Jump to content

anvar

Members
 • Content Count

  162
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About anvar

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Εγώ άλλο ρωτάω. Στην περίπτωση μου μόνο ο ιδιοκτήτης του τρίτου ορόφου θέλει να κάνει τακτοποίηση στο διαμέρισμα του. μπορεί να συμπεριλάβει και τις αποθήκες του ακαλύπτου που ιδιοχρησιμοποιεί στην δήλωση του "διαμερίσματος"?
 2. Σωστά τα λες όλα είναι αυθαίρετα και δεν είναι στην σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. απλά μου είπαν κάποιοι συνάδερφοι οτί μπορώ να τακτοποιήσω και αυθαιρεσίες του ακαλύπτου που τις χρησιμοποιεί ο κάθε ιδιοκτήτης (και χωρίς να αναφέρονται στην σύσταση ιδιοκτησίας) στην ίδια δήλωση με το διαμερισμα. Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικό?
 3. καλημέρα παιδιά ήθελα να ρωτήσω το εξής, σε τριώροφη οικοδομή (τρία οροφοδιαμερίσματα) με σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας υφίσταται στον ακάλυπτο χώρο αποθήκη με τρείς πόρτες (πρακτικά τρεις αποθηκευτικοί χώροι) που αντιστοιχεί και χρησιμοποιείται από κάθε διαμέρισμα και λεβητοστάσιο που εξυπηρετεί τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος του τρίτου ορόφου για τα οποία δεν αναφέρεται κάτι στην σύσταση ιδιοκτησίας. Εγώ θέλω να κάνω τακτοποίηση ΄των αυθαιρεσιών του τρίτου ορόφου (1 παράβαση αναλυτικού προυπολογισμού). Στην δήλωση αυτήν μπορώ να συμπεριλάβω και τις αυθαιρεσίες του ακαλύπτου χώρου τις οποίες νέμεται και χρησιμοποιεί ο ιδιοκτήτης του τρίτου ορόφου ? (δλδ την μία αποθήκη και το λεβητοστάσιο)
 4. Το "λειψό" πληρεξουσιο αναφερει μόνο για τις μεταβιβάσεις χωρίς να λεέι για τακτοποίηση όπως αναγράφει το άλλο. Αλλα επειδή είναι πολύ δυσκολη η επικοινωνία σκεφτομαι να το περάσω έτσι με αυτό το πληρεξούσιο.
 5. όχι και οι δύο ιδιοκτήτες είναι στην Αμερική. Ο ένας μου έχει στείλει πληρεξούσιο που αναγραφει για νομιμοποίηση αυθαιρέτων απόσυμβολαιογράφο της Αμερικής, ενώ ο άλλος μου εχει φερει πληρεξούσιο από εδω Συμβολαιογράφο στο οποίο δεν αναφέρει για τακτοποίηση. Και στα δύο πληρεξούσια ορίζεται εκπρόσωπος το ίδιο ατομο.
 6. καλημερα εχω μια περιπτωση που ενα ακίνητο (ισόγεια κατοικία σε χωριό) το κατεχουν δύο αδερφια τα οποία ζουνε στην Αμερική. Ο ένας θέλει να απεμπλακεί από ο μερίδιο του και θέλει να το μεταβιβάσει στον έτερο αδερφό. Για τις υπευθυνες δηλώσεις μου έχουν φέρει πληρεξούσιο από τον ένα αδερφό. Χρείαζεται και οι δύο να ορίσουν πληρεξούσιο για την τακτοποίηση ή μπορεί να το περάσω μόνο με τον ένα? Ο καθένας έχει από 50% εξ αδιαιρέτου
 7. καλημέρα , υπάρχει έκταση ιδιοκτησίας του Δήμου επιφάνειας 180 στρεμ περίπου εκτός σχεδίου χαρακτηρισμένη ως natura με το ν3937/2011 . Εντός αυτής από αρκετά παλαιά 70-80 χρόνια υφίστανται Ιερά Μονή με τον χώρο του Ναού και τα βοηθητικά κτίσματα αυτής σε έκταση περίπου 14 στρεμ εκ των οποίων τα 8 είναι ιδιοκτησίας με συμβολαιογραφικό έγγραφο της Μονής.Τώρα ο Δήμος και οι υπέυθυνοι του Μοναστηριού θέλουν να προχωρήσουν στην παραχώρηση και του υπόλοιπου τμήματος προς το Μοναστήρι έκτασης περίπου 6 στρεμ. Στην περιοχή λόγω natura ισχύει ελάχιστο όριο κατάτμησης 10 στρεμ. Μου μεταφέρθηκε πως αυτό το όριο δεν ισχύει για περιπτώσεις εκκλησιαστικών κτιρίων, αλλά εγώ δεν βρίσκω κάτι σχετικό. Γνωρίζει κάποιος συνάδερφος κάτι περισσότερο?
