Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

j_bob

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

j_bob's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα και από εμένα! Έχω μια ερωτησούλα.. Έχω επίσημο χαρτί της ΔΕΗ που αναφέρει μέσα σε άλλα ...Μόνο για τυποποιημένους οικίσκους των αντλητικών συγκροτημάτων δεν απαιτείται προσκόμιση οικ. άδειας ή άλλου εγγράφου εφόσον το συνολικό εμβαδόν δεν υπερβαίνει τα 9τ.μ., σύμφωνα με σχετικές διατάξεις του Υπουργέιου Γεωργίας.... Η γεώτρηση είναι του '81 και όπως γνωρίζετε τότε δεν απαιτειτο άδεια. Και όπως αναφέρει και στην απαντησή της η ΔΕΗ ούτε οικ. άδεια για τον οικίσκο. Σήμερα αυτός ο οικίσκος θεωρείται αυθαίρετος? Γνωρίζει κάποιος την σχετική διάταξη του υπουργείου που απάλλασαι τότε μέχρι τα 9τ.μ. τους οικίσκους? Ευχαριστώ
  2. Επανέρχομαι στο δικό μου... Μα πως θα χτίσω όπου θέλω στη μεριά μου, αφού περιορίζομαι από την οριζόντιο ιδιοκτησία. Την αποκλειστική χρήση την κάνεις για να μην έχεις τα παραπάνω προβλήματα όπως ανέφερε ο συνάδελφος avgoust. Με βάση τον παραπάνω ορισμό της αποκλειστικής χρήσης που παρέθεσα γιατί να μην μπορεί να γίνει? Επίσης, αν στο συμβόλαιο αναφέρει "....προβαίνουν στη διαίρεση της χρήσης του οικοπέδου και όχι την κυριότητα αυτού, η οποία κυριότητα και μετά τη νομική αυτή κατασκευή θα παραμένει μεταξύ τους αδιαίρετη και αδιανέμητη...." γιατί να μην μπορεί να γίνει?
  3. Δε νομίζω να έχεις αρνητική απάντηση από τον συμβ/φο, γιατί απ' όσα γνωρίζω αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να κάνουν την οριζόντιο και ταυτόχρονα να κάνουν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό και να καθορίζουν τις αποκλειστικές χρήσεις.
  4. Στη σύσταση καθέτου μπορείς να χτίσεις όπου θέλεις, στην μερία σου, ενώ στην οριζόντια τα κτίρια πρέπει να εφάπτονται (μεσοτοιχίες, κοινά θεμέλεια κλπ.). Έχεις και κοινόχρηστους χώρους υποχρεωτικά. Παραθέτω και τον ορισμό της αποκλειστικής χρήσης ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: Μία ιδιοκτησία μπορεί να έχει στην αποκλειστική της χρήση έναν χώρο (ελεύθερο τμήμα οικοπέδου ή κτίσμα), ο οποίος χώρος διαφορετικά θα ήταν κοινόχρηστος. Ο χώρος αυτός ουσιαστικά είναι κοινόχρηστος και οποίος με τη σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας δίνεται στην αποκλειστική χρήση μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας. Αν κάνω κάπου λάθος, θα ήθελα να με διορθώσετε. Ευχαριστώ.
  5. Ναι, θα συμφωνήσω μαζί σου, αλλά η ερωτησή μου ήταν αν οι ιδιοκτήτες μπορούν να κάνουν οριζόντιες ιδιοκτησίες με αποκλειστικές χρήσεις σε εκτός σχεδίου γεωτεμάχιο? Το ρωτάω γιατί λένε ότι αυτό υποκρύπτει κάθετη και μπορεί να απορριφθεί από την πολεοδομία. Αν υπάρχει το συγκεκριμένο θέμα στο φορουμ και έχεις κάποιο λινκ, αν μπορείς ποσταρετο, γιάτι με την αναζήτηση που έκανα δεν βρήκα κάτι. Σε ευχαριστώ.
  6. Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος να μου πει τι ισχύει σχετικά με τις οριζόντιες ιδιοκτησίες σε εκτός σχεδίου γεωτεμάχιο. Πιο συγκεκριμένα, μπορούν οι ιδιοκτήτες να κάνουν σύσταση οριζοντίου με αποκλειστικές χρήσεις ή όχι; Το ρωτάω αυτό γιατί υπάρχει και η άποψη ότι αν το κάνεις αυτό υποκρίπτει κάθετη ιδιοκτησία και ως γνωστόν αυτό δεν υφίσταται στα γεωτεμάχια εκτός σχεδίου. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητα σας στο προφίλ, με πεζούς ελληνικούς χαρακτηρες. Ευχαριστώ acnt
  7. γεια χαρά σε όλους! ήθελα να ρωτήσω ποσο αξιόπιστο είναι το robot για μπετόν? ευχαριστώ! Παρατήρηση: Τα Greeklish απαγορεύονται. Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε ΕΔΩ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.