Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

nikostakis

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Εμπορία Δομικών Υλικών-Εξοπλισμού
  • Ειδικότητα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nikostakis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δυστυχώς, αναφορά σε HP Designjet 500/510 δεν έχει νόημα και δεν βοηθάει διότι τα μηχανήματα αυτά δεν υπάρχουν πια. Όντως ήταν ό,τι καλύτερο από πλευράς αξιοπιστίας. Τώρα είμαστε στην εποχή των μηχανημάτων με μονομπλόκ κεφαλή. Είτε HP είτε Canon, κατά την προτίμηση του καθενός. Η ορθή σύγκριση είναι T520 24"/36" vs Canon TM200/300.
  2. Δόκιμη παρατήρηση, οι κεφαλές των Canon έχουν βεβαρυμένο ποινικό μητρώο. Όμως, τα προβληματικά μοντέλα κεφαλών που ταλαιπώρησαν πολύ κόσμο ήταν τα PF-02, και -03. Ήδη από την PF-04 τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα. Τώρα, η Canon έρχεται και βάζει στην entry-level σειρά TM200/300 την ίδια επαγγελματική κεφαλή PF-06 που χρησιμοποιεί και στις μεγάλες σειρές μplotter TX. Είναι κίνηση για να λύσει τα όποια τέτοια προβλήματα αξιοπιστίας. Η PF-06 λειτουργεί για πάνω από ένα έτος, με πολύ χαμηλά ποσοστά προβλημάτων. Η τιμή της είναι περί τα 430€+ΦΠΑ. Μαζί με τα pigment μελάνια (αντί τα παλιότερα dye) τα προγνωστικά είναι πολύ καλά. Ας κρατήσουμε επίσης στο μυαλό μας ότι η ευαισθησία κεφαλών απότελεί ζήτημα και για τους ΗΡ Τ120/Τ520/κλπ. Ν. Κωστάκης ΕΡΓΟΣΥΣΤΕΜΣ Ε.Π.Ε HP Designjet Specialist HP Service Delivery Partner (LFP) Canon Authorized Reseller
  3. Συμβατά μελάνια σε plotter, είτε ΗΡ είτε Canon, είναι ένας βέβαιος τρόπος να μειωθεί πολύ η ζωή της μηχανής και να έχουμε μια (ακριβή) βλάβη. Παλιοί ΗΡ plotters (HP Designjet 340/350) ήταν οι μόνοι που δεχόντουσαν με (σχετική) ατιμωρησία συμβατά μελάνια. Στις σειρές 500/510 και (περισσότερο) στους νέους Τ120/Τ520/Τ730 οι συνέπειες είναι βαρειές. Στην πλειοψηφία των laser & inkjet εκτυπωτών μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει (καλής ποιότητας) συμβατά αναλώσιμα χωρίς πρόβλημα. Σε HP plotters όχι. Στο σέρβις της εταιρίας μας οι μισές περίπου βλάβες αφορούν προβλήματα που έχουν προέλθει από τη χρήση συμβατών αναλωσίμων.
  4. Καλημέρα σας, οι παλιές σειρές ipf 570/670/770 έχουν πλέον καταργηθεί. Τα διαθέσιμα "μικρά" μοντέλα της Canon είναι τα ΤΜ 200/205 για Α1 και 300/305 για Α0. Ο 205 και 305 είναι οι ίδιοι με το 200 και 300, με επιπλέον προσθήκη σκλ. δίσκου. Το κόστος για τον ΤΜ 200 (χωρίς βάση, ώστε να είναι συγκρίσιμος με τον Τ120 που επίσης δεν έχει βάση) είναι 1050€ συμπ. ΦΠΑ (συν μεταφορικά αν παραδοθεί εκτός Αθήνας), και η εταιρία μας μπορεί να σας τον προμηθεύσει. Συγκρινόμενοι, οι 2 εκτυπωτές είναι ανόμοιοι. Η αντοχή και ποιότητα κατασκευής του Τ120 δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τον ΤΜ200. Οι ΤΜ200/Τ300 ουσιαστικά είναι αντίστοιχοι με το μεγαλύτερο μοντέλο HP Τ520. Πολύ σημαντικό υπέρ του ΤΜ200 είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιεί μελάνια 300 ml, χαμηλώνοντας έτσι σημαντικά το κόστος χρήσης (€/ml μελάνης). Συνημμένο θα βρείτε το specsheet του ΤΜ200. Ν. Κωστάκης ΕΡΓΟΣΥΣΤΕΜΣ Ε.Π.Ε HP Designjet Specialist HP Service Delivery Partner (LFP) Canon Authorized Reseller TM_200_205_datasheet.pdf
