Μετάβαση στο περιεχόμενο

dpapdpap

Members
  • Περιεχόμενα

    99
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

File Comments δημοσιεύτηκε από dpapdpap

  1. Σ/λφε είναι (πιθανότατα) θέμα ανάλυσης οθόνης. Μέχρι 1920χ1080 που είναι δοκιμασμένο, δεν υπάρχει επικάλυψη. Σε μεγαλύτερη ανάλυση δεν το ξέρω.

    Επειδή όμως είναι πολύ παλιά εφαρμογή δεν είμαι σε θέση αυτή την στιγμή να το ψάξω. Μπορείς να το ξεπεράσεις στα "τυφλά" κλικάροντας πρώτα στο κελί "υψόμετρο" και με το Shift+ΤΑΒ να μετακινηθείς στο προηγούμενο κελί όπου θα βάλεις (στα τυφλά) την απόσταση. 

    Μια άλλη εναλλακτική είναι να δοκιμάσεις ανάλυση μέχρι 1920χ1080

    Σε κάθε περίπτωση ενημέρωσέ με

  2. Συν/σα ευχαριστώ για τα ευγενικά σου σχόλια.
    Δεν είμουν σίγουρος ότι το πρόγραμμα θα είχε ενδιαφέρον, δεδομένου ότι όλοι σχεδόν δουλεύουν με AUTOCAD κλπ σχεδιαστικά, και γι' αυτό η έκδοση είναι λιτή.

    Αφού βλέπω ότι χρειάζεται, τουλάχιστον σε μερικούς, θα το βελτιώσω και θα ενσωματώνω διαρκώς όσες παρατηρήσεις μου υποδειχθούν.

    Μπορώ να προσθέσω δυνατότητα να διαβάζει DXF αρχεία ώστε αν κάποιος έχει ήδη το σχέδιο σε DXF να το φορτώνει κατευθείαν χωρίς πληκτρολογήσεις. Θέλω όμως να μου στείλεις ένα μικρό DXF ώστε να δω την ολοκληρωμένη δομή του (εγώ έχω μόνο περιορισμένη γνώση του).

    Επίσης δουλεύω πάνω στην εκτύπωση. Σε επόμενη έκδοση θα έχω αρκετές βελτιώσεις.

    Χαρά μου να γίνομαι χρήσιμος έστω και παλαίμαχος

    • Like 1
  3. Αυτό ήδη το έχω προσθέσει στην νεότερη έκδοση με τη διαφορά ότι χρησιμοποιώ ΤΑΒ για διαχωρισμό και όχι κόμμα όπως εσύ (γιατί το κόμμα συνήθως χρησιμοποιείται σαν διαχωριστικό δεκαδικών).

    Θα το τροποιποιήσω ώστε να βλέπει και το κόμμα σαν διαχωριστικό αφού, όπως βλέπω, χρησιμοποιείς την τελεία σαν διαχωριστικό δεκαδικών

    • Like 1
  4. 9 hours ago, thomas said:

    Εισαγωγή σημείων P,x,y,h,desc θα βοηθούσε αν υποστήριζε . 

    Επειδή δεν ξέρω αυτή τη μορφή δεδομένων, δώσε μου πληροφορίες και ίσως ένα αρχείο με δεδομένα αυτής της μορφής και θα δώ τί μπορώ να κάνω

  5. 3 hours ago, jb007aa said:

    Καλή χρονιά σας εύχομαι. Εξαιρετικό πρόγραμμα, παρατήρησα όμως ότι τα άρθρα ΑΤΗΕ δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο τα ΗΛΜ. Υπάρχει περίπτωση να προστεθούν?

    Ευχαριστώ.

    Θα τα βρείτε στην επιλογή "άρθρα παλιά" πάνω δεξιά στην οθόνη (αντί για "αρθρα ΝΕΤ" επιλέξτε "αρθρα παλιά")

    καλή χρονιά επίσης και ευχαριστώ για τα ευγενικά σας λόγια

    • Upvote 2
  6. 3 hours ago, XRYSIA said:

    Εγκατέστησα το πρόγραμμα και πραγματικά έχετε κάνει πολύ όμορφη δουλειά.

    Έχω όμως ένα θέμα με την εισαγωγή τιμών. Δεν δέχεται με τίποτα κόμμα ή τελεία (Ελληνικά ή Αγγλικά). Οποιαδήποτε συμβουλή δεκτή.

