Jump to content

FouksMechMech

Core Members
 • Content Count

  362
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

FouksMechMech last won the day on October 12 2014

FouksMechMech had the most liked content!

Community Reputation

72 Καλή

2 Followers

About FouksMechMech

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Χανιά
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Έστω λοιπόν ότι βρίσκουμε άκρη με τη ΔΕΔΔΗΕ και τους ενημερώνουμε ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ για την ένδειξη του μετρητή. Με τον τρόπο αυτό "γλυτώνουμε" τις κλίμακες ?
 2. Εγώ πάλι, που έχω ενδοδαπέδιο, Α/Θ, και χρονοθερμοστάτες, έχω setpoint 20.5 oC τη μέρα και 21.0 oC τη νύχτα, ώστε να "εκμεταλλεύομαι" τη χαμηλή τιμή του νυχτερινού. Μπορώ λοιπόν να σας πω, ότι, κατά μέσο όρο (όλο το χρόνο) καταναλώνω 8 kWh για το σπίτι (4μελής οικογένεια) και όταν λειτουργώ θέρμανση / ψύξη (το επόμενο θα είναι το 1ο καλοκαίρι που ΔΕ θα βάλω δροσιμό στο πάτωμα γιατί έβαλα FC), καταναλώνω κατά μέσο όρο 20 kWh για τη θέρμανση και 25 για δροσισμό-δαπεδοψύξη) εκ των οποίων 5-8 ημερήσιες και οι υπόλοιπες νυχτερινές. Να κλαίω ή να γελάω...? Ερώτηση, τελικά η ΔΕΗ θα στέλνει μηνιαίο λογαριασμό (άρα εκκαθαριστικό κα΄θε 2 μήνες αντί για κάθε 4 ???)
 3. Είναι πολύ απλή. Θα έπρεπε να μπορείς να την κάνεις σε 5'.
 4. @anthouklis Τα 550 ευρώ, αφορούν τη θέρμανση ΜΟΝΟ ? Μου φαίνονται κάπως αρκετά για 110 τετραγωνικά καλά μονωμένα. Δε γνωρίζω βέβαια σε ποια περιοχή είσαι. Εγώ με 200 τετραγωνικά στα Χανιά, με καλές (θα μπορούσα να πω) μονώσεις, πέρυσι που έκανε καλούτσικο χειμώνα, έκαψα - για τη θέρμανση μόνο - 520 ευρώ (στο περίπου αν θυμάμαι καλά). Ενδοδαπέδιο και Α/Θ @margisam Τι προσπαθείς να επιτύχεις? Πόσο είναι το κόστος σου τώρα, και που στοχεύεις να το πας? Και με τι κόστος επένδυσης? Μήπως θα ήταν καλύτερο, να διαθέσεις τα χρήματά σου για κάποια βελτίωση της μόνωσης ? Δεν ξέρω σε τι βαθμό μπορούν τα ηλιακά να καλύψουν τις απαιτήσεις των σωμάτων σου που είναι υψηλών θερμοκρασιών. Χρειάζεται αναλυτικός υπολογισμός. Αν είχες ενδοαδαπέδιο θα ήταν σαφώς πιο εύκολα τα πράγματα.
 5. και πως θα κάνεις δροσισμό? Με δαπεδοψύξη ?
 6. Καλησπέρα, Στο κόστος της θέρμανση έχω συμπεριλάβει όλες τις χρεώσεις, εκτός από ΕΡΤ και Δημοτικά τέλη. Έχω συμπεριλάβει και το ΦΠΑ και όλες τις "λοιπές" χρεώσεις. Την ΕΡΤ θα την πλήρωνα και χωρίς να ζεσταίνομαι, ενώ τα Δημοτικά Τέλη είναι συνάρτηση των m2 του σπιτιού. Η θέρμανση από 15/12/16 έως 9/4/17 κόστισε 338 ευρώ.
 7. Νεότερα "εκ του πιεστηρίου"... Έσκασε και ο εκκαθαριστικός: Έχουμε και λέμε λοιπόν (με βάση "επίσημα" στοιχεία): Κατανάλωση 15/12/16 - 9/4/17. Η θέρμανση ξεκίνησε το Νοέμβρη, κάπου στις 10 ή 17 αν θυμάμαι καλά. Έκλεισε 4/4. Μικρή σημασία όμως, καθώς στην αρχή του χειμώνα δεν έκανε δα και ψόφο οπότε σίγουρα οι καταναλώσεις θα ήταν μικρές. Κατανάλωση (βάσει λογαριασμών ΔΕΗ εντός των ημερομηνιών του εκκαθαριστικού λογαριασμού): 3329 kWh (1106 μέρα, 2223 νύχτα), αξία ρεύματος: 465,62. Μέσο κόστος kWh = 0.1399 ευρώ. Από τις μετρήσεις των τελευταίων 5 χρόνων, η μέση κατανάλωση του σπιτιού είναι 8 kWh. Προκύπτει λοιπόν ότι σε αυτές τις 114 μέρες το σπίτι κατανάλωσε 127,56 ευρώ σε αξία ενέργειας και η θέρμανση 338,06, αντίστοιχα. Κατά μέρο όρο λοιπόν, κόστος θέρμανσης 88,96 ευρώ, τιμή που δε θα αλλάξει πολύ αν βάλουμε και την αρχή (Νοέμβριος, μάλλον θα πέσει λίγο λόγω χαμηλών θερμοκρασιών/καταναλώσεων). Ημερήσια κατανάλωση ίση με ένα τσουβαλάκι πέλετ. Το δικό μου συμπέρασμα ? Χαλάλι τα χρήματα για μόνωση, κουφώματα, υαλοπίνακες, ενδοδαπέδιο, Α/Θ ! Καλό καλοκαίρι να έχουμε
 8. Και κάτι διαφορετικό... Χρόνια Πολλά
 9. Χρήστο, με την ίδια λογική, μπορεί αύριο να ξεσπάσει πόλεμος στη Μέση ανατολή, και το πετρέλαιο να πάει 1000 δολάρια το βαρέλι. Οπότε....? Ή να βάλουν φόρο 20 λεπτά στο λίτρο πετρελαίου για το CO2..... Όσον αφορά τα δικά μου στοιχεία κατανάλωσης φέτος έχουν ως εξής: Α/Θ on-off χαμηλών Θ, ενδοδαπέδιο σύστημα, χρονοθερμοστάτες παντού (5 ζώνες), 21.5 στο νυχτερινό, 21.0 στο ημερήσιο, ξεκίνημα 1 Νοε 16, σταμάτημα, 31 Μαρ 17, Χανιά, μαιζονέτα 200 τμ, Χανιά, 50μ από τη θάλασσα, ελεύθερη πανταχόθεν, καλές μονώσεις/κουφώματα/υαλοπίνακες: Κατανάλωση: Σύνολο 3100 kWh, 2600 νυχτερινές, 500 ημερήσιες, κόστος ρεύματος (περίπου) 530 ευρώ. για 5 μήνες, με σχετικά βαρύ χειμώνα φέτος.
 10. Μάλλον ο Χρήστος ειρωνεύεται. Γιατί ο ΒΟΑΚ είναι μόνο στα χαρτιά. Είναι ντροπή που η Κρήτη δεν έχει έναν αυτοκίνητο της προκοπής και σκοτώνεται τόσος κόσμος. Και έχει τεράστιο κυκλοφοριακό φόρτο.
 11. ρε παιδιά..... 18000 για yaris.... στην πιο μικρή κατηγορία? Θα σε καλύψει σε χώρους λίγο αργότερα (οικογένεια? παιδιά?)
 12. Αεράκης - Δραμουντάνης.... τι να λέμε τώρα...
 13. το κράνος πάντως το φοράει.... το τσίγκινο βρακάκι όμως ... ?
 14. Καλά κάνετε πλάκα έτσι? Είναι προφανές ότι είναι φωτοσοπιά...... Υπάρχει στην πραγματικότητα τέτοιο έργο στις μέρες μας? Πείτε ότι δεν κάνετε πλάκα, ή ότι δεν είναι στην Ελλάδα.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.