Μετάβαση στο περιεχόμενο

Dorestis

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Dorestis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα. Παρακαλώ ενημερώστε με αν βάζω μειωτικό συντελεστη΄για ημιτελές αυθαιρετο (στα μπετά). Ευχαριστώ
  2. Συνάδελφοι καλημέρα και από μένα! Στο άρθρο 26, παρ. 3 του περιβόητου νόμου αναφέρει: "3.Δεν λαμβάνεται υπόψη ο μειωτικός συντελεστής της κύριας και μοναδικής κατοικίας, σύμφωνα με το πα- ράρτημα του παρόντος, εφόσον ο ιδιοκτήτης ή ο σύζυ- γος ή οποιοδήποτε από τα ανήλικα τέκνα αυτού έχει δι- καίωμα πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε κατοικία ή σε ιδανικό μερίδιο αυτής που πληροί τις στε- γαστικές ανάγκες της οικογένειάς του ή δικαίωμα πλή- ρους κυριότητας σε οικόπεδο οικοδομήσιμο ή σε ιδανικό μερίδιο οικοπέδου στο οποίο αντιστοιχεί εμβαδόν κτί- σματος που πληροί τις στεγαστικές του ανάγκες και βρί- σκονται σε δημοτικό ή κοινοτικό διαμέρισμα με πληθυ- σμό άνω των τριών χιλιάδων (3.000). Θεωρείται ότι πλη- ρούνται οι στεγαστικές ανάγκες, εφόσον το άθροισμα της συνολικής επιφάνειας που τους αντιστοιχεί υπερβαί- νει τα εβδομήντα (70) τ.μ.. Η επιφάνεια αυτή προσαυξά- νεται κατά τριάντα (30) τ.μ. για μέχρι δύο τέκνα και κατά είκοσι (20) τ.μ. για πάνω από δύο τέκνα, που βαρύνουν τον υπόχρεο ή τον άλλο σύζυγο." Μήπως μπορεί κάποιος να μου ξεκαθαρίσει αν ισχύει ο μειωτικός της μοναδικής και κύριας όταν υπάρχει συνιδιοκτησία συζύγων με τον έναν να το έχει ως μοναδική και κύρια, αλλά ο άλλος να έχει σε άλλη κατοικία υψηλή κυριότητα εξ αδιαιρέτου έτσι ώστε να του αναλογούν μόνο 25 τ.μ.. Πήρα τηλ στο ΤΕΕ αλλά δεν έβγαλα άκρη!
  3. Συνάδελφοι, καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικό με τα παραπάνω. Έχω μια περίπτωση άδειας προσθήκης α' ορόφου κατ'επέκταση του 2004που όμως δεν έχει θεωρηθεί για να πάρει Δ.Ε.Η. και Ε.Υ.Δ.Α.Π.. Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί. Ο ιδιοκτήτης θέλει να βάλει δικό του ρολόι νερού (μέχρι τώρα έχει κοινό με το ισόγειο). Από το ψάξιμο που έκανα είδα ότι θα πρέπει να θεωρήσει το στέλεχος της άδειας.Στην ολεοδομία μου είπαν ότι θέλουν κάποια δικαιολογητικά από τους μηχανικούς που την εξέδωσαν. ερώτηση α. Ξέρετε αν ο ιδιοκτήτης έχει κάποιο πρόστιμο λόγω μη θεώρησης εντός 6 ετών; ερώτηση β. μπορώ να προχωρήσω εγώ τη θεώρηση της άδειας χωρίς να έχω καμία συμμετοχή στην μελέτη ή την επίβλεψη; ευχαριστώ!
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα, έχω μία τακτοποίηση αυθαιρέτου και θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί σοφίτα ( μέσο ύψος 1.85 και max 2.40) να δηλωθεί μόνο τμηματικά (μερικώς) ως βοηθητικός χώρος, παρόλο που διαθέτει υπνοδωμάτια. Μελετώντας τον Κτιριοδομικό μπερδεύομαι περισσότερο. Στον διαχωρισμό-προσδιορισμό κύριας ή βοηθητικής χρήσης αναφέρει μόνο ελάχιστα ύψη. Συγκεκριμένα: Μπορώ να δηλώσω για το τμήμα της σοφίτας με ύψος <2.40 ότι είναι βοηθητικός χώρος και για το υπόλοιπο που είναι ίσο με 2.40(!) ότι είναι κύριας χρήσης ή μήπως σοφίτα και κύρια χρήση δεν συμβιβάζονται; ευχαριστώ προκαταβολικά
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.