Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

alextopogr

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Χανιά
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

alextopogr's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σημειώνεται ότι ο παραπάνω χώρος σύμφωνα με το διάγραμμα κάλυψης της οικοδομικής άδειας, είναι εντός κάλυψης, και το περίγραμμα του αποτελείται από τοιχοποιία, δοκούς και υποστυλώματα που έχουν μετρήσει στη δόμηση. Δεν έχει υπολογιστεί στον συνολικό όγκο, όμως σύμφωνα και με την παρ. 4 της εγκυκλίου 8/15-6-10, ο πραγματικός όγκος, που καλύπτει ένα κτίριο είναι διαφορετικό μέγεθος από το συντελεστή όγκου και τους χώρους που προσμετρώνται σ’ αυτόν. Γι'αυτό ρωτάω εάν μπορούμε να τον θεωρήσουμε εντός κελύφους. Ευχαριστώ.
  2. Δέν έχουν μετρήσει οι χώροι στη δόμηση, αλλά μόνο τα δοκάρια και τα υποστηλώματα. Τελικά υπήρχε υπόλοιπο Η/Χ, απλά ήθελαν να τα δείξουν στη μελέτη σαν ξεσκέπαστα. Ευχαριστώ πολύ όλους όσους απάντησαν, αύριο θα προσπαθήσω να διεκδικήσω να μου τους ρυθμίσουν από την πολεοδομία, όπως αρχικα μου είχαν πε πως γίνεται και όχι να μου λένε πως δεν ρυθμίζονται επειδή είναι πέργκολες.
  3. Ευχαριστώ πολύ Πέτρο, το πρόβλημα μου όμως είναι πως η πολεοδομία έχει αντίθετη γνώμη, αν και μου είχαν πει αρχικά πως ρυθμίζεται και κατέθεσα φάκελο με παράβολο και αμοιβή. Θέλω να διευκρινήσω ξανά όλα τα στοιχεία: η οικοδομή κολάει στο όριο και στον 3ο όροφο, ο οποίος έχει λιγότερη δόμηση καθως δημιουργείται αυτος ο ανοικτός χώρος, ο οποίος έχει μάλιστα και τοίχους από τις 2 πλευρές και τα υποστηλώματα και δοκάρια όπως και στους κάτω ορόφους έχουν μετρήσει στη δόμηση. Είναι ασκέπαστος και στο Δ.Κ. δεν έχει μετρήσει στον όγκο (σωστά ή λάθος δεν ξέρω), επίσης υπήρχε υπόλοιπο Η/Χ και απορώ γιατί δεν το είχαν καταχωρίσει σαν Η/Χ να μην έχω αυτό το πρόβλημα τώρα. Μάλλον θα χρειαστεί να κάνω κάποιο ερωτημα στο Υπουργείο. Τί γνώμη έχετε?
  4. Το γεγονός ότι μετρήσανε στη δόμηση τα δοκάρια δεν τα εντάσει εντός του κελυφους; Σημειώνεται ο ανοιχτος χώρος (από επάνω και από μπροστά) έχει και τοιχοποιία στις 3 πλευρές.
  5. Είναι ανοιχτός χώρος δίπλα από κατοικία (δεν είναι Η/Χ προφανώς γιατί είχαν εξαντληθει στην άδεια, αλλά είναι ξεσκέπαστος στον τελευταίο όροφο) κάτι σαν πέργκολα από μπετόν με τη διαφορά ότι συνεχίζονται τα υποστηλώματα και δοκάρια όπως στους κάτω ορόφους και αυτά είναι που έχουν μετρήσει στη δόμηση. όχι όλοκληρος ο χώρος. Δεν έχει μετρήσει στον όγκο στο ΔΚ, όμως αυτό που ρωτάω συγκεκριμένα είναι εάν μπορεί να θεωρηθεί μέσα στο κέλυφος, όπως περιγράφω παραπάνω με το νόμο. (και οι πυλωτές δεν μετράνε στον όγκο στο ΔΚ, αλλά είναι μέσα στο κέλυφος). Παρακαλώ απαντήστε εάν γνωρίζετε. Ευχαριστώ.
