Μετάβαση στο περιεχόμενο

angusmacgyver

Members
  • Περιεχόμενα

    174
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    3

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από angusmacgyver

  1. 22 ώρες πριν, Dudu1993 said:

    Σε παρόμοια περίπτωση που είχα με συμβόλαιο μεταγεγραμμένο στο υποθηκοφυλακείο το οποίο δεν ήταν περασμένο στο κτηματολόγιο είχα κάνει ΔΓΜ καταχώριση εγγραπτέας πράξης στο κτηματολόγιο ( καταχώριση δηλαδή της πράξης του παλιού συμβολαίου) και το είχε περάσει κανονικά . Και εκείνη μάλιστα η περίπτωση αφορούσε κατάτμηση οικοπέδου.

    Όπως το θέτεις, δε μπορώ να πω, έχει μια λογική. Θεωρώ ότι ένας νομικός μπορεί να μας διαφωτίσει αν ένα "ξεχασμένο" συμβόλαιο θεωρείται ως επιγενόμενη πράξη και επομένως πρέπει να συνταχθεί όντως το ΔΓΜ Εγγραπτέας Πράξης ή Διόρθωσης Ορίων. 
    Πάντως στην δική σου περίπτωση των καθέτων, δε μπορείς να αποφύγεις το ΔΓΜ-Εγγραπτέας Πράξης, καθώς αν δεν έχεις διαφορές με τους γείτονες, δεν έχεις AREA_A & AREA_D, επομένως δε μπορείς να κάνεις ΔΓΜ-Διόρθωσης Ορίων (μου έχει συμβεί τέτοια περίπτωση και διόρθωσα με ΔΓΜ Εγγραπτέας).

  2. 22 ώρες πριν, Dudu1993 said:

    Εγώ πιστεύω ότι χρειάζεται ΔΓΜ για καταχώριση εγγραπτέας πράξης ή με τη διαδικασία του πρόδηλου ή με τη διαδικασία 6&4

    Με την καμμία δεν είναι ΔΓΜ-Εγγραπτέας Πράξης, αλλά Διόρθωσης ορίων. Το εγγραπτέας πράξης υποδηλώνει επιγενόμενη πράξη, εσύ έχεις ήδη κάθετες από το 1995. Άρα πας να διορθώσεις τη λάθος εγγραφή.

    Όσο για το ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί, θα το κρίνει ο δικηγόρος που θα το αναλάβει (πρόδηλο ή αγωγή/αίτηση).

    • Upvote 2
  3. 16 ώρες πριν, tazoulinis said:

    Τα DGM_PROP_FINAL πρέπει να ειναι στα πραγματικά όρια της ιδιοκτησίας και της παραχώρησης (δηλαδη ίδια με τα TOPO_PROP_NEW ) ή στα όρια των ΚΑΕΚ   ??

    Τα DGM θα πατάνε πάνω στα όρια των ΚΑΕΚ και με κοινό όριο αυτό της παραχώρησης. Πρόσεχε όμως. Αυτό ισχύει αν το ΚΑΕΚ σου είναι παραπλήσιο με τα πραγματικά όρια. Αν τα ΚΑΕΚ σου έχουν μεγάλη διαφορά με τα πραγματικά, τότε θα πρέπει να προβείς πρώτα σε διόρθωση και μετά σε εγγραπτέα πράξη.

    • Like 1
  4. 5 ώρες πριν, Ioannis-geo7 said:

    Το έλυσα το θέμα, ως εξής:

    Καταρχήν εγώ το ΔΓΜ το ήθελα για να γίνει εγγραφή της Πράξης Σύστασης Καθέτων σε οικόπεδο. Στις οδηγίες, αλλά και στο Πρότυπο dxf που έχει στην βοήθεια (ΔΓΜ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΘΕΤΩΝ) αναφέρει ότι δημιουργώ τα πολύγωνα VST_FINAL, & LINE_XM_VST. Με αυτό τον τρόπο δεν μου το ανέβαζε το αρχείο καθόλου.

    Επομένως, εγώ έσβησα την γραμμή LINE_XM_VST, και το ανέβασα και το ΠΗΡΕ!!!!!!!!!!!!

    Μου κάνει πολύ εντύπωση ο τρόπος που λες ότι το επίλυσες, καθότι τώρα έφτιαξα ένα τυχαίο διάγραμμα, με όλα τα απαιτούμενα (και το line_xm_vst) και μου το δέχτηκε κανονικά. Αλλού θα ήταν το πρόβλημα.

  5. 1 ώρα πριν, Ioannis-geo7 said:

    Το προσπάθησα και έτσι όπως μου πρότεινες, αλλά πάλι το ίδιο μήνυμα μου έβγαλε.