  5. Για plotter, αξίζει να να ρίξετε μια ματιά στο ************************
  6. Το δημόσιο αίσθημα και την εμπειρία τη γνωρίζω φίλε T-911. Όμως όταν υπάρχει βελτίωση στο service (όπως αυτό που γίνεται από το τέλος του 2007 στην ΗΡ και συνεχίζεται), δίκαιο είναι να το λέμε. Να λέμε και το καλό (όπως το ότι το onsite τώρα ισχύει για ΚΑΘΕ γωνιά της Ελλάδας, δεν ίσχυε πριν το τέλος 2007 - δεν γνωρίζω αν το κάνουν οι Canon/EPSON). Να λέμε και τα προβληματικά, καθώς έχουν να γίνουν ακόμα αρκετά. Αποκεντροποίηση του πιστοποιημένου/εξουσιοδοτημένου service από Αθήνα/Θεσσαλονίκη, πρώτα απ' όλα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι, από τεχνικής πλευράς, η επισκευή ενός plotter διαφέρει αρκετά από την επισκευή ενός απλού inkjet ή laser εκτυπωτή, για τα οποία υπάρχει κάποια εμπειρία ανά τη χώρα. Μιλώ και σαν κάτοικος εκτός των 2 μεγάλων αστικών κέντρων και της ηπειρωτικής Ελλάδας (Κρήτη). Θα μου επιτρέψεις, τέλος, να θεωρώ ότι ο λόγος που η ΗΡ κατέχει ως τώρα το 75% της συγκεκριμένης αγοράς είναι ότι έχει πολλούς πελάτες που έχουν αγοράσει στο παρελθόν ένα plotter HP και για 6, 8, 10 χρόνια το μηχάνημα δούλεψε τίμια και τους έβγαλε ψωμί. Όταν 3 στους 4 plotters ήταν ως τώρα ΗΡ, στατιστικά λογικό είναι και τα περισσότερα προβλήματα - "ιστορίες φρίκης" να αφορούν ΗΡ μηχανές. Όσο για τον ανταγωνισμό, συμφωνούμε: Εύχομαι να σηκώσει τον πήχυ της εξυπηρέτησης του επαγγελματία πελάτη ψηλά. Καλό Σαββατοκύριακο.
  7. Ο 500+ είναι τρέχον μοντέλο που παράγεται κανονικά. Η προσφορά στην οποία πρέπει να αναφέρεσαι έγινε ξανά πριν 4 μήνες, και πάλι πριν, και πάλι πριν. Ως διάδοχος του 500 είναι μια πλήρως εκσφαλματωμένη μηχανή. Για πολλούς η αξιοπιστία αυτή είναι και το πιο σημαντικό. Ο πελάτης της ΗΡ καλύπτεται από on site εγγύηση. Αν κάποιος πελάτης δεν εξυπηρετηθεί σωστά ή έγκαιρα μπορεί να ανοίξει παράπονο/διαμαρτυρία στην ΗΡ (όχι Ελλάς, τη μεγάλη) και είναι ΒΕΒΑΙΟ ότι θα δωθεί λύση απ' έξω που είναι κέρβεροι. Μιλάμε πάντοτε για εντός εγγύησης (αρχικής η επεκτεταμένης). Εκτός εγγύησης η κατάσταση όντως ποικίλει, ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται ο plotter και την εταιρία στην οποία θα αποτανθεί ο ιδιοκτήτης. Για περιοχές όπου η δυνατότητα υποστήριξης από τοπικές εταιρίες είναι περιορισμένη, η αγορά επέκτασης εγγύησης είναι μια πολύ καλή λύση. Είναι σίγουρο ότι η Canon δεν παράγει "κακά" μηχανήματα. Από την άλλη η ΗΡ κατέχει το 75% περίπου της αγοράς CAD/engineering. Τείνω να πιστεύω ότι όχι τυχαία. Σ' ευχαριστώ
  8. Η τρέχουσα σειρά 500+ της HP είναι αισθητά ταχύτερη από την αρχική 500 (που πλέον δεν παράγεται). Επιπλέον όφελος σε ταχύτητα, και ευχρηστία, δίνει η προσθήκη κάρτας δικτύου στον plotter. Για υψηλότερη ταχύτητα & μεγαλύτερη ανάλυση (χρήσιμη μόνο για εκτύπωση φωτορεαλισμών) υπάρχει ο Τ610. Η αρχική εγγύηση είναι 1 έτος on site και καλύπτει όλη την Ελλάδα (και στα πιο δυσπρόσιτα μέρη), με δυνατότητα επέκτασης σε 3, 4 ή 5 έτη. Κάνοντας μια έρευνα αγοράς, διαπιστώνεις ότι τις καλύτερες τιμές για τις σειρές αυτές είναι στην Ergosystems ΕΠΕ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.