Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

surveyor84

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

surveyor84's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας @dkyr α) Το βλέπω το μηχάνημα τους στο ίντερνετ και φαίνεται αντίστοιχης αρχής λειτουργίας με αυτό που κοιτάω και θεωρητικά έχει απόδοση έως 85%. Εάν πάω σε αυτήν την λύση, θα τους πάρω ένα τηλ για προσφορά. β) Είχα ακούσει για Daikin που έκανε αυτή τη λειτουργία μόνο μηχανικού αερισμού αλλά σε πολύ υψηλή τιμή και έλεγα μήπως υπάρχει φτηνότερη λύση. @tetris Εννοείται ότι είναι απαραίτητος ο αερισμός για αυτό θέλω να το βάλω. Η εξωτερική θερμομόνωση είναι λύση που θα έκανα ...χθες αν μπορούσα καθώς θα μείωνα τους λογαριασμούς θέρμανσης αλλά δυστυχώς υπάρχουν περιορισμοί με τρίτους αυτή τη στιγμή. Από τη μειωμένη ανταπόκριση καταλαβαίνω ότι δεν έχει δουλευτεί πολύ στην Ελλάδα...
  2. Καλησπέρα στους συναδέλφους. Έπαναλαμβάνω το ερώτημα που έθεσα στα Μηχανολικά>Ενεργειακά χωρίς όμως να καταφέρω απάντηση. θα ήθελα την άποψη σας για ένα ιδιωτικό πρόβλημα. Έχω ένα δωμάτιο που δεν αερίζεται καλά με συνέπεια να εμφανίζει υγρασία/μούχλα το χειμώνα. Προκειμένου να μην υπάρχουν απώλειες θερμότητας το χειμώνα το έψαξα λίγο και είδα ότι υπάρχουν συστήματα μηχανικού εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας ή Heat recovery ventilation κάνοντας κύκλους απαγωγής/εισαγωγής θερμαίνοντας μία ψύκτρα https://en.wikipedia.org/wiki/Heat_recovery_ventilation με τις πιο οικονομικές λύσεις να ξεκινάνε από 190 ευρώ (δεν βάζω λίνκ για να μην θεωρηθούν διαφήμιση). Οι ερωτήσεις που έχω που να κάνω είναι α) εάν αυτά τα απλά συστήματα όντως εξαερίζουν χωρίς σημαντικές απώλειες ή οι απώλειες είναι σημαντικές και β) επειδή το κόστος τους μου φαίνεται υπερβολικό για ένα ανεμιστηράκι με ψύκτρα, εάν υπάρχουν πιο οικονομικές λύσεις ή ενδεχομένως και κλιματιστικά που να υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία (δεκτά και πμ). Εάν κάποιος έχει δοκιμάσει τέτοια λύση, θα ήταν πολύτιμη η εμπειρία του!
  3. Καλημέρα σε όλους τους συναδέλφους. Τοπογράφος γαρ, θα ήθελα την άποψη σας για ένα ιδιωτικό πρόβλημα. Έχω ένα δωμάτιο που δεν αερίζεται καλά με συνέπεια να εμφανίζει υγρασία/μούχλα το χειμώνα. Προκειμένου να μην υπάρχουν απώλειες θερμότητας το χειμώνα το έψαξα λίγο και είδα ότι υπάρχουν συστήματα μηχανικού εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας ή Heat recovery ventilation κάνοντας κύκλους απαγωγής/εισαγωγής θερμαίνοντας μία ψύκτρα https://en.wikipedia.org/wiki/Heat_recovery_ventilation με τις πιο οικονομικές λύσεις να ξεκινάνε από 190 ευρώ (δεν βάζω λίνκ για να μην θεωρηθούν διαφήμιση). Οι ερωτήσεις που έχω που να κάνω είναι α) εάν αυτά τα απλά συστήματα όντως εξαερίζουν χωρίς σημαντικές απώλειες ή οι απώλειες είναι σημαντικές και β) επειδή το κόστος τους μου φαίνεται υπερβολικό για ένα ανεμιστηράκι με ψύκτρα, εάν υπάρχουν πιο οικονομικές λύσεις ή ενδεχομένως και κλιματιστικά που να υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία (δεκτά και πμ). Ευχαριστώ πολύ.
  4. Ευχαριστώ πολύ! Βέβαια βλέπω ότι έχει κάποιες αποκλίσεις σε σχέση με αυτό που βλέπω στη wikipedia για συγκεκριμένες χρονιές αλλά εκεί αναφέρει ως πηγή την γεωγραφική υπηρεσία του Καναδά οπότε μάλλον θα έχουν διαφορετικό τρόπο υπολογισμού. Εγώ αυτό που μου πόσταρες έψαχνα όμως το site της υπηρεσίας κάνει ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα καθώς έχουν αυτή τη φόρμα http://www.ngdc.noaa.gov/geomag-web/#declination όπου μπορείς πολύ εύκολα να υπολογίσεις τις αποκλίσεις μαγνητικού-γεωγραφικού βορρά για κάθε χρονιά οπότε βρίσκοντας τη διαφορά των δύο αποκλίσεων για τις αντίστοιχες χρονιές βρίσκεις τη διόρθωση που πρέπει να βάλεις για να έρθεις στο σήμερα. Και πάλι ευχαριστώ! Χαχαχα ιδέα δεν έχω, είναι και τα χρόνια που θάβανε κουβάδες είναι η αλήθεια. Μήπως να του ζητήσω ποσοστά??
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι. Μου είπε κάποιος μεταξύ σοβαρού και αστείου πως είχε ένα αζιμούθιο μετρημένο με απλή μαγνητική πυξίδα πριν από 70 χρόνια που όριζε μία διεύθυνση. Τώρα θέλει να ξαναβρεί την διεύθυνση αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την ίδια γωνία αφού έχει μεταβληθεί σημαντικά η θέση του μαγνητικού πόλου. Τώρα μπορώ να βρω τις συντεταγμένες του μαγνητικού πόλου, αλλά δεν μπορώ να βρω για το 1945 που έγινε η μέτρηση. Έχει κανείς ιδέα για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα;
  6. Δηλαδή ένας στεγασμένος χώρος που εφάπτεται στον κύριο όγκο του κτιρίου και στηρίζεται σε υποστηλώματα δεν θεωρείται ημιυπαίθριος? Και τότε η ερωταπάντηση 63 σε τι αναφέρεται?
  7. Εάν μιλάμε για στεγασμένο χώρο που είναι κολλητός στον κύριο όγκο του κτιρίου τότε δεν θεωρείται ημιυπαίθριος?
  8. Καλησπέρα Σωκράτη. Χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία στον 4014 νομίζω ότι η πρώτη περίπτωση (στεγασμένος χώρος μπροστά από αυθαίρετη κατοικία) που όπως λες είναι Η/Χ τότε σύμφωνα με την ερωταπάντηση 63... 63. Ημιυπαίθριοι χώροι σε κτίρια με οικοδομική άδεια που ξεπερνούν το επιτρεπόμενο ποσοστό τους πώς υπολογίζονται; Οι ημιυπαίθριοι που ξεπερνούν το επιτρεπόμενο ποσοστό τους υπολογίζονται ως υπέρβαση δόμησης. ...λαμβάνονται σαν υπέρβαση δόμησης και πάει με ξεχωριστό φύλλο υπολογισμού και θα βάλεις χωριστά μία παράβαση της κατηγορίας 13. edit: Υπάρχει βέβαια και η ερωταπάντηση 80... 80. Πως υπολογίζεται το ενιαίο ειδικό πρόστιμο για στεγασμένους χώρους (ανοιχτούς) με υποστυλώματα όπως ημιυπαίθριοι, ανοιχτοί, κιόσκια κλπ; Στεγασμένοι ανοιχτοί χώροι επί υποστηλωμάτων ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής τους (οπλισμένο σκυρόδεμα, ξυλοκατασκευή, σιδηροκατασκευή κλπ) υπάγονται στην κατηγορία 13 του φύλλου καταγραφής αυθαιρέτων κατασκευών και υπολογίζονται με αναλυτικό προϋπολογισμό. Στην ίδια κατηγορία 13 υπάγονται προστεγάσματα, αρχιτεκτονικές προεξοχές, ζαρντινιέρες, υπερβάσεις εξωστών. ...αλλά καταλαβαίνω ότι είναι για στεγασμένους χώρους όπου δεν έχουν κανένα κάθετο τοίχο. αλλά και η 93... 93. Για ημιϋπαίθριο χώρο, που δημιουργήθηκε καθ' υπέρβαση της άδειας και ο οποίος παραμένει ανοιχτός και δεν παραβιάζει κανένα από τα πολεοδομικά μεγέθη (κάλυψη, απόσταση από όρια, επιτρεπόμενο ποσοστό ημιϋπαιθρίων) πώς υπολογίζεται το ενιαίο ειδικό πρόστιμο; Το ενιαίο ειδικό πρόστιμο υπολογίζεται με αναλυτικό προϋπολογισμό και υπάγεται στην Κατηγορία 13, του Φύλλου καταγραφής αυθαίρετης κατασκευής. ...στην περίπτωση που δεν έχεις υπέρβαση. Μόνο τότε θα μπορούσες να το εντάξεις σε ένα 500άρι της 13 σαν "παραβάσεις στεγάστρων/πέργκολας"
  9. Καλησπέρα. Πελάτης κάτοικος ισογείου πολυκατοικίας με υπόγειο με χρήση αποθήκης, το οποίο υπόγειο είναι παγωμένο στη φάση κατασκευής, αλλά με εξοπλισμό (βλ. υδραυλικές παροχές/παρκέ) που φαίνεται ότι θα γίνει κατοικία. Ο πελάτης δεν θέλει να το τακτοποιήσει με τον 4014 επειδή θέλει να το πουλήσει, με τη λογική ότι θα το δώσει σαν αποθήκη και ο επόμενος αγοραστής ας το κάνει ότι θέλει παρανόμως ή μη, προκειμένου να μην έχει το κόστος της τακτοποίησης. Εάν τακτοποιηθεί σύμφωνα με το 4014 το υπόγειο αυτό το οποίο έχει πρόσβαση στο κεντρικό κλιμακοστάσιο μέσω πόρτας και δεν έχει πουθενά παράθυρα μόνο ένα κουρ ανγκλαίζ όπως το παρακάτω της φωτογραφίας. Ερώτημα λοιπόν: Μπορεί να τακτοποιηθεί με τον 4014 και κατόπιν να γίνει σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας προκειμένου να χωριστεί το ισόγειο με το υπόγειο ή μήπως θέλει συγκατάθεση και των υπολοίπων ενοίκων της πολυκατοικίας?
  10. Είναι αρκετά ειδική η περίπτωση γιατί οι συντελεστές του 4014 είναι έτσι ώστε για αυτή την περίπτωση να συμφέρει η χρήση 3843, καθώς ήταν λίγα τετραγωνικά Β' κατοικίας με ΤΖ>1000, μετά το 2003 κτλ. Απλά για να ξέρουν οι συνάδελφοι, πήγα σήμερα στην πολεοδομία και μου απάντησαν ότι αυτό που ζήταγα ήταν εφικτό μέχρι τον Μάρτιο που λειτουργούσαν κάποιες προσθεσμίες για τον 3843. Τώρα λοιπόν αναγκαστικά με 4014.
  11. Ευχαριστώ για την απάντηση. Η λύση που προτείνεις όντως συμφέρει σε αρκετές περιπτώσεις ειδικά σε υπόγεια/σοφίτες, όμως επειδή η άδεια είναι πρόσφατη, και οι Η/Χ δεν παίρνουν συντελεστή 0.5, συμφέρει ανά τμ η τακτοποίηση με τον 3843 παρά με τον 4014.
  12. Καλησπέρα θα ήθελα την βοήθεια σας σε μία δύσκολη περίπτωση. Έγινε δήλωση για Η/Χ σύμφωνα με τον 3843, και ο ιδιοκτήτης πληρώνει προς το παρόν τις δόσεις. Το θέμα είναι πως μετά έκλεισε και ένα άλλο τμήμα Η/Χ και θέλει να κάνει δήλωση σύμφωνα με τον 4014 για το υπόγειο, εάν βάλει στο 4014 το πρόστιμο των Η/Χ βγαίνει πολύ μεγαλύτερο από ότι με τον 3843. Υπάρχει περίπτωση λοιπόν να γίνεται διορθωτική ενέργεια στον φάκελο 3843 μετά την λήξη του νόμου, εφόσον οι δόσεις εξοφλούνται ακόμα?
  13. Καλησπέρα. Μία απλοϊκή ερώτηση προς όλους τους συναδέλφους που έχουν εκδόση βεβαίωση μηχανικού για τη μη ύπαρξη παραβάσεων. Έχοντας συμπληρώσει τα βασικά στοιχεία, διεύθυνση ακινήτου, στοιχεία υπολογισμού, στοιχεία ιδιοκτητών και μερικά σχόλια που αφορούν τη συγκεκριμένη περίπτωση, πατάω το κουμπί εκτύπωση δήλωσης και μου βγαίνει ένα τρισέλιδο pdf που λίγο πολύ έχει όλα τα στοιχεία που έχω συμπληρώσει χωρίς όμως να γράφει κάπου συγκεκριμένα ότι είναι αυτή η βεβαίωση. Μήπως πρέπει να συμπληρώσω στο χώρο της τεχνικής έκθεσης ένα κείμενο που να βεβαιώνω τη μη ύπαρξη παραβάσεων?
  14. Άρα θα πρέπει να του πω ότι πρέπει να εξοφλήσει πλήρως το πρόστιμο και μετά να γίνει η μεταβίβαση. Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.