Μετάβαση στο περιεχόμενο

anvar

Members
  • Περιεχόμενα

    181
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by anvar

  1. Αν και το εκανα, και πάλι τίποτα, εν το μεταξύ δεν έχω καν polyline BOUND_IMPL και μου βγάζει αυτό
  2. καλημερα συναδερφοι, προσπαθώ να εκδώσω ΚΗΔ για τοπογραφικό διάγραμμα και μου βγάζει αυτό ενώ είναι κανονικά όλα. Γνωρίζει κάποιος τι πρέπει να κοιτάξω? Μη Αποδεκτό Παρατηρήσεις Δεν υπάρχει πληροφορία για τα παρακάτω επίπεδα: • Layer TOPO_PROP Ένα από τα παρακάτω επίπεδα πρέπει να έχει περιεχόμενο: • Layer BOUND_IMPL, BOUND_UNIMPL
  3. οι διαφορές είναι μεταξύ των οριζόντιων ιδιοκτησιών (βασικά ήταν 12 σε καθε όροφο και έχουν γίνει 9)
  4. καλημέρα συνάδερφοι, τελικά έχω μπερδευτεί όταν έχουμε υφιστάμενη κατάσταση που συμφωνεί με την συσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών αλλά όχι με την κατοψη οικοδομικής αδείας έχουμε ΔΔ ή όχι ? Να σημειώσω πως το γενικό περιγραμμα της οικοδομής είναι σωστό (όπως της οικοδομικής άδειας)
  5. Καλημέρα θελω να κανω β ΠΕΑ για εξ οικονομω 2021 και μόλις φορτωνω το xml μου βγαζει αυτό: Η επιθεώρηση δεν μπορεί να υποβληθεί οριστικά εξαιτίας των παρακάτω προβλημάτων: Μετά την αναθεώρηση του ΚΕΝΑΚ το αρχείο XML της δεύτερης επιθεώρησης θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί με την ίδια έκδοση του ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ που είχε δημιουργηθεί και το πρώτο (εδώ την null) και τα δυο xml σε επικοινωνια και με τον επιθεωρητη Α πεα εχουν γίνει με την ίδια εκδοση. Ξέρει κάποιος κάτι σχετικό? Στο helpdesk δεν μπου έχουν απαντήσει ακόμα...
  6. Καλημερα έχω οικόπεδο με δύο καθετες όπου θα μεταβιβαστούν . Βγαζω για την κάθε μία καθετη διαφορετικό ΚΗΔ ?
  7. δλδ δεν μπορώ να κάνω τακτοποιηση όλο το ακίνητο μαζί με το "προβληματικό" τμήμα αλλά να αναγραφω πως αυτό δεν περιλαμβάνεται στο ακίνητο εν γνώσει των ιδιοκτητών? Βέβαια ανα καταλαβαίνω τέτοια μεταβίσβαση δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί αφου εκτός των αλλών θα "κόβω" και την κατοικία .
  8. Καλησπέρα, εχω οικόπεδο εντος διανομης του υπουργειου ετους1958. Σε αυτό κατασκευάστηκαν κατοικια και αποθηκες χωρίς ο.α. παρά μόνο της χωροφυλακής για αποθηκες-σταυλους. Η κατοικία η οποία κατασκευάστηκε πρώτη από όλα τα κτίσματα περίπου το 1960-1965, τμήμα της (όχι μικρό) φαίνεται να είναι εκτός των ορίων του οικόπεδου βάσει της διανομής (ο τίτλος ιδιοκτησίας είναι το αρχικό παραχωρητηριο). Η υφιστάμενη περιφραξη όπως φαίνεται και απο αεροφωτογραφία ήταν πάντα όπως είναι και τώρα (δλδ με καταπάτηση του Κοιωοχρηστου χώρου) . Μπορω να κάνω τακτοποίηση/ταυτότητα? Μπορω να το τακτοποίησω και απλά να το δείχνω εκτός του οικοπέδου? δηλαδή σε μελλοντική δικαιοπραξία να μην συμπεριλαμαβάνεται το τμήμα αυτό και ουσιαστικά να κόβω την κατοικία? Η κατοικία κανονικά έχει ρεύμα
  9. καλησπέρα, αδεια μικρης κλίμακας για απλη συρματοπεριφραξη σε αδομητο οικοπεδο , απαιτειται ταυτότητα κτιρίου?
  10. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω αν απαιτείται ΗΤΚ για έκδοση άδειας μικρής κλίμακας για απλή περίφραξη εντός σχεδίου αδόμητο οικόπεδο?