    Συγνώμη για την ερώτηση, αλλά άλλαξες το όνομα και μέσα στα αρχεία του .zip ή μόνο στο .zip? Ειδάλλως, αν θες στείλε μου τα αρχεία σε pm να τα τσεκάρω.

  6. 37 λεπτά πριν, Παναγιώτης Ζαντές said:

    Ευχαριστώ για την απάντηση, Είναι λειτουργούν το κτηματολόγιο και μάλιστα από τα παλιότερα στην Ελλάδα (ευρύτερη περιοχή Μεσολογγίου). Άρα πρέπει να προηγηθεί η διόρθωση του ΚΑΕΚ με το μη δασικό τμήμα μόνο στην ιδιοκτησία και μετά να γίνει η μεταβίβαση. 

    Η διόρθωση θα γίνει υποβάλλοντας το νέο τοπογραφικό στο κτηματολόγιο εγγράφως ΄στο τοπικό γραφείο σωστά;

    Συνεννοήσου με Δικηγόρο καλύτερα. Θέλει ΔΓΜ.

    • Like 1
  7. 36 λεπτά πριν, Παναγιώτης Ζαντές said:

    Καλημέρα συνάδελφοι! Τμήμα Γεωτεμαχίου έχει χαρακτηριστεί ως Α.Α. τελεσίδικα λόγω κύρωσης των Δασικών Χαρτών της περιοχής. Οπότε μεταβιβάζεται το εναπομένων τμήμα 2 του αρχικού Γεωτεμαχίου. Το ερώτημά μου είναι το εξής: Το όριο της δασικής έκτασης θα ενταχθεί στο επίπεδο DBOUND_APAL και το εναπομένων τμήμα στο επίπεδο TOPO_PROP_NEW;

    Κάτσε να δω αν κατάλαβα καλά.

    Είχε ο ιδιοκτήτης μια έκταση Α, η οποία στο τμήμα Α1 ειναι χαρακτηρισμένη ΑΑ και στο τμήμα Α2 Δασική. Το πολύγωνο του γεωτεμαχίου στο κτηματολόγιο δείχνει το Α. Το κτηματολόγιο είναι λειτουργούν ή όχι?

    Αν όχι, τότε τα πράγματα είναι εύκολα, μεταβιβάζεις το Α1 με layer TOPO_PROP και μόνο.

    Αν είναι λειτουργούν, θα πρέπει να προβείς σε διόρθωση πρώτα. Το δασικό (θεωρητικά) προϋπήρχε, το Δημόσιο προέβαλλε δικαίωμα ιδιοκτησίας που του κατοχυρώθηκε, και ουσιαστικά θεωρείσαι "καταπατητής" της δασικής έκτασης. ΔΕΝ απαλλοτριώθηκε (για να βάλεις DBOUND_APAL) και δεν είναι κάτι καινούριο για να λες ότι είναι TOPO_PROP_NEW. Διορθώνεις το ΚΑΕΚ ώστε να περιλαμβάνει μόνο το τμήμα Α1. Μετά προβαίνεις στη μεταβίβαση με TOPO_PROP.

     

    • Upvote 1
  8. On 31/3/2022 at 10:56 ΠΜ, giorgosv said:

    Το maps.gov.gr δεν "τραβάει" ζωντανα τη βάση του κτηματολογίου ή θα θελα;

     

    On 31/3/2022 at 11:10 ΠΜ, angusmacgyver said:

    Πραγματικά δε γνωρίζω, αλλά το θεωρώ πολύ τραβηγμένο να ενημερώνεται σε real time. Θα το τσεκάρω και με κανά 2 υποθέσεις που έχω κάνει πρόσφατα.

    Θυμήθηκα αυτήν τη συζήτηση και έκατσα και τσέκαρα κάποιες υποθέσεις διόρθωσης ορίων (που πήγαν με 6§2), που έχουν τελεσιδικήσει θετικά από πέρσι και ακόμη δεν έχουν διορθωθεί τα ΚΑΕΚ στο υπόβαθρο.

    • Like 2
  9. On 19/8/2023 at 6:34 ΜΜ, katrmp said:

    Αυτό που με ενδιαφέρει να ξέρω για το κτηματολόγιο ΑΕ που σου γράφει στο απόσπασμα αυτές τις συντεταγμένες και σου τις απεικονίζει και πάνω στην θέαση του 2016 (και εσύ αν τις ρίξεις πάνω στην θέαση 2007-2009 μετακινούνται ), ποια από τις δύο ουσιαστικά έχει ακολουθήσει. Παλιά έλεγαν ότι ακολουθεί του 2007-2009 οι συντεταγμένες. Δηλαδή αν τις ρίξεις πάνω σε εκείνη την θέαση είναι αυτό που υποστηρίζει η κτηματολόγιο ΑΕ ότι είναι το όριο σου. Άσχετα που εκτυπώνεις pdf με 2016

    Δε μπορείς να γνωρίζεις [στην περίπτωση των φωτογραμμετρικών υποβάθρων μέσω LSO(2007-2009) ή LSO25(2015)] με ποια έχει δουλέψει ο κάθε ανάδοχος (ή μάλλον μπορείς όπως βλέπεις στη σύγκριση).

