦΚΑ ακόμα διαβάζει μόνο τις εισφορές των ΕΕ που φορολογούνται με βάση τους μισθωτούς (με συμπληρωμένα στοιχεία δηλαδή στον πίνακα 4 του Ε1 και όχι μόνο στο πίνακα Γ2 του Ε1). Μήπως κατά την εκκαθάριση θα επιλυθούν τυχόν διαφορές?
  8. Tελικά υπάρχει κάποιος / οι που να μην τους έχουν συνυπολογιστεί οι εισφορές υπερ ΤΣΜΕΔΕ του 2016 και εισφορές υπερ ΕΦΚΑ του 2017 για τον υπολογισμό των εισφορών του 2018 και 2019 αντίστοιχα? Αντίστοιχα η ανανέωση στο σύστημα ΑΤΛΑΣ να έχει μείνει στο έτος 2015 και να μην έχει δει τις εισφορές ΤΣΜΕΔΕ 2016.
  9. Για όσους έχουν εισοδήματα μόνο στο Ε1, πίνακα Γ2 (από επιχειρηματική δραστηριότητα) κανονικά δεν διαβάζει τίποτα ο ΕΦΚΑ. Προσωπικά, και το 2018 και το 2019 ούτε το ΚΦΑ 2016 και 2017 ούτε τις εισφορές που αποδώθηκαν στο ΤΣΜΕΔΕ (εισφορές ΤΣΜΕΔΕ 2016) και ΕΦΚΑ αντίστοιχα (εισφορές ΕΦΚΑ 2017) φαίνονται. Όπως επίσης και οι εισφορές υπέρ ΤΣΜΕΔΕ του 2016, δεν φαίνονται στο ΑΤΛΑΣ. Έχουν γίνει όλα λάθος και μπάχαλο ή με τον ίδιο τρόπο φαίνονται και σε άλλους με κατηγορία "ΑΥΤΟΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ" για το 2018 και 2019?
  10. Νομίζω ότι έχει γίνει ένα μεγάλο μπέρδεμα. Δεν μπορεί ο ΕΦΚΑ αυτόματα να σου κόβει την απαίτηση για εισφορές, χωρίς καν να σε ρωτήσει μόνο και μόνο επειδή έχεις κάνει παύση εργασιών. Η συγκεκριμένη αίτηση έχει πιο πολύ λογική διακοπής / παύσης καταβολής εισφορών παρά προαιρετικής συνέχισης. Πως μπορεί να κρίνει ένας ασφαλιστικός φορέας, ότι κατά το κλείσιμο των βιβλίων της επιχείρησής σου, αυτόματα υπονοείς ότι θέλεις και να μην πληρώνεις εισφορές που μετράνε στα συντάξιμα χρόνια. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό. Δηλαδή οι μισθωτός μηχανικοί που δουλεύουν σε εταιρείες και δεν έχουν βιβλία ανοιχτα στην εφορία και έστω ότι έχουν αποφασίσει να πληρώνουν μόνοι τους τις εισφορές τους, ξαφνικά θα σταματήσουν να πληρώνουν επειδή κάποιος έκρινε ότι εφόσον δεν έχουν βιβλία άρα δεν καταβάλουν εισφορές? Καπως μπερδεμένα είναι τα πράγματα.... Ύποπτη η ιστορία αυτή με την αίτηση και μάλλον είναι το ακριβώς ανάποδο από αυτό που διατείνεται ότι εξηπυρετεί. Και αν δεν κάνεις την αίτηση, και δεν έχεις βιβλία, και είσαι μισθωτός και δεν πληρώνεις εισφορές (εφόσον θα τις κόψει ο ΕΦΚΑ), δε θα πάρεις σύνταξη μηχανικού ποτέ? Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, danaikaterina
  11. Κακά τα ψέματα...Το μηχανιλίκι πέθανε. Όλα είναι θέμα εμπιστοσύνης, δηλαδή ακόμα και αν μετά από κάποια χρόνια εμφανισθούν τα λεφτά για την περιβόητη ανάπτυξη, αυτοί που κινούν τα νήματα θα δυσκολευθούν πολύ να τα δώσουν γιατί πάντα θα υπάρχει το νεφέλωμα του να μην την ξαναπατήσουν (νέα κρίση, νέες αυξήσεις κτλ). Συνεπώς end of story...Οπότε...Αλλαγή επαγγελματικού στόχου, αλλαγή ζωής, αλλαγή χώρας....Καλή η επιστήμη, καλά τα 10 χρόνια σπουδών, καλά τα Phd, αλλά κανείς δεν χώρτασε με σελίδες...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.