Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Mscivil

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Mscivil's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, Είμια 5ετης φοιτητης στο τμήμα Πολιτικων Μηχανικών Α.Π.Θ. Πολιτικος μηχανικος ήθελα να γίνω απο την β Γυμνασιου ( δεν έχω πατερα η μητέρα μηχανικό, απλώς έβλεπα την εκπομπη υπερκατασκευες στον Σκαι και μου αρεσε ο τροπος με τον οποιο δουλευαν οι μηχανικοι, πως εβρισκαν λυση σε ολα τα προβληματα κτλ). Η επιλογή μου δεν με απογοητευσε. Το αντικειμενο ειναι συναρπαστικό για οποιον θέλει να μάθει πράγματα και κυριολεκτικά σου ανοιγει τους οριζοντες και βλέπεις τον κόσμο με άλλο μάτι. λΕχω φιλους Μηχανολογους και Ηλεκτρολογους. Η Μηχανολόγοι έχουν τα λιγότερα μαθηματα (48 εναντι 60 σε πολιτικους και ηλεκτρολογους) αλλά εχουν το πιο ευρυ γνωστικό αντικειμενο. Η Μηχανολογια πιστευω οτι έχει το μεγαλυτερο φασμα, γιαυτο και στην σχολή κανουν πολυ γενικά μαθηματα. Οι ηλεκτρολογοι είναι άλλη φαση. Πολιτικοι και μηχανολογοι εχουν κοινο υποβαθρο (μαθηματικά, στατική και κυριως πολύ Αντοχή Υλικών) ενω οι ηλεκτρολογοι εχουν περισσότερα μαθηματατικά και ασχολουνται με ηλεκτρονική κυκλώματα πολλους αλγοριθμους και επιστημη υπολογιστων. Φιλος μου μου ειπε οτι στο βασικό κυκλο σπουδων εχει πολυ λιγα μαθηματα με ενεργεια αρα εκτος και αν παρεις ειδικευση δεν θα δεις πολλά. Αποψη μου, μπες και δες καταλογο μαθηματων φαντασου τον εαυτο σου σε 20 χρονια, μπες δες βιντεο στο Youtube για το τι κανει η καθε ειδικοτητα. Ειμαι της άποψης οτι You can't go wrong with engineering. Δεν ειμαι στη αγορα εργασιας αλλά οταν υπάρχει κρίση, υπάρχει για όλες τις ειδικοτητες πιστευω. Να εχεις υποψην πάντως ότι στο εξωτερικό, με βαση οσα διαβαζω θα γίνει μπουμ σε ζητηση για Πολιτικους Μηχανικους. Αυτο γιατι πολλά έργα υποδομής (γεφυρες, δρομοι κτλ) που χτιστηκαν πριν απο 40 χρονια σε ανεπτυγμενες χώρες ( Γερμανια , ΗΠΑ ) κλείνουν σιγα σιγα τον κυκλο ζωης τους. Το πιο προσφατο Job Report για τις ΗΠΑ, έχει τον Κλαδο Υγειας ( Health Care) και τον κλάδο Κατασκευων ( Construction ) ως τους πιο καυτους κλάδους με ετησια αυξηση σε ζητηση περι το 10% ( νομιζω ). Μεγαλο μεριδιο σε αυτην την πίτα θα έχουν οι πολιτικοι μηχανικοί. Αν θες επιπλεον πληροφοριες για το τμημα μαθηματα κτλ μην διστασεις να μου στειλεις μηνυμα .
  2. Καλησπέρα σε όλους, Είμαι φοιτητής στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ και πρέπει να επιλέξω τομέα εξειδικευσης. Βρίσκομαι ανάμεσα στον Γεωτεχνικό Τομέα και τον Κατασκευαστικό ( Τομέας Επιστήμης και Τεχνολογιας Κατασκευών). Η αλήθεια είναι πως ο Κατασκευαστικός, ίσως και λόγω Ιστορίας, έχει το γόητρο του. Εντούτοις, απο όσα μου έχουν πει συνάδελφοι, τα μαθήματα είναι απογοητευτικά στο τομέα και παρωχημένα ( έτσι μου είπαν αρκετοί). Αντιθέτως, στο Γεωτεχνικό πέραν του ότι τον βρίσκω εξίσου ενδιαφέρον, είμαστε και πολλοί λίγοι ( ενδεικτικά 5-10 άτομα επιλέγουν Γεωτεχνικό στα 250 ). Απο άποψη αγοράς εργασίας και αντικειμένου τι πιστευετε; Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό (μεταξύ μας στη Ελλάδα, ίσως λίγη σημασία έχει μιας και η κατασταση έχει ως έχει ). Σκεφτόμουν παράλληλα πως ίσως με τον Γεωτεχνικό θα ήταν και πιο εύκολη η μεταβαση και με κάποιο μαστερ, σε Petroleum Engineering ( Drilling etc). Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.
  3. Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο περίπου στοιχίζει σήμερα ο χάλυβας οπλισμού σκυροδέματος ανά τόνο.
  4. Μάλιστα. Μπορείτε να μου ορίσετε ποιο εμβαδόν θεωρούμε ως υπέρβαση δόμησης η από που μπορώ να μάθω; Και επίσης απο που μπορώ να βρω τους διάφορους συντελεστές( δόμησης κάλυψης κτλ) για την περιοχή;
  5. Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί και πρέπει να γίνει ρύθμιση για κατοικίες που χτίστηκαν την περίοδο 1960-67. Η ερώτηση μου αφορά για σπίτι χτισμένο σε οικόπεδο εντός σχεδίου απλός για την ανέγερση του δεν έχει βγει καμία οικοδομική άδεια.
  6. Κατηγορία και δόνηση εντάξει κάτι θα κάνουμε...έγινε, τουλάχιστον απορρίπτω το 50Χ50 του μάστορα ! Το πιστεύω ότι δεν είναι τόσο απλά αλλά αλλά δεν είμαστε σε θέση για περαιτέρω ανάλυση...ευχαριστώ πάντως!
  7. Ωραία το ύψος, οι άλλες δύο διαστάσεις?
  8. Όντως έχεις δίκιο, αλλά ώντας δευτεροετής πλέον φοιτητής (μόλις ολοκλήρωσα το πρώτο έτος ) τα πάω καλύτερα στα μαθηματικά παρά στη στατική ...έδωσα τις τρείς διαστάσεις του φορέα (ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο ), αλήθεια τι άλλο έπρεπε να δώσω ( για να έχω και εγω μια ιδέα)... Και όσον αφορά τα μελτέμια, εντάξει δεν έχει ανέμους η περιοχή , απλώς ο λόγος που έκανα το θέμα είναι ότι ο μάστορας λέει θα φτιάξει τα θεμέλια 'εμπειρικά ' ξέρω εγώ μου λέει 50Χ50 και 10 cm ύψος...και είπα μήπως υπάρχει μια πιο τεκμηριωμένη άποψη...
  9. Συμφωνώ απόλυτα! Εγώ θα έριχνα μια πλάκα και πάνω μεταλλική κατασκευή αλλά αν ο ιδιοκτήτης θέλει μπετό τι να του πώ...εγώ στο περίπου θέλω να μάθω τις διαστάσεις που πρέπει να έχουν για να είμαι ασφαλής, σιγα την κατασκευή που θα κάνω και υπολογισμούς
  10. Καλησπέρα, θέλω να κατασκευάσω ένα κιόσκι το οποίο θα αποτελείται απο πέντε κολώνες (η μία ήδη υπάρχει)οι οποίες αφού κατασκευαστούν θα τοποθετηθεί πάνω τους μια ξύλινη οροφή και κεραμίδια. Οι διαστάσεις τους είναι 35Χ35 και ύψος 2 μέτρα. Θα ήθελα να ρωτήσω ποιες πρέπει να είναι οι διαστάσεις των βάσεων των κολονών.
  11. Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Απ ότι κατάλαβα αυτό που καθιστά ακατόρθωτη την εισαγωγή μου είναι μάλλον το θέμα της γλώσσας καθώς σε 2 χρόνια δεν νομίζω πως μπορώ να φτάσω σε αυτό το επίπεδο.Όσον αφορά τις απαιτήσεις της σχολής, νομίζω πως ένας καλός Έλληνας φοιτητής πολυτεχνείου μπορεί να τις πιάσει καθώς το εξαιρετικό επίπεδο μαθηματικών είναι αυτό που μετράει και σε αυτόν τον τομέα προετοιμαζόμαστε καλά. Η ECP με ενδιαφέρει εξίσου καθώς έχει ένα παρόμοιο πρόγραμμα 'γενικού μηχανικού'. Εντούτοις δεν έχω καταλάβει ποια είναι η διαφορά των δύο προαναφερθέντων ιδρυμάτων?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.