Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

FouksMechMech

Core Members
  • Περιεχόμενα

    362
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

FouksMechMech last won the day on Οκτώβριος 12 2014

FouksMechMech had the most liked content!

2 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Χανιά
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

FouksMechMech's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

74

Φήμη στην κοινότητα

  1. Έστω λοιπόν ότι βρίσκουμε άκρη με τη ΔΕΔΔΗΕ και τους ενημερώνουμε ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ για την ένδειξη του μετρητή. Με τον τρόπο αυτό "γλυτώνουμε" τις κλίμακες ?
  2. Εγώ πάλι, που έχω ενδοδαπέδιο, Α/Θ, και χρονοθερμοστάτες, έχω setpoint 20.5 oC τη μέρα και 21.0 oC τη νύχτα, ώστε να "εκμεταλλεύομαι" τη χαμηλή τιμή του νυχτερινού. Μπορώ λοιπόν να σας πω, ότι, κατά μέσο όρο (όλο το χρόνο) καταναλώνω 8 kWh για το σπίτι (4μελής οικογένεια) και όταν λειτουργώ θέρμανση / ψύξη (το επόμενο θα είναι το 1ο καλοκαίρι που ΔΕ θα βάλω δροσιμό στο πάτωμα γιατί έβαλα FC), καταναλώνω κατά μέσο όρο 20 kWh για τη θέρμανση και 25 για δροσισμό-δαπεδοψύξη) εκ των οποίων 5-8 ημερήσιες και οι υπόλοιπες νυχτερινές. Να κλαίω ή να γελάω...? Ερώτηση, τελικά η ΔΕΗ θα στέλνει μηνιαίο λογαριασμό (άρα εκκαθαριστικό κα΄θε 2 μήνες αντί για κάθε 4 ???)
  3. Είναι πολύ απλή. Θα έπρεπε να μπορείς να την κάνεις σε 5'.
  4. @anthouklis Τα 550 ευρώ, αφορούν τη θέρμανση ΜΟΝΟ ? Μου φαίνονται κάπως αρκετά για 110 τετραγωνικά καλά μονωμένα. Δε γνωρίζω βέβαια σε ποια περιοχή είσαι. Εγώ με 200 τετραγωνικά στα Χανιά, με καλές (θα μπορούσα να πω) μονώσεις, πέρυσι που έκανε καλούτσικο χειμώνα, έκαψα - για τη θέρμανση μόνο - 520 ευρώ (στο περίπου αν θυμάμαι καλά). Ενδοδαπέδιο και Α/Θ @margisam Τι προσπαθείς να επιτύχεις? Πόσο είναι το κόστος σου τώρα, και που στοχεύεις να το πας? Και με τι κόστος επένδυσης? Μήπως θα ήταν καλύτερο, να διαθέσεις τα χρήματά σου για κάποια βελτίωση της μόνωσης ? Δεν ξέρω σε τι βαθμό μπορούν τα ηλιακά να καλύψουν τις απαιτήσεις των σωμάτων σου που είναι υψηλών θερμοκρασιών. Χρειάζεται αναλυτικός υπολογισμός. Αν είχες ενδοαδαπέδιο θα ήταν σαφώς πιο εύκολα τα πράγματα.
  5. Μάλλον ο Χρήστος ειρωνεύεται. Γιατί ο ΒΟΑΚ είναι μόνο στα χαρτιά. Είναι ντροπή που η Κρήτη δεν έχει έναν αυτοκίνητο της προκοπής και σκοτώνεται τόσος κόσμος. Και έχει τεράστιο κυκλοφοριακό φόρτο.
  6. ρε παιδιά..... 18000 για yaris.... στην πιο μικρή κατηγορία? Θα σε καλύψει σε χώρους λίγο αργότερα (οικογένεια? παιδιά?)
  7. Αεράκης - Δραμουντάνης.... τι να λέμε τώρα...
  8. το κράνος πάντως το φοράει.... το τσίγκινο βρακάκι όμως ... ?
  9. Καλά κάνετε πλάκα έτσι? Είναι προφανές ότι είναι φωτοσοπιά...... Υπάρχει στην πραγματικότητα τέτοιο έργο στις μέρες μας? Πείτε ότι δεν κάνετε πλάκα, ή ότι δεν είναι στην Ελλάδα.
  10. ναιιιιι... είναι κλωνοποιημένοι..... (πλάκα κάνω) Είναι διαφορετικά πρόσωπα... τους γνωρίζω κ τους 2
  11. Αν πας σε κόντρα πλακέ θαλάσσης, η επιλογή είναι μία: Marine του Μουρίκη (ΤΕΛΟΣ). Θα το καταλάβεις..... από την τιμή................... Τώρα αν θες για έπιπλο, μπορείς να το ντύσεις και με καπλαμά (καμμιά φορά όμως ξεκολάνε οι καπλαμάδες αυτοί, ειδικά σε λουτρά, λόγω υγρασίας) και μετά είτε το λουστράρεις, είτε το κάνεις λακαριστό, ή ντεκαπέ.... κλπ κλπ. Αν όμως αυτός που θα σου κολήσει τον καπλαμά είναι σωστός, δε θα έχεις πρόβλημα. Στο δικό μου σπίτι έχω κάνει στο λουτρό, έπιπλο νιπτήρων από manine Μουρίνη 25 mm, ντυμένο με καπλαμιά δρυ, πλατύβενο και λουστραριστό χρώμα wenge. Κανένα απολύτως θέμα έως σήμερα 4 χρόνια μετά, και τα παιδιά, δεν προσέχουν καθόλοθ, όλη την ώρα είναι νερά γύρω γύρω. Προσοχή χρειάζεται αν το βλέπει ήλιος, γιατί υπάρχιε κίνδυνος να ξεκολλήσουν οι στρώσεις. Ο άτιμος ο ήλιος είναι χειρότερος από τη θάλασσα.
  12. Επιτρέψτε μου να σας παραθέσω τα δικά μου (πραγματικά) αριθμητικά στοιχεία: Τετραμελής οικογένεια με μικρά παιδιά, μεγάλο σπίτι 190 τμ, αρκετά καλά μονωμένο, Χανιά, Α/Θ με ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης και δροσισμού (με ένα μόνο "κεντρικό" F/C). Επειδή λοιπόν κατέγραφα την ημερήσια κατανάλωση για 2 περίπου χρόνια, έχω καταλήξει στα εξής: Το σπίτι καταναλώνει (ΧΩΡΙΣ θέρμανση/ψύξη) περίπου 8 kWh / ημέρα. Από αυτές, οι 6.5-7.0 είναι "ημερήσιες" και οι υπόλοιπες "νυχτερινές". Το να βάλεις πλυντήρια ρούχων και πιάτων να λειτουργήσουν με το νυχτερινό, είναι αστεία εύκολο. Το ίδιο και τον ηλιακό θερμοσίφωνα. Και το στεγνωτήριο (ΔΕΝ έχω). Το δύσκολο είναι το σιδέρωμα.... και το μαγείρεμα που εμείς τουλάχιστον δεν το προγραμματίζουμε. Η θέρμανση 2012, 13, 14, 15 έχει καταναλώσει κατά μέσο όο 2500 kWh ανά χειμώνα, με τις 2000 περίπου νυχτερινές και τις υπόλοιπες ημερήσιες (έχω χρονο-θερμοστάτες). Στο δροσισμό (δάπεδο και ένα F/C που "βλέπει" μεγάλο μέρος του σπιτιού, είναι περίπου 1800/800 η αναλογία. Πρακτικά, χρειάζομαι 3000 kWh (2500 μέρα, 500 νύχτα) για το σπίτι, 2500 για θέρμανση (2000 μέρα, 500 νύχτα) και 2600 δροσισμό (1800 μέρα, 800 νύχτα). Ελπίζω να βοήθησα στους υπολογισμούς σας. Το πραγματικό όφελος προκύπτει από τη χρήση του νυχτερινού λόγω συστήματος θέρμανσης/δροσισμού με Α/Θ και χρονοθερμοστάτες. Είναι δύσκολο να μεταφέρεις το 35% της οικιακής χρέωσης στο νυχτερινό. Θεωρώ ότι θέλει πολύ προσπάθεια...ειδικά το σιδέρωμα και το μαγείρεμα. Φίλος βέβαια με 3 παιδιά, παραπονιέται ότι πληρώνει αρκετά λόγω χρήσης του ηλιακού ως ηλεκτρικό θερμοσίφωνα (έχει και στεγνωτήριο). Θα μπορούσε εύκολα αυτά με ένα χρονοδιακόπτη να τα προγραμματίσει στο νυχτερινό).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.