    Μήπως στις ρυθμίσεις σας ("περιοχή" ή "Region") έχετε αφήσει την αρχική (αγγλική) ρύθμιση που χρησιμοποιεί την τελεία σαν διαχωριστικό δεκαδικών ? αν ναι, τότε αλλάξτε σε κόμμα

  7. Ναι, δουλεύει σε όλες τις εκδόσεις (μέχρι και 10/64). 

    Το zip αρχείο περιέχει δύο αυτοαποσυμπιεζόμενα (.exe) αρχεία

    Το πρώτο (instDiat.exe) εγκαθιστά το πρόγραμμα

    Το δεύτερο (textDiat.exe) εγκαθιστά ένα δοκιμαστικό αρχείο (demo)

    ΣΗΜ. Τα antivirus ίσως δείξουν ότι τα αρχεία είναι επικίνδυνα. Μη δώσεις σημασία. Είναι απόλυτα καθαρά.

    • Thanks 1
  8. On 16/9/2018 at 10:42 ΠΜ, topoasimakis said:

    Γεια σας.

    Δουλεύοντας το πρόγραμμα έχω παρατηρήσει τα εξής:

    1. Στην ενιαία αυξομείωση των υψομέτρων μια επιφάνειας διατομής εάν επιλέξω την επιλογή "ΝΑΙ" γίνεται η αυξομείωση σε όλες τις διατομές του έργου χωρίς κανένα πρόβλημα. Σε αντίθετη περίπτωση εάν επιλέξω "ΟΧΙ" προκειμένου να γίνει η αυξομείωση μόνο σε συγκεκριμένη διατομή μου βγάζει μήνυμα λάθους "invalid floating point" και παραμένει στην οθόνη το πράσινο πλαίσιο υπολογισμού χωρίς καμία ενέργεια από το πρόγραμμα.

    2. Κατά την εισαγωγή δεδομένων, με όλο τον σεβασμό μου προς εσάς ,έχω να σας  προτείνω τις παρακάτω βελτιώσεις:

        α. Να υπάρχει η δυνατότητα μετά την εισαγωγή του υψομέτρου ενός σημείου  η μετάβαση στο επόμενο σημείο για την εισαγωγή των δεδομένων, να γίνεται  και  με "ΕΝΤΕR"  και όχι μόνο με "ΤΑΒ".  Η εισαγωγή θα διευκολύνονταν περισσότερο.

      β. Να μην υπάρχει η δυνατότητα επέμβασης από τον χρήστη στην στήλη "αποστάση μεταξύ"  (θα μπορούσε να είναι κλειδωμένη για τον χρήστη), έτσι ώστε να αποφεύγονται μηνύματα λάθους στην περίπτωση επέμβασης στην στήλη από λάθος του χρήστη.

       

    Το (1) διορθώθηκε, το (2α) έγινε και το (2β) έγινε με την προσθήκη κουμπιού που εναλλάσσει την εισαγωγή αποστάσεων από άξονα σε μεταξύ και αντίστροφα

    ΥΓ. Την προσθήκη της δυνατότητας να εισάγει στοιχεία από TXT ή XLS δεν την πρόσθεσα για λόγους προγραμματισμού. Ο κώδικας είναι πολύ παλιός και μπάλωνε-μπάλωνε έχει γίνει κουρελού. Οπότε νέες προσθήκες σ' αυτή την έκδοση δεν είναι εύκολες (ίσως και επικίνδυνες για την λειτουργικότητα). Έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω ολοκληρωτικά νέα έκδοση (4.0). Όταν έχω κάποια λειτουργική version θα την ανεβάσω

  9. Συνάδελφε, το έχω ξαναγράψει και το επαναλαμβάνω : είναι τιμή μου να μου γράφουν οι χρήστες παρατηρήσεις, συμβουλές, προτάσεις καθώς και οποιαδήποτε καλόπιστη κριτική (όσο έντονη κι αν είναι). Αυτό πιστεύω ότι είναι και το πνεύμα που πρέπει να συνοδεύει οποιοδήποτε βοήθημα στους συναδέλφους. Διαφορετικά δεν θα είναι ανιδιοτελής προσφορά  αλλά .....  Άρα μην "απολογείσαι" για τις προτάσεις-υποδείξεις σου.

    Στην ουσία τώρα.