  6. Ευχαριστώ όσους απάντησαν και διευκρινίζω: Είναι ανοιχτός χώρος δίπλα από κατοικία (δεν είναι Η/Χ προφανώς γιατί είχαν εξαντληθει στην άδεια, αλλά είναι ξεσκέπαστος στον τελευταίο όροφο) κάτι σαν πέργκολα από μπετόν με τη διαφορά ότι συνεχίζονται τα υποστηλώματα και δοκάρια όπως στους κάτω ορόφους και αυτά είναι που έχουν μετρήσει στη δόμηση. όχι όλοκληρος ο χώρος.
  7. Είναι ανοιχτός χώρος δίπλα από κατοικία (δεν είναι Η/Χ προφανώς γιατί είχαν εξαντληθει στην άδεια, αλλά είναι ξεσκέπαστος στον τελευταίο όροφο) κάτι σαν πέργκολα από μπετόν με τη διαφορά ότι συνεχίζονται τα υποστηλώματα και δοκάρια όπως στους κάτω ορόφους και αυτά είναι που έχουν μετρήσει στη δόμηση. όχι όλοκληρος ο χώρος.
  8. Δεδομένα: Σύμφωνα με το Ν.3843/10, ρυθμίζονται οι χώροι που έχουν προκύψει από υπερβάσεις δόμησης και αλλαγή χρήσης μέσα στο περίγραμμα του εγκεκριμένου όγκου νομίμως υφιστάμενου κτιρίου. Εγκεκριμένος κτιριακός όγκος είναι το κέλυφος του κτιρίου που φαίνεται στην οικοδομική άδεια από το δάπεδο του υπογείου μέχρι το δώμα ή την στέγη. Σε αυτόν συμπεριλαμβάνονται οι ημιυπαίθριοι χώροι, οι χώροι pilotis, οι αρχιτεκτονικές προεξοχές, τα πατάρια, οι κλειστές θέσεις στάθμευσης, τα υπόγεια (που δεν έχουν ξεθαφτεί), οι σοφίτες (που δεν υπερβαίνουν τον εγκεκριμένο όγκο), ο μηχανολογικός όροφος, οι χώροι των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, η αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων, φωταγωγοί ή άλλοι ανοιχτοί χώροι που προσμετρώνται στην κάλυψη (πχ δεξαμενές). Ερώτημα: Συμπεριλαμβάνεται στο κέλυφος του κτιρίου ανοιχτός χώρος στον τελευταίο όροφο, εντός κάλυψης, του οποίου το περίγραμμα αποτελείται από υποστηλώματα και δοκάρια που έχουν μετρήσει στη δόμηση;
  9. Δεδομένα: Σύμφωνα με το Ν.3843/10, ρυθμίζονται οι χώροι που έχουν προκύψει από υπερβάσεις δόμησης και αλλαγή χρήσης μέσα στο περίγραμμα του εγκεκριμένου όγκου νομίμως υφιστάμενου κτιρίου. Εγκεκριμένος κτιριακός όγκος είναι το κέλυφος του κτιρίου που φαίνεται στην οικοδομική άδεια από το δάπεδο του υπογείου μέχρι το δώμα ή την στέγη. Σε αυτόν συμπεριλαμβάνονται οι ημιυπαίθριοι χώροι, οι χώροι pilotis, οι αρχιτεκτονικές προεξοχές, τα πατάρια, οι κλειστές θέσεις στάθμευσης, τα υπόγεια (που δεν έχουν ξεθαφτεί), οι σοφίτες (που δεν υπερβαίνουν τον εγκεκριμένο όγκο), ο μηχανολογικός όροφος, οι χώροι των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, η αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων, φωταγωγοί ή άλλοι ανοιχτοί χώροι που προσμετρώνται στην κάλυψη (πχ δεξαμενές). Ερώτημα: Συμπεριλαμβάνεται στο κέλυφος του κτιρίου ανοιχτός χώρος στον τελευταίο όροφο, εντός κάλυψης, του οποίου το περίγραμμα αποτελείται από υποστηλώματα και δοκάρια που έχουν μετρήσει στη δόμηση;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.