  11. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπερα. εχω περιπτωση οικογενειακης οικοδομής με συσταση οριζοντιων ιδιοκτησιών. Εντοπίστηκαν αλλαγες στα τετραγωνικά των διαμερισματων λόγω διαφορετικης διαμερισμταωσης και εγινε τακτοποιηση. Οι ιδιοκτήτες θα προχωρήσουν σε τροποποιηση της συστασης χωρις να αλλαζουν τα χιλιοστα. Τι γίνεται με την ΗΛΤΑ. τι πίνακα αναλογιών θα ανεβάσω αφού ο νέος ακόμα δεν θα εχει υπογραφεί? Το παρακολούθημα (αποθήκη) πως το δηλώνω στη ΗΛΤΑ? Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  12. Αυτό από πού προκύπτει; αναφέρεται κάπου στην νομοθεσία; Εγώ πάλι θεωρώ πως ο λαχανόκηπος σαν "οικόπεδο" δόθηκε το 1920 για καλλιέργεια και μόνο .δλδ δεν επιτρεπόταν να χτίσεις. Από την άλλη είναι δυνατόν το κράτος ,(αυτό που υπήρχε τέλος πάντων) να δημιούργησε προβληματικά ακίνητα Επιπλέον προς ενημέρωση το συγκεκριμένο τυφλό οικόπεδο βρίσκεται στο κέντρο του Ο.Τ δηλαδή συνορεύει με άλλα 5-6 οικόπεδα που και αυτά θα είναι προβληματικά. ..ε δεν το νομίζω. Εγώ εκεί που καταλήγω είναι 2 ακίνητα πουλιούνται το ένα ως άρτο και μη οικοδομήσιμο το άλλο κανονικό.τωρα αν ο συμβολαιογράφος μπορεί να κάνει συνένωση θα το δω.θα μιλήσω και με πολεοδομία αν και δεν θα πάρω καμιά απάντηση ...
  13. Αναφέρει γεωτεμαχια .ισχύει και για τα εντός σχεδίου; Στην περιοχή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμα δικαιώματα Κτηματολογιου
  14. Μετα απο συνομιλία με τον συμβολαιογράφο μου είπε να αναφερω τον λαχανόκηπο ως άρτιο και μη οικοδομησιμο και μπορω να αναφέρω και το ενιαίο ακίνητο ως φυσική συννένωση ιδίου ιδιοκτήτη αρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα. Δεν ξέρω αν είναι σωστό ..θέλει λίγο ψαξιμο
  15. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Θα ηθελα να ρωτήσω το εξής .σε οριοθετημένο οικισμό (διάταγμα 181Δ) αλλά και με σχέδιο γεωργικού θεσσαλικού ταμείου του 1920 υφίστανται 2 όμορα οικόπεδα του ιδίου ιδιοκτήτη 1460 και 1420 τμ. το οικόπεδο των 1420 τμ (αδόμητο) είναι τυφλό και είναι χαρακτηρισμένο στο αρχικό παραχωρητηριο του 1920 ως λαχανόκηπος (όπως και στο τελευταίο συμβολαιογραφικό έγγραφο αποδοχής κληρονομιάς του΄ιδιοκτήτη) . Το άλλο οικόπεδο (με οικοδομική άδεια του 1990) δεν έχει κάποιο πρόβλημα όσον αφορά το απαιτούμενο εμβαδό και πρόσωπο. Αυτός θέλει να τα πουλήσει και τα δύο στον ίδιο ιδιοκτήτη χωρίς να κάνει συνένωση. Μπορεί να το κάνει ? το ρωτάω γιατί το ένα οικόπεδο (το τυφλό) δεν είναι οικοδομήσιμο (άρτιο είναι θεωρώ) .για το λόγο αυτό θεωρείται μη οικοδομήσιμο και το έτερο οικόπεδο?
  16. Καλημέρα από απροσεξία έκανα λάθος στο περιγραμμα του γηπέδου(περίπου 100 τμ) και το ανεβασα ολοκληρώνοντας την διαδικασία για ΚΗΔ. Δεν έχει προχωρήσει ακόμα η συμβολαιογραφική πράξη. Υπάρχει κάποιος τρόπος να διορθωθεί αυτό? ή βγαζω νεο ΚΗΔ?
  17. Καλημέρα σε γήπεδο το οποίο βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή στο όριο του σχεδίου Πόλεως (επέκτασης) είναι διαμπερε΄ς και από την μία πλευρά το πρόσωπο του είναι επί εγκεκριμένης δημοτικής οδού του σχεδίου Πόλεως. Υπάρχει κανένα "παραθυράκι¨ στους όρους αρτιότητας-δόμησης ή λαμβάνει όρους για την εκτός σχεδίου δόμηση?
