Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

tlambros

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

tlambros's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ερώτηση. Σε οικόπεδο με διώροφο κτήριο σύσταση οριζοντίων ανα όροφο και ποσοστά επι των κοινόχρηστων. Για το οποίο έχει γίνει μία δήλωση για τακτοποίηση με τον 4014 στους κοινόχρηστους και άλλη μία δήλωση για νομιμοποίηση του ισογείου ορόφου. Πως θα υπολογιστεί η αμοιβή γιά το τοπογραφικό απο το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ ώστε να περάσει και στην τακτοποίηση των κοινόχρηστων αλλά να μην έχω πρόβλημα με τη πολεοδομία όταν θα καταθέσω τις αμοιβές για την νομιμοποίηση του ισογείου? Στο σύστημα αμοιβών. 1) Να το βάλω στα Τοπογραφίκα με κάποιες προσαυξήσεις (υψόμετρα, Ο.Γ., Ρ.Γ. κλπ)? 2) Να το περάσω μόνο του στά Κτιριακά? 3) ή να το προσθέσω στις αμοιβές για την τακτοποίηση?
  2. @ stavrosa Σε ευχαριστώ ξέρω οτι προσπαθείς να βοηθήσεις αν ρίξεις μια ματια ομως στο φεκ304Β/81 Κεφαλαιο Β Ι (6) θα δεις οτι αναφέρει συγκεκριμένα την κατασκευή νέας μονόροφης ή διόροφης οικοδομής εως 100τ.μ. και δεν αναφέρει αποθήκες. Ειναι βέβαια για ορισμένους οικισμούς προ του 1923.
  3. Συνάδελφε δεν θέλω να εκδόσω Κοινοτική Άδεια την έχει εκδόσει πρίν χρόνια συνάδελφος Πολιτικός Μηχανικός εγώ προσπαθώ να βρω άκρη στο χάος. φεκ304Β/81 Κεφάλαιο Β Ι (6). Αναφέρει οικοδομή διώροφη οπλισμένου σκυροδέματος έως 100τ.μ.
  4. @ stavrosa Οχι πλάκα δεν κάνω είναι άδεια οικοδομής του 1986 σφραγισμένη και υπογεγραμένη απο Πρόεδρο Κοινότητας. Που είναι η ενστασή σου? Υ.Α. φεκ304Β/81
  5. Συνάδελφοι θέλω τη βοήθεια σας για τον υπολογισμό των αμοιβών σε αυθαίρετο. Έχει εκδοθεί Ο.Α.ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ για νεα διώροφη κατοικία με το ισόγειο αδιαμόρφωτο εντός ορίων οικισμού. Εχει γίνει σύσταση οριζοντίων για ισόγειο και όροφο με ποσοστά τα ποσοστά τους επι των κοινοχρηστων μερών του οικοπέδου. Αυθαίρετες κατασκευές στους κοινόχρηστους που δεν ήταν δυνατό να νομιμοποίηθουν (πρόστιμο τακτοποίησης) «1η αίτηση» Το αδιαμόρφωτο ισόγειο έγινε κατοικία (παράβολο + έκδοση άδειας νομιμοποίησης) «2η αίτηση» α) Για την τακτοποίηση στον υπολογισμό των αμοιβών εκτός από εργασίες με το ν4014 θα υπολογίσω και το τοπογραφικό? β) ή μήπως να το υπολογίσω ξεχωριστά διότι το ίδιο θα καταθέσω καί για την άδεια νομιμοποίησης? γ) Εξάρτηση έκανα με φίλο μου Τοπογράφο στίς αμοιβές θα τον προσθέσω τριγωνισμούς ή μηπως καάνω κάποιο λάθος? δ) Στο συμφωνητικό που έχω κάνει με τους πελάτες φαινομαί μόνον εγω πρεπεί να φτιάξω νέο συμφωνητικό με τους πελάτες? ε) ή αρκεί να υπογράψω καποιο συμφωνητικό με τον Τοπογράφο?
