Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

MiroGreen

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

MiroGreen's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συγνώμη αλλά και πάλι δεν κατάλαβα. Η μεταφορά χρημάτων με αποδεικτικό δεν είναι παραστατικό φορολογικό. Έχω παρέμβαση κουφωμάτων. Κόστος υλικών στο Α προμηθευτή 5000€ και Κόστος τοποθέτησης στον Β' προμηθευτή 500€. Το Α' ΠΕΑ εκδόθηκε 10/9/2019. Απόφαση υπαγωγής βγήκε 16/12/2019 έγινε αποδοχή. Εστάλησαν κουφώματα και τοποθετήθηκαν 22/01/2020 με Δελτία αποστολής επι πιστώση Το Β' ΠΕΑ εκδόθηκε 23/01/2020. 1 ερώτηση) Η διατραπεζική πληρωμή στον Α προμηθευτή έγινε με μεταφορά χρημάτων από τον πελάτη στον ανάδοχο έγινε 23/7/2019! Και ήταν 3000€ αντί για 2500€ που έπρεπε να βάλω για επιδότηση 50%. Πιάνετε για έγκυρη πληρωμή ή θα χάσει ο πελάτης την επιδότηση? Επίσης τα 500€ παραπάνω των ιδίων κεφαλαίων θα τα χασω? γιατί έβαλα περισσότερα? Η επιδότηση δηλαδή θα μειωθεί κατά 500€? 2ερώτηση) Ο Β προμηθευτής και αυτός που έκανε την τοποθέτηση δεν πληρώθηκε. Θα βάλω ίδια κεφάλαια 0€ σε αυτόν τον προμηθευτή και τι θα γίνει δεν θα πληρωθεί γιατί ξεπέρασα με τα ίδια κεφάλαια το ποσό που μου αναλογούσε? 3) Εάν πλήρωνα τώρα τους προμηθευτές μετά το Β' ΠΕΑ με μεταφορά χρημάτων θα ήταν έγκυρο το σχήμα? Πριν κάνω δήλωση ολοκλήρωσης για το έργο. 4)Σίτες μπορώ να βάλω στα κουφώματα και να τοποθετηθούν μετά το Β' ΠΕΑ, πριν κάνω ολοκλήρωση προγράμματος?
  2. Οι παρεμβάσεις έχουν γίνει μετά το 1ο ΠΕΑ και μετά την απόφαση υπαγωγής. Οι πληρωμές-παραγγελίες έγιναν πριν. θα κριθούν άκυρες?
  3. Συνάδελφοι καλησπέρα. Στην ολοκλήρωση παρεμβάσεων βάζουμε και τις συναλλαγές πληρωμής των προμηθευτών. Εάν οι συναλλαγές προπληρωμής-προεξόφλησης έχουν γίνει πριν ο 1ο ΠΕΑ υπάρχει πρόβλημα? Πριν το 1ο ΠΕΑ κανά δίμηνο γιατί πήρε παράταση η έναρξη του προγράμματος.
  4. Αγαπητοί συνάδελφοι Καλή Χρονιά, Στο εξοικονόμηση κατ οίκον Β κύκλος δικαιολογούνται με κάποιον "έμμεσο" τρόπο δαπάνες για επιδιόρθωση φθαρμένων παντζουριών; Σε ποια κατηγορία επεμβάσεων θα μπορούσαν να μπουν πέραν από την προφανή 1.E1. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;
  5. Happy Birthday MiroGreen!