  18. Καλημέρα. στο αρθ 114 παραγ. 2 αναγράφει: "Εξαιρούνται από τις διατάξεις του παρόντος άρθρου αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις που εκτελέστηκαν ή εγκαταστάθηκαν σε ακίνητα ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου ή των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή των νομικών προσώπων της παραγράφου 1, εφόσον εκμισθώνονται σε τρίτους για τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Στην περίπτωση αυτή, για την υπαγωγή των κατασκευών ή χρήσεων αυτών εφαρμόζονται οι γενικές διατάξεις του παρόντος." Εάν εκμισθωθεί για άλλη χρήση μη υγειονομικού ενδιαφέροντας, στην δική μου περίπτωση μια πολύ μικρή βιοτεχνία ρούχων τι γίνεται? η χρήση της αδείας του κτιρίου αναφέρει πνευματικό κέντρο του ιερόύ Ναού καί ενα τμήμα αυτού χρησιμοποιείται για την παραπάνω χρήση. και ένα δέυτερο .. πάλι σε εκκλησιαστικό ακίνητο, μπορεί να εκδοθεί άδεια μικρής κλίμακας για κατασκευή τουαλέτων έως 5 τμ?
  19. Εγώ άλλο ρωτάω. Στην περίπτωση μου μόνο ο ιδιοκτήτης του τρίτου ορόφου θέλει να κάνει τακτοποίηση στο διαμέρισμα του. μπορεί να συμπεριλάβει και τις αποθήκες του ακαλύπτου που ιδιοχρησιμοποιεί στην δήλωση του "διαμερίσματος"?
  20. Σωστά τα λες όλα είναι αυθαίρετα και δεν είναι στην σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. απλά μου είπαν κάποιοι συνάδερφοι οτί μπορώ να τακτοποιήσω και αυθαιρεσίες του ακαλύπτου που τις χρησιμοποιεί ο κάθε ιδιοκτήτης (και χωρίς να αναφέρονται στην σύσταση ιδιοκτησίας) στην ίδια δήλωση με το διαμερισμα. Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικό?
  21. καλημέρα παιδιά ήθελα να ρωτήσω το εξής, σε τριώροφη οικοδομή (τρία οροφοδιαμερίσματα) με σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας υφίσταται στον ακάλυπτο χώρο αποθήκη με τρείς πόρτες (πρακτικά τρεις αποθηκευτικοί χώροι) που αντιστοιχεί και χρησιμοποιείται από κάθε διαμέρισμα και λεβητοστάσιο που εξυπηρετεί τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος του τρίτου ορόφου για τα οποία δεν αναφέρεται κάτι στην σύσταση ιδιοκτησίας. Εγώ θέλω να κάνω τακτοποίηση ΄των αυθαιρεσιών του τρίτου ορόφου (1 παράβαση αναλυτικού προυπολογισμού). Στην δήλωση αυτήν μπορώ να συμπεριλάβω και τις αυθαιρεσίες του ακαλύπτου χώρου τις οποίες νέμεται και χρησιμοποιεί ο ιδιοκτήτης του τρίτου ορόφου ? (δλδ την μία αποθήκη και το λεβητοστάσιο)
  22. Το "λειψό" πληρεξουσιο αναφερει μόνο για τις μεταβιβάσεις χωρίς να λεέι για τακτοποίηση όπως αναγράφει το άλλο. Αλλα επειδή είναι πολύ δυσκολη η επικοινωνία σκεφτομαι να το περάσω έτσι με αυτό το πληρεξούσιο.
  23. όχι και οι δύο ιδιοκτήτες είναι στην Αμερική. Ο ένας μου έχει στείλει πληρεξούσιο που αναγραφει για νομιμοποίηση αυθαιρέτων απόσυμβολαιογράφο της Αμερικής, ενώ ο άλλος μου εχει φερει πληρεξούσιο από εδω Συμβολαιογράφο στο οποίο δεν αναφέρει για τακτοποίηση. Και στα δύο πληρεξούσια ορίζεται εκπρόσωπος το ίδιο ατομο.
  24. καλημερα εχω μια περιπτωση που ενα ακίνητο (ισόγεια κατοικία σε χωριό) το κατεχουν δύο αδερφια τα οποία ζουνε στην Αμερική. Ο ένας θέλει να απεμπλακεί από ο μερίδιο του και θέλει να το μεταβιβάσει στον έτερο αδερφό. Για τις υπευθυνες δηλώσεις μου έχουν φέρει πληρεξούσιο από τον ένα αδερφό. Χρείαζεται και οι δύο να ορίσουν πληρεξούσιο για την τακτοποίηση ή μπορεί να το περάσω μόνο με τον ένα? Ο καθένας έχει από 50% εξ αδιαιρέτου
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.