Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

george24

Members
  • Περιεχόμενα

    71
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

george24's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Θέλω να ελπίζω ότι για τις δόσεις της εκκαθάρισης θα ακολουθήσουν, ότι και για τα λάθος ειδοποιητήρια, δηλαδή να μην τα πάνε στο ΚΕΑΟ. Πάντως μου κάνει εντύπωση πως ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν έχει αναδειχθεί πουθενά σαν είδηση. Νομίζω ότι το ξέρουμε μόνο εμείς και κανένας άλλος.
  2. Υπάρχει κάποιος που διέκοψε δραστηριότητα μέσα στο 2017 και σταμάτησαν να τον βλέπουν σαν ελεύθερο επαγγελματία? Γιατί απ ότι καταλαβαίνω το πρόβλημα λύθηκε για όσους ήταν όλο το 2017 μισθωτοί, και όχι για αυτούς που ήταν έστω μια μέρα ελεύθεροι επαγγελματίες μέσα στο 2017. Εγώ που διέκοψα 31/05/2017 συνεχίζω να έχω πρόβλημα.
  3. Εμένα μου έχει πει ο λογιστής ότι εφ' όσον είσαι μισθωτός, ότι ειδοποιητήριο σου έρχεται μέχρι να σε δει ο ΕΦΚΑ οπου και θα σταματήσουν να έρχονται, το αγνοείς.
  4. Κατ' αρχάς ευχαριστώ για την απάντηση. Απλά η απορία μου είναι γιατί ο νόμος αναφέρει ότι η μείωση δεν αποτελεί ασφαλιστική οφειλή για τους κάτω 5ετίας και δεν αναφέρει τίποτα για τους άνω. Ότι λέω δεν το βγάζω από το μυαλό μου αλλά απ ότι κυκλοφορεί μεταξύ των μηχανικών. Το θέμα είναι αν έχει επικοινωνήσει κάποιος με το ΕΦΚΑ για επιβεβαίωση.
  5. Τελικά υπάρχει κάποιο νέο για το αν οι μειώσεις του άρθρου 98 αποτελούν ασφαλιστική οφειλή για τους άνω 5ετίας?
  6. 1)Έχω ακούσει από κάποιους ότι την έκπτωση του άρθρου 98 θα την βάλουν κάποτε να την πληρώσουμε αναδρομικά. Έχει ακούσει κανείς κάτι γι αυτό? 2) Η πρόσφατη εγκύκλιος για το ποσοστό των περίπου 45% θα ισχύει για τους μισθωτούς μηχανικούς με πρόσληψη. Για τους μηχανικούς οι οποίοι δεν θα είναι με πρόσληψη αλλά θα εντάσσονται στην διάταξη περί δύο εργοδοτών θα είναι με ποσοστό 37,95%?
  7. Καλησπέρα συνάδελφοι. Θέλω να υπολογίσω τους συντελεστές εσωτερικής ανεμοπίεσης σε κλειστό κτίριο. Από EC1 στον συντελεστή μ ο παρανομαστής θα είναι 0 και δεν υφίσταται μπορεί να υφίσταται ο συντελεστής μ. Από την άλλη, αν θεωρήσω μ=0 δεν υπάρχει τιμή στο διάγραμμα. Υπάρχει κάποιο λάθος στον συλλογισμό? Αυτό που μπορώ να υποθέσω είναι ότι ο κανονισμός δεν θεωρεί ότι υπάρχει κτίριο σφραγισμένο, αλλά υπάρχουν διαρροές γύρω από τα παράθυρα.
  8. Εχω μια απορία σχετικά με το πάχος του τοιχείου υπογείου σε λιθόκτιστη κατασκευή. Αν έχω πάχος λιθοσομής 50 cm θα αναγκαστώ να κάνω και τοιχειο υπογείου 50 cm?
  9. Νομίζω η γυψοσανίδα είναι καθαρή λύση αλλά όχι τόσο βολική (δεν μπορείς να καρφώσεις κάτι, αλλά λογικά έχει και θέματα υγρασίας).
  10. Αυτό σκέφτηκα κι εγώ. Μια δρομική τοιχοποιία κατα μήκος της εσωτερικής πλευράς. Απλά σκέφτομαι να την ενώσω με την λιθοδομή με την μόνωση και έναν κατακόρυφο αρμό και αυξάνοντας τα σενάζ ώστε να πιάσουν το τούβλο μαζί με την λιθοδομή. Απλά σκέφτομαι στους υπολογισμούς να μην λάβω το τούβλο υπόψην, κάτι που νομίζω είναι υπερ της ασφάλειας.
  11. Να τοποθετήσω εσωτερικά πλέγμα και να σωβατίσω κατευθείαν πάνω σε λιθοδομή? Μου φαίνεται δύσκολα να το κάνει ίσιο ο μάστορας. Η πέτρα πρέπει να ναι αλφάδι.
  12. Ήθελα να ρωτήσω πως κάνετε την διαμορφωση εσωτερικής πλευράς λιθοδομής ώστε αυτή να σωβατιστεί. Δεν εχω ξανα ασχοληθεί με τέτοιου είδους κατασκευή και σκέφτομαι να κάνω μια εσωτερική επένδυση από τούβλο. Το θέμα είναι πως θα εισάγω τις ιδιότητες της τελικής μου διατομής, καθώς θα είναι μία μεικτή κατασκευή από λιθοσώματα-οπτόπλινθους.
  13. Καλημέρα συνάδελφοι, Οταν λέει ο κανονισμός ότι σε απλά κτίρια δεν είναι υποχρεωτικοί οι έλεγχοι ασφάλειας τι εννοεί? Αν δεν βγαίνουν οι απαιτήσεις προχωράται κανονικά σε επίλυση του φορέα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  14. Καλημέρα στο forum, θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε συναντήσει κάπου στον ec3 τρόπο διαστασιολόγησης κυκλικής διατομής CHS κατηγορίας 4?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.