 8. Καλημέρα εγώ έχω μία περίπτωση με δύο κάθετες ιδιοκτησίες όπου στο τμήμα του ενός λόγω μικρής κλίσης του εδάφους που υπάρχει στο όλο οικόπεδο, όταν βρέχει συσσωρευονται τα νερά. Μπορεί στο όριο της καθέτου το οποί είναι περίπου 4,50μ μήκος να φτιάξει ένα χαμηλό ντουβαράκι ύψους έως 30 cm ή θεωρείται άτυπη κατάτμηση του οικοπέδου? γενικά οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες είναι αρκετά ιδιόρρυθμοι...
 9. στην περιπτωση μου δεν μπορει να δημιουργηθει αρτιο γηπεδο. Ναι έχει γίνει τακτοποιήση , θα ηθελα να ρωτήσω αν μπορω να κάνω προσθαφερεσεις τμημάτων σε ένα μη αρτιο γήπεδο και χωρ'ις να δημιουργούνται άρτια γήοεδα προφανώς, απλά για να μοιραστούν τα αδερφια κάπως πιο δίκαια τα γήπεδα
 10. Δεν εχουν άδεια. απλά είναι δύο αδέρφια και προσπαθούμε να βρούμε μία λύση ώστε να διαμοιραστούν τα περιουσιακά (περισσότερο αν μπορεί να γίνει κάθετη ιδιοκτησία)
 11. καλημέρα , έχω δυο γήπεδα όμορα των ιδίων ιδιοκτητών (50-50 εξ αδιαιρέτου) τα οποία είναι μη άρτια και οικοδομήσιμα (550 τμ το ένα και 1700 το άλλο) και τα οποία έχουν από ένα κτίσμα το καθένα (μικρή κατοικία). Μπορεί να γίνει συνένωση? Μετά την συνένωση εξακολουθώ να μην έχω αρτιότητα .Στην περιοχή δεν υπάρχει ΖΟΕ ΣΧΟΟΑΠ κλπ. Υπαρχει κάπου στην νομοθεσία που να το αναφέρει αυτό για την εκτός σχεδίου δόμηση. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να μην θέλει να οικοδομήσει ποτέ..
 12. το αρτιότητα-κατάτμηση 10 στρεμ πως το εξηγείς?( φεκ 220ΑΑΠ/2016 είναι το ΣΧΟΟΑΠ)
 13. ναι στο ΣΧΟΟΑΠ αναφέρεται αρτιότητα-κατάτμηση 10 στρεμ , χωρίς να λέει ότι αυτό ισχύει για "νέα" αγροτεμάχια...κάπου εκεί νομίζω πως είναι το κρίσιμο σημείο. εγώ καταλαβαίνω πως άλλο ήθελαν να γράψουν και άλλο έγραψαν με αποτέλεσμα η άποψη μου εμένα είναι πως δεν έχω αρτιότητα!!
 14. δεν αναφέρεται κάτι στο τελευταιο κεφάλαιο το μόνο σχετικό στις μεταβατικές διατάξεις το ανέφερα .δεν είμαι νατουρα , το αγροτεμάχιο βρίσκεται ένα τμήμα σε γη υψηλής παραγωγικότητας και ένα τμήμα σε ζώνη 200 μ από εθνικό οδικό δίκτυο (β τάξης). ναι το 4000/25 είναι κανόνας αλλά γράφει κατάτμηση αρτιότητα 10 στρεμ...αν είναι όπως τα λέω χάνεται η αρτιότητα? και κάτι ακόμα , αν επί του προσώπου υπάρχει τσιμενταύλακας κατασκευασμένος αλλά υπάρχει δίοδος προς το αγροτεμάχιο με τεχνικό, έχω πρόβλημα με το απαιτούμενο πρόσωπο σε δρόμο?
 15. Καλησπέρα , έχω ένα αγροτεμάχιο΄επιφάνειας 7925 τμ από αναδασμό έτους 1968 το οποίο έχει πρόσωπο 32μ επί κοινόχρηστου χώρου (χωματόδρομος). Στην περιοχή το 2015 έγινε μελέτη σχοοαπ στην οποία αναφέρονται όπως ακριβώς τα μεταφέρω, Κατάτμηση - Αρτιότητα 10 στρέμματα. Κατάργηση παρεκκλίσεων αρτιότητας. Δόμηση :Για τους όρους και περιορισμούς δόμησης των παραπάνω χρήσεων εφαρμόζονται κατά χρήση οι διατάξεις του από 24-05-1985 Π.δ/τος (Δ΄ 270), όπως ισχύουν. Στις μεταβατικές διατάξεις αναφέρεται το εξής : Οι ισχύουσες μέχρι σήμερα απαγορεύσεις και τα όρια κατάτμησης και αρτιότητας που είναι μεγαλύτερα από τα προβλεπόμενα στην παρούσα απόφαση εξακολουθούν να ισχύουν. Δλδ το αγροτεμάχιο ήταν άρτιο και οικοδομήσιμο και μετά το σχοοαπ κατέστη μη άρτιο?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.