  6. Συνάδελφοι καλησπέρα, Είμαι νέα Μηχανολόγος Μηχανικός και θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τις αμοιβές με το νέο σύστημα του ΤΕΕ. Πρόκειται να προσκομίσω σε έναν πελάτη πιστοποιητικό πυρασφάλειας, για ένα Κατάστημα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος σε υφιστάμενο κτίριο. Θα χρειαστεί μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας. Την αμοιβή για τη μελέτη τη δηλώνω στο σύστημα του ΤΕΕ ή κόβω απλά Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών?
  7. Το προτεινόμενο νομοσχέδιο στοχεύει στη δημιουργία ενός συστήματος ποινικής προστασίας που αποβλέπει στη θέσπιση αποτρεπτικών, αναλογικών και αποτελεσματικών κυρώσεων για την προστασία του περιβάλλοντος, ώστε η Πολιτεία, από ένα διευρυμένο πλαίσιο νομοθετικών παρεμβάσεων, να ανταποκριθεί πληρέστερα και πιο ολοκληρωμένα στις νέες απαιτήσεις και τους προσανατολισμούς του κοινοτικού περιβαλλοντικού κεκτημένου. Το κεφάλαιο Γ περιλαμβάνει στο άρθρο 50 τροποποιήσεις του νόμου των αυθαιρέτων. Μπορείτε να δείτε σχετικά στον παρακάτω σύνδεσμο εδώ.
  8. Το έλυσα το θέμα. Δεν πήραξα καθόλου τις παλιές κεντρικές σωληνώσεις, ευτυχώς ήταν σε καλούτσικη κατάσταση. Ωστόσο τοποθέτησα άλλο χρωμα πλακάκι στην περιοχή που βρίσκονται οι σωληνώσεις για να γνωρίζουμε το σημείο (και απαγόρευσα το τρύπημα στην περιοχή). Η παροχή που είχε τρυπήσει ήταν από καλοριφέρ, το οποίο ακύρωσα και κάναμε το σταυρό μας να αντέξει. Το μπάνιο είναι ολοκαίνουργιο!!
  9. Σε ευχαριστώ SIGIO, υπάρχει αλήθεια άλλη λύση δεδομένου ότι θέλω να προλάβω να μη φύγουν οι πελάτες Γερμανία και να νομιμοποιήσω τα αυθαίρετα ... φέτος, χωρίς να με κυνηγάνε οι ντόπιοι με το δίκανο? Γιατί δεν μπορεί όλο και κάποιος θα έχει καταπατήσει το ποσοστό του!
  10. καλέ πώς θα συμφωνήσω με όλους τους ιδιοκτήτες και κυρίως ποιός θα πληρώσει τον τοπογράφο!
  11. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο θέμα (δε βρήκα κάτι αντίστοιχο στη σύντομη αναζήτηση). Χρειάζομαι τοπογραφικό διάγραμμα (για τακτοποίηση αυθαιρέτων) ενός τμήματος αγροτεμαχίου που βρίσκεται εκτός σχεδίου. Αναλυτικά υπάρχουν 10 ιδιοκτήτες σε ένα αγροτεμάχιο (12στρεμμάτων) το οποίο δεν είχε διατμηθεί, αλλά πουλήθηκε με ποσοστά εξ' αδιαιρέτου. Ο πελάτης μου, σύμφωνα με το συμβόλαιο του, έχει αγοράσει το 5% των 12στρεμμάτων (600τ.μ.). Μέσα σε αυτά τα 600τ.μ. έχτισε 80τ.μ. και περιέφραξε το κομμάτι γης που του ανήκει. Το ίδιο ακριβώς έχουν κάνει και οι λοιποί ιδιοκτήτες ποσοστών επί του αγροτεμαχίου. Η απλή ερώτηση μου είναι: πώς θα βγάλω τοπογραφικό για τμήμα αγροτεμαχίου που να περιέχει μόνο το κτίσμα και το περιφραγμένο κομμάτι γης του πελάτη μου. Ο τοπογράφος μου λέει ότι πρέπει να καταγράψει όλο το αγροτεμάχιο και τα λοιπά κτίσματα. Είναι δυνατόν να βρω όλους τους ιδιοκτήτες? Ήδη δύο δεν θέλουν να ακούσουν για νομιμοποιήσεις!
  12. Αγαπητοί συνάδελφοι, Μην έχοντας ιδιαίτερη εμπειρία στα υδραυλικά θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Ανακαινίζω μπάνιο 1ου ορόφου, επταώροφης πολυκατοικίας του 79. Οι κεντρικές σωληνώσεις νερού περνάνε μέσα από το μπάνιο και μάλιστα η παροχή του διαμερίσματος έχει διαρροή. Θέλοντας να αλλάξω όλες τις σωληνώσεις ως είθισται, αλλάζω και τις κεντρικές? Μου ακούγεται λίγο επικίνδυνο. Είναι παλιές και δε νομίζω ότι μπορώ να κάνω σύνδεση με καινούργια. Έστω ότι τις αφήνω, σε περίπτωση που κάποια τρυπήσει αύριο μεθαύριο τι κάνουμε μετά, ξανά ξηλώνουμε? Ζητάω συμβουλή!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.