    Όπως θα διαβάσεις σε άλλα σχόλια μέσα στο forum, πιο αξιόπιστες θεωρούνται οι ο/φ του 2007-2009.

    Όπως και να έχει πάντως, σωστές συντεταγμένες μπορείς να θεωρείς μόνο του (σωστού) εξαρτημένου τοπογραφικού.

    • Upvote 1
  10. 3 ώρες πριν, tetris said:

    Για τις υφιστάμενες δουλείες υπάρχει το layer EAS_FINAL

    Θα πρέπει όμως να την εφαρμόσεις επακριβώς

    ήτοι... μίλα με τον ΑΔΜΗΕ να σου δώσουν τα κέντρα των πυλώνων και το ΦΕΚ, ώστε να δεις το πλάτος της δουλείας.

  11. 3 ώρες πριν, anvar said:

    Καλημερα έχω οικόπεδο με δύο καθετες όπου θα μεταβιβαστούν . Βγαζω για την κάθε μία καθετη   διαφορετικό ΚΗΔ ?

    Αν το Τοπογραφικό Διάγραμμα παραμένει το ίδιο κατά τις μεταβιβάσεις, ποιος ο λόγος να πάρουν διαφορετικά ΚΗΔ? Δεν αλλάζει κάτι χωρικά...

    • Like 1
  12. Δε γνωρίζω το πρόγραμμα που δουλεύεις. Το PST_KAEK υποθέτω το έκανες copy-paste από το αντίστοιχο dxf, άρα δε θα το δημιούργησες εσύ.

    Ξαναλέω όμως, κοίταξες μήπως σου έχει ξεφύγει κάποια γραμμή τύπου line στα 2 layers?

    (Στο autocad θα μπορούσες να το δεις από τα properties αν διάλεγες όλο το σχέδιο.)
     

  13. 1 ώρα πριν, smooth said:

    Το περιεχόμενο των παρακάτω επιπέδων έχει οντότητα που δεν είναι LWPolyline:

        • •   Layer BOUND_IMPL
        • •   Layer TOPO_PROP

    Σου το λέει το ίδιο το μήνυμα. Οι γραμμές σου ΔΕΝ είναι polyline, αλλά απλές line ή σου έχει ξεφύγει κάποιο μικρό τμήμα ως επικάλυψη πάνω στις ίδιες γραμμές.

    • Like 1
  14. 4 ώρες πριν, ethan said:

    Σε παρόμοια περίπτωση με κατάργηση χώρων αποκλειστικής χρήσης, επειδή και εμένα δεν μου "άρεσε" το αποτέλεσμα έβαλα πλεονάζουσα παρατήρηση για να γεμίσω το pdf κυρίως:

    • Το παρόν διάγραμμα μεταβολών συντάχθηκε για την πράξη κατάργησης των χώρων αποκλειστικής χρήσης, ήτοι των κάθετων ιδιοκτησιών με ΚΑΕΚ ΧΧΧΧΧΧ/1/0 και ΧΧΧΧΧΧΧ/2/0, και την δημιουργία του γεωτεμαχίου με ΚΑΕΚ ΧΧΧΧΧΧΧΧ/0/0, οπότε η μοναδική γεωμετρική διόρθωση που επέρχεται είναι η κατάργηση των πολυγώνων στο Layer "VST".
    • Λόγω μη γεωμετρικής διόρθωσης των ορίων, δεν υπάρχουν αποκοπτόμενα και διεκδικούμενα τμήματα από όμορα γεωτεμάχια, και για λόγους της επιτυχούς ηλεκτρονικής υποβολής του παρόντος διαγράμματος στο σύστημα της Κτηματολογίου, το layer "AREA_A" καταχωρήθηκε ως αντιγραφή του Layer "DGM_PROP_FINAL"

    1. Η κατάργηση χώρων αποκλειστικής χρήσης είναι Εγγραπτέα Πράξη και όχι Διόρθωση Ορίων. Άρα δε χρειαζόσουν AREA_A/AREA_D.

    2. Αν οι κάθετες από την άλλη οφείλονται σε λάθος ή είναι περασμένες λάθος, και πρέπει να διορθωθούν, η Κτηματολόγιο μου έχει απαντήσει ότι επειδή όντως δε μπορώ να έχω AREA_A/AREA_D, να το προχωρήσω ως Εγγραπτέας Πράξης και πάλι, με τις κατάλληλες παρατηρήσεις.

    • Like 2
    • Upvote 1
  15. 3 ώρες πριν, Dudu1993 said:

    ...φαίνεται πυλώνας μέσα στο γηπεδο ενώ στο τοπογραφικό δεν φαίνεται...

    Αυτό με τον πυλώνα να το κοιτάξεις. Μίλα με τον ΑΔΜΗΕ, να σου στείλουν το ΦΕΚ της απαλλοτρίωσης, γιατί ακόμα και αν δεν υπάρχει ο πυλώνας, αλλά υπάρχει η απαλλοτρίωση, εσύ πρέπει να δείξεις εκείνο το τετράγωνο ως περιουσία ΔΕΗ/ΑΔΜΗΕ.

  16. 37 λεπτά πριν, Elounda said:

    Θα συντάξετε δύο (2) ΚΗΔ. Το τοπογραφικό διάγραμμα (ΤΔ) που θα συνοδεύει τη συμβολαιογραφική πράξη (1ο ΚΗΔ) και το Διάγραμμα Γεωμετρικών Μεταβολών για πράξη (ΔΓΜ) που θα συνοδεύει την αίτηση καταχώρισης της συμβολαιογραφικής πράξης στο Κτηματολογικό γραφείο (2ο ΚΗΔ).

    Η απάντηση  του help desk

    Για να το απλοποιήσεις λίγο στο μυαλό σου και να μην ανατρέχεις κάθε φορά στο helpdesk:

    Σε περιοχές με λειτουργούν Κτηματολόγιο κάθε αλλαγή στο ΚΑΕΚ (πλην της διόρθωσης ορίων) που συνοδεύει εγγραπτέα πράξη (συνένωση, κατάτμηση, σύσταση ή κατάργηση καθέτων/δουλείας κλπ...) χρειάζεται ΔΓΜ. 

    Το απλό τοπογραφικό, ΔΕΝ μεταβάλλει το ΚΑΕΚ!

    Τώρα σε περιοχές που δεν είναι λειτουργούν το Κτηματολόγιο (δηλ. είναι ακόμη στο στάδιο της Κτηματογράφησης), εκεί η εγγραπτέα πράξη γίνεται μόνο με τοπογραφικό, γιατί ουσιαστικά δεν υπάρχουν ΚΑΕΚ.

    • Like 1
  17. Δες μήπως στο dxf σου (με zoom extend), μήπως υπάρχει κανένα κατάλοιπο κάπου στο σχέδιο. 

    Επίσης αν έχεις και άλλα layer μέσα με πληροφορία που απλά δε φαίνεται, σε συμβουλεύω να φτιάξεις ένα νέο σχέδιο και να κάνεις copy-pasteorig μόνο τα στοιχεία που χρειάζονται.

  18. Καλησπέρα συνάδελφοι.

    Τους τελευταίους μήνες μου τυχαίνει να κατεβάζω Κτηματογραφικά Διαγράμματα και τα κλειστά polylines των PST_KAEK να βγαίνουν χωρίς εμβαδόν στα properties, και επομένως να είναι δύσκολο να κάνω τους ελέγχους με τα dgm_prop_final.

    Τυχαίνει και σε άλλους αυτό το πρόβλημα; Έχετε βρει λύση;

  19. On 6/2/2023 at 7:34 ΜΜ, gio said:

    αποδ (5).jpg

    Από την παραπάνω φωτογραφία, συμπεραίνω ότι είναι πληρωμένα τα δικαιώματα και απλά πρέπει να ζητήσεις να σου στείλουν το αποδεικτικό από το γραφείο κτηματογράφησης. Τα απλήρωτα δικαιώματα δεν εμφανίζονται ακόμη σε αυτή τη σελίδα.

    • Like 3
  20. 22 λεπτά πριν, papathvas said:

    Πρόεκυψε σφάλμα στην παραγωγή του Αποδεικτικού υποβολής

    Αυτό είναι σφάλμα του συστήματος, όχι της διαδικασίας. Προσπάθησε ξανά αργότερα.

    Απ'ότι είδα, δε λειτουργεί αυτή τη στιγμή το maps.gov.gr.  Πιθανώς να έχουν πέσει πάλι τα συστήματα της Κτηματολόγιο.

    • Like 1
    • Upvote 3
  21. 17 ώρες πριν, sirter said:

    Καλησπέρα, έχει κάποιο πρόβλημα η σελίδα των κυρωμένων δασικών χαρτών? Προσπαθώ από εχτές και δεν μπαίνει...

     

    14 ώρες πριν, lou said:

    Κάποιο θέμα υπάρχει ναι... και σε μένα δεν φορτώνουν...

    Καταργήθηκε η παλιά σελίδα και έγινε μια καινούρια, στα πρότυπα των αναρτημένων.

    https://gis.ktimanet.gr/gis/forestfinal

    Ενημερωμένη με τις νέες Κυρώσεις Δ.Χ.

    • Like 4
    • Thanks 1
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.