    Ζητάω χρονική ανοχή λίγων ημερών (λόγω ανελαστικών υποχρεώσεών μου) για να φτιάξω την επόμενη έκδοση που θα καλύπτει και τα προβλήματα που εντόπισες αλλά και τις υποδείξεις που έκανες.

    Για την περίπτωση της "απόστασης μεταξύ", το καλύτερο θα ήταν να μπεί ένα checkBox που θα καθορίζει τον τρόπο εισαγωγής (βάσει συντεταγμένης X ή βάσει διαφορών μεταξύ) επειδή, όσοι δουλεύουν με κορδέλα, συνήθως μετρούν διαφορές μεταξύ σημείων.

     

    ΥΓ. και για να γελάσουμε λίγο, κάποτε πριν φτιάξω το πρόγραμμα, έδωσα οδηγίες στη σχεδιάστρια για το πώς θα φτιάξει το πινακάκι της μηκοτομής. Της είπα "στην πρώτη σειρά θα βάλεις τον α/α, στην δεύτερη το υψόμετρο, στην τρίτη την απόσταση μεταξυ και στην τέταρτη τη χιλιομετρική απόσταση κλπ". Με ρωτάει " μεταξύ ?". Ε, ναί της λέω "μεταξύ" και αστειευόμενος "με τραίνο, καράβι, αυτοκίνητο κλπ"

    Όταν παρέλαβα το σχέδιο (τέλειο) και αφού τελείωσα τον έλεγχό του, τυχαία κοίταξα και τους τίτλους των σειρώ του πίνακα. Σπάνια το κοίταζα αυτό λόγω τυποποιημένης. Και τί βλέπω !

    Τίτλος σειράς : "Με ταξί, με τραίνο, καράβι, αυτοκίνητο κλπ" !!

    Δεν το έκανε για να με τρολάρει. Αν και εμπειρότατη σχεδιάστρια, όπως μου "εξομολογήθηκε", δεν πήγε το μυαλό της στο "μεταξύ".

    • Like 1
    • Upvote 1
  10. Λοιπόν :

    1. Αποφάσισα να προσθέσω την δυνατότητα εισαγωγής στοιχείων μέσω αρχείου, για να διεκολυνθούν όσοι βρίσκουν πιο εύκολο να γράφουν τα δεδομένα σε κάποια συγκεκριμένη σειρά από το να τα πληκτρολογούν μέσω του προγράμματος. Φυσικά θεωρώ ότι μέσω του προγράμματος είναι πιο εύκολη και πιο εποπτική η καταχώρηση.

    2. Αφού δεν προτάθηκε κάποια άλλη μορφή γραφής των δεδομένων (ίσως κάποια από το όργανο καταγραφής), θα ακολουθήσω αυτή που χρησιμοποιώ στην εξαγωγή σε XLS με την διαφορά ότι το αρχείο θα είναι TXT και, ως διαχωριστικό στηλών θα χρησιμοποιείται ο χαρακτήρας #9 (tab) και ως διαχωριστικό γραμμών ο #13 (return/enter).
    Αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι, το αρχείο .TXT, θα μπορεί να ανοιξει και να συμπληρωθεί/διορθωθεί και από κειμενογράφο TXT αλλά και από το excel χωρίς διαφορά. 

    Σε λίγες μέρες, εκτός απροόπτου, θα ανεβάσω νέα έκδοση με την προσθήκη αυτή.

    • Upvote 1
  11. Είναι σχετικά εύκολο να γίνει αλλά... πρέπει να συμφωνηθεί συγκεκριμένη μορφή και διάταξη των δεδομένων στο αρχείο. Για να πάρεις μια ιδέα, κάνε εξαγωγή των δεδομένων του αρχείου τεστ (στην πρώτη καρτέλα, κλικ στο εικονείδιο). Τα δεδομένα θα εξαχθούν σε αρχείο XLS.

    Αυτή τη μορφή μπορεί να έχει κι το αρχείο εισόδου (είτε σε XLS είτε σε TXT με διαχωριστικό tab) 

    Πές μου τη γνώμη σου

     

  12. Ένα σημείο, που θα το τακτοποιήσω σύντομα (ελπίζω!) είναι ότι στο DXF οι διατομές σχεδιάζονται η μια δίπλα στην άλλη πράγμα που δεν είναι καλό για την εκτύπωση μέσω ACAD (προβλέπεται όμως εκτύπωση μέσω του προγράμματος). 

    Θα προσθέσω λοιπόν δυνατότητα επιλογής "στοιβαγμένης" σχεδίασης (ανά 1-2-3 κλπ διατομές).

  13. Τα δυο εκτελέσιμα που περιέχονται στο αρχείο zip (instDiat.exe & testDiat.exe), είναι τα αρχεία εγκατάστασης και όχι εκτέλεσης του προγράμματος. Πρέπει να τα εκτελέσεις και τα δύο ώστε να εγκατασταθεί το πρόγραμμα (στον φάκελο δίσκος:\softway\bin  δίσκος:\softway\diatomes).

    Μετά θα δημιουργηθεί στο desktop ένα εικονίδιο που θα τρέχει το πρόγραμμα.

    • Upvote 2
  14. καλησπερα κατεβασα την τελευταια εκδοση αλλα αφου κανω εχτρακτ και ανοιγω με safe mode δεν μου εμφανιζει τιποτα πιο πανω διαβασα οτι οφειλεται στσ 64βιτα μονο σε 32 δουλευει ??

     

    ευχαριστω 

    Δουλεύει σε κάθε έκδοση 32/64 μέχρι και Win8.

    Το πρόβλημα θα οφείλεται σε κάτι άλλο. Όταν λες δεν εμφανίζει τίποτε τι εννοείς ? μήπως το antivirus σου το κόβει ?

  15. Εχω κάνει εγκατάσταση σε windows xp 32b και βλέπω οτι δεν χωρά στην οθόνη η εφαρμογή . Υπάρχει κάτι που δεν έγινε σωστά ή χρειάζεται κάποια ρύθμιση .Κατα τα άλλα δείχνει πολύ καλή εφαρμογή .Ευχαριστώ

    πιθανότατα έχεις ορίσει μέγεθος γραμματοσειράς των windows μεγαλύτερη από τα 96dpi που είναι η συνηθισμένη και βάσει της οποίας έχει σχεδιαστεί το πρόγραμμα. Κάνε ενα έλεγχο και πες μου

  16. Βελτίωσα την εξαγωγή σε DXF . Βέβαια ακόμα η μορφή του σχεδίου είναι βοηθητική για έλεγχο και όχι για εκτύπωση πλήρους σχεδίου. Θα μπορούσε να γίνει κι αυτό σε κάποια επόμενη βελτίωση, αν ξεπεράσω την δυσκολία καθορισμού παραμετροποίησης (γραμματοσειρές, πάχη γραμμών, διαστάσεις σχεδίου κλπ). Αν νομίζει κάποιος ότι χρειάζεται, ας μου στείλει (με pm καλύτερα) τι χρειάζεται και θα το εξετάσω.

  17. Ευχαριστώ για την άμμεση απάντηση.Ακριβώς όπως ανέφερες, σε αυτή τη φάση χρειάζεται μόνο για έλεγχο απο την επιβλέπουσα αρχή πριν προβούμε σε τελική εκτύπωση.Πρόκειται για ιδιωτικό έργο

    Αρχισα ήδη να εμπλουτίζω την μεταφορά σε DXF (πχ. πινακίδα). Στην τρέχουσα έκδοση, υπάρχει και κάποιο λάθος που διόρθωσα. Αυτή την εβδομάδα, πιστεύω να βρω χρόνο να την ολοκληρώσω.
  18. Υπάρχει κάποια δυνατότητα όταν ανοίγουμε το DXF αρχείο να εμφανίζονται οι διατομές κανονικά και όχι μία άσπρη γραμμή;

    Όπως απάντησα και πιο πάνω, η εξαγωγή σε DXF, γίνεται μόνο για διευκόλυνση του ελέγχου από την ελέγχουσα υπηρεσία. Γι' αυτή τη δουλειά, αρκεί η μορφή που εξάγει τώρα. Η πλήρης εξαγωγή θέλει αρκετή δουλειά, αλλά όπως προείπα πιο πάνω, ευχαρίστως θα την διαθέσω αν δω ότι το χρειάζονται αρκετοί συνάδελφοι. Προς το παρόν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μόνο δύο :(

    Όμως το πρόγραμμα καλύπτει νομίζω όλες τις ανάγκες σχεδιασμού. Σε τι θα ωφελούσε η πλήρης εξαγωγή ? Στην εκτύπωση σε plotter, φαντάζομαι. Αν ναι, δώσε μου κάποιες πληροφορίες (μήκος, πλάτος χαρτιού).

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.