  6. @Konstantina85 Μόνο ΦΕΜ,ΤΣΜΕΔΕ,ΕΜΠ θα υπολογίσεις επί της νόμιμης. ΦΠΑ θα αποδώσεις επί της συμφωνηθείσας. Η εισφορά πρός το ΤΕΕ έχει καταργηθεί.
  7. Έχει αναρτηθεί στο site του ΥΠΕΚΑ για τα αυθαίρετα το ΦΕΚ40(29/02/2012) που αναφέρει οτι η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών πού προβλέπονται στο αρθρό 24 του Ν4014 παρατείνεται μέχρι 30.06.2012 για υποβαλλόμενες αιτήσεις εως την 28.02.2012 και μέχρι 30.09.2012 για όσες υποβλήθηκαν μετά την 28.02.2012.
  8. Ο νόμος λέει μόνο παράβολο αν πάς γιά νομιμοποίηση, σωστά? ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΤΟ Φ.Κ. ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΑΔΕΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ δέν υπόλογίζει το πρόστιμο για τα τ.μ. υπέρβασης αλλά υπολογίζει τις λοιπές πολεοδομικές παραβάσεις (500+500+500...) μηπώς να το παραλείπω αυτό το πεδίο γνωρίζει κάποιος συνάδελφος?
  9. Οι χώροι αυτοί θεωρουνται μειωνεκτικοί γι΄αυτο παίρνουν 0,5 έτσι τουλαχιστον το καταλαβαίνω εγω. Αλλα ο φίλος dix e6 εχεί δίκιο για τούς χώρους που μέτρησαν στην άδεια.
  10. Αν υπόγειο βάση οικοδόμικής άδειας που έγινε κατοικία έχει μόνο τήν πλευρά που βλέπει στο δρόμο ισόγεια (η μικρότερη στάθμη του οικοπέδου βρίσκεται 1,5μ πάνω από τη στάθμη του δρόμου). Αυτή η κατοικία θα πάρει τον μειωτικό συντελεστη 0,5 και θα παέι με αναλυτικό η μία πλευρά που ξεμπαζώθηκε ή θα θεωρηθεί όλη ισόγεια?
  11. Συνάδελφε στήν πρώτη θα συμφωνίσω Στήν δεύτερη πιστέυω οτι εχείς Υ.Δ. (Κ.Χ.) δέν έχεις αλλαγή χρήσης (Η άδεια σου έλεγε κατοικία δεν έγιναν καταστήματα) Δέν βάζεις συντελεστή 0.5 (διότι έχει γίνει ισόγειο Κ.Χ.) Θές και αναλυτικό για το ξεμπάζωμα.
  12. Για τον υπολογισμό του προστίμου σε μια διόροφη κατοικία όπου που έχει άδεια για τον 1ο όροφο και αδιαμόρφωτο το ισόγειο. (αδεια 120τ.μ. = 75τ.μ 1ος όροφος + 45τ.μ. ποσοστό του αδιαμόφωτου ισογείου(το οποιο είναι 95τ.μ και το εχουν κάνει σπίτι) Επιίσης απο αυθαίρετη προέκταση της πλάκας του ισογείου εχει δημιουργηθεί εξώστης 25τ.μ. στο ισόγειο κάτω απο αυτον εχουν φτιάξει αποθήκη Εχω 50τ.μ. (95-45) + 25τ.μ. =75τ.μ. υπέρβαση δόμησης α)Τα 45 τ.μ. του πρώην αδιαμόρφωτου χώρο που έχουν μετρήσει στη δόμηση πανε με αναλυτικό? β)Τα 50 τ.μ φύλλο καταγραφής Υ.δ. απο 50% έως 100%(συντελεστής1.3)? γ)Τα 25 τ.μ. φύλλο καταγραφής Υ.δ. απο 50% έως 100%(συντελεστής1.3) επι Β.Χ (συντελεστής 0.5)? Η μήπως να βάλω τον αυξητικό συντελεστή (1.3) μόνο για τα τετραγωνικά που είναι πάνω απο το 50% της υπέρβασης? Τί λέτε συνάδελφοι αυτό δε θα ΄ταν το πιό